Pa vozit ces 30 km da naberes paradajza
Zar nisi imala tu komad zemlje?
Moderator: spacebound
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Da, sto da ne. To je 15-ak minuta voznjenavika wrote: 22 May 2018, 06:11 Draga Cvrle![]()
Pa vozit ces 30 km da naberes paradajza![]()
Zar nisi imala tu komad zemlje?
Vrlo je upitno šta je dobro.Biti seljak ili ne?Cvrle wrote: 22 May 2018, 08:57Da, sto da ne. To je 15-ak minuta voznjenavika wrote: 22 May 2018, 06:11 Draga Cvrle![]()
Zar nisi imala tu komad zemlje?![]()
Ovo gdje mi sijemo, je u stvari gdje mi svekrva zivi. I vikendom obradjujemo, nekad odemo i radnim danom poslije posla...
Imam i ovdje komad zemlje, 10-ak km od mene, ali to je zajednicka vikendica mene i mojih sestara. Ali tu ne sijemo nista, samo uzivamo
Zato mastam da kupim kucu sa puuuuuuuuuuuno zemlje da mogu uz kucu i sijati i uzivati![]()

Nije baš zgodno tako daleko ići, bar meni ne bi bilo, ovako kod kuće i pola sata slobodnih mogu iskoristiti za rad u bašti.Cvrle wrote: 22 May 2018, 08:57Da, sto da ne. To je 15-ak minuta voznjenavika wrote: 22 May 2018, 06:11 Draga Cvrle![]()
Ovo gdje mi sijemo, je u stvari gdje mi svekrva zivi. I vikendom obradjujemo, nekad odemo i radnim danom poslije posla...
Imam i ovdje komad zemlje, 10-ak km od mene, ali to je zajednicka vikendica mene i mojih sestara. Ali tu ne sijemo nista, samo uzivamo
Zato mastam da kupim kucu sa puuuuuuuuuuuno zemlje da mogu uz kucu i sijati i uzivati![]()
Ni meni nije 30 km puno... bas da dekopresiras nakon posla, bar danas nista daleko nazvati ne mozemo....Cvrle wrote: 22 May 2018, 08:57Da, sto da ne. To je 15-ak minuta voznjenavika wrote: 22 May 2018, 06:11 Draga Cvrle![]()
Ma stigne to zacas, vazno je da ugrije. I kod vas je zemlja mnogo plodnija.Chloe wrote: 21 May 2018, 23:10 Mašallah naviko ..... bom` ćemo Cvrlka i ja još čekati prve plodove paradajza.
![]()
"Nije bitna blizina koliko je bitan cejf"Čupava wrote: 22 May 2018, 12:45Ni meni nije 30 km puno... bas da dekopresiras nakon posla, bar danas nista daleko nazvati ne mozemo....Cvrle wrote: 22 May 2018, 08:57Da, sto da ne. To je 15-ak minuta voznjenavika wrote: 22 May 2018, 06:11 Draga Cvrle![]()
Parizani idu i dalje, neki 100km predu da bi obraduvali parce zemlje...i jos su stetni jer to nazivaju blizu...
Nije bitna blizina koliko je bitan cejf, koji imamo u zelenilu..neke stvari nemaju cijenu...![]()
Pa da...gaga wrote: 22 May 2018, 17:27"Nije bitna blizina koliko je bitan cejf"Čupava wrote: 22 May 2018, 12:45Ni meni nije 30 km puno... bas da dekopresiras nakon posla, bar danas nista daleko nazvati ne mozemo....Cvrle wrote: 22 May 2018, 08:57Da, sto da ne. To je 15-ak minuta voznjenavika wrote: 22 May 2018, 06:11 Draga Cvrle![]()
Parizani idu i dalje, neki 100km predu da bi obraduvali parce zemlje...i jos su stetni jer to nazivaju blizu...
Nije bitna blizina koliko je bitan cejf, koji imamo u zelenilu..neke stvari nemaju cijenu...![]()
![]()
Kad domacica organizovana, nije joj problem dan prije pripremiti povrce...planirati unaprijed...navika wrote: 22 May 2018, 17:07 Daleko jest, u poredjenju s onoma sto kad hoce npr sataras, stave luk da se dinsta, obuku papuce, ponesu zdjelu i uberu paradajz i paprike. Al eto, opet nije daleko u poredjenju s tim francuzima![]()
Posto imate i majku tamo, onda je to eto razlog vise da se cesce ide.

ta nena je bila zijancer .....raspikuca .....Nice try wrote: 22 May 2018, 08:19 Ja bih isto vozila 30 km da naberem paradajz![]()
Moj vrt je odmah uz kuću,ali tamo gdje sadimo krompiriće,luk,grah i sl. je oko 5 km od kuće.Tamo moramo s autom i nikad ne idem sama jer je dosta pusto i osamljeno mjesto.Sjednemo u bibi,tamo posadimo,okopamo,šta treba i nazad.Pa,opet za sedmicu i tako.
Muževi su nekada imali mnogo,mnogo zemlje,cijelo naselje je bilo njihova zemlja i decenijama je stara svekrva muževa nena)prodavala komade zemlje onima koji su doseljavali.Tako da sada sve oko nas nije naše,već eto tako,nekoliko kilometara od kuće.

pravite dramu oko udaljenosti od baste, treba vas odvesti u Svedsku da vidite baste i udlajenost od kuca ili stanovaChloe wrote: 22 May 2018, 11:42Nije baš zgodno tako daleko ići, bar meni ne bi bilo, ovako kod kuće i pola sata slobodnih mogu iskoristiti za rad u bašti.Cvrle wrote: 22 May 2018, 08:57Da, sto da ne. To je 15-ak minuta voznjenavika wrote: 22 May 2018, 06:11 Draga Cvrle![]()
Moji roditelji imaju prijatelje u Rogatici. Bili su izbjeglice kod nas, ostali su par godina nakon rata. Kćerka im se vratila nama, udala se za našeg doktora, našli se u Sa.
NIkako da im odemo u posjetu.

Oko čega se pravi drama? Još koga ti nađe citirati kad je u pitanju bašta, kuća i rad ...statebriga wrote: 22 May 2018, 22:27
pravite dramu oko udaljenosti od baste, treba vas odvesti u Svedsku da vidite baste i udlajenost od kuca ili stanova![]()

ti i navika pravite dramu o udaljenosti cvrline basteChloe wrote: 22 May 2018, 22:38Oko čega se pravi drama? Još koga ti nađe citirati kad je u pitanju bašta, kuća i rad ...statebriga wrote: 22 May 2018, 22:27
pravite dramu oko udaljenosti od baste, treba vas odvesti u Svedsku da vidite baste i udlajenost od kuca ili stanova![]()
![]()

daj fotku