Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Zogo wrote: 18 Apr 2018, 20:25
Svi oni koji docekaju starost ce najvjerovatnije osjecati potreba da nesto kazu, pa i to ce biti dio price „proslost“.
Treba li vec sada da zaboravim moj zivot i da neizustim nista o njemu da nebih bio dosadan?
Trebas
Like. Ljudi imaju pravo pribirati po svojoj proslosti, i glasno o njoj govoriti. Shvatite to bash tako, to nisu nuzno instrukcije za nas mladje.
Pa cijela istorija se pisala po necijem prepricavanju.
Mutevelija wrote: 18 Apr 2018, 20:31
Razlog zbog kojeg se muskarci više poštuju od žena na Balkanu su ratovi, od 1 pa na ovamo više je muškaraca stradalo tako pošto su u deficitu prema njima se stiče drugačiji položaj od žena.
Momcino, muškarci su i krivi za ratove. Pa onda za još milion drugih stvari. Kad bi nane pričale o tome, niko ne bi ni jednu prigovorio.
Sve nane su morale da budu feministkinje. It's just logical. Međutim, neke su odlučile da je njihovo doba bolje, mada su četiri rata preživjele. I još izdaju uputstva kako da ove mlade djevojke muškarcima spomenike dižu.
Ne pričam o tome, govorim kad muškaraca u državi manjka žene spuštaju kriterijume
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Svi oni koji docekaju starost ce najvjerovatnije osjecati potreba da nesto kazu, pa i to ce biti dio price „proslost“.
Treba li vec sada da zaboravim moj zivot i da neizustim nista o njemu da nebih bio dosadan?
Niko ti ne brani da pričaš o svom životu, ali kad počneš o tome da je "tvoje doba" u bilo čemu bilo bolje, onda najvjerojatnije prosipas šuplje priče.
Nisam njih puno cuo da pricaju da je bilo njihovo doba bilo bolje, nasuprot, neimastina, tezak zivot
Niko ti ne brani da pričaš o svom životu, ali kad počneš o tome da je "tvoje doba" u bilo čemu bilo bolje, onda najvjerojatnije prosipas šuplje priče.
Nisam njih puno cuo da pricaju da je bilo njihovo doba bilo bolje, nasuprot, neimastina, tezak zivot
Ja pričam o moraliziranju. Skoro svaka će reci da je moral bio na višem nivou u njihovo doba. A samare dobijale od muževa samo tako. I još je dobro ako su samo bili šamari. To je bio izraz ljubavi.
Ma ne vjerujem bas da su dobijale gomilu samara. One su sve skupa bile odgajane u izrazito patrijarhalnom duhu, nisu smjele puno protiv muzeva. Tako da ovi nisu imal ineke prijeke potrebe da klepaju. K'o recimo, danas
Ne radi mi ova space tipka kako treba...
Last edited by Melek on 18 Apr 2018, 20:49, edited 1 time in total.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Melek wrote: 18 Apr 2018, 20:48
Ma ne vjerujem bas da su dobijale gomilu samara. One su sve skupa bile odgajane u izrazito patrijarhalnom duhu, nisu smjele puno protiv muzeva. Tako da ovi nisu imal ineke prijeke potrebe da klepaju. K'o recimo, danas