Ti si barem učesnik događaja. Ti imaš sta da kazes.KOMESAR wrote: 28 Feb 2018, 21:28Rezimski mediji za godinu dana su jedno stotinu puta doveli Salku i slicne Salki, da nam sole pamet,a nikad nisu napravili reportazu s protesta ispred vlade. I sada je problem sto im se djeca smrzavaju u skupim autima.Bla wrote: 28 Feb 2018, 21:20 ne trolam, prolazim mjesecima pored njih ispred tih institucija koje pominješ![]()
Nista nije dovijeka!
Položaj boračkih populacija u BiH
Moderator: Krokodil Behko
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
- Status: Offline
Re: Građani u kolonama čekaju satima zbog protesta: Smrzavamo se, djeca su u autima
. . . . . . . . .
- Cvrle
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 12 times
Re: Građani u kolonama čekaju satima zbog protesta: Smrzavamo se, djeca su u autima
Soc, bojim se da je ovo u stvari zadnji i jedini preostali potez koji su mogli uciniti. Vjeruj nije ni njima jeenostavno da svjesno zadrzavaju te ljude na cestama, ali kao sto Bla rece vec godinama se protestira ispred institucija i niko ne rjesava probleme. Mora se jednom nesto poduzeti drasticno.
Ne moze vise pod kozu, ljudi su izbaceni iz cipela i vjerujem da dolazi vrijeme zestokih promjena. Bit ce ili ili... Ja nekako osjecam skroz cudno stanje barem u nasem kantonu, ljudi su poceli glasno da govore ono o cemu su godinama saputali. Nema vise na kafi samo prica o nezadovoljstvu, ljudi su poceli otvoreno jasno i glasno da se bune. Trpili su dok su mogli, vise ne mogu.
Sve ima svoje granice.
Ne moze vise pod kozu, ljudi su izbaceni iz cipela i vjerujem da dolazi vrijeme zestokih promjena. Bit ce ili ili... Ja nekako osjecam skroz cudno stanje barem u nasem kantonu, ljudi su poceli glasno da govore ono o cemu su godinama saputali. Nema vise na kafi samo prica o nezadovoljstvu, ljudi su poceli otvoreno jasno i glasno da se bune. Trpili su dok su mogli, vise ne mogu.
Sve ima svoje granice.
Poput nekog starog kopača zlata, moraš se pomiriti s time da trebaš iskopati mnogo pijeska iz kojeg ćeš poslije strpljivo isprati nekoliko sićušnih komadića zlata
- Cvrle
- Forum [Bot]
- Mood:
Da je kako treba svi bi trebali ucestvovati.
Poput nekog starog kopača zlata, moraš se pomiriti s time da trebaš iskopati mnogo pijeska iz kojeg ćeš poslije strpljivo isprati nekoliko sićušnih komadića zlata
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
nemate njemu šta objašnjavati kad je on izvor informacija, dovoljno je da se pročitaju postovi s prve strane 
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
Protesti su najavljeni. To sto neki znaju samo za bht1 pokazuje koliko su zainteresovani za bilo sta osim svoje dnevne rutine 
Question everything.
Evo da ne pisem

Question everything.
- Socrates
- Forum [Bot]
Razumijem ja vas ali ne može se blokirati funkcioniranje čitave zemlje.
Zamisli sad da svako odluci da blokira citav saobraćaj u zemlji, učitelji, rudari, itd.
Ako i postignu nesto sa ovim, upravo to će vam se dogoditi. Svako živ će blokirati saobraćaj da protestira.
Zamisli sad da svako odluci da blokira citav saobraćaj u zemlji, učitelji, rudari, itd.
Ako i postignu nesto sa ovim, upravo to će vam se dogoditi. Svako živ će blokirati saobraćaj da protestira.
. . . . . . . . .
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
To nije tacno!Socrates wrote: 28 Feb 2018, 21:37 Razumijem ja vas ali ne može se blokirati funkcioniranje čitave zemlje.
Samo borci smiju udariti na SDA i HDZ!
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Cvrle
- Forum [Bot]
- Mood:
Dobro jutro Kolumbo, na to se i ide jer su sve druge solucije iscrpljene. Konacno se razumijemo. 
