Egzorcizam, salijevanje, zapisi

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times
Status: Offline

Re: Egzorcizam, salijevanje, zapisi

Post by Zagorka » 28 Feb 2012, 22:31

Ako neko ima sam sa sobom problema,moje misljenje je dobar psiholog,terapeut.....ljudi bjeze od toga,sto je citavom svijetu normalno,a pribjegavaju carala-barala tretmanima :hm
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Obrisan profil

Post by Obrisan profil » 28 Feb 2012, 22:37

vrlo primitivna psihologija

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex » 28 Feb 2012, 22:45

huuH, toliko bih imala za reci na ovu temu :hm no, reci cu samo bit
Salijevanje strave je bogohuljenje. Shuplja prica, jednostavnije. tacka
Egzorcizam/zapisi - realnost. Realnost u koju je skoro pa nemoguce uvjeriti neistomisljenike.
Ipak, ne mogu i ne zelim im zazeljeti da se uvjere na nacin na koji sam se sama uvjerila. Pa da mi i o glavi biju. Ne mogu. Ne zelim. Necu.
Jos bih samo istakla da svaki pravi vjernik vjeruje u egzorcizam (casni Kur'an jasno pominje postojanost dzina).
Sebe ne deklarisem pravim vjernikom, ipak ... vjerujem.
E sad necu ni kako ja hocu

Obrisan profil

Post by Obrisan profil » 28 Feb 2012, 22:47

a...dal bi mogla ipak napisati tvoj dozivljaj, ili je isuvise privatno?

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by IM_ex » 28 Feb 2012, 23:05

Indirektna sam zrtva. hm ... privatno ... stoga i rekoh da ne bih mogla ni htjela zazeljeti ... jer, kao da se jedino na taj nacin i moze uvjeriti, dozivi li se direktno ili indirektno :hm Ni sama prije tog slucaja nisam vjerovala. Mrsko mi je o tome nasiroko (a i potresno je ozivljavati te nemile scene proslosti); kroz skracenu verziju to ipak nije to. Npr. da imam video snimak tog slucaja, pa da ga ovdje zalijepim, povjerovala bi mi ti, ti koja me poznajes, cijenis. Mozda jos neko od vas koji me poznaju nesto duze, ali, povjerovali bi samo zato sto me poznajete. Ostali, znas kako bi reagovali ostali??? Pripisali bi to vjesto odradjenoj montazi i ostali u svom ubjedjenju mene nazivajuci manipulatorkom i ko zna vec sve kako.
Nemam snimak i vjeruj, u takvoj situaciji nije ti ni na kraj pameti. I neka ga nema. hvala Bogu dragom.

Ne bih da pisem storiju; odgovoriti na konkretna pitanja vezana za egzorcizmus hocu, bude li ih, naravno, ono kolko znam.
A do tada, ev od mene jedno prosto pitanje tebi, a i ostalima - zasto ne vjerujes u egzorcizmus?

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 28 Feb 2012, 23:14

Ja nije da ne vjerujem u taj dio,ali mi je prestrasan da bih razmisljala o tome....ne gledam niti filmove takve :stop :ne
A one strahe i to,to mi je ruglo,cak sam znala covjeka koji je imao cjenovnik na zidu usluga :lupa lagao je da je hodza,lazne vizitke imao....uzeo pare za razne tretmane dimljenja,kapanja,okretanja i sta ja znam sta sve ne.....jedna moja rodica isla iako sam joj rekla cim on ima cjenovnik :ne
A ti sejtani u nama,sta znam,mene je nekako tesko sasvim ubijediti u bilo sta....prihvatam sve sa rezervom..... :hm

Angelino croft
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Re: Islam

Post by Angelino croft » 29 Feb 2012, 15:58

madam Bovary wrote:
Angelino croft wrote:Pravi egzorcist primjerice može i biblijom i kuranom istjerivati vragove šejtane džine demone mare što li već...dakle bitna je vjera...ekumenizam...a to sve govori...
E ovo bih da mi se pojasni malo bolje ako moze..... :hm malo mi je nejasno,kako moze biblija,kur'an,svejedno,onda moze i neka druga knjiga,zasto ne? :cudi Jevrejska ili bilo koja.....
Kako mislis bitna je vjera,bitno je da ja vjerujem da imam dzine,ili bitno je da vjerujem da ce me knjigom izlijeciti?
Ako mozes ti ili neko drugi da mi ovo poblize docara bila bih zahvalna.... :kafa
vec sam na slicnoj temi spominjao da su jahve i alah jedan te isti bog i tada pravi vjernik odnosno pravi egzorcist moze egzorcizirati i u krscanskom i u islamskom ili pak zidovskom duhu,jer bog je jedan...inace postavio sam link na prosloj stranici koji apsolutno sve objasnjava iz prve ruke,pa cu ga evo i ovdje ponoviti...http://www.molitve.info/index.php/izvje ... cista.html :ok
zlo izvrsnije ističe dobro

Obrisan profil

Post by Obrisan profil » 29 Feb 2012, 16:17

IM_ex wrote:Indirektna sam zrtva. hm ... privatno ... stoga i rekoh da ne bih mogla ni htjela zazeljeti ... jer, kao da se jedino na taj nacin i moze uvjeriti, dozivi li se direktno ili indirektno :hm Ni sama prije tog slucaja nisam vjerovala. Mrsko mi je o tome nasiroko (a i potresno je ozivljavati te nemile scene proslosti); kroz skracenu verziju to ipak nije to. Npr. da imam video snimak tog slucaja, pa da ga ovdje zalijepim, povjerovala bi mi ti, ti koja me poznajes, cijenis. Mozda jos neko od vas koji me poznaju nesto duze, ali, povjerovali bi samo zato sto me poznajete. Ostali, znas kako bi reagovali ostali??? Pripisali bi to vjesto odradjenoj montazi i ostali u svom ubjedjenju mene nazivajuci manipulatorkom i ko zna vec sve kako.
Nemam snimak i vjeruj, u takvoj situaciji nije ti ni na kraj pameti. I neka ga nema. hvala Bogu dragom.

Ne bih da pisem storiju; odgovoriti na konkretna pitanja vezana za egzorcizmus hocu, bude li ih, naravno, ono kolko znam.
A do tada, ev od mene jedno prosto pitanje tebi, a i ostalima - zasto ne vjerujes u egzorcizmus?
Indirektna zrtva....strasno zvuci :(
Ne mogu da nadjem prave reci. Zasto ne verujem...?
Kao prvo nikad nisam videla tako nesto. Kao drugo mislim da je psihicka bolest koja se ne leci religijom..
ne znam..tesko...

euphoria
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by euphoria » 29 Feb 2012, 17:21

Preporucujem ovaj film...
''Islamski horor film o istjerivanju džina iz tijela jedne žene. Sniman je po istinitom događaju, JAKO POUČAN film pogotovo za našu današnju omladinu. Film govori o jednoj mladoj ženi u koju je ušao Džin posredstvom sihira te je zbog toga imala jako mnogo problema. Osoba koja se iskreno na Allaha pouzda sigurno će je inšaAllah naš Vladar sačuvati svakog zla (sihra). Film je po mom ukusu jedan od najboljih što sam gledao, i VELIKI PLUS ima jer je istjeravanje Džina iz ljudskog tijela urađeno prema islamskom propisu (na dozvoljen način)''.
Ovaj svijet neće uništiti atomska bomba kao što kažu novine, nego će umrijeti od smijeha, od banalnosti, od ismijavanja svega i zato što će od svega praviti vic, i to loš vic. *Carlos Ruiz Zafon*

I svi misle da su jedinstveni, a zapravo nije nitko. Čovjek bi se mogao utopiti u beznačajnosti.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 29 Feb 2012, 18:17

ne usuđujem se pogledati :help

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by IM_ex » 29 Feb 2012, 22:21

MORENA wrote: mislim da je psihicka bolest koja se ne leci religijom..
Egzorcizam, rame uz rame sa psihom. Tacno je. Ali je netacno da se lijeci medicinskim putem. Tacno je da se lijeci religijom. Medicina stupa na snagu poslije. Tek tada je osjetan medicinski efekat, vjeruj!
Mozda vam se sada namece pitanje cemu medicina ako je zrtva egzorcizma izlijecena?! Organizam je totalno slab (opsjedanjem dzinom, odsutan je apetit i opsjednuta osoba, iako naizgled slabasna, nejaka, pruza nadljudski zhestok otpor pri pokusaju da ju se nahrani/ ne mozes skrstenih ruku cekati na dan kad bi opsjednuta osoba mozda mogla zatraziti jelo??? Dalje, psihicki je jos uvijek totalno neuravnotezena, uopce ne zna gdje je, ne prepoznaje svoje najrodjenije, gleda kroz njih vidjevsi ko zna sta. To jos uvijek haoticno stanje popraceno je halucinacijama.
Mislim da su egzorcizmu podlozne osobe blazhe naravi, mirnice :hm

euphoria wrote:

Preporucujem ovaj film...
Zahvaljujem na preporuci/na linku.
Svakako da cu odgledati film.

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Post by String » 29 Feb 2012, 22:39

[media]sfx6eOkRbZk&feature=g-hist&context=G239f070AHT0uagwA3AA[/media]
Image

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 29 Feb 2012, 23:45

:anonimni koristim ovog misa(anonimnog) samo da docaram emocije :sok mojne toga vise,hebo vas te snimke,ja i ne gledam kad sliku vidim zamrznem se.....nakon ovoga ce mi trebati strahu salijevati fakat :noga

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by IM_ex » 29 Feb 2012, 23:50

madam Bovary wrote:nakon ovoga ce mi trebati strahu salijevati fakat :noga
aa ... ne ne :stop
Rekli smo vec da je salijevanje strave bogohuljenje, praznovjerje.

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Post by String » 29 Feb 2012, 23:53

Ma ne plasi se madam Bovary, ionako je cijela prica o Bogovima i svemu vezano za njih zabluda. Ja sam ovo gledao i smijao se. Sve su to dzabahljebarosi....moja ti. :hihi
Image

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 29 Feb 2012, 23:55

IM_ex wrote:
madam Bovary wrote:nakon ovoga ce mi trebati strahu salijevati fakat :noga
aa ... ne ne :stop
Rekli smo vec da je salijevanje strave bogohuljenje, praznovjerje.
ma to ja 'nako bolan,plasi me pravo,uzecu kakav caj za smirenje :kafa

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 29 Feb 2012, 23:56

String wrote:Ma ne plasi se madam Bovary, ionako je cijela prica o Bogovima i svemu vezano za njih zabluda. Ja sam ovo gledao i smijao se. Sve su to dzabahljebarosi....moja ti. :hihi
ima nesto string....mora biti ;)

Natalie
Na probnom
Na probnom

Post by Natalie » 18 Mar 2012, 19:50

hm... moguće je da ima nešto u tome...
Ja bih mnoge stvari shvatila, da mi ih drugi nisu objasnili...

visper
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by visper » 18 Mar 2012, 19:51

jedino u sto vjerujem su snovi
NE CINI DRUGIMA ONO STO NEZELIS DA TEBI DRUGI CINE

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9229 times
Been thanked: 10964 times
Status: Online

Cvjeta posao proroka u Afganistanu

Post by Krokodil Behko » 29 Mar 2012, 10:01

Image

Proroci, ili - kako ih još zovu - iscjelitelji, trenutno u Afganistanu prave dobar posao. Iz dana u dan raste njihov broj, posebno ženskih sljedbenika. Njihovi savjeti ponekad mogu imati i teške posljedice.

Glavobolje, ljubavne patnje, ili čak i bračni problemi - za svaku nesreću proroci, u Afganistanu nazvani "tawis newis" imaju riješenje. Gotovo da nema zajednice na Hindukušu sa jednim ili više proroka. Njihov posao tamo ima stogodišnju tradiciju. Prorok i iscjelitelj iz Kabula Nasir Qasemi kaže da postoje tri razloga zbog kojih ljudi njemu dolaze:

"Mnogo je nezaposlenih, koji mi dolaze. Oni žele da utičem na njihovu budućnost kako bi dobili siguran posao. Zatim, dolaze bolesni. Ali, najviše me traže žene koje imaju ljubavne ili bračne brige." Qasemi nema sobu za svoju praksu i uglavnom sjedi na rubu ulice u centru Kabula. "Ono što je važno za nas, to su rezultati", kaže 40-godišnja Fatima:

"Imala sam velike probleme sa mojim mužem. Pitala sam proroka da mi pomogne. Napisao mi je dvije molitve, od kojih sam jednu morala da stavim u crvenu, a drugu u bijelu kovertu. I od tada mi je u braku veoma dobro."

'Mi smo tu 500, i bićemo još 500 godina'

Image

Afganistanski proroci rade prema jednostavnom principu. Nikada ne kažu svojim posjetiocima da su oni sami odgovorni za njihove probleme. Samozvani proroci žive od lakovjernosti ljudi. No, njihovi savjeti nemaju uvijek dobre posljedice. 21-godišnja Zarlaschat iz Kabula priča kako su joj savjeti jednog proroka od života načinili pakao:

"Moja svekrva je željela za svoju kćerku da nađe dobrog muža, no do sada joj to nije uspjelo. Prorok joj rekao da je za sve kriva njena zla snaha, dakle ja. I od tada me redovno tuče štapom."

Ovaj slučaj nije izuzetak, kaže doktor Zabiullah Fetrat. Mnogi njegovi pacijenti se žale na slične probleme:

"U Afganistanu gotovo da nemamo psihologa ili centre za porodična savjetovanja. Mnogi ljudi, prije svih žene, trebaju nekog ko će ih saslušati i dati im za pravo. Te njihove potrebe popunjavaju takozvani proroci - ponekad i sa teškim posljedicama za njihove mušterije."

Proroci, međutim, odbacuju svaku kritiku na njihov rad. "Mi smo tu već pet stotina godina, i bićemo i u narednih pet stotina", predskazuje Nasir Qasemi, "tawiz newis" iz Kabula.

Post Reply

Return to “Religija”