Položaj boračkih populacija u BiH

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Građani u kolonama čekaju satima zbog protesta: Smrzavamo se, djeca su u autima

02 Mar 2018, 22:14

Pasaga wrote: 02 Mar 2018, 22:07
KOMESAR wrote: 02 Mar 2018, 22:03
gaga wrote: 02 Mar 2018, 21:46 Predlazem pendrek.Efikasan,ne ozljedjuje gotovo nimalo.Ni Titovim borcima,tkz.prvoborcima,narodnim herojima nije bilo dozvoljeno da se ponasaju kako hoce.Znaci ako si borac mozes upravljati drzavom.Blokirati,urlati,braniti ljudima prolaz,blokirati privredu.Cuj 500 000 boraca,registrovanih,mnogi bili par dana,par mjeseci upisali se i sad borci,ne mozes ih izbrisati.Da covjek nije bio u ratu mogao bi povjerovati u sve sto oni pricaju.
Ima li tebe na nekom spisku? Priznaj ,necemo ti nista,nisi jedini!
mene nema ...
nije mi zena dala .....
Meni danas dolazila jedna kona na kafu.Pitam je ,gdje ti je muz, kaze igra sah s penzionerima,a inace je mladja od njega 20 godina.Ranije nekad sam je pitao za ono,pa sad pomislih da je dosla zbog toga,a ona veli
-Ma ne smijem ,nisam se jos odlucila!

p.s.
Sta ti mislis,iz iskustva, hoce li dati?
Last edited by KOMESAR on 02 Mar 2018, 22:21, edited 1 time in total.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3867 times
Been thanked: 2909 times

Re: Građani u kolonama čekaju satima zbog protesta: Smrzavamo se, djeca su u autima

02 Mar 2018, 22:16

KOMESAR wrote: 02 Mar 2018, 22:14
gaga wrote: 02 Mar 2018, 21:46 Predlazem pendrek.Efikasan,ne ozljedjuje gotovo nimalo.Ni Titovim borcima,tkz.prvoborcima,narodnim herojima nije bilo dozvoljeno da se ponasaju kako hoce.Znaci ako si borac mozes upravljati drzavom.Blokirati,urlati,braniti ljudima prolaz,blokirati privredu.Cuj 500 000 boraca,registrovanih,mnogi bili par dana,par mjeseci upisali se i sad borci,ne mozes ih izbrisati.Da covjek nije bio u ratu mogao bi povjerovati u sve sto oni pricaju.
mene nema ...
nije mi zena dala .....
Meni danas dolazila jedna kona na kafu.Pitam je ,gdje ti je muz, kaze igra sah s penzionerima,a inace je mladja od njega 20 godina.Ranije nekad sam je pitao za ono,pa sad pomislih da je dosla zbog toga,a ona veli

p.s.
Sta ti mislis hoce li dati?
Nazrail mi govori da ce prevagnut u tvoju korist....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

gaga
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

02 Mar 2018, 22:20

mene nema ...
nije mi zena dala .....

p.s.
Sigurno hoce,zasluzio si.Nekad su zatvarali one koji su pjevali......druze Tito dal se smije imat zene dvije....smije zlato borismo se za to. :zubi
Danas covjek ne smije odigrati partiju saha a da mu saborac u medjuvremenu ne jebe zenu. :D
Pametni uce i od budala, budale ni od pametnih

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

02 Mar 2018, 22:25

gaga wrote: 02 Mar 2018, 22:20

mene nema ...
nije mi zena dala .....

p.s.
Sigurno hoce,zasluzio si.Nekad su zatvarali one koji su pjevali......druze Tito dal se smije imat zene dvije....smije zlato borismo se za to. :zubi
Danas covjek ne smije odigrati partiju saha a da mu saborac u medjuvremenu ne jebe zenu. :D
Ti ocito ne citas ono sto je napisano?
To ce tek biti,sevapa radi.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

gaga
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

02 Mar 2018, 22:33

Veterani HVO-a na zanimljiv način učestvuju u protestima demobilisanih boraca, odnosno branitelja. Njihovi lideri aktivno učestvuju u huškanju bivših pripadnika Armije R BiH da blokiraju Tuzlu, Zenicu i Sarajevo, dok u isto vrijeme veteranima HVO-a daju instrukcije da ne bolikraju nijedan grad u Hercegovini, odnosno da podignu kamp na nekoj ledini pored autoputa u blizini graničnog prelaza Bijača i na komičan način pokažu da su i oni ustrajni u traženju prava branitelja. Istovrmeneo, lideri veterana HVO-a poslali su jednu grupu svojih pripadnika iz Usore da se priključe demobilisanim borcima Armije R BiH u blokadi Tuzle. Kako ta situacija izgleda možete pogledati u prilozima Al Jazeere.
:zubi :zubi :zubi :zubi

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

03 Mar 2018, 00:06

Svi sto su bili u ratu, nakon rata su poceli od nule. Citava zemlja. Niko nije skinuo pusku pa otiso po pare. Tako je kako je. Osvrcati se dvadeset pet godina je sumanuto, nista vam nece donijeti, samo zivot potrositi.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4285 times
Been thanked: 3197 times

03 Mar 2018, 04:35

Poljoprivrednici FBiH pozivaju borce da deblokiraju saobraćaj na Šićkom Brodu

Image

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH poziva borce da deblokiraju saobraćaj na Šićkom Brodu i da se za riješavanje svojih problema obrate nadležnim institucijama.

"Iako imamo razumijevanje za njihove zahtjeve, borci moraju biti svjesni da su blokadom ključne prometnice na kantonu potpuno blokirali i poljoprivrednu proizvodnju.

Mljekari u Tuzlanskom kantonu su u ovom trenutku u velikom problemu jer već dva dana ne mogu prevoziti proizvedeno mlijeko prema dobavljačima. Ako se blokada nastavi, mlijeko će propasti pa će poljoprivrednici pretrpjeti ogromne štete.

Podsjećamo da je TK veliki proizvođač mlijeka, te da je mljekarstvo najrazvijenija grana poljoprivede u BiH od koje žive hiljade porodica. Zbog njih i u njihovo ime apeliramo da slijedite primjer vaših saboraca iz drugih djelova zemlje i napustite Šićki Brod.

Ne smijete se za vaša prava boriti nauštrb drugih kategorija društva. I među nama ima onih koji su se borili za ovu zemlji i danas zaslužujemo da nam omogućite da neometano radimo naš posao", stoji u saopćenju.

(Vijesti.ba)
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

03 Mar 2018, 05:04

Zagorka wrote: 03 Mar 2018, 00:06 Svi sto su bili u ratu, nakon rata su poceli od nule. Citava zemlja. Niko nije skinuo pusku pa otiso po pare. Tako je kako je. Osvrcati se dvadeset pet godina je sumanuto, nista vam nece donijeti, samo zivot potrositi.
Nije to stvar samo licnog stajanja u mjestu već 20 i kusur godina, nego sto nijedna država na svijetu ne može da podnese ovolike ljude na budžetu a da na kraju ne bankrotira.

Ili, hajde da na koristim riječ država, pošto ovdje većina državu gleda kao SDA i HDZ.

Nijedno društvo na svijetu ne može to da podnese. Nije Bosna ekonomski raj pa da lova u budžet dolazi od bosanske ekonomije isključivo.

Ne zalazu se ovi protestanti da se pare uštede, nego da se prerasporede. To jest, da se ukinu jednima koji ih navodno nepravedno dobijaju a da se daju njima koji bi ih, kao, pravedno dobijali. Usteda nula. I dalje ce zemlja tonuti u dugove. A svi valjda misle da se državni budžet magično napuni svakog aprila od bosanske ekonomije. Pa se bore ko će prije zagrabiti.

Dakle, iole savjestan čovjek bi trebao da protestira da se čitav sistem socijalne sigurnosti reformira, a ne da se ovako nastavlja. To ne pada napamet ovim protestantima, nego balvan na put i daj ti meni ono za sto ja mislim da je moje.

Ova borba za budžetsku sadaku samo će opteretiti vašu djecu. Oni će morati vraćati današnje greške. Ili će pobjeći iz zemlje, a vi se jeb'te.

Na stranu to što sve to ne može uopste da opstane ako mislite u EU.

A ako ne mislite u EU, a vi onda sami po svom samo nastavite po budžetu udarati patriotski, pa da vidimo dokle ćete.
Last edited by Socrates on 03 Mar 2018, 13:32, edited 2 times in total.
. . . . . . . . .

damir5
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 1 time

03 Mar 2018, 05:08

Pa vidjeli smo 1993. kako izgleda kad smo sami, blokirani, izolirani,...
Me? Wrong? Never! Image

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4285 times
Been thanked: 3197 times

03 Mar 2018, 06:50

Socrates wrote: 03 Mar 2018, 05:04
Zagorka wrote: 03 Mar 2018, 00:06 Svi sto su bili u ratu, nakon rata su poceli od nule. Citava zemlja. Niko nije skinuo pusku pa otiso po pare. Tako je kako je. Osvrcati se dvadeset pet godina je sumanuto, nista vam nece donijeti, samo zivot potrositi.
Nije to stvar samo licnog stajanja u mjestu već 20 i kusur godina, nego sto nijedna država na svijetu ne može da podnese ovolike ljude na budžetu a da na kraju ne bankrotira.

Ili, hajde da na koristim riječ država, pošto ovdje većina državu gleda kao SDA i HDZ.

Nijedno društvo na svijetu ne može to da podnese. Nije Bosna ekonomski raj pa da lova u budžet dolazi od bosanske ekonomije isključivo.

Ne zalazu se ovi protestanti da se pare uštede, nego da se prerasporede. To jest, da se ukinu jednima koji ih navodno nepravedno odbijaju a da se daju njima koji bi ih, kao, pravedno dobijali. Usteda nula. I dalje ce zemlja tonuti u dugove. A svi valjda misle da se državni budžet magično napuni svakog aprila od bosanske ekonomije. Pa se bore ko će prije zagrabiti.

Dakle, iole savjestan čovjek bi trebao da protestira da se čitav sistem socijalne sigurnosti reformira, a ne da se ovako nastavlja. To ne pada napamet ovim protestantima, nego balvan na put i daj ti meni ono za sto ja mislim da je moje.

Ova borba za budžetsku sadaku samo će opteretiti vašu djecu. Oni će morati vraćati današnje greške. Ili će pobjeći iz zemlje, a vi se jeb'te.

Na stranu to što sve to ne može uopste da opstane ako mislite u EU.

A ako ne mislite u EU, a vi onda sami po svom samo nastavite po budžetu udarati patriotski, pa da vidimo dokle ćete.
Vrlo dobro!
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

gaga
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

03 Mar 2018, 10:10

Izgleda da ih ovdje ima najvise onih koje su drugi branili,oni borci koji nisu ovdje.Predlazem pendrek....evo citam,povukli su se na rezervne polozaje.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9327 times
Been thanked: 11078 times

03 Mar 2018, 10:32

Srećom, nema Mutevelije, inače bi ova tema potukla sve rekorde.

gaga
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

03 Mar 2018, 11:24

Oj Sisicki mali brode
dodje "dusman" i ja ode. :zubi

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14262 times
Been thanked: 9853 times

03 Mar 2018, 11:38

Imam nekih razmisljanja da napisem, ali kontam, nisam se borila pa nije moje ni da palamudim.
:ovaj
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1420 times
Been thanked: 1353 times

03 Mar 2018, 12:01

Krokodil Behko wrote: 03 Mar 2018, 10:32 Srećom, nema Mutevelije, inače bi ova tema potukla sve rekorde.
Ma on je bio jutros na ovom Sickom brodu,garant... :ovaj
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...

gaga
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

03 Mar 2018, 12:13

U PIJANOM STANJU: Na Šićkom Brodu priveden "borac" rođen 1999. godine!

Osam osoba privedeno je u prostorije MUP-a TK tokom akcije Jedinice za podršku na deblokadi petlje Šićki Brod, izjavio je za Fenu portparol MUP-a TK Izudin Šarić.

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1420 times
Been thanked: 1353 times

03 Mar 2018, 13:34

gaga wrote: 03 Mar 2018, 12:13 U PIJANOM STANJU: Na Šićkom Brodu priveden "borac" rođen 1999. godine!

Osam osoba privedeno je u prostorije MUP-a TK tokom akcije Jedinice za podršku na deblokadi petlje Šićki Brod, izjavio je za Fenu portparol MUP-a TK Izudin Šarić.
Mutevelija?? :hm
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...

Indigo NT
Sitna buranija
Sitna buranija

03 Mar 2018, 13:39

podrzavam ukidanje 1600 borackih udruzenja jer je to ocita manipulacija zakona, ali ne podrzavam nikakva nova opterecenja budzeta
“Ništa ne mijenja tvoje mišljenje o prijatelju tako sigurno kao uspjeh – tvoj ili njegov.”
http://www.plagijati.info/ | Bosanska imena | http://najboljicitati.com/

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2190 times

03 Mar 2018, 13:40

jesam se ja za ovo borijo 😂😂
🐽

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40284 times
Been thanked: 26377 times
Status: Online

03 Mar 2018, 13:44

Image
"Uvijek reci 𝐞𝐥𝐡𝐚𝐦𝐝𝐮𝐥𝐢𝐥𝐥𝐚𝐡
jer imaš više nego što misliš da imaš ."

Post Reply

Return to “BiH”