Ovo nije prvi korak ni prvi izbor, nego krajnji. Dalje nema.
Question everything.
- Socrates
- Forum [Bot]
Ko vam brani da udarate po njima? Jeste li išli ispred stranackih prostorija da protestirate? Jeste li razbili ijedan politički prozor? HDZ i SDA nisu po autoputevima.KOMESAR wrote: 28 Feb 2018, 21:39To nije tacno!Socrates wrote: 28 Feb 2018, 21:37 Razumijem ja vas ali ne može se blokirati funkcioniranje čitave zemlje.
Samo borci smiju udariti na SDA i HDZ!
Autoputevi su apolitični.
. . . . . . . . .
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Samo da obavijestim gospodju iz Kladuse da su borci iz Krajiskih brigada (503, 504, 510, 517) sa nama.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Sutra slijedi blokada aerodroma.
Nemoj opet da kazete da niste znali!
p.s.
Rezimski mediji vas nece o tome informisati
Nemoj opet da kazete da niste znali!
p.s.
Rezimski mediji vas nece o tome informisati
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Na vogoscanskoj petlji trenutno ima oko 5.000 boraca.Tu su i krajisnici pristigli danas. Otkazite sva putovanja iz grada.U grad se moze pjesice.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10096 times
- Been thanked: 11965 times
Bla wrote: 28 Feb 2018, 21:20 ne trolam, prolazim mjesecima pored njih ispred tih institucija koje pominješ![]()
I ja sam prolazio, samo mi bilo mrsko da ih pitam šta im je.
Najviše su ličili na cigansku čergu, a o onom dijelu mitingaša iz 255.sbbr, oglasio se i naš ratni komandant, pa tako da mi je taj cirkus potpuno jasan.
- Socrates
- Forum [Bot]
Bravo, samo tako nastavite
Blokirajte i međuplanetarni saobraćaj.
Da ne ispadne da je ovo jednostrana diskusija, čitao sam i druge borce na drugim sajtovima.
Daleko od toga da su svi jednoglasni sto se tiče ovoga.
A jedan borac dobro primjeti da niko ne traži doškolovavanje ili neke druge beneficije koje bi borcima omogućile da žive od svog rada.
Da ne ispadne da je ovo jednostrana diskusija, čitao sam i druge borce na drugim sajtovima.
Daleko od toga da su svi jednoglasni sto se tiče ovoga.
A jedan borac dobro primjeti da niko ne traži doškolovavanje ili neke druge beneficije koje bi borcima omogućile da žive od svog rada.
Last edited by Socrates on 28 Feb 2018, 22:14, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Kud ces sad proci?Krokodil Behko wrote: 28 Feb 2018, 22:08Bla wrote: 28 Feb 2018, 21:20 ne trolam, prolazim mjesecima pored njih ispred tih institucija koje pominješ![]()
I ja sam prolazio, samo mi bilo mrsko da ih pitam šta im je.
Najviše su ličili na cigansku čergu, a o onom dijelu mitingaša iz 255.sbbr, oglasio se i naš ratni komandant, pa tako da mi je taj cirkus potpuno jasan.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10096 times
- Been thanked: 11965 times
Komandant 255. Slavne teočanske brigade Dževad Avdičević Babak obavijestio je federalnog ministra boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salku Bukvarevića da iza grupe demobilisanih boraca okupljenih ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu ne stoje boračka udruženja iz Teočaka.
U pismu koje je uputio Bukvareviću, Avdičević navodi da grupa ljudi koji se predstavljaju kao borci 255. Slavne teočanske brigade nemaju pravo za svoje pojedinačne ili neke druge lične interese koristiti i spominjati ime ove brigade.
Komandant ove brigade navodi da mu je zbog grižnje savjesti i moralnih vrijednosti dužnost obznaniti da organizacije Demobilizanih boraca Teočaka, RVI, šehidske porodice i Udruženje Zlatni ljiljani Teočak ne stoje iza organizacije grupe koja protestvuje niti su bili upoznati da se sprema odlazak organizovane grupe u Sarajevo.
