Kad čitaš od jučer ujutru postove na ovoj temi, kao što sam ja uradila danas, vidi se koliko se ne razumijemo i koliko nam malo nedostaje da optužimo nekoga.Socrates wrote: 26 May 2018, 09:13Pa vi polivajte kante vode na izjave "Nacionalisti kao ti su srušili Jugoslaviju i bacali granate", ja nemam namjeru.Nice try wrote: 26 May 2018, 09:07Samo sam polila kantu vode na raspravu.Socrates wrote: 26 May 2018, 09:00 A baš me izazivate da vam objasnim implikacije jedne tako olako izrečene fraze kao "Nacionalisti kao ti su bacili granatu ili srusili Jugoslaviju".
Al' naravno, lakše je Mutu optužiti za nacionalizam, i da svi šutimo.
E mene nisu naučili da šutim.
Po meni, kao i većinom, od jedne iskrice krene plamen u kojem neko fasuje. Mute, kao i uvijek.
Žao mi je da se to dogodi.
A, Damir je to napisao izazvan i ne cudim mu se.
Svako brani svoje stavove.
Nikad i nigdje.
Najlakse se je istresti na Muti, u ovom slučaju bez ikakvog razloga (osim pomenutog Smajlija), a drugima prešutiti ono što oni koji su započeli zlo i žele da promaknu kao istinu.
Za što? Nevažno. Danas jedno, sutra drugo.
Nastavi, niko ti ne brani da optuzujes, branis i rasclanjujes na proste faktore.
Nadam se da nikad nećeš postati svjