Položaj boračkih populacija u BiH
Moderator: Krokodil Behko
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9969 times
- Been thanked: 11840 times
- Status: Offline
Re: Građani u kolonama čekaju satima zbog protesta: Smrzavamo se, djeca su u autima
Ti glupi pamfleti, samo dokazuju ko je organizirao to sve. Nastavi, stokholmski sindrom, zanimljivo je 
Re: Građani u kolonama čekaju satima zbog protesta: Smrzavamo se, djeca su u autima
Kad je bio rat,gledao sam da izvucem zivu glavu sa svojim drugovima.Niti sam znao kad ce se rat zavrsiti niti kakva ce drzava biti.Mnogi su mi poginuli iz blize i sire familije.Niti sam kad trazio niti bih trazio za ucesce u ratu.Pa ako si bio u ratu,ne mozes citav zivot traziti nesto a nista ne uraditi sam za sebe.Njemacku su poslije rata izgradile zene,onako poruseneu,Berlin bio kamen na kamenu..Milioni Nijemaca su bili zarobljeni,puno poginulih i ranjenih na svim frontovima.Vidi sta ljudi rade kod nas,nece kurcom da mrdne da nesto uradi.
Last edited by gaga on 01 Mar 2018, 18:04, edited 1 time in total.
Pametni uce i od budala, budale ni od pametnih
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Sta se to desava samo od sebe? I tebe brine koliko smo jaki,mozete li nas i dalje gaziti?Krokodil Behko wrote: 01 Mar 2018, 17:45 Ti glupi pamfleti, samo dokazuju ko je organizirao to sve. Nastavi, stokholmski sindrom, zanimljivo je![]()
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Mrdni i ti ,dodji do petlje,uradi nesto.gaga wrote: 01 Mar 2018, 18:03 Kad je bio rat,gledao sam da izvucem zivu glavu sa svojim drugovima.Niti sam znao kad ce se rat zavrsiti niti kakva ce drzava biti.Mnogi su mi poginuli iz blize i sire familije.Niti sam kad trazio niti bih trazio za ucesce u ratu.Pa ako si bio u ratu,ne mozes citav zivot traziti nesto a nista ne uraditi sam za sebe.Njemacku su poslije rata izgradile zene,onako poruseneu,Berlin bio kamen na kamenu..Milioni Nijemaca su bili zarobljeni,puno poginulih i ranjenih na svim frontovima.Vidi sta ljudi rade kod nas,nece kurcom da mrdne da nesto uradi.
Sta bi tek bilo da smo pobijedili?KOMESAR wrote: 01 Mar 2018, 18:03Sta se to desava samo od sebe? I tebe brine koliko smo jaki,mozete li nas i dalje gaziti?Krokodil Behko wrote: 01 Mar 2018, 17:45 Ti glupi pamfleti, samo dokazuju ko je organizirao to sve. Nastavi, stokholmski sindrom, zanimljivo je![]()
To mogu samo mahaluse...i petljanci,nije to muski posao.KOMESAR wrote: 01 Mar 2018, 18:05Mrdni i ti ,dodji do petlje,uradi nesto.gaga wrote: 01 Mar 2018, 18:03 Kad je bio rat,gledao sam da izvucem zivu glavu sa svojim drugovima.Niti sam znao kad ce se rat zavrsiti niti kakva ce drzava biti.Mnogi su mi poginuli iz blize i sire familije.Niti sam kad trazio niti bih trazio za ucesce u ratu.Pa ako si bio u ratu,ne mozes citav zivot traziti nesto a nista ne uraditi sam za sebe.Njemacku su poslije rata izgradile zene,onako poruseneu,Berlin bio kamen na kamenu..Milioni Nijemaca su bili zarobljeni,puno poginulih i ranjenih na svim frontovima.Vidi sta ljudi rade kod nas,nece kurcom da mrdne da nesto uradi.
To su iredentisti Franje Radoncica. 
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Svi su krivi osim SDA!
Zar nije izgrađena petlja?KOMESAR wrote: 01 Mar 2018, 18:05Mrdni i ti ,dodji do petlje,uradi nesto.gaga wrote: 01 Mar 2018, 18:03 Kad je bio rat,gledao sam da izvucem zivu glavu sa svojim drugovima.Niti sam znao kad ce se rat zavrsiti niti kakva ce drzava biti.Mnogi su mi poginuli iz blize i sire familije.Niti sam kad trazio niti bih trazio za ucesce u ratu.Pa ako si bio u ratu,ne mozes citav zivot traziti nesto a nista ne uraditi sam za sebe.Njemacku su poslije rata izgradile zene,onako poruseneu,Berlin bio kamen na kamenu..Milioni Nijemaca su bili zarobljeni,puno poginulih i ranjenih na svim frontovima.Vidi sta ljudi rade kod nas,nece kurcom da mrdne da nesto uradi.
5C čeka...
Habibti, ya nour el - ain... 
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Ima jos malo da se doradi,da se @gaga dodvori graditeljima.storm wrote: 01 Mar 2018, 18:12Zar nije izgrađena petlja?KOMESAR wrote: 01 Mar 2018, 18:05Mrdni i ti ,dodji do petlje,uradi nesto.gaga wrote: 01 Mar 2018, 18:03 Kad je bio rat,gledao sam da izvucem zivu glavu sa svojim drugovima.Niti sam znao kad ce se rat zavrsiti niti kakva ce drzava biti.Mnogi su mi poginuli iz blize i sire familije.Niti sam kad trazio niti bih trazio za ucesce u ratu.Pa ako si bio u ratu,ne mozes citav zivot traziti nesto a nista ne uraditi sam za sebe.Njemacku su poslije rata izgradile zene,onako poruseneu,Berlin bio kamen na kamenu..Milioni Nijemaca su bili zarobljeni,puno poginulih i ranjenih na svim frontovima.Vidi sta ljudi rade kod nas,nece kurcom da mrdne da nesto uradi.
5C čeka...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

I tako eto, kad se ovamo frka razišla, tek onda izašlo cijelih 10 pripadnika HVO 

- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
najlakše na forumima pljuvati po socijalno ugroženim kategorijama jer nemaju Internet da se brane 
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Bla wrote: 01 Mar 2018, 22:55 najlakše na forumima pljuvati po socijalno ugroženim kategorijama jer nemaju Internet da se brane![]()
Eto tebe, stručan si, uvedi im, znam da ćeš se snaći.
Ali, onda ne bi imao vremena za forum
Nema nigdje parole.....hocemo posao.Ima medju njima koliko hoces da bi konju mogli rep iscupati.
Iskreno,ne vidiš dalje od nosa,ali OK.Nije ti ni zamjeriti,ne živiš ovdje.Nema potrebe da se nerviraš,vjerovatno se neće ništa radikalno desiti jer sila Boga ne moli.Socrates wrote: 01 Mar 2018, 15:38
Da, zato bi trebali sada svi da je dovedete u totalno stanje kolapsa, baš kao i 1992.
Potvrdjeno je iz izvora osnovne logike, privatnih informacija a i komentari na klixu potvrdjuju da je boraca bilo i među blokiranim ljudima, da mnogi od boraca rade i da žive od svog rada. Tesko zive i oni, al' ne idu da blokiraju ljude gdje im padne napamet. Uzurpacija boračkog staza od strane protestanata je ničim opravdana.
Ovi što su protestovali, vecina radno sposobni ljudi, a skoro sve do jedan govori da nikad nije radio, nije se nikako doskolovavao, ni na bilo koji drugi nacin sebe ucinio employable, ni prije ni poslije rata.
Da se razumijemo,nisam ni za kakave blokade,nerede i sl.Normalna sam osoba,mirna,vodim uobičajen život koliko je to moguće u ovoj "uređenoj i stabilnoj "državi .
Javila sam se na temu iz razloga što ne mogu da čitam kako se pljuje po borcima i kako im se psuje i druge bisere od pojedinaca.Jer,znam pouzdano da među protestantima ima veliki broj pravih boraca koji to nisu zaslužili.Izmanipulisani,prevareni,iskorišteni....da li su?Ako i jesu zar ih treba osuđivati?
Zar svaki građanin nije slab kad nema svom djetetu za ručak?
Ko smo mi da im sudimo?Jesmo li im možda nešto pomogli?Ti,ja i peti i deseti koji drobimo i pametujemo?
Ništa drugo,samo to.
A,za ostalo što kažeš,doškolovavanje,ovo,ono,nemam ti šta reći.Svako igra kako može,nisu svima iste karte dodjeljene niti možemo svi isto da postignemo.
Dakle,ne sudimo,ne znamo kako bismo postupili u sličnoj situaciji.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Adrian Guest
- Na probnom

- Mood:
Takva nam je država da se ovdje mora protestovati, da bi dobio nešto što te služi po pravilima ! i zato BORCIMA VELIKI 
DO ZADNJEG DANA ŽIVOTA MOG SAMO SARAJEVO.
Branitelji i patrioti rade, uplacuju porez, paze na izborima kome daju glas...
Rekoh, sva prava i pomoc, penzija, kajgod, onima koji ne mogu iz medicinskih razloga...a primati lovu jer si branio domovinu a prav i zdrav, mi je van pameti...
Masa njih degradira upravo one najranjivije.
Sve se ovo svede na stranacke okrsaje, borci, branitelji su zgodan alat...
Rekoh, sva prava i pomoc, penzija, kajgod, onima koji ne mogu iz medicinskih razloga...a primati lovu jer si branio domovinu a prav i zdrav, mi je van pameti...
Masa njih degradira upravo one najranjivije.
Sve se ovo svede na stranacke okrsaje, borci, branitelji su zgodan alat...
Habibti, ya nour el - ain... 
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5255 times
- Been thanked: 7439 times
Traziti racune mesaru za hljeb koji ti duguje pekar... i to u apoteci...? Da moze biti mahnito... Ali kako se samo dodje do tolikog nerazuma i nevaganih posljedica...
Zasto li, i ko dopustio...
Je li ustavljeno koliko je neduznih ugrozeno zbog protesta u toku?
Nisu valjda bili toliki neljudi prema onima koje su "jucer" branili. Bilo tesko bolesnih u putu? Nisu im dali proci?
ljudima koji nisu nista trazili i koji su hvala Bogu odrzali zdravu pamet i imali srece prezivjeti i citavi nezavisno hodati...zapoceti i sagradjivati.
Pohvale i onim koji su i zahvaljujuci pogotovo vlastitim rukama stvorili nesto znacajno.
Ima i jednih i drugih. Ne sumnja se.
Ima i trecih koju su dobili i rasuli. Takvi se mozda najvise deru i nikad im nece biti dosta, ma koliko im se pruzilo.
Ima i cetvrtih kojim se dalo samo da se sklone s ociju.
A peti ili deseti koji su pojeli (i gutaju) najvece zalogaje? E takve zaboli.... Zna se vec sta, da se ne izrazavam vulgarno... Zaboli ih pogotovo (preskakajuci vec gore u redu trecih... njima moraju dati, milom ili silom)... Za ljude koji su dobili mizeriju....
Za one koji ne mogu ustati... Ili se krecu na jednoj nozi. Nemaju vise ni fizicke ni mentalne snage.... Za bilo sta.
Oni su vjerovatno kod kuce.
Koliki li je njih broj?
Kakva li je ta njihova egzistencija.
Kamo srece da dobiju bolje (humane) uslove, oni kojima su i najpotrebniji.
Zasto li, i ko dopustio...
Je li ustavljeno koliko je neduznih ugrozeno zbog protesta u toku?
Nisu valjda bili toliki neljudi prema onima koje su "jucer" branili. Bilo tesko bolesnih u putu? Nisu im dali proci?
Pohvale i onim koji su i zahvaljujuci pogotovo vlastitim rukama stvorili nesto znacajno.
Ima i jednih i drugih. Ne sumnja se.
Ima i trecih koju su dobili i rasuli. Takvi se mozda najvise deru i nikad im nece biti dosta, ma koliko im se pruzilo.
Ima i cetvrtih kojim se dalo samo da se sklone s ociju.
A peti ili deseti koji su pojeli (i gutaju) najvece zalogaje? E takve zaboli.... Zna se vec sta, da se ne izrazavam vulgarno... Zaboli ih pogotovo (preskakajuci vec gore u redu trecih... njima moraju dati, milom ili silom)... Za ljude koji su dobili mizeriju....
Koliko je istih ili slicnih sudbina...40 metara gaze iskorišteno da mu oči ne ispadnu iz lobanje, vilica pola godine bila zašivena žicom-dobio invalidninu 50KM mjesečno.
Za one koji ne mogu ustati... Ili se krecu na jednoj nozi. Nemaju vise ni fizicke ni mentalne snage.... Za bilo sta.
Oni su vjerovatno kod kuce.
Koliki li je njih broj?
Kakva li je ta njihova egzistencija.
Kamo srece da dobiju bolje (humane) uslove, oni kojima su i najpotrebniji.
Svijest ima sidrište.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Šatordžije na bosanski način.
Kod nas, sve izmakne kontroli, blokade, paljevine, opkoljavanje parlamenta, itd.. i obavezno nam nakon tih protesta, bude svima još gore nego ranije, osim političarima, protiv kojih je to navodno usmjereno.
Pametnom je i išaret dosta, a u ovom slučaju, ako neko misli da se gazi po njegovim pravima, nek se potrudi i smisli nešto učinkovitije.
Kod nas, sve izmakne kontroli, blokade, paljevine, opkoljavanje parlamenta, itd.. i obavezno nam nakon tih protesta, bude svima još gore nego ranije, osim političarima, protiv kojih je to navodno usmjereno.
Pametnom je i išaret dosta, a u ovom slučaju, ako neko misli da se gazi po njegovim pravima, nek se potrudi i smisli nešto učinkovitije.
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5255 times
- Been thanked: 7439 times
Po njihovim pravima (onih koje stvarno sleduju) se gazi itekako.
Cipelama, cizmama, opancima ili cim stignu.
A nije bas toliko ni jednostavno pronaci pravi nacin.
Ja sam se nahodala i uz prisutne "instrukcije"...
(ne zbog vlastite lose orientacije) radi obicnog pasosa. Malo falilo da odustanem od drzavljanstva.
Cipelama, cizmama, opancima ili cim stignu.
A nije bas toliko ni jednostavno pronaci pravi nacin.
Ja sam se nahodala i uz prisutne "instrukcije"...
(ne zbog vlastite lose orientacije) radi obicnog pasosa. Malo falilo da odustanem od drzavljanstva.
Svijest ima sidrište.