U pismu od 12. juna, Avdičević navodi imena nekoliko osoba, kao i da je među njima Nedžad Ikanović, zvani Buljan, koji je poslije rata bio u profesionalnoj službi Vojske FBiH, koju je napustio uz otpremninu od 10.000 maraka, te da je dobio nepovratni kredit za kuću i iskoristio sva moguća prava iz oblasti boračke zaštite. Među njima je i Jonuz Jorgić, koji je također napustio Vojsku FBiH, inače dobro situiran sa stanom u Tuzli i kućom u Sniježnici-Teočak, kao i Nedžad Ramić, zvani Ćato, koji je poslije rata bio direktor Komunalnog preduzeća “Prisoje” Teočak, koje je osnovano kao pomoć demobilisanim borcima.
Pisma ministru Bukvareviću uputio je i predsjednik Saveza boraca Patriotske lige TK – Tuzla Salih Kulenović, u kojem se ograđuje od protesta i negira da u ovim aktivnostima učestvuje bilo ko od njihovih članova, te izražavaju podršku resornom federalnom ministarstvu.
U pismu Saveza boraca Federacije BiH navodi se da oni ne podržavaju nikakvo vaninstitucionalno djelovanje demobilisanih boraca niti njihovo pojedinačno okupljanje, dok iz Saveza demobilisanih boraca TK poručuju da se problemi ne rješavaju na način kako to čini grupa pred Vladom, te da je svaki od tih boraca koristio ili koristi veliki broj materijalnih ili nematerijalnih prava iz oblasti boračke zaštite.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Sve su to SDA uhljebi,nece se jos dugo javljati sa tih pozicija.Krokodil Behko wrote: 28 Feb 2018, 22:13Komandant 255. Slavne teočanske brigade Dževad Avdičević Babak obavijestio je federalnog ministra boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salku Bukvarevića da iza grupe demobilisanih boraca okupljenih ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu ne stoje boračka udruženja iz Teočaka.
U pismu koje je uputio Bukvareviću, Avdičević navodi da grupa ljudi koji se predstavljaju kao borci 255. Slavne teočanske brigade nemaju pravo za svoje pojedinačne ili neke druge lične interese koristiti i spominjati ime ove brigade.
Komandant ove brigade navodi da mu je zbog grižnje savjesti i moralnih vrijednosti dužnost obznaniti da organizacije Demobilizanih boraca Teočaka, RVI, šehidske porodice i Udruženje Zlatni ljiljani Teočak ne stoje iza organizacije grupe koja protestvuje niti su bili upoznati da se sprema odlazak organizovane grupe u Sarajevo.
U pismu od 12. juna, Avdičević navodi imena nekoliko osoba, kao i da je među njima Nedžad Ikanović, zvani Buljan, koji je poslije rata bio u profesionalnoj službi Vojske FBiH, koju je napustio uz otpremninu od 10.000 maraka, te da je dobio nepovratni kredit za kuću i iskoristio sva moguća prava iz oblasti boračke zaštite. Među njima je i Jonuz Jorgić, koji je također napustio Vojsku FBiH, inače dobro situiran sa stanom u Tuzli i kućom u Sniježnici-Teočak, kao i Nedžad Ramić, zvani Ćato, koji je poslije rata bio direktor Komunalnog preduzeća “Prisoje” Teočak, koje je osnovano kao pomoć demobilisanim borcima.
Pisma ministru Bukvareviću uputio je i predsjednik Saveza boraca Patriotske lige TK – Tuzla Salih Kulenović, u kojem se ograđuje od protesta i negira da u ovim aktivnostima učestvuje bilo ko od njihovih članova, te izražavaju podršku resornom federalnom ministarstvu.
U pismu Saveza boraca Federacije BiH navodi se da oni ne podržavaju nikakvo vaninstitucionalno djelovanje demobilisanih boraca niti njihovo pojedinačno okupljanje, dok iz Saveza demobilisanih boraca TK poručuju da se problemi ne rješavaju na način kako to čini grupa pred Vladom, te da je svaki od tih boraca koristio ili koristi veliki broj materijalnih ili nematerijalnih prava iz oblasti boračke zaštite.