Mustafa Busuladžić, Hrvat islamske vjeroispovijesti, oko 1944: „Mi smo uvijek znali što hoćemo i danas znademo: da se održimo kao muslimani i kao Hrvati...“
Moderator: Krokodil Behko
Svako nek čisti u svom dvorištu. Tvoje poštenje ne treba da ovisi od komšijinog. Ili imaš principe ili nemaš.gaga wrote: 09 Mar 2018, 15:57 Nek ima ulica Mile Budaka,Francetica,statua Draze Mihailovica,studentskih domova Radovana Karadzica i plakata Ratka Mladica u sred Sarajeva.
Mozda je trebalo ostaviti u Sarajevu imena ulica,Vojvode Stepe Hajduk Veljka,Cara Dusana,zaduzili su vala Sarajevo.Sto mogu Bosnjaci biti pokondirene tikve,to ne moze niko.Valja mi tu knjigu procitati,bio je onaj Sterija vidovit.
Rekose pametni ljudi i da se prvo pomete ispred svoga praga.gaga wrote: 09 Mar 2018, 15:57 Nek ima ulica Mile Budaka,Francetica,statua Draze Mihailovica,studentskih domova Radovana Karadzica i plakata Ratka Mladica u sred Sarajeva.
Mozda je trebalo ostaviti u Sarajevu imena ulica,Vojvode Stepe Hajduk Veljka,Cara Dusana,zaduzili su vala Sarajevo.Sto mogu Bosnjaci biti pokondirene tikve,to ne moze niko.Valja mi tu knjigu procitati,bio je onaj Sterija vidovit.
Recimo da je to tacno,bio je mlad,podrzavao je ustaski pokret,nije bilo informacija o svemu kao danas.Ali danas,u 21.vijeku,podrzavati ustase kao sto rade mnogi,daju imena ulica zlocincima.....a znaju sta je ustaski pokret radio....Da ne govorim o zlocincima,promicateljima demokratskih vrijednosti koji su osudjeni u Hagu za ratne zlocine.Necemo dakle pricati o njima,nego o Mustafi za kojeg skoro niko nije ni cuo do sada.Indigo NT wrote: 09 Mar 2018, 16:01Svako nek čisti u svom dvorištu. Tvoje poštenje ne treba da ovisi od komšijinog. Ili imaš principe ili nemaš.gaga wrote: 09 Mar 2018, 15:57 Nek ima ulica Mile Budaka,Francetica,statua Draze Mihailovica,studentskih domova Radovana Karadzica i plakata Ratka Mladica u sred Sarajeva.
A poserem se na bošnjačke patriote koji veličaju lika koji se izjašnjavao kao Hrvat i podržavao ustaški pokret. Šta fali Safvetu begu Bašagiću, Adilu Zulfikarpašiću, Enveru Čolakoviću i drugim ljudima koji nisu bili fašisti nego pravi intelektualci i pravi Bošnjaci?
Ti si jedan opasan demagog koji imas opasne komplekse identiteta.
Gle, smatram da RS i "nosioci europskih vrijednosti" imaju mnogo veći problem sa fašizmom i netolerancijom, ali to me neće spriječiti da čistim ispred svojih vrata, baš da bih bio bolji od njih. Ko se ravna prema zaostalima i on će biti takav.gaga wrote: 09 Mar 2018, 16:09
Recimo da je to tacno,bio je mlad,podrzavao je ustaski pokret,nije bilo informacija o svemu kao danas.Ali danas,u 21.vijeku,podrzavati ustase kao sto rade mnogi,daju imena ulica zlocincima.....a znaju sta je ustaski pokret radio....Da ne govorim o zlocincima,promicateljima demokratskih vrijednosti koji su osudjeni u Hagu za ratne zlocine.Necemo dakle pricati o njima,nego o Mustafi za kojeg skoro niko nije ni cuo do sada.
A ti imaš opasne probleme sa bilo čim sto ima veze sa zdravim razumom i principima.
Mlatis praznu slamu,i dizes prasinu od koje ne vidis dalje od svog nosa.Pricas o Mustafi Busuladžiću za kojeg nikad nisi cuo prije,priznajem ni ja.
Hasan nije hadezeovac, no to ne mijenja cinjenicu da je fašist, revizionist itd, itd...Socrates wrote: 09 Mar 2018, 16:05 Nemoj sad da prozivam ko je ovdje velicao onog novopečenog muslimanskog djelimicno ustaskog HDZ-ovca.
Otkad dodje presuda Praljku i kompaniji, svi se ušutili.
Users browsing this forum: No registered users and 12 guests