Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Mutevelija wrote: 04 May 2018, 16:50
Ma mislim prije mi je dolazilo sta mogu u zatvor me opet im ne mogu dat pare
Pa ako nemaš para z sud ??
Pa ne mozes ostati da ne platis, pa kako god... i za 10 godina a uz to i kamatu ces platiti... i kako mozes biti u minusu, a ne radis? Zar od trenutka kad ti je O KM na kontu ne blokira?
Elem, rijeka poplavila cijelo selo, svi pobjegli, samo Mujo ostao sam u kući. Kad je drugog dana voda potopila prizemlje popeo se on na kat, pa otamo ugledao čamac s ekipom Federalne televizije. "Hajd, upadaj!", doviknuo mu snimatelj. "Neka vas, ja ostajem", odgovorio mu Mujo, "molit ću se Bogu i On će me spasiti!" Trećeg dana voda poplavila i prvi kat, pa se popeo na drugi, kad eto ti vojne amfibije s reporterom televizije Hayat. "Hajd, upadaj!", doviknuo mu ovaj, a Mujo mu odgovori: "Neka vas, ja ću se moliti Bogu i On će me spasiti!" Četvrtog dana voda prekrila cijelu kuću i Mujo se popeo na krov, kad ugleda iznad sebe helikopter s reporterom Face TV-a. "Hajd, upadaj!", zaurlao reporter viseći poput specijalca na konopcu i pružajući Muji ruku, ali ovaj tvrdoglavo ostao pri svome. "Neka vas, ja ću se moliti Bogu i On će me spasiti!"
Peti dan, jasno, podivljala bujica odnijela i kuću i krov i Muju, završio nesretnik na nebu, pa stao pred Gospodara Sudbine. "Nema u selu većeg vjernika od mene", požalio Mu se Mujo, "pet dana sam se molio, a Ti ništa!" "Ne znam stvarno u čemu je bio problem", odgovorio mu Gospodar, "tri puta sam slao pomoć."
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Bla wrote: 04 May 2018, 19:22
ako nastavi ova kiša ovim intenzitetom još jedno pola sata
vi nizvodno počnite lagano da pakujete najnužnije stvari i držite se uzvisina
... ovdje bude pljusak po par minuta, ali ništa tako strašno