Sheval wrote: 29 Apr 2018, 10:35
Krokodil Behko wrote: 29 Apr 2018, 10:29
Zagorka wrote: 28 Apr 2018, 23:31
To, to. U skolu ih do tridesete, po deset sati dnevno, najteza gradiva. Ili haj u afganistan. Pa vam nece naumpadati sranja ko u maticnoj zemlji. Plus nanoznicu na svakog. Dokonost i nepismenost je korijen svakog zla.
Naravno.
Ja ne znam zašto ne isture kancelarije za imigraciju, na lice mjesta, u te afričke i azijske zemlje.
Ko se hoće uklopiti i doškolavati - bujrum kod nas, ko neće, nek ostane sjediti na pijesku u sahari i to je to
Nece. Nazalost nece. Nikakvo uklapanje, getoizacija...i izrazito losa adaptacija.
Isto sam primijetio dok sam zivio u Spaniji, dok sam zivio u Njemačkoj i evo sad tu.
Tih ljudi nigdje nema. Ni u sportu, ni i javnom životu, njihov cilj je nazalost samo jedan. Doci i dobiti financijsku pomoć.
Kulturološki raskorak. Ako kažem civilizacijski raskorak, možda je pregrubo, pošto svaka civilizacija, ima pravo da ide u bilo kom smijeru, ako to ne smeta ostalima.
Najsretniji narod u historiji planete, bili su sjevernoamerički indijanci, jer onolike prerije, šume, rijeke, potoke, brda i sve ostalo, možemo komotno nazvati rajem na zemlji. Jednostavno su zasmetali bijelcima, sa svoijm lovačkim načinom života, pošto on podsazumijeva mnogo teritorije, za malo ljudi.
E zato si u pravi, kad kažeš izolacija i getoizacija, jer ni ovi ne mogu živiti s bijelcima, pogotovo ne u njihovim zemljama, ako se ne prilagode, a svakako su na toj razini, da ne osjećaju potrebu za nparetkom, nego im je misao okupirana nekim drugim stvarima, poput religije i ko zna kakvih prastarih neznabožačkih običaja, pa se iz svega toga izrodi frustracija.