Mislila sam da ga moj organizam nekako ne podnosi, pa sam smanjila na 2-3 dnevno i tek sad mi pade nešto na pamet da vidim šta taj kivi ima u sebi. Iskreno, iznenadila sam se koliko je zdrav, a dobila sam i odgovor na pitanje zašto trčim u wc kad ih pojedem više
------------------------------------------------

Osobe koje imaju problema s visokim tlakom svakog bi dana trebale konzumirati tri kivija. Preporuka je to znanstvenika Sveučilišta iz Osla koji provode istraživanje o utjecaju kivija na razinu krvnog tlaka.
Kozmetičkoj je industriji odavno poznato da kivi blagotvorno djeluje na kožu lica, a predstavlja i pravi rudnik vitamina i minerala. Kivi je odlično voće za buduće majke jer vitamini B grupe pomažu pravilnom razvoju fetusa.
Ovo voće značajan je izvor kalija koji regulira krvni tlak, a bogat je i folnom kiselinom koja pomaže sintezu proteina. Antioksidans lutein štiti vid, a vjeruje se kako i on pomaže kod visokog krvnog tlaka. Najbolje ga je jesti u svježeg, i to svakog dana, dok se veće količine preporučuju zimi. Kivi snižava kolesterol, neutralizira slobodne radikale, stimulira imunitet i pomaže eliminaciji toksina iz organizma.
Kivi svoje ljubitelje daruje korisnim nutricionističkim poklonima: bogatiji je vitaminom C nego naranča, sadrži više vlakana nego jabuka, a ujedno je bogat kalijem, što je bitno za prevenciju visokog tlaka. Kivi je također zahvalno voće za osobe koje imaju problema s probavom, jer je bogat vlaknima i djeluje poput blagog i učinkovitog laksativa. Sto grama kivija sadrži 61 kcal.
Eto ljudi, ko ima problema s probavom.....
Još jedan članak
Vitamin C štiti naše tijelo od različitih infekcija, redovitom konzumacijom štiti od različitih vrsta bolesti kao što su rak, kardiovaskularne bolesti te pretilost. Kivi sadrži velik broj vlakana koji pomažu pri bolestima poput dijabetesa, kontrolira šećer u krvi, dobro djeluje na pluća i debelo crijevo jer se ta vlakna vežu na toksične spojeve u debelom crijevu i pomaže pri njihovom protjerivanju. Vlakna smanjuju razinu kolesterola i smanjuje vjerojatnost od srčanog udara. Sastojci koje kivi sadrži sprječavaju astmu, kašalj, štiti DNA od mutacije, osigurava zdravu količinu antioksidansa i vitamina te pomaže u sprječavanju raka debelog crijeva.
Zbog zdravih sastojaka koje ima kivi, trebate ga često jesti, ali u umjerenim količinama. Pogotovo je dobar za djecu pri liječenju prehlade i kašlja.

Prirodna je pomoć kod probavnih problema, sprječava i otklanja truljenje u crijevima,normalizira njihovo funkcioniranje, neutralizira prekomjernu želučanu kiselinu, uklanja žgaravicu, crijevne gliste,te pomaže kod viška kilograma.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)