Heidi
26 May 2018, 05:47
Natalne kuće - značenja:
1.kuća - JA SAM... (Ascedent ASC)
(identitet)
*ličnost (nešto kao selfi :-), identitet, označava i ego, karakter, temperament, izgled, telo, genetika...prvi utisak i osobine svake ličnosti...način na koji želimo da nas drugi vide... početak svih naših poduhvata...
2.kuća - Ja IMAM
(vrednosti)
*vrednosti, odnos prema vrednostima, novac, lične finasije, mogućnost i predispozicijue za zaradu (zajedno sa 6.i 10.kućom), dugovanja, samovrednovanje, osećanje sopstvene vrednosti...kuća lične slobode, što ima smisla ako novac posmatrate kao pitanje slobode...
3.kuća - Ja MISLIM
(svest)
*um (niži), razmišljanje, inteligencija, komunikacija, govor, pisanje, svaka interakcija, bliski ljudi, svakodnevno okruženje, braća, sestre, komšiluk, kraća putovanja, saobraćajna sredstva, niže obrazovanje, mediji...
4.kuća - Ja OSEĆAM... (IC)
(bezbednost)
*naši koreni, dom, domovina, porodica, porodični odnosi, emotivni obrasci (detinjstvo, vaspitanje), naši preci, tradicija, privatno, sigurnost, instiktivno ponašanje, roditelji (majka ili otac), prošlost, genetika, nekretnine...pokazaće i dom koji ćemo mi stvoriti...
5.kuća - Ja ĆU...
(kreativnost)
*samoizražavanje, kreativno i umetničko izražavanje, uživanje, zabava, zadovoljstvo, ljubav, ljubavne veze, romantika, ljubav koju dajemo, deca, trudnoća, sve takozvane slobodne aktivnosti, hobi, rekreacija, sport, odmor,
6.kuća - Ja ANALIZIRAM
(dužnost)
*svakodnevni život, rutina, rad, posao, zaposlenje, kolege, odnos sa kolegama, usluge, stanari, zdravlje (bolesti), terapije, lečenje, izlečenje, higijena, ishrana, dijete, briga o sebi i drugima, odevanje, kućni ljubimci...
7.kuća - Ja BALANSIRAM (Descedent)
(saradnja)
* odnosi, partnerstvo, udruživanja, jedan na jedan odnosi, poslovni, emotivni, brak i bračni odnosi, ortaci, posrednici, klijenti, svi ugovori poslovni, pravni (i brak je ugovor), pogodbe, parnice, ljudi koji su kao ogledalo i koji nam pomažu da sagledamo sebe... delovi naše ličnosti koje projektujemo kroz odnos sa drugima...naše najjače karakterne osobine, javnost i naš odnos prema javnosti...babe, dede...
8.kuća - Ja ŽELIM
(regeneracija)
*krize i trasformacije, promene, obnova, naš stav prema krizama i promenama, intima, strast, seksualnost, lični razvoj, regeneracija, smrt i ponovno rađanje, tkz. tuđi novac i resursi, raspoaganje sa tuđim novcem, pozajmice, stipendije, tuđa podrška i psihološka i materijalna, porez, razvod, alimentacija, zavisnosti, nasledstvo, mistične i okultne stvari...hirurgija, sa 6.kućom daće nam mogućnost neke bolesti...
9.kuća - Ja VIDIM
(aspiracije)
*viši um, verovanja, životna filozofija, mudrost, širenje vidika, duhovnost, duhovna utovanja, vera i verska uverenja, moral, etika, daljine, inostranstvo, daleka putovanja, visoko obrazovanje, istina, izdavaštvo, zakon, trgovina, avanture, dalji rođaci, unici...
10.kuća -Ja KORISTIM (MC)
(čast)
* vrhunac života, profesija i karijera, položaj u društvu, status, ugled, uspeh, autoriteti, roditelji (majka ili otac), gazde, država, vlast...
11.kuća - Ja ZNAM
(društvena svest)
*naši istomišljenici, društvenost, socijalnost, grupe, klubovi, organizacije, prijateljstvo, prijatelji, nade, ciljevi, želje, ideali, ljubav koju dobijamo, iznenadna dešavanja, penzija..., usvojena deca, pastorci..
12.kuća - Ja VERUJEM
(podsvest)
*sve što je skriveno, tajno, podsvest, snovi, sve zatvorene ustanove, zatvori, ali i bolnice, mesta gde se osamite, udaljite, tajni neprijatelji, smetnje, prepreke, ilegalni poslovi, ono što smo sakrili od sebe ili drugih gurnuli "pod tepih" "ostavu"....naše skrivene i jake i slabe strane ličnosti....
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.