preko zime pa bude bas debeo i izgleda sasvim drugacije
nego sad.

Edit:

Moderator: spacebound
Sijem pa rasadim ako ne uspijem dogovoriti s nekim ko ima u plasteniku za rasaditi,navika wrote: 02 May 2018, 13:59 Ja uvijk imam zelju saditi poriluk al nesto mi se ne da. Kontra je li ga kupujete u sitnom sjemenu ili malo vec porasli pa rasadite?
Kod nas je juče fino kiše palo, sad će tek sve krenuti a bome i trava ...vila wrote: 03 May 2018, 13:18 Sve mi je fino niklo...krompir vec treba okopavati ali vec ga napala krumirova zlatica....taman sto je iznikao
Pa ne mozes vjerovati...vraziji nametnici
I da...persin sam morala sijati ponovno...od prvog nema ni traga ni glasa
Kopriva, pelin, list bazge, neven, kamilica ... ima još nekih ali ne mogu se trenutno sjetiti. Postupak je u sviju isti, namakati 2-3 u kišnici ili odstajaloj vodi i prskati.uvijek_kontra wrote: 03 May 2018, 14:43 Ej, da vas pitam.
Ima li nesto domace sto pomaze u boju sa musicama
na sadnim drvetima? Vidim puno mravi ima, a i neki listovi na kruski se uvili, a ne bi hemiju da prskam..
2 - 3 dana ... zašto smrt?uvijek_kontra wrote: 03 May 2018, 14:56 Koliko dugo nakati? Par sati? Dan?
Znam da je sve sto je vise od dana, smrt.
Nas je kisa zaobisla....nesto vrlo malo palo danasChloe wrote: 03 May 2018, 14:48Kod nas je juče fino kiše palo, sad će tek sve krenuti a bome i trava ...vila wrote: 03 May 2018, 13:18 Sve mi je fino niklo...krompir vec treba okopavati ali vec ga napala krumirova zlatica....taman sto je iznikao
Pa ne mozes vjerovati...vraziji nametnici
I da...persin sam morala sijati ponovno...od prvog nema ni traga ni glasa... ni meni nije peršun nikao, odustala sam od presijavanja, dogovorila sam sa kolegicom da od nje presadim ... tačno joj sve i zrnce niklo, toliko ga ima.
![]()