Onaj osjecaj kad..
Moderator: VIP
- uvijek_kontra
- zmajček
- Mood:
- Has thanked: 4239 times
- Been thanked: 3961 times
- Status: Offline
Re: Onaj osjecaj kad..
Always. 

„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
...navecer fino legnes...ujutro se probudis u drzavi bez premijera 
Papak dao ostavku iz moralnih uzroka

Papak dao ostavku iz moralnih uzroka

Habibti, ya nour el - ain... 

- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9838 times
- Been thanked: 16586 times
... gledam u stranu, zastajkujem i okrecem se ne bi li me skolska ne vidjela, jer mi ne pada na pamet da se s njom izgrlim, izljubim i ljubazno joj se smjeskam, a svoje misljenje o njoj ne zelim joj reci, za dobro mojih zivaca...
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
Pa de nama reci ako nećeš njoj...spacebound wrote: 15 Mar 2018, 20:00 ... gledam u stranu, zastajkujem i okrecem se ne bi li me skolska ne vidjela, jer mi ne pada na pamet da se s njom izgrlim, izljubim i ljubazno joj se smjeskam, a svoje misljenje o njoj ne zelim joj reci, za dobro mojih zivaca...

.
- Čupava
- Forum [Bot]
Pa de nama reci ako nećeš njoj...spacebound wrote: 15 Mar 2018, 20:00 ... gledam u stranu, zastajkujem i okrecem se ne bi li me skolska ne vidjela, jer mi ne pada na pamet da se s njom izgrlim, izljubim i ljubazno joj se smjeskam, a svoje misljenje o njoj ne zelim joj reci, za dobro mojih zivaca...

.
- spacebound
- Urednik foruma
cetnikusa koja mi se 4 godine smjeskala i medila, a kad karadzicu bi presuda stavila njegovu sliku za profilnu na fb.Time je sve rekla i o sebi, a i sta misli o njegovom djelu, te nama koji smo bili njegove zrtveČupava wrote: 15 Mar 2018, 20:09Pa de nama reci ako nećeš njoj...spacebound wrote: 15 Mar 2018, 20:00 ... gledam u stranu, zastajkujem i okrecem se ne bi li me skolska ne vidjela, jer mi ne pada na pamet da se s njom izgrlim, izljubim i ljubazno joj se smjeskam, a svoje misljenje o njoj ne zelim joj reci, za dobro mojih zivaca...![]()

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Čupava
- Forum [Bot]
Onda imaš pravo kad je sretneš da je “ne vidiš “.... fuj takve i sto dalje od sebe držati ...spacebound wrote: 15 Mar 2018, 20:16cetnikusa koja mi se 4 godine smjeskala i medila, a kad karadzicu bi presuda stavila njegovu sliku za profilnu na fb.Time je sve rekla i o sebi, a i sta misli o njegovom djelu, te nama koji smo bili njegove zrtveČupava wrote: 15 Mar 2018, 20:09Pa de nama reci ako nećeš njoj...spacebound wrote: 15 Mar 2018, 20:00 ... gledam u stranu, zastajkujem i okrecem se ne bi li me skolska ne vidjela, jer mi ne pada na pamet da se s njom izgrlim, izljubim i ljubazno joj se smjeskam, a svoje misljenje o njoj ne zelim joj reci, za dobro mojih zivaca...![]()
Zbog nje i jos par slicnih nisam htjela ni na godisnjicu mature.
.
- Sibila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 867 times
kad za veceru trebas da pojedes jabuke
mama me toliko napala itd...obecala sam.
danas sam i svjezi kupus jela..
valjda je u pocetku tesko..naviknut cu se....

danas sam i svjezi kupus jela..

- spacebound
- Urednik foruma
dijeta uzela zamahSibila wrote: 15 Mar 2018, 20:18 kad za veceru trebas da pojedes jabuke![]()
danas sam i svjezi kupus jela..![]()

- Sibila
- Forum [Bot]
spacebound wrote: 15 Mar 2018, 20:16cetnikusa koja mi se 4 godine smjeskala i medila, a kad karadzicu bi presuda stavila njegovu sliku za profilnu na fb.Time je sve rekla i o sebi, a i sta misli o njegovom djelu, te nama koji smo bili njegove zrtveČupava wrote: 15 Mar 2018, 20:09Pa de nama reci ako nećeš njoj...spacebound wrote: 15 Mar 2018, 20:00 ... gledam u stranu, zastajkujem i okrecem se ne bi li me skolska ne vidjela, jer mi ne pada na pamet da se s njom izgrlim, izljubim i ljubazno joj se smjeskam, a svoje misljenje o njoj ne zelim joj reci, za dobro mojih zivaca...![]()
Zbog nje i jos par slicnih nisam htjela ni na godisnjicu mature.
nemas sta okretat glavu da izbjegnes pogled pozdrav....itd.. ides ...gledas je fino u oci i samo prodjes....i da krene da te zaustavi isto...gledas je i prodjes pored kao da je uopste i ne poznajes..
meni se desilo....ne taj slucaj ali neke papankice sitne ...ili npr kucka neka itd....koja nesto glumi itd . nema okretanja glave....gledam i prodjem...
jednom jedan sa faxa kolega...i ok zaposlio se nabacio ono odjelce kravaticu...ulizo se....i kao hoce se pozdravit nece....jednom kad sam vidjela da neko nesto hoce nece....sl put i kad krene ono cao....nistaaaaaa. ne poznajem te...bilo ko da je u pitanju.

- Sibila
- Forum [Bot]
spacebound wrote: 15 Mar 2018, 20:22dijeta uzela zamahSibila wrote: 15 Mar 2018, 20:18 kad za veceru trebas da pojedes jabuke![]()
danas sam i svjezi kupus jela..![]()
valjda je u pocetku tesko..naviknut cu se....?
pa i dijeta a i moram se polako okretati zdravijoj hrani.
preprali su me danas i obecala sam....mama se ziva isekira i eto..
ne pijem sokove vise

- uvijek_kontra
- zmajček
- Mood:
- Has thanked: 4239 times
- Been thanked: 3961 times
Tigris je u pravu.
Nema razloga da ti nju izbjegavas.
Prodjes kao da je nema pa neka
poslije razmislja cemu to.
Nema razloga da ti nju izbjegavas.
Prodjes kao da je nema pa neka
poslije razmislja cemu to.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
- spacebound
- Urednik foruma
A ako me spopadne, pa moram reci sta mislim jer ne znam drugacije kad me se bas direktno pita
?

Zanimljive su bile ove presude....jako se puno ljudi razotkrilo čak i ovdje, za koje bi mislio, da ih i nije puno briga prema dosadašnjem ponašanju...spacebound wrote: 16 Mar 2018, 11:11 A ako me spopadne, pa moram reci sta mislim jer ne znam drugacije kad me se bas direktno pita![]()
?
I šta je još zanimljivije, kako vrijeme od tih događaja odmiče, sve je izraženije, umjesto da je obrnuto

Ja to ne razumijem

- spacebound
- Urednik foruma
kako kaze moja mama...Pa i nema ona bas nista protiv tebe i mogle bi biti prijateljice, ne bi te gledala niti ti mislila lose, ali sve nas u cjelini mrze 
I sto je zalosno uce djecu mrznji od malena, kako su i njih roditelji.
Hvala Bogu na presudama pa maske padose

Hvala Bogu na presudama pa maske padose

Ne trebaju roditelji ni uciti ništa...drustvo je tako formirano...mediji...dijete samo baci pogled, dnevnik, portali, novine...u zavisnosti čiji je medij, vriste naslovi tipa ...cetnici, ustase, mudžahedini, teroristi, nastavi niz...spacebound wrote: 16 Mar 2018, 11:21 kako kaze moja mama...Pa i nema ona bas nista protiv tebe i mogle bi biti prijateljice, ne bi te gledala niti ti mislila lose, ali sve nas u cjelini mrze
Hvala Bogu na presudama pa maske padose![]()
Roditelji cak moraju danas uloziti puno truda, da djeci prenesu ispravne stavove...i tu mnogi zakazu.
Ma pusti, sta dijete zna je pogreska.
Jos kad dodas na to sve one, koji djeci forsirano prenose mrznju prema ostalima...nastaje drustvo kakvo jest...

- spacebound
- Urednik foruma
Ja jucer idem s djetetom kroz park i jedna majka djecacicu i djevojcici objasnjava ko je na spomeniku i kako ga treba postovat i ne smiju po njemu gaziti.Inace spomenik 'erojima '90-ih, koljacima i silovateljima koji su preselili 
Prvo iz kuce krene.Moji meni nikad nisu pricali lose o drugima.Podsticali me da se druzim sa svima kao i oni, nisu pricali o nacionalizmu preda mnom.Tek oko 20 godine kad sam i skolu u Doboju zavrsila pocela se zanimat za ratna desavanja.Kad sam par godina kasnije shvatila da su se jako ruzna osjecanja kojih sam se stidjela pocela uvlaciti u mene batalila sam to.
Treba znati s kim imas posla ali ne treba biti isti.
I ne znam kako ti roditelji ne kontaju da nista dobro ne cine svojoj djeci takvim postupcima.Bude u njima ruzna osjecanja koja ce sutra njih da uvuku u rat, ne daj Boze.Umjesto da ih, kao moji mene, vode u bogomolje i katolika i pravoslavaca i priblize mi ih tako sto ce organizovati druzanja sa ostalima, pa da ih razumiju i u njima vide ljude, a ne zvijeri koje treba ubit prije nego one tebe.
E tad bi i te medije ignorisali i nasli objektivne knjige da citaju.A ima ih.

Prvo iz kuce krene.Moji meni nikad nisu pricali lose o drugima.Podsticali me da se druzim sa svima kao i oni, nisu pricali o nacionalizmu preda mnom.Tek oko 20 godine kad sam i skolu u Doboju zavrsila pocela se zanimat za ratna desavanja.Kad sam par godina kasnije shvatila da su se jako ruzna osjecanja kojih sam se stidjela pocela uvlaciti u mene batalila sam to.
Treba znati s kim imas posla ali ne treba biti isti.
I ne znam kako ti roditelji ne kontaju da nista dobro ne cine svojoj djeci takvim postupcima.Bude u njima ruzna osjecanja koja ce sutra njih da uvuku u rat, ne daj Boze.Umjesto da ih, kao moji mene, vode u bogomolje i katolika i pravoslavaca i priblize mi ih tako sto ce organizovati druzanja sa ostalima, pa da ih razumiju i u njima vide ljude, a ne zvijeri koje treba ubit prije nego one tebe.
E tad bi i te medije ignorisali i nasli objektivne knjige da citaju.A ima ih.
na neocekivanom mjestu ugledas bracnog partnera od jednog dragog prijatelja kako se neprikladno ponasa
Imas dva ishoda...ili ces nesto rasturiti ili ces ti biti onaj najgori...Max wrote: 16 Mar 2018, 12:24 na neocekivanom mjestu ugledas bracnog partnera od jednog dragog prijatelja kako se neprikladno ponasa
Ali u oba si ti čist...
Osim u onom trecem... da presutis...