Ljudski je kukati
Moderator: Krokodil Behko
Re: Ljudski je kukati
Upravo,neka sredina bi bila najpoželjnija.Većina ljudi je i postiže,ne znam baš mnogo onih koji stalno kukaju ili onih kojima je sve ravno do mora.Nekoliko ekstrema i sa jedne i sa druge strane.posmatrac wrote: 11 Oct 2017, 00:32Upravo znam jednog takvog iz kockarnice, sto vise kuka i slaze face sve vise dobijaKrokodil Behko wrote: 10 Oct 2017, 17:50 Očito je kukanje nekima, način da skriju svoj način života i svoje prihode.
Ono da izazove sažaljenje, pa da ga ljudi časte i još da mu pride pomognu i na druge načine.![]()
Ali je generalno ocekivati isto dusevno stanje kod covjeka koji je glupson pa ne konta ni kad je u problemu pa je vazda radostan, i onoga koji problem namirise na kolimetar pa je vazda sheban , nezahvalno![]()
Sa razlikom što ove koji kukaju ne mogu dugo da slušam,čak ni koliko ove što su uvijek veseli

"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
- Status: Offline
Ja sam imala jednu, imala je svoju penziju njemacku, muzevu njemacku i slovensku.
Vazda skrtarila i vazda kukala zbog para. Svabo izbio mozak.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
Ma besqlinac, neka kuka. Stan malo to je najgora kombinacija, nasa a vidila paru. Vazda malo. Svabo ne kuka, dobio je sto je zasluzio i to je to.Zagorka wrote: 11 Oct 2017, 10:02 Ja sam imala jednu, imala je svoju penziju njemacku, muzevu njemacku i slovensku.
- Danci
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 966 times
- Been thanked: 1185 times
Narod stalno kuka i jadikuje.Od obične glavobolje naprave veliku priču, i to mora da se priča satima.Moliš ga da popije tabletu..pa on kao neće, glumi izdržljivost, a ubiti nije svjestan da djelomično glumi samo da je u centru pažnje..
Da ga stvarno boli išo bi doma, legao i odmorio. I ti tako moraš slušati, kažeš, satima. Čak od tebe zahtjeva da opipaš bolnu točku ..pa jao ..dođe mi muka.. najednom shvatim da je i mene počela boljeti.. strahota..
Neću pričati o materijalnim stvarima..to me nervira.. Afrika je nula za njih ..
Da ga stvarno boli išo bi doma, legao i odmorio. I ti tako moraš slušati, kažeš, satima. Čak od tebe zahtjeva da opipaš bolnu točku ..pa jao ..dođe mi muka.. najednom shvatim da je i mene počela boljeti.. strahota..
Neću pričati o materijalnim stvarima..to me nervira.. Afrika je nula za njih ..
Kada vidim skakavca u sobi,više skačem ja ,nego on
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
E jest, i ja nekad imam osjecaj ko da je i mene pocelo boljeti to na sta se ta osoba zali 
A za siromastvo, svjetski smo sampioni. Reko bi jedemo jedni druge.

A za siromastvo, svjetski smo sampioni. Reko bi jedemo jedni druge.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4033 times
- Been thanked: 4093 times
Ne kukaju ljudi samo povodom tog nekog materijalnog stanja, ako se bolje zagledamo, možemo primetiti da to neki čine kako bi skrenuli pažnju na sebe, koju očajnički žele i na isti takav način i pokušavaju da dobiju i to sve u svrhu toga da bi ih ohrabrili, navodno razuveravali nekih predrasuda koja o sebi gaje a u stvari to je samo njihovo vešto obmanjivanje drugih da dobiju priznanja koja im hrane ego 

Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4033 times
- Been thanked: 4093 times
ma jok, misliš da kukanje pomaže ili ako ti je već loše da razradiš plan akcije i da se baciš u njegovo sprovođenje
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9575 times
- Been thanked: 11329 times
NAUČITE PREPOZNATI NESRETNE LJUDE

Naći razlog za tugu danas i nije baš teško. Jedni muku muče s otplatom kredita, drugi sveopćom ekonomskom situacijom, nemogućnosšću da otputuju naprimjer gdje bi htjeli, ili nemogućnošću pronalaska posla…Svako od nas ima pravo povremeno osjećati tugu. Za takva stanja obično postoji opravdanje i to je sasvim u redu. Problem se javlja kada tuga postane navika i tada govorimo o nesretnim ljudima. Takvi ljudi najčešće zrače negativnom energijom, što utječe i na ljude u njihovoj okolini.
Vrlo je važno osjećati empatiju, pomoći nekome da riješi problem, saslušati osobu koja je u određenoj nevolji, međutim, vrlo je važno znati se i udaljiti od osobe koja vam crpi svu energiju. Jer, zapamtite, svako je odgovoran za svoju sudbinu. Ovo su znakovi, savjetuje Centar zdravlja.hr, pomoću kojih ćete prepoznati nesretne ljude:
Ne vole kritiku
Budimo realni. Niko ne voli slušati negativne kritike na svoj račun. Međutim, nesretni ljudi strahuju i previše brinu o tome šta ljudi misle o njima. Ne prihvaćaju kritike i često se brane agresijom.
Vole se žaliti
Nesretni ljudi nerijetko pričaju o detaljima privatnog života, žaleći se pritom na gotovo sve segmente. Oni su fokusirani samo na probleme u životu i ne razmišljaju o mogućim rješenjima.
Vole ogovarati
Sjetite se situacije u životu u kojoj ste bili sretni i zadovoljni. Jeste li tada imali potrebu ogovarati druge ljude? Vjerovatno ne.
Glume vječnu žrtvu
Nesretne osobe se smatraju žrtvom svake priče. Nisu u stanju kontrolirati svoj život, a za vlastite greške, okrivljuju druge.
Previše dramatiziraju
Nesretni ljudi vole preuveličavati situacije kako bi umanjili nezadovoljstvo vlastitim životom ili ga pak prikazali na najgori mogući način. Na ovaj način pokušavaju uvjeriti druge koliko ima je teško i traže suosjećanje.
Nemaju prijatelje ili ih imaju veoma malo
Uglavnom su to površna prijateljstva jer se boje da će okolina saznati njihovu pravu istinu. Drže ih na distanci, a ujedno pokušavaju stupiti kontakt sa svakim ko želi poslušati njihovu tužnu priču.
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1633 times
- Been thanked: 3042 times
Nemas prijatelja odmah nesretan
toliko izlizano

Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9801 times
- Been thanked: 16494 times
Ovo zadnje je bezveze.Nemati puno prijatelja znaci da ne volis povrsne odnose.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9575 times
- Been thanked: 11329 times
spacebound wrote: 05 May 2018, 10:39 Ovo zadnje je bezveze.Nemati puno prijatelja znaci da ne volis povrsne odnose.
Ni ja nemam puno prijatelja

Kažu da sam super lik, za povjeriti se, ali nemaju vremena da oni slušaju mene

- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1633 times
- Been thanked: 3042 times
Cojka gladna zeza 

Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav