Vidi se u kome krv teče
Položaj boračkih populacija u BiH
Moderator: Krokodil Behko
Re: Građani u kolonama čekaju satima zbog protesta: Smrzavamo se, djeca su u autima
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9993 times
- Been thanked: 16874 times
- Status: Offline
Re: Građani u kolonama čekaju satima zbog protesta: Smrzavamo se, djeca su u autima
Podrska ljudima koji za taoce drze bebe, bolesne, starce, mozda se neka zena sinoc poradjala u autu na debelom minusu, neki dijabeticar pao u hipoglikemijsu komu, neko sa slomljenom nogom jaukao satima, a zasto? Sta su borci tacno dobili ovime i zasto nisu protestvovali tamo gdje su oni koji su odgovorni za njihovo nezadovoljstvo?Da ste se kojim slucajem zatekli u koloni, bolesti, promrzli, gladni i zedni da li biste i tada davali punu podrsku ljudima koji vas drze tu u takvom stanju, a vi nicim doprinijeli niste da im je tako kako im je?
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- damir5
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Been thanked: 1 time
Kazu jeste doprinijeli, vi ste birali ovu vlast. A oni nisu 
- spacebound
- Urednik foruma

je l' i one bebe sto se tek trebaju roditi, ili su se rodile u koloni?Ili ih roditelji koji su rodjeni '95 vodili jucer na drugu vakcinu?
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Space, svi smo mi kolektivno odgovorrni za stanje u državi.
Svijest građana se mora mijenjati da bi se promijenilo stanje.
Treebamo svi krenuti od sebe. Borba za državu nije prestala onog dana je Dejton potpisan,
tad je tek počela. Prvenstveno poštenim radom i trudom, poštivanjem zakona i ekonomskim napretkom
smo to mogli. Radilo se puno toga pogrešno, najviše nepošteno, danas smo tu gdje jesmo.
Lakše nam je djecu hraniti i školati s ciljem da ih pošaljemo van države,
nego da priznamo svoje greške, odlučimo se za odricanje i borbu te da napravimo uslove
da našu djecu imamo pored sebe.
Isto je sa boračkim organizacijama. Velike su pare ulagane u njih, velike ... a eto stanja.
Treebamo svi krenuti od sebe. Borba za državu nije prestala onog dana je Dejton potpisan,
tad je tek počela. Prvenstveno poštenim radom i trudom, poštivanjem zakona i ekonomskim napretkom
smo to mogli. Radilo se puno toga pogrešno, najviše nepošteno, danas smo tu gdje jesmo.
nego da priznamo svoje greške, odlučimo se za odricanje i borbu te da napravimo uslove
Isto je sa boračkim organizacijama. Velike su pare ulagane u njih, velike ... a eto stanja.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Mislis da je ista od toga otislo borcima?Chloe wrote: 01 Mar 2018, 09:19 Space, svi smo mi kolektivno odgovorrni za stanje u državi.
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Naravno da je otišlo, nekima više i previše, a nekima manje, ali prvenstveno za sve nepravde trebaju kriviti i tražiti odgovornost u svojim Boračkim organizacijama, vođe/predsjenike su sami birali.Mala_Mu wrote: 01 Mar 2018, 09:24Mislis da je ista od toga otislo borcima?Chloe wrote: 01 Mar 2018, 09:19 Space, svi smo mi kolektivno odgovorrni za stanje u državi.
Toliko udruženja imaju u borbi za dominacijom, za vlasti, za parama a nijedno udruženje se nije moglo formirati bez određenoog broja članova koje su činili ti isti borci.
Nekom možeš dati 1000 KM on će od njih napraviti 10 000 KM a nekom možeš dati 10 000 KM on će za kratko vrijeme doči po još.
Ima invalida koji su dobili isti iznos para, jedan je iz tih napravio obrt a drugi i dan danas "galami".
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9869 times
- Been thanked: 11665 times
Pošto stado bezbrižno trčkara za dželatom i ništa ne konta, a slučajno se previdio onaj tekst, sad malo reprize:
Nadam se da su gadno promrzli sinoć, dok su izvršavali zadatke koje su im zadali genocidaši i uzepeovci.
Bagru je trebali iscipelariti. Nema među njima ni pola boraca i popišam čovjeka koji ni za 23 godine poslije rata, nije bio u stanju da se zaposli i obezbjedi sebi kakvu-takvu egzistenciju.
Sve je ovo po istom osnovu kao i ono, kad se posao traži a svi mole boga da ga ne nađu. Iz istih ovih razloga, propala je i ta posrana jugoslavija. Neće niko da radi. Hoće kao i u Jugoslaviji, neko je bio 3-4 zadnja mjeseca u partizanima, a svima su nam krv pili decenijama i živili ko bubrezi u loju.
Bio sam pred rat u Patriotskoj ligi, dobrovoljno sam bio u ratu, s jasnim ciljem odbrane domovine, a ne da uzimam sebi privilegije i da sirotinji pijem krv na slamku. Nikad ništa nisam zatražio, sve sam sam stekao, ali kad god bi zagustilo, kod institucija bih sve riješio bez većih problema, a da nikada nisam bio član bilo koje stranke.
Nači, može se, a za ovim govnima pustiti vodu i fala im što uzepeovci i genocidaši likuju, jer su nam uveličali praznik.
Novalić ih je zvao na pregovore, ali oni nisu htjeli da dođu. Nije im to ni bio cilj. Cilj je izazvati haos, pa peko stranica ciganskog Avaza satanizirati sve živo. Ovdje je sve jasno ko dan, pa prema tome - postupiti s njima kao sa neprijateljskom vojskom.
Jedno je jasno, čim je Komesar na nekoj strani, to znači da je ispravna strana negdje drugo.
Krokodil Behko wrote: 28 Feb 2018, 22:13Komandant 255. Slavne teočanske brigade Dževad Avdičević Babak obavijestio je federalnog ministra boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salku Bukvarevića da iza grupe demobilisanih boraca okupljenih ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu ne stoje boračka udruženja iz Teočaka.
U pismu koje je uputio Bukvareviću, Avdičević navodi da grupa ljudi koji se predstavljaju kao borci 255. Slavne teočanske brigade nemaju pravo za svoje pojedinačne ili neke druge lične interese koristiti i spominjati ime ove brigade.
Komandant ove brigade navodi da mu je zbog grižnje savjesti i moralnih vrijednosti dužnost obznaniti da organizacije Demobilizanih boraca Teočaka, RVI, šehidske porodice i Udruženje Zlatni ljiljani Teočak ne stoje iza organizacije grupe koja protestvuje niti su bili upoznati da se sprema odlazak organizovane grupe u Sarajevo.
U pismu od 12. juna, Avdičević navodi imena nekoliko osoba, kao i da je među njima Nedžad Ikanović, zvani Buljan, koji je poslije rata bio u profesionalnoj službi Vojske FBiH, koju je napustio uz otpremninu od 10.000 maraka, te da je dobio nepovratni kredit za kuću i iskoristio sva moguća prava iz oblasti boračke zaštite. Među njima je i Jonuz Jorgić, koji je također napustio Vojsku FBiH, inače dobro situiran sa stanom u Tuzli i kućom u Sniježnici-Teočak, kao i Nedžad Ramić, zvani Ćato, koji je poslije rata bio direktor Komunalnog preduzeća “Prisoje” Teočak, koje je osnovano kao pomoć demobilisanim borcima.
Pisma ministru Bukvareviću uputio je i predsjednik Saveza boraca Patriotske lige TK – Tuzla Salih Kulenović, u kojem se ograđuje od protesta i negira da u ovim aktivnostima učestvuje bilo ko od njihovih članova, te izražavaju podršku resornom federalnom ministarstvu.
U pismu Saveza boraca Federacije BiH navodi se da oni ne podržavaju nikakvo vaninstitucionalno djelovanje demobilisanih boraca niti njihovo pojedinačno okupljanje, dok iz Saveza demobilisanih boraca TK poručuju da se problemi ne rješavaju na način kako to čini grupa pred Vladom, te da je svaki od tih boraca koristio ili koristi veliki broj materijalnih ili nematerijalnih prava iz oblasti boračke zaštite.
Nadam se da su gadno promrzli sinoć, dok su izvršavali zadatke koje su im zadali genocidaši i uzepeovci.
Bagru je trebali iscipelariti. Nema među njima ni pola boraca i popišam čovjeka koji ni za 23 godine poslije rata, nije bio u stanju da se zaposli i obezbjedi sebi kakvu-takvu egzistenciju.
Sve je ovo po istom osnovu kao i ono, kad se posao traži a svi mole boga da ga ne nađu. Iz istih ovih razloga, propala je i ta posrana jugoslavija. Neće niko da radi. Hoće kao i u Jugoslaviji, neko je bio 3-4 zadnja mjeseca u partizanima, a svima su nam krv pili decenijama i živili ko bubrezi u loju.
Bio sam pred rat u Patriotskoj ligi, dobrovoljno sam bio u ratu, s jasnim ciljem odbrane domovine, a ne da uzimam sebi privilegije i da sirotinji pijem krv na slamku. Nikad ništa nisam zatražio, sve sam sam stekao, ali kad god bi zagustilo, kod institucija bih sve riješio bez većih problema, a da nikada nisam bio član bilo koje stranke.
Nači, može se, a za ovim govnima pustiti vodu i fala im što uzepeovci i genocidaši likuju, jer su nam uveličali praznik.
Novalić ih je zvao na pregovore, ali oni nisu htjeli da dođu. Nije im to ni bio cilj. Cilj je izazvati haos, pa peko stranica ciganskog Avaza satanizirati sve živo. Ovdje je sve jasno ko dan, pa prema tome - postupiti s njima kao sa neprijateljskom vojskom.
Naravno, evo ja sam takav. Bio sam i meni je to dovoljno. Nisam bio zbog para ni zbog vlasti.Nice try wrote: 01 Mar 2018, 08:09Tako je,takvi su najbolji,jeldegaga wrote: 28 Feb 2018, 22:21 Pola ih je iz 1.minhenske brigade.Bas se pred 1.mart,drzavni praznik sjetili da protestuju.Nabijem ih na k....,jesu se popismanili.Ima ljudi bili su u ratu pa nisu nista dobili niti su trazili.![]()
Bore se kad treba,a kad ne treba,šute i ništa ne traže.
Jedno je jasno, čim je Komesar na nekoj strani, to znači da je ispravna strana negdje drugo.
- damir5
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 1 time
Na petlji Sicki brod blokadu drzi stotinjak boraca. E jbg ...Početkom agresije 2. korpus je brojao 49.531 pripadnika. U 1993. godini brojno stanje je poraslo na 77.647. Takvo stanje zadržano je i tokom 1994. godine. Kraj 1995. godine, kada je iz sastava 2. korpusa izašla novoformirana 28. divizija, 2. korpus je dočekao sa 44.993 pripadnika.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Više je nezadovoljnih navijača Čelika od ovih 150 boraca i "boraca" sto su bili blokirali Zenicu, tako da preporučujem navijačima Čelika da blokiraju sve saobraćajnice i maltretiraju neduzan i normalan svijet sve dok Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine na vanrednoj sjednici ne odluči da Čeliku, NK, dodijeli titulu prvaka države bez igranja ikakvih utakmica igdje. 
Potpisujem sve sto je Behko napisao.
Al' biće još jedan post. Ili dva.
Potpisujem sve sto je Behko napisao.
Al' biće još jedan post. Ili dva.
Last edited by Socrates on 01 Mar 2018, 11:33, edited 2 times in total.
. . . . . . . . .
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
il nek organizuju one donacije, valjda sad skupe vise od 7.5 maraka aaaa
🐽
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Hannibal wrote: 01 Mar 2018, 11:29 il nek organizuju one donacije, valjda sad skupe vise od 7.5 maraka aaaa
- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
Pa protestovali su ima već haman godina, eto koliko pratimo situaciju, nijedan problem nas se ne tiče dok nam ne uzjaše za vrat, a onda su nam svi drugi krivi, a mi smo, naravno, meleci.spacebound wrote: 01 Mar 2018, 09:05 Podrska ljudima koji za taoce drze bebe, bolesne, starce, mozda se neka zena sinoc poradjala u autu na debelom minusu, neki dijabeticar pao u hipoglikemijsu komu, neko sa slomljenom nogom jaukao satima, a zasto? Sta su borci tacno dobili ovime i zasto nisu protestvovali tamo gdje su oni koji su odgovorni za njihovo nezadovoljstvo?Da ste se kojim slucajem zatekli u koloni, bolesti, promrzli, gladni i zedni da li biste i tada davali punu podrsku ljudima koji vas drze tu u takvom stanju, a vi nicim doprinijeli niste da im je tako kako im je?
- spacebound
- Urednik foruma

9 mjeseci, znam.Ne bi se to moglo nazvati protestom.Ono je bilo nekakvo kamp naselje, oni su u onim satorima sjedili, spavali, jeli, zivjeli te mjesece i gledali odgovorne za njihovo stanje kako neometano izlaze i ulaze iz zgrade Vlade.Zasto njih nisu zarobili unutra, drzali ih gladne i zedne, ne dozvoljavali da se lijece i ugriju dok ne ispune njihove zahtjeveČarobni wrote: 01 Mar 2018, 12:27Pa protestovali su ima već haman godina, eto koliko pratimo situaciju, nijedan problem nas se ne tiče dok nam ne uzjaše za vrat, a onda su nam svi drugi krivi, a mi smo, naravno, meleci.spacebound wrote: 01 Mar 2018, 09:05 Podrska ljudima koji za taoce drze bebe, bolesne, starce, mozda se neka zena sinoc poradjala u autu na debelom minusu, neki dijabeticar pao u hipoglikemijsu komu, neko sa slomljenom nogom jaukao satima, a zasto? Sta su borci tacno dobili ovime i zasto nisu protestvovali tamo gdje su oni koji su odgovorni za njihovo nezadovoljstvo?Da ste se kojim slucajem zatekli u koloni, bolesti, promrzli, gladni i zedni da li biste i tada davali punu podrsku ljudima koji vas drze tu u takvom stanju, a vi nicim doprinijeli niste da im je tako kako im je?
meni ni sad nisu uzjahali za vrat, nemam veze sa blokiranim saobracajnicama ovih dana
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Otprilike ova dva isječka
od 15:58 - 16:38
i od 19:51 - 21:44
ukratko će reći zašto sada neko ko je iznad one najjadnije skupine pljuje po istoj
od 15:58 - 16:38
i od 19:51 - 21:44
ukratko će reći zašto sada neko ko je iznad one najjadnije skupine pljuje po istoj
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
zbog marice i bokala vina
zapalicu krajinu do knina
zapalicu dva tri srpska staba
da ja nisam dolazio dzaba
zapalicu krajinu do knina
zapalicu dva tri srpska staba
da ja nisam dolazio dzaba
🐽
Muz (tada to nije bio doduse) usao je u Bosnu sa Prvom Splitskom i odmah te 92 bio ranjen u Hrasnici. Odbio ponudu da ga prebace u Njemacku i nakon oporavka ponovo se uhvatio puske. Zadnje dvije god bio komandir inteventnog voda, sto je stvarno znacilo biti prvi. Iz rata je osim te ranjene noge iznio i jednu zutu deku, smzo se nekad na Vlasicu i trebala mu. I ponudu da se smjesti na neku funkciju poslije rata uljudno je odbio i razduzio pusku.
U novi zivot smo usli s 80 KM, koliko se jos kratko vrijeme dijelilo borcima poslije rata i s nekim paketom, samo sto je svekrva i iz paketa sebi uzela pola, uz izgovor da smo mi mladi, snaci cemo se
Nisam NIKAD, za 22 god. cula muza da kaze da se nije vrijedilo ni trebalo boriti. Da govori o nekom pravu i nadoknadi. Smatra da je to bila njegova duznost. Opstanak.
Necu reci da se i drugi trebaju voditi njegovim primjerom ali. bila sam jednom u autu hitne pomoci, sa, tada tek 6 mjeseci starom kcerkicom, morali smo je prevezti do bolnice. Bili smo onemoguceni jer je neko blokiro put.
Volila bi da mogu zaboraviti na to.
U novi zivot smo usli s 80 KM, koliko se jos kratko vrijeme dijelilo borcima poslije rata i s nekim paketom, samo sto je svekrva i iz paketa sebi uzela pola, uz izgovor da smo mi mladi, snaci cemo se
Nisam NIKAD, za 22 god. cula muza da kaze da se nije vrijedilo ni trebalo boriti. Da govori o nekom pravu i nadoknadi. Smatra da je to bila njegova duznost. Opstanak.
Necu reci da se i drugi trebaju voditi njegovim primjerom ali. bila sam jednom u autu hitne pomoci, sa, tada tek 6 mjeseci starom kcerkicom, morali smo je prevezti do bolnice. Bili smo onemoguceni jer je neko blokiro put.
Volila bi da mogu zaboraviti na to.
Zao mi je zbog dajdzeČarobni wrote: 28 Feb 2018, 23:26 Dajdža rahmetli, u borbi dobio metak u lice, kompletna vilica razvaljena, 40 metara gaze iskorišteno da mu oči ne ispadnu iz lobanje, vilica pola godine bila zašivena žicom-dobio invalidninu 50KM mjesečno.
Komšija umro, od starosti, 1996 - vodi se kao šehid, jer mu je sin iz SDA, pa mu namjestio.
A komsija, pa bolje da ima vec od nas da isce
Profesija...branitelj...
Jedva se narod naplacao NOB junaka, eto novih 50 godina placanja...jer je netko vidi vraga branio svoje...
Na racun ovih, oni zbilja nastradali i potrebiti, dobijaju nista ili sitno...
Jedva se narod naplacao NOB junaka, eto novih 50 godina placanja...jer je netko vidi vraga branio svoje...
Na racun ovih, oni zbilja nastradali i potrebiti, dobijaju nista ili sitno...
Habibti, ya nour el - ain... 
Nisam više mislila pisati na ovu temu ,ali pošto si me citirao da kažem da je gotovo smiješno koliko se bilo kakvi protesti u ovoj zemlji,ne samo borački,pokušavaju pomoću medija prikazati kao plaćeni,dirigovani i sl.Krokodil Behko wrote: 01 Mar 2018, 09:43 Pošto stado bezbrižno trčkara za dželatom i ništa ne konta, a slučajno se previdio onaj tekst,
Naravno, evo ja sam takav. Bio sam i meni je to dovoljno. Nisam bio zbog para ni zbog vlasti.
Ne kažem da se nije svuda svega zavuklo,ali ko je tome kriv?
Jesu li možda pravi borci krivi što je registar boraca tri puta duži nego na kraju rata?
Ko je uveo sve te ljude u pravo?
Ko sad smije da pretrese spisak?
Evo,nećemo o boračkom dodatku.Svi ovi ljudi žive od nečega,ne od zraka sigurno.Na stranu primanja,ali zašto se ne napravi spisak kako treba i tada bi sigurno bilo prostora za druge dogovore.Zatim,tolika boračka udruženja,čemu toliki broj?
Pa,u zadnje vrijeme je sramota nekome i reći da je u nekom udruženju baš iz razloga jer se to sve zloupotrebljava.
Mislim da od protesta nema ništa,a i nijedan zahtjev neće biti usvojen.Zatim,još samo jedno.Kažeš da niko nije htio doći na pregovore,a evo godinama borci traže sastanke,da se dogovore na miran način.Nekad mjesecima čekaju odgovor.Ali,naravno sada se svi prave ludi i gluhi.Dosta je poslušati sinoćnju press konferenciju pa zaključiti kako smo svi redom budale.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti