Sirija

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

User avatar
Remzudin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Posts: 4964
Joined: 29 Feb 2016, 19:05
Has thanked: 192 times
Been thanked: 261 times
Status: Offline

Re: Sirija

Post by Remzudin » 14 Apr 2018, 23:05

zloćko tokmak wrote: 14 Apr 2018, 22:41 Ja vjerujem samo Hani H.
Ako ona kaze da ce biti,onda ce biti treceg svjetskog rata
.. :ovaj
bice rata kad ja hocu,- a ne sta drugi kazu

User avatar
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Posts: 34535
Joined: 05 Oct 2011, 11:33
Location: Pije kahvu s podzidom.
Has thanked: 424 times
Been thanked: 623 times
Status: Offline

Re: Sirija

Post by Zagorka » 14 Apr 2018, 23:21

storm wrote: 28 Feb 2018, 13:38
Socrates wrote: 28 Feb 2018, 12:31
Nice try wrote: 28 Feb 2018, 08:34
Socrates wrote: 27 Feb 2018, 18:06 Ne morate uopste unajmiti analitičara nego malo refleksije.

Ovako su naši preci govorili. Primjeni na Kurde. Ende.

U čuvenom razgovoru Huseina kapetana Gradaševića sa Turskim beglerbegom, kada mu je Turski beglerbeg rekao: "Nema više Bosne, a neće biti ni Bošnjaka, Huseine... Gineš za državu koja nikad nije postojala niti će." Gradaščević mu je odgovorio sljedećim riječima: "Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!"
Koliko košta opstanak jednog naroda?
Ne razumijem pitanje. Ali mogu da urgiram da sagledate kurdsko-turski konflikt kroz dvije paralele. Prva je, kao što sam insinuirao sa ovim gore postom, paralela sa bosnjacko-turskim odnosom u doba kada je Kapetan Gradascevic ovo izgovorio. Druga je paralela sa odnosom države Srbije prema Albancima na Kosovu.

Poturcavanje Kurda je aktualno u turskim političkim krugovima otkad je Ataturkove Turske i nije čak ni upitno, a naravno da i prije toga nije bilo ništa bolje, nego je bilo čak i gore.

Kurdi čine 15-20% stanovništva države Turske. Ne govorimo mi ovdje o šačici ljudi. I uopste nije upitno da svi ti Kurdi nisu istih političkih shvatanja, neki su čak i odani Turskoj. Samo što turska zvanicna politika u kontinuitetu, manje ili vise otvoreno, negira postojanje Kurda kao zasebne cjeline.

Treba li ja da podsjećam ovdje da su kurdski jezik, kurdska nošnja, u određenim periodima i samo spominjanje kurdskog naroda kao različitog od Turaka bili zakonom zabranjeni u Turskoj do 1991? Turci su ih zvali Planinskim Turcima. Da ne spominjem povremene masovne masakre Kurda od strane Turske, "humana" preseljavanja da bi ih asimiliralo i poturcilo, itd. Da ne pominjem da je Turska naoruzavala i vojno podržavala ISIS da ratuje protiv Kurda.

E sad, uporedi to sa Bosnjacima. Samo četnicka, i u posljednje vrijeme ustaška, ideologija Bošnjake zove Turcima. Tako da je meni ovo zvanje Kurda Turcima od strane zvanične turske politike potpuno isto kao četnicka i ustaška ideologija. Ende.

I ko misli da to prestaje samo od sebe nije naučio nijednu lekciju iz svoje istorije, a usuđuje se da tumači kurdsko-turski konflikt.

Traje vjekovima. A imaju li Kurdi izbora?
:ok

Mlate ih Turci, mlate ih Iranci, mlate ih Iračani....eto ni u Siriji nije ništa bolje....i svi se čudom čude, da su i oni poslije naoštreni spram svih i svakoga...
Sličan je fenomen bio viđen kad su Hrvati i Srbi krenuli da zatuku Bošnjake pa se sad čudom čude, woooow Bošnjački nacionalizam u porastu :misli
Pa logično kad nekom hoćeš stati za vrat, da će ti pokušati vratiti i braniti se...
Četnici su stvorili ustaše....Kosovsku Iredentu...Izrael PLO....mislim beskrajna je lista diljem svijeta, kako akcija uzročno- posljedično stvara reakciju...
Kad se želiš (ničim opravdano ) dignuti iznad nekoga, potlačiti ga- očekuj svašta.
Zbilja mi je fascinantna averzija Bošnjaka napram Kurda (nakon realno istovjetne sudbine- možda, možda u blažem obliku)
Jednako je bilo i oko izbjeglica, upravo iz Sirije...popičkao sam se sa 90% moje obitelji oko toga.... i to upravo sa onim dijelom, koji je i sam sa vrećicom u ruci bježao prije dvadesetak godina...
Nemaju svi bošnjaci averziju spram kurda, niti su svi ludi za erdoanom. Manjina ih je ali su ona manjina što se čuju više pa stvore privid da su brojniji. Znaš već koja kategorija.

Remzo yebo ga ti, nije svaka tema za zajebancije.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

User avatar
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Posts: 86350
Joined: 28 Nov 2015, 20:04
Has thanked: 853 times
Been thanked: 1641 times
Status: Offline

Re: Sirija

Post by Mutevelija » 14 Apr 2018, 23:32

Asad šijski pas.
Pero la suerte se ensañó contigo
Y te dejó con el alma
Hecha pedazos
Tú corazón
Quedó herido y sin perdón
Ya no sabe como amar
Como piedra endureció

🍉🍉🍉🍉

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: Sirija

Post by storm » 15 Apr 2018, 04:47

...i ruska troll brigada ...
Prvo se kurče a onda nijemo gledaju kako ameri odrade svoje...već viđeno i na balkanu.


Je li sinoćnji napad bio fijasko za Rusiju ili za Ameriku?
Trumpova akcija bila je znatno manja od očekivane
Najavljivani ruski odgovor također je izostao
Piše: Petar Stošić


Image
Foto: Hina,EPA

I TO se dogodilo. Višednevna neizvjesnost oko toga hoće li američki predsjednik Donald Trump ispuniti svoju prijetnju s Twittera o “lijepim, novim i pametnim raketama” koje će poslati na Siriju kako bi naplatio “veliku cijenu” za kemijski napad "životinje Asada" napokon je okončana. SAD je zaista, rame uz rame s Francuskom i Velikom Britanijom, u noći s petka na subotu između 3 i 4 sata po našem vremenu, izvršio napad na Siriju.

No nakon što su detonacije u Damasku i Homsu utihnule, a prašina od eksplozija se slegla, teško se oteti dojmu da razmjeri ove vojne akcije nisu bili ni izbliza u razmjeru s očekivanjima, podgrijavanima prijetećim porukama iz Washingtona i užarenim spekulacijama analitičara i javnosti. Izgleda da je umjereniji tabor u Washingtonu prevladao nad onima koji su htjeli odlučniji obračun s režimom, poput novog Trumpovog savjetnika za nacionalnu sigurnost, "jastreba" Johna Boltona, i da se Trump odlučio za minimalnu opciju.

>> SAD ISPALIO 105 PROJEKTILA NA SIRIJU Pentagon tvrdi da je napad bio uspješan i da sada sve ovisi o Asadu

Najavljivana velika akcija ispala gotova u manje od sat vremena

Kako su u sinoćnjoj press-konferenciji objavili američki ministar obrane James Mattis i načelnik združenog stožera američke vojske Joseph Dunford, riječ je o napadu na znanstveno-istraživački centar u Damasku u kojem se razvijalo kemijsko naoružanje, zatim na skladište kemijskog oružja u blizini Homsa i o obližnjem postrojenju s opremom za kemijske napade i s njim povezanom zapovjednom štabu.

Početni izvještaji sirijskih režimskih medija, Sirijskog opservatorija za ljudska prava koji je smješten u Londonu i drugih izvora o većem broju sirijskih vojnih baza koje su pogođene, opovrgnut je američkim i savezničkim priopćenjima prema kojima su mete isključivo bile povezane s kemijskim programom. Štoviše, iako je Trump u vlastitom obraćanju izjavio da se radi o "produljenom odgovoru", Mattis ga je neposredno nakon toga praktički demantirao i dao do znanja da je ova "jednokratna", možemo reći i jednosatna, akcija završena.




Trump je napad opisao kao “perfektno izveden” i prema dostupnim informacijama to je vjerojatno i točno, ali minimalistički izbor meta znači da će sirijska vojska i dalje biti u stanju vršiti zračne udare konvencionalnim oružjem. A upravo od tog konvencionalnog oružja stradao je daleko veći broj civila u sedmogodišnjem ratu, sa stravičnim ukupnim brojem žrtava od barem 400 tisuća mrtvih. To će zasigurno učiniti uvjerljivijim narativ Moskve da se radi o "fijasku" i da je SAD podbacio i na neki način izišao kao gubitnik iz ovog geopolitičkog okršaja. Ipak, ako je ovo i bio "fijasko" za SAD, ista ocjena mogla bi se plasirati i na račun Moskve, koja je unatoč svojim upozorenjima o “nesagledivim posljedicama” i protunapadu na američke snage, sinoć uvelike ostala pasivni promatrač.

>> UŽAS U SIRIJI U zadnjih pet dana ubijeno je 150 djece

Napad je, da ne bude zabune, zaista bio veći od prošlogodišnjeg, koji je također izveden iz odmazde na tadašnji napad bojnim otrovima režima Bašara al-Asada na mjesto Han Šejkun. Dok je tada pogođena samo jedna zračna baza, s koje su navodno već idući dan vojni avioni ponovo polijetali u misije bombardiranja pobunjeničkih uporišta, ovog su puta pogođene tri mete povezane sa sirijskim programom kemijskog oružja. Usto, lansiran je dvostruko veći broj krstarećih i drugih projektila - 105 u odnosu na njih 59 lani.



Ni od najavljivanog ruskog protuudara nije ispalo ništa

Kako je na Twitteru javio Michael Weiss, analitičar koji se bavi sirijskim ratom i autor knjige “ISIS: Unutar vojske terora”, pozivajući se na izvor iz američke administracije, ruski veto na obnovu Zajedničkog istraživačkog mehanizma UN-a i Organizacije za zabranu kemijskog oružja (OPCW) “bio je značajan faktor u donošenju odluke o vojnoj intervenciji”, jer je “blokirao diplomatske puteve za zaustavljanje dodatnih bombardiranja klorom”, odnosno bojnim otrovima.




Posebno je zanimljiv podatak, koji je iznijela glasnogovornica Pentagona na svojoj današnjoj press-konferenciji, da ni ruska ni sirijska protuzračna obrana ne samo da nisu oborile američke ni savezničke projektile, već nisu niti pokušale, te da je sirijska vojska ispalila 40 protuzračnih projektila tek nakon što su američki, francuski i britanski projektili već pogodili i uništili navedene ciljeve. To bi značilo da su dramatična lansiranja i detonacije projektila na noćnom nebu iznad Damaska bila jedva nešto više od pokaznog vatrometa, kako bi sirijski režim stvorio dojam da je uspješno odgovorio na napad.


Ova je informacija još zanimljivija u kontekstu tvrdnje da su američke službe zabilježile "porast aktivnosti ruskih trolova u zadnjih 24 sata od 2000%". Tvrdnje ruskog ministarstva obrane da je njihova protuzračna obrana presrela većinu ispaljenih projektila i da se radilo o pokušaju ometanja istrage o kemijskom napadu, za koji u isto vrijeme tvrdi da se uopće nije dogodio, spremno se i sustavno ponavljaju već uhodanim kanalima dezinformacija, na proruskim “alternativnim” medijima i pomoću botova, trolova i propagandista na društvenim mrežama.

Informacijsko ratovanje i negiranje kemijskog napada

Da bi se uvjerili koliko je rusko informacijsko ratovanje učinkovito, dovoljan je letimični pregled online komentara. Rezultat ove sofisticirane, višegodišnje kampanje sve je glasnija podrška dijela zapadne javnosti režimu optuženom za ratne zločine, koji Rusija politički, ekonomski i vojno podržava - aktivno sudjelujući u dotičnim ratnim zločinima - ali to i nije ono najgore. Dubinski problem je samo poricanje zločina i poplava alternativnih činjenica, svojevrsna epistemološka kriza u kojoj se sam konsenzus oko istine nepovratno raspada. Umjesto toga, u današnje "postčinjenično vrijeme" imamo prozapadnu, odnosno “mainstream” istinu s jedne strane i prorusku, odnosno” “alternativnu” s druge.

Povjerenje u izvještaje mainstream medija i zapadnih institucija, bilo američke i savezničkih vlada ili međunarodnih organizacija poput UN-a, OPCW-a, Human Rights Watcha i drugih predstavlja se kao znak lakovjernosti i obmanjenosti od strane “establišmenta”. Uspješno se provodi kampanja obezvrjeđivanja i negiranja ozbiljnog novinarskog, obavještajnog i znanstveno-istraživačkog rada, bilo izvještaja UN-a i OPCW-a kojim je potvrđen režimski napad bojnim otrovima prošle godine ili reportaža New York Timesa, Guardiana i Bellingcata, temeljenih na snimkama žrtava i ostataka bombi, mapama letova sirijske avijacije te svjedočanstvima spasioca, medicinskog osoblja i preživjelih.

Bombe ne mogu spasiti živote - ili ipak mogu?

Nema sumnje da će, čak i ako međunarodni inspektori OPCW-a i uspiju provesti istragu na mjestu napada (prošle su godine napadnuti kada su pokušali doći na mjesto napada) u istočnoj Guti i ako sirijske i ruske snage nisu u međuvremenu uništile forenzičke dokaze (grad Duma već je danima pod njihovom kontrolom nakon predaje i evakuacije pobunjenika), Damask i Moskva negirati rezultate te istrage. Tvrdit će da su iz nekog razloga pristrani ili neutemeljeni, kao što je bio slučaj i s istragom prošlogodišnjeg napada.

Moskva je već iznijela navodni dokaz da je čitav napad izrežirala Velika Britanija, a koji se svodi na snimljeni razgovor s dvojicom Sirijaca koji tvrde da su bolničari koji su sudjelovali u liječenju žrtava iz Dume i da se ustvari radilo o trovanju dimom, ne bojnim otrovima. Razlika u profesionalnosti ovih tvrdnji i upravo objavljenog francuskog obavještajnog izvještaja, u kojem se zaključuje da je sirijski režim zaista prošle subote izveo kemijski napad, više je nego upadljiva. No uz adekvatnu dezinformacijsku kampanju, koju je istražila i dokumentirala fact-checking stranica Snopes, i takvi neozbiljni "dokazi" postići će željeni učinak.



Iz jučerašnjeg napada može se izvući još jedan relevantan zaključak. Izjava lidera britanske oporbe, predsjednika Laburističke stranke Jeremyja Corbyna, da “bombe ne mogu spasiti živote ni donijeti mir” pokazuje svu političku istrošenost i moralni kukavičluk današnje “antiimperijalističke” ili “antiratne” ljevice, iz dva razloga.

Prvi je što takve osude i moraliziranje u pravilu upadljivo izostaju od strane lijevih političara i intelektualaca kada se, primjerice, radi o ruskoj i iranskoj intervenciji protiv anti-asadovskih pobunjenika, pa čak i o američkoj intervenciji protiv ISIS-a, koje su rezultirale izuzetno velikim civilnim žrtvama. Situacija u kojoj se moralna savjest ljevice budi samo kada radi o vojnoj intervenciji SAD-a i njegovih saveznika protiv antizapadnih režima poput Asadovog vrlo je simptomatična. Drugi je razlog to što, kao što je Corbynu na Twitteru odgovorio Elliot Higgins, novinar poznat po open-source analizi sukoba u Siriji i Ukrajini na svojoj stranici Bellingcat, bombe mogu spasiti živote “ako unište Asadov kapacitet i volju za izvođenje budućih kemijskih napada”.

Rat nije gotov za sirijski režim, a sad je ostao bez najgoreg oružja

Što se logike samog kemijskog napada tiče, kao što se u francuskom izvještaju navodi, ona je dvostruka: na taktičkoj razini, “ubrzava pobjedu i ima efekt multiplikatora koji ubrzava kapitulaciju posljednjeg uporišta oružanih (pobunjeničkih skupina”; na strateškoj razini, “kemijsko oružje i posebno klor, dokumentiran u istočnoj Guti od početka 2018., posebno se koristi kako bi se kaznilo civilnu populaciju prisutnu u zonama koje drže borci protiv sirijskog režima i stvorilo klimu terora i panike koja ih potiče da se predaju”. Nasuprot uporno ponavljanom narativu Asadovih apologeta da njegov režim nema strateške koristi od korištenja bojnih otrova budući da ionako pobjeđuje u sukobu, francuski izvještaj zaključuje: “Kako rat nije gotov za režim, on koristi neselektivne napade kako bi pokazao da je otpor uzaludan i kako bi olakšao out za zauzimanje posljednjih džepova oružanog otpora”.

S obzirom na navedene, vrlo plauzibilne motive, do jučer smo mogli pouzdano očekivati nove kemijske napade sirijskog režima u novim ofenzivama na preostala pobunjenička uporišta u provincijama Dara, Homs, Idlib, Alep i ostalima. Jednako predvidljive bile bi nove dezinformacijske kampanje poricanja navedenih zločina. No ta strateška kalkulacija režima, nakon sinoćnjih ograničenih, ali efektnih raketnih udara SAD-a i saveznika, danas više ne vrijedi. U tom segmentu, Trumpova vojna akcija vjerojatno je ipak postigla željeni cilj - osim što su sirijski kapacitet za kemijske napade ozbiljno narušeni, ako ne i uništeni, prijetnja Washingtona, Pariza i Londona da će opet ponoviti napade ako se kemijsko oružje opet upotrijebi vrlo će vjerojatno odvratiti režim da pokuša išta slično.

Nadalje, očiti izostanak vojnog odgovora Moskve znači da Damask ne može računati na njenu zaštitu. Strahovi od izravnog sukoba ruskih i američkih snaga i eskalacije koja bi nas odvela u treći svjetski rat pokazali su se u najmanju ruku preuranjenima. Zagovornici "humanitarnih intervencija", koji su izloženi ogorčenim kritikama i s ljevice i s desnice, dobili su potvrdu da takva akcija može biti izvršena i bez velikih civilnih žrtava i opasne eskalacije.

Uza svu dramatičnu i prijeteću retoriku ruskog vodstva, danas je očito da ono ili nije spremno braniti svog sirijskog saveznika ako same ruske snage nisu izravno ugrožene; ili je svjesno da jednostavno ne može parirati SAD-u i saveznicima na bojnom polju. Što se onog drugog bojnog polja u informacijskom ratu tiče, međutim, ishod je mnogo neizvjesniji.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Posts: 15119
Joined: 08 Jul 2015, 17:31
Location: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
Has thanked: 959 times
Been thanked: 946 times
Status: Offline

Re: Sirija

Post by Tokmak » 15 Apr 2018, 09:29

Dogovoreni rat... :kafa
Ameri rekli Rusima sta ce napasti,Rusi rekli Assadovim snagama odakle da se povuku,oni se pivukli i Ameri tu bacili rakete bez ijedne ljudske zrtve...
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: Sirija

Post by storm » 15 Apr 2018, 10:17

Zajebavas :ovaj
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Posts: 37680
Joined: 09 Dec 2012, 16:58
Location: NORDPOL
Has thanked: 2874 times
Been thanked: 2206 times
Status: Offline

Re: Sirija

Post by Pasaga » 15 Apr 2018, 10:28

storm wrote: 15 Apr 2018, 10:17 Zajebavas :ovaj
... misls da danas nesto ide bez biznisa ....
:ovaj
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

User avatar
Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Posts: 15119
Joined: 08 Jul 2015, 17:31
Location: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
Has thanked: 959 times
Been thanked: 946 times
Status: Offline

Re: Sirija

Post by Tokmak » 15 Apr 2018, 10:35

storm wrote: 15 Apr 2018, 10:17 Zajebavas :ovaj
Ne. :kafa
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

User avatar
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 29635
Joined: 09 Dec 2016, 08:03
Been thanked: 15 times
Status: Offline

Re: Sirija

Post by Nice try » 15 Apr 2018, 15:54

zloćko tokmak wrote: 15 Apr 2018, 09:29 Dogovoreni rat... :kafa
Ameri rekli Rusima sta ce napasti,Rusi rekli Assadovim snagama odakle da se povuku,oni se pivukli i Ameri tu bacili rakete bez ijedne ljudske zrtve...
Možda malo drugačije, neki detalji, ali to je to.
Da se pruži prilika da svako održi obećanje, stvori se dojam da neko nekoga brani i pomaže radi njegovih lijepih očiju i idemo dalje za iste pare.
Ratovi se ne vode zbog ideala već interesa.
U tom svemu, stradaju djeca.
Ali, koga briga.
Pasaga wrote: 15 Apr 2018, 10:28

... misls da danas nesto ide bez biznisa ....
:ovaj
Tačno.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: Sirija

Post by storm » 15 Apr 2018, 16:19

Pasaga wrote: 15 Apr 2018, 10:28
storm wrote: 15 Apr 2018, 10:17 Zajebavas :ovaj
... misls da danas nesto ide bez biznisa ....
:ovaj
:sok
Jok, ja verujem u iskonsku pravednost svih upletenih :oo
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Posts: 37680
Joined: 09 Dec 2012, 16:58
Location: NORDPOL
Has thanked: 2874 times
Been thanked: 2206 times
Status: Offline

Re: Sirija

Post by Pasaga » 15 Apr 2018, 18:34

storm wrote: 15 Apr 2018, 16:19
Pasaga wrote: 15 Apr 2018, 10:28
storm wrote: 15 Apr 2018, 10:17 Zajebavas :ovaj
... misls da danas nesto ide bez biznisa ....
:ovaj
:sok
Jok, ja verujem u iskonsku pravednost svih upletenih :oo
:cool :ooo
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

User avatar
Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Posts: 15119
Joined: 08 Jul 2015, 17:31
Location: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
Has thanked: 959 times
Been thanked: 946 times
Status: Offline

Re: Sirija

Post by Tokmak » 17 Apr 2018, 12:27

SIRIJSKI SVEĆENIK: Zapadni mediji rekli su vam najveću laž našeg doba – Mi smo živi zahvaljujući Assadu!

Ne znate li da je medijsko izvještavanje o Siriji najveća medijska laž našeg vremena?, rekao je

Flamanski svećenik otac Daniëlo Maes koji živi u Siriji u samostanu u gradu Qara, 90 kilometara sjeverno od glavnog grada Damaska. Otac Daniel bio je svjedok “građanskom ratu” i prema njemu, sva zapadna izvješća o sukobu u Siriji su velika zabluda. Ukratko: “Amerikanci i njihovi saveznici žele u potpunosti uništiti zemlju.” Prije dva dana objavio je pismo svima koji žele znati istinu te rekao: Međunarodno pravo zamijenjeno je zakonom đungle i jedini cilj svega ovoga je da pod svaku cijenu angosaksonske- cionističke sile Novog svjetskog poretka žele dominirati i razoriti suverenitet Sirije. Kad to nisu uspjeli s teroristima krenuli su s vojnim intervencijama ali pod istim izgovorima. Srećom, Rusija im pruža otpor.

Kršćani su iza Assada

Otac Danielo Maes godinama šalje izvješća o stvarnosti u Siriji koji zapadni mediji ne žele objaviti. Tvrdi da iza Assada stoje svi kršćani da je on donio mir i neovisnost zemlji te da ga zbog toga zapadne sile žele uništiti. Također tvrdi da su sva medijska izvještavanja sa Zapada o Siriji jedna velika laž i obmana...

http://www.dnevno.hr/vjera/vjera-kultur ... u-1155251/
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

User avatar
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Posts: 86350
Joined: 28 Nov 2015, 20:04
Has thanked: 853 times
Been thanked: 1641 times
Status: Offline

Re: Sirija

Post by Mutevelija » 17 Apr 2018, 12:55

Nisi ni RUsija i Amerika bile što su nekad bile :ccc
Pero la suerte se ensañó contigo
Y te dejó con el alma
Hecha pedazos
Tú corazón
Quedó herido y sin perdón
Ya no sabe como amar
Como piedra endureció

🍉🍉🍉🍉

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Posts: 120160
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Has thanked: 6890 times
Been thanked: 7769 times
Status: Offline

Re: Sirija

Post by Krokodil Behko » 17 Apr 2018, 19:47

Zanimljiv je ovaj antizapadni fenomen, kod hrvatske desnice.
Najvjerovatnije, nakon učlanjenja u NATO i EU, Hrvatskoj su pokazali stolice u zadnjem redu, odmah do klozeta i rekli, izaberite jednu od onih šest, a ostale pričuvajte ostalim Balkancima, kad stignu i ako stignu.
Valja biti ono što i jesi - mali i poslušan, a drčna desnica to ne voli, pa svršava na kepeca Putina.
online

User avatar
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Posts: 37680
Joined: 09 Dec 2012, 16:58
Location: NORDPOL
Has thanked: 2874 times
Been thanked: 2206 times
Status: Offline

Re: Sirija

Post by Pasaga » 17 Apr 2018, 19:55

Krokodil Behko wrote: 17 Apr 2018, 19:47 Zanimljiv je ovaj antizapadni fenomen, kod hrvatske desnice.
Najvjerovatnije, nakon učlanjenja u NATO i EU, Hrvatskoj su pokazali stolice u zadnjem redu, odmah do klozeta i rekli, izaberite jednu od onih šest, a ostale pričuvajte ostalim Balkancima, kad stignu i ako stignu.
Valja biti ono što i jesi - mali i poslušan, a drčna desnica to ne voli, pa svršava na kepeca Putina.
... ima tu i simbolike plaho,to... do hale .....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: Sirija

Post by storm » 17 Apr 2018, 21:16

Pasaga wrote: 17 Apr 2018, 19:55
Krokodil Behko wrote: 17 Apr 2018, 19:47 Zanimljiv je ovaj antizapadni fenomen, kod hrvatske desnice.
Najvjerovatnije, nakon učlanjenja u NATO i EU, Hrvatskoj su pokazali stolice u zadnjem redu, odmah do klozeta i rekli, izaberite jednu od onih šest, a ostale pričuvajte ostalim Balkancima, kad stignu i ako stignu.
Valja biti ono što i jesi - mali i poslušan, a drčna desnica to ne voli, pa svršava na kepeca Putina.
... ima tu i simbolike plaho,to... do hale .....
...još na ona vrata što se klate :oo

hr desnica je neuobičajeno glupa i zaostala....
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 44805
Joined: 09 Jan 2016, 07:50
Location: . . . . . . . . .
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Sirija

Post by Socrates » 17 Apr 2018, 21:45

Gdje je desnica otišla u današnje vrijeme u nekim državama, stvarno ima smisla teza da je konzervatizam mentalna bolest.

Ima i istraživanje o tome.
. . . . . . . . .

User avatar
gaga
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Posts: 1291
Joined: 07 Jan 2018, 22:02
Status: Offline

Re: Sirija

Post by gaga » 17 Apr 2018, 22:04

Kraljevi,princevi,to treba sve sjebati,nije to ni po vjeri muslimanskoj.Asada,objesiti.
Pametni uce i od budala, budale ni od pametnih

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Posts: 120160
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Has thanked: 6890 times
Been thanked: 7769 times
Status: Offline

Re: Sirija

Post by Krokodil Behko » 03 May 2018, 22:31

Srušio se još jedan ruski avion u Siriji, sam od sebe. Drugi ove godine, a trebalo bi da im je to jedan od najnovijih aviona. :hihi

SU-30M

Image
online

User avatar
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Posts: 75774
Joined: 30 Aug 2013, 14:21
Location: Rodna grudva
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 34 times
Contact:
Status: Offline

Re: Sirija

Post by Bla » 04 May 2018, 18:30

pa jel' bilo pilota
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Post Reply

Return to “Svijet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests