Nisvet Džanko treba hitnu transplantaciju jetre

Zaključane teme i one bez ikakvog smisla
Post Reply
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7275 times
Been thanked: 16858 times
Status: Offline

Nisvet Džanko treba hitnu transplantaciju jetre

Post by Maja » 20 Feb 2012, 11:24

Popularni TV voditelj Nisvet Džanko treba hitnu transplantaciju jetre

Image

Ciroza jetre – glasila je prošlomjesečna dijagnoza koju su ljekari saopštili Nisvetu Džanki, popularnom TV voditelju, novinaru i autoru poznatog serijala Pozitivna geografija. Kako bi spasio svoj život, vlasnik omiljene karirane košulje u BiH, morat će na put u italijansku Padovu.

No, potrebno mu je 50.000 eura samo da bi se njegovo ime našlo na listi čekanja ove italijanske klinike. Nakon što se nađe na listi, potrebno je platiti i nove pretrage, a svo to vrijeme, Džanko bi trebao biti smješten na klinici gdje dan ležanja košta 150 eura, prenosi Radiosarajevo.

Kolega Džanko ipak nije sam. Brojni prijatelji i porodica novinara koji nas godinama uči o zaboravljenim običajima bh. 'pustara' osnovali su i Facebook grupu imena „Za život Nisveta Džanke - onaj u kariranoj košulji". Kako se vidi na stranici, detaljno su predstavljeni načini uplate iz Holandije, Amerike, Danske...

A Džanko ovu borbu komentariše u svom stilu. Za TVSA, on je rekao kako "dođe vrijeme, pa nešta otkaže (...) skupi su ovi rezervni dijelovi za insana". Za Dnevni avaz je Džanko istakao kako se ne sekira, te se zahvalio onima koji već pomažu, ali i onima koji to tek žele.

"Hvala ljudima u zemlji koji ionako teško žive, a hvala i onima u dijaspori koji su toliko puta izvarani, a ipak i dalje pomažu", poručio je Džanko.

Uplate se mogu izvršiti na sljedeće račune:

Nisvet Džanko
UniCredit banka
3387202114957933 - uplate u KM
40020674101 - uplate u EUR

Za uplate iz inozemstva potrebno je uz broj računa navesti i:
IBAN BA39 3389 0025 7503 7767
SWIFT: UNCR BA22

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7275 times
Been thanked: 16858 times

Re: Apel za pomoć:

Post by Maja » 20 Feb 2012, 11:26

Eeeeeeeee moj Džanko. Hoće to od toliko rakije.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 8980 times
Been thanked: 10675 times

Post by Krokodil Behko » 20 Feb 2012, 14:18

Bar mi je Pozitivna geografija, bila u ono doba originalna.
Nesto slicno, radi Josip Pejakovic ali nije tako zanimljivo.

bboyFireFish
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by bboyFireFish » 20 Feb 2012, 16:08

Pozitivna geografija je vrh bila...Ja se sjecam ko klinac kad nije u tz bila razradjena kablovska televizija i bilo malo kanala,to je jedna od rijetkih emisija koju je vrijedilo pogledat :)
Blog:
Magazin Urbane Kulture

Nije mi žao što su ukrali moje ideje već što nisu imali svoje!

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by gejsha » 20 Feb 2012, 19:20

I ja sam gledala kao mala pozitivnu geografiju.
Sve najbolje mu želim i da hoće prikupiti novac.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 8980 times
Been thanked: 10675 times

Domaći western sa Nisvetom Džankom u glavnoj ulozi

Post by Krokodil Behko » 27 Feb 2012, 20:59

Image

Bijeljinski fotograf Hari Džekson snimao je prve bosanske westerne; pogledajte kratki igrani film iz 1998. „Arizona, bosanska verzija“ reditelja Jasmina Durakovića, a sa Nisvetom Džankom u glavnoj ulozi, posveta je u ratu tragično stradalom zaljubljeniku u film i pravilo westerna "da dobro pobjeđuje zlo"

Kratki igrani film „Arizona, bosanska verzija“ je no budžet projekat nastao 1998. godine u okviru tv magazina „Čekajući 2001 Sarajevo“ autora i reditelja Jasmina Durakovića. Film je bila posveta Aljušu Musliju alijas Hari Džeksonu, bijeljinskom fotografu koji snimio 13 amaterskih westerna u vlastitoj produkciji. Hari Džekson je bio kultna ličnost jugoslavenske subkulture sa kraja sedamdesetih i osmadesetih; o njemu je zagrabački Start pisao tematske priloge, Bogdan Tirnanić žurnalističke socio-eseje. Igrao je sebe u filmu „Miris poljskog cvijeća“ Srđana Karanovića, dok je o njemu tv. dokumentarac snimao i Emir Kusturica u vrijeme kada je bio bio, kao mladi reditelj, bio zaposlen u nekadašnjoj TV Sarajevo. Hari Džekson je, usljed terora nad nesrpskim stanovništvom, umro pod tajanstvenim okolnostima, pa je ostala priča o njemu. „Legende žive“ kaže jedan od glumaca natruščika u ovome filmu kojeg su Jasmin Duraković i Nisvet Džanko snimali na pijaci Arizona, u vrijeme njene najveće ekspanzije.

[media]V9VmfSWqDrg[/media]

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 624 times

Re: Domaći western sa Nisvetom Džankom u glavnoj ulozi

Post by Zagorka » 27 Feb 2012, 22:06

Sta znam,dojmovi su malo :hm pomalo sam i preskakala,nisam detaljno pogledala,ne kazem da je lose zamisljeno,ali :hm
Ovaj lik na pocetku sto govori:"jesil' sazn'o kol'ko kosta kila baruta"ima neoprostivo primitivan akcent....
Po mom misljenju osoba koja se ne zna izrazavati ne moze ni glumiti,jer ovo prvenstveno nije zamisljeno kao urnebesna komedija pa da prolazi neka glupost...
U njega to zvuci"kol'ko koooosta kila baaaruta" :bua ne znam zasto ljudi opcenito imaju potrebu za rastezanjem rijeci kao da zapijevaju :cudi
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Obrisan profil

Re: Domaći western sa Nisvetom Džankom u glavnoj ulozi

Post by Obrisan profil » 27 Feb 2012, 22:31

u Bijeljini sami indijanci

Ja se izvinjavam , al ja moram tako, bivsi mi Bijeljinac :D

Ne znam za Harija, pogledacu video

Post Reply

Return to “Kontejner”