Moderator: VIP
PreLijepo.
Vezano za tvoj post ... svako radi po svome. Poșto se puno vodim za srcem, i po tom pitanju sam budala. Probala sam ne davati svakom novčiće, ali nisam se lijepo osjećala. Znam da ima preveranata ( zapravo bilo ih je, više to ne prolazi) koji skupljaju na laž pare ali ja ako im dam batr u iznosu jednog peciva znači min. 0,30 KM kao i romskoj djeci i ženama iako znam da je to biznis. Postoje institucije koje trebaju sprječavati i suzbijati takve pojave, znam s kojim problemima se susreću kad su oni u pitanju, sve shvatam ali im dajem.Tigris wrote: 08 Mar 2018, 23:21 nevezano za tvoj post clo....
neki dan pred prodavnicom meni i sestri prilazi momak...mlad i prosi..sav ono umilan jadan..i poce ona standardna prica.....
i mi nista odbijemo ga.....imamo svoje razloge .
elem kako mu nismo dale ja kad poce da nas psuje i proklinje...skroz ton promijeni...
mislim se jbm ti mater vise i svima njima .
eto sta sam pomisila.a i sestra.
inace sta sam primjetila....ovi po gradu momci sto prikupljaju pomoc za djecu itd.
i to sam bas primjetila.....cim je zima....hladno minusi...nigdje ih da stoje i zovu u pomoc iako ljudi uvijek ima po gradu....
jel otopli cim je veca teperatura eto ih namah svako malo druga kutija sa drugim imenom i osobom i bolescu...
od tad sam i njima prestala ubacivat.
inace...doslo je i do vica....kaze prosjakinja......ih...pa da sam mislila radit ne bih prosila.
nevezano kazem za post od clo...
sita sam ih.
nista ja vise nikome ne dajem tek tako.
majku mi dok je izlazila iz kuce svakog petka pred vratima doceka po sestero....
i one sto prodaju u ferhadiji bojanke za djecu....jedna im je 5 km a moja mama svaki dan dok je izlazila i svaki dan eto ih pred nju i svaki dan samo na te bojanke po 5 km...
pa otac...kolko nas je tjero na te sadake i sve zivo.....dok nisam pocela obracat paznju.....lik koji prosi bolji mobitel...ima od mene...
i svasta sam se nagledala.....
mozda zvuci. monstruozno ali ja vise ne dam.
vidjela sam svasta....
dnevnica one narkomanke bez noge sto stoji po gradu po raznim lokacijama je veca od moje....prosi eto zaboga drogirala se malo previse znas pa ostala bez noge...a ns njoj uviek dobre tene dobra jakna....ofarbana.
mobas dobar....a i sve sto isprosi potrosi opet sa svojim drustvom na gudru.
Users browsing this forum: No registered users and 6 guests