Upravo sam i sam to vidio. Ne da ih pljuju, nego pišaju po njima.Socrates wrote: 28 Feb 2018, 23:16 Na klixu ih više pljuju nego sto ih podržavaju. Čak bih rekao, daleko više pljuju.
Položaj boračkih populacija u BiH
Moderator: Krokodil Behko
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9988 times
- Been thanked: 11864 times
- Status: Offline
Re: Građani u kolonama čekaju satima zbog protesta: Smrzavamo se, djeca su u autima
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Re: Građani u kolonama čekaju satima zbog protesta: Smrzavamo se, djeca su u autima
Vrlo mudar zakljucak,a 1600 udruzenja puta nekoliko i eto vlasti dovjeka.Krokodil Behko wrote: 28 Feb 2018, 23:12KOMESAR wrote: 28 Feb 2018, 23:07 Borci koji su blokirali saobraćajnice od federalnih vlasti traže objavljivanje registra boraca, borački dodatak i ukidanje finansiranja boračkih udruženja.
Mnogo traze!
Ne traže mnogo, samo vlast.
Svi su oni već ostvarili benifite koji su ih sljedovali i objavljivanje registra boraca im ne može ni na koji način pomoći. Borački dodatak, ako ih sljeduje, dobit će kao i svi ostali-.
Znači fazon je u onom zadnjem - finansiranje boračkih udruženja, ili u prevodu, hoćemo mi da imamo vlast nad tim udruženjima. Ili u dodatnom prevodu, nanjušio Komesar uhljebljenje u boračkim strukturama, pa požurio da uzme učešća.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
Dajdža rahmetli, u borbi dobio metak u lice, kompletna vilica razvaljena, 40 metara gaze iskorišteno da mu oči ne ispadnu iz lobanje, vilica pola godine bila zašivena žicom-dobio invalidninu 50KM mjesečno.
Komšija umro, od starosti, 1996 - vodi se kao šehid, jer mu je sin iz SDA, pa mu namjestio.
Komšija umro, od starosti, 1996 - vodi se kao šehid, jer mu je sin iz SDA, pa mu namjestio.
- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
Ovakvim protestima svi ispaštaju i trebaju svi da ispaštaju, višestruko smo to zaslužili, svaku minutu provedenu u koloni smo, kao građani, zaslužili barem 100 puta.
Policiji treba izdat naredjenje da to rascisti da normalan svijet dodje na odrediste i zgrije se.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Nikakve ovo veze ni sa čim nema.
Nemaju ni imenovane predstavnike koji bi mogli pregovarati sa Vladom, niti im zahtjevi uopste mogu biti ispunjeni u okviru zakona, kako reče onaj Novalic.
Kod Zenice, sacica ljudi blokiralo saobraćaj. Ja mislio 100 000 boraca izašlo.
Nikakve veze ni sa čim.
Nemaju ni imenovane predstavnike koji bi mogli pregovarati sa Vladom, niti im zahtjevi uopste mogu biti ispunjeni u okviru zakona, kako reče onaj Novalic.
Kod Zenice, sacica ljudi blokiralo saobraćaj. Ja mislio 100 000 boraca izašlo.
Nikakve veze ni sa čim.
. . . . . . . . .
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
prema sandzaku nije blokirano aaa znaju gdje se ne blokira
🐽
- Socrates
- Forum [Bot]
Ma bježi bolan.
Gdje bi država stigla kada bi svako malo svaki znacajniji grad blokiralo par stotina ljudi nezadovoljnih nečim?
Sumnjam da su svi i bili borci. Legitimisati ih prvo, pa vidjeti gdje se borio. Ako ne može dokazati, krivično gonjenje.
Najlakse je sve razvaljivati.
Gdje bi država stigla kada bi svako malo svaki znacajniji grad blokiralo par stotina ljudi nezadovoljnih nečim?
Sumnjam da su svi i bili borci. Legitimisati ih prvo, pa vidjeti gdje se borio. Ako ne može dokazati, krivično gonjenje.
Najlakse je sve razvaljivati.
. . . . . . . . .
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
samo lose brt sto je ove godine protestna setona pocela ranije, hladno jbt. cuo sam da ce vlada ove godine izdvojit vise sredstava iz budzeta za proteste za ta montazna naselja i tako to aaa. al traze od naroda da najavi proteste bar 15 dana ranije i da posalje zahtjev da se ne bi desavalo da borci i rudari npr dodju da protestuju na isti dan
🐽
- Socrates
- Forum [Bot]
Simptomaticno je da je i ova eskalacija protesta na izbornu godinu, baš kao i 2014-te.
Neko opasno manipulise ovima.
Neko opasno manipulise ovima.
. . . . . . . . .
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
KOMESAR wrote: 28 Feb 2018, 21:45 Samo da obavijestim gospodju iz Kladuse da su borci iz Krajiskih brigada (503, 504, 510, 517) sa nama.
Da? I?
Cazinske brigade ...
Tako je,takvi su najbolji,jeldegaga wrote: 28 Feb 2018, 22:21 Pola ih je iz 1.minhenske brigade.Bas se pred 1.mart,drzavni praznik sjetili da protestuju.Nabijem ih na k....,jesu se popismanili.Ima ljudi bili su u ratu pa nisu nista dobili niti su trazili.
Bore se kad treba,a kad ne treba,šute i ništa ne traže.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Mnogo se osjećamo sigurnije kad su oni sa nama.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Boračka udruženja, udruženja invalida, šehidske organizacije su vodili i vode ljudi iz tih kategorija. 
Moj muž je kao mlad momak vidjevši majke, starce, djecu goraždansku kao izbjeglice na jednom pristaništu na obali Jadrana, ostavio posao, stan, obukao unifoformu i dobrovoljno se prijavio u vojsku.
Prvo je bio kod Dervente, pa na Igmanu, da bi iskoristio organizovani prelazak preko tzv. SAO Krajine i došao pješaka sa još velikim brojem Krajišnika i do kraja rata pošteno i časno pod zastavom BiH se borio. Jedva je živu glavu izvukao u zadnjim bitkama kod Sanskog Mosta.
Od države ništa nije dobio, ni fening, ni za porodičnu kuću koju su Srbi i Autonomaši zapalili, nije dobio nikakve benifite dok smo pravili kuću pa do dan danas. Iza njega kao što ni iza mene ne stoji ni jedna stranka, samo naši roditelji i naš rad i trud.
Ako je stanje u navedenim organizacijama po drugim kantonima kao i kod nas ... a po Behkinom pisanju i u Sa jeste,
sami pali, sami se ubili ... sve su oni iskoristili i preiskorostili, ako su neki doživjeli nepravdu i oštećenja doživjeli su od svojih vođa koje su sami birali, nije država organizovala sva ta udruženja nego ti isti borci, inalidi, s tim da je vlast griješila finansiranjem tolikog broja udruženja.( vrlo dobro sam upućena i informisana - govorim za USK)
Opet, totalno mi je neodgovorno da niko od odgovornih nije reagovao na najavljene proteste ( Valjda znamo šta sve predhodi bilo kkavom javnom okupljanu građana, od službenih prepiski, sastanaka, "ucjenjivanja" itd. ... ), a bome i nevjerovatno obzirom da je izborna godina ... Sve nešto nakaradno i od boraca i od vlasti.
Ne kažem da nema stvari koje su " još juče" trebale biti reformisane, al' ovo nije način.
Moj muž je kao mlad momak vidjevši majke, starce, djecu goraždansku kao izbjeglice na jednom pristaništu na obali Jadrana, ostavio posao, stan, obukao unifoformu i dobrovoljno se prijavio u vojsku.
Prvo je bio kod Dervente, pa na Igmanu, da bi iskoristio organizovani prelazak preko tzv. SAO Krajine i došao pješaka sa još velikim brojem Krajišnika i do kraja rata pošteno i časno pod zastavom BiH se borio. Jedva je živu glavu izvukao u zadnjim bitkama kod Sanskog Mosta.
Od države ništa nije dobio, ni fening, ni za porodičnu kuću koju su Srbi i Autonomaši zapalili, nije dobio nikakve benifite dok smo pravili kuću pa do dan danas. Iza njega kao što ni iza mene ne stoji ni jedna stranka, samo naši roditelji i naš rad i trud.
Ako je stanje u navedenim organizacijama po drugim kantonima kao i kod nas ... a po Behkinom pisanju i u Sa jeste,
sami pali, sami se ubili ... sve su oni iskoristili i preiskorostili, ako su neki doživjeli nepravdu i oštećenja doživjeli su od svojih vođa koje su sami birali, nije država organizovala sva ta udruženja nego ti isti borci, inalidi, s tim da je vlast griješila finansiranjem tolikog broja udruženja.( vrlo dobro sam upućena i informisana - govorim za USK)
Opet, totalno mi je neodgovorno da niko od odgovornih nije reagovao na najavljene proteste ( Valjda znamo šta sve predhodi bilo kkavom javnom okupljanu građana, od službenih prepiski, sastanaka, "ucjenjivanja" itd. ... ), a bome i nevjerovatno obzirom da je izborna godina ... Sve nešto nakaradno i od boraca i od vlasti.
Ne kažem da nema stvari koje su " još juče" trebale biti reformisane, al' ovo nije način.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Čarobni wrote: 28 Feb 2018, 23:28 Ovakvim protestima svi ispaštaju i trebaju svi da ispaštaju, višestruko smo to zaslužili, svaku minutu provedenu u koloni smo, kao građani, zaslužili barem 100 puta.
- damir5
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 1 time
Ja zaobiš'o okolo

Kazu oni u Sarajevu idite pred vladu, oni su vam krivi, nismo mi. A nisu se sjetili da oni blokiraju vladu i institucije. Mi bi, al ne mozemo proc
Kazu oni u Sarajevu idite pred vladu, oni su vam krivi, nismo mi. A nisu se sjetili da oni blokiraju vladu i institucije. Mi bi, al ne mozemo proc
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
Cvrle wrote: 28 Feb 2018, 21:31 Soc, bojim se da je ovo u stvari zadnji i jedini preostali potez koji su mogli uciniti. Vjeruj nije ni njima jeenostavno da svjesno zadrzavaju te ljude na cestama, ali kao sto Bla rece vec godinama se protestira ispred institucija i niko ne rjesava probleme. Mora se jednom nesto poduzeti drasticno.
Ne moze vise pod kozu, ljudi su izbaceni iz cipela i vjerujem da dolazi vrijeme zestokih promjena. Bit ce ili ili... Ja nekako osjecam skroz cudno stanje barem u nasem kantonu, ljudi su poceli glasno da govore ono o cemu su godinama saputali. Nema vise na kafi samo prica o nezadovoljstvu, ljudi su poceli otvoreno jasno i glasno da se bune. Trpili su dok su mogli, vise ne mogu.
Sve ima svoje granice.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
Veca wrote: 28 Feb 2018, 20:11 ...ne ptotestiraju dzaba, a ovi sto su krenuli na put, ito s djecom, prvo su se trebali informirati, protesti su bili najavljeni...al' to je balkanska glava, idem ja i nekako cu proc', ma dok ja dodjem do tamo, to ce vec biti sve slobodno, ma pustice nas borci bla, bla bla ...e eto vam sad'![]()
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
E tako 
Nego jel ovo Kons zakuhao? :
Nego jel ovo Kons zakuhao? :
Čini mi se,po vijestima koje čitam,da je sve odblokirano.
Hladnoća je učinila svoje.
Hladnoća je učinila svoje.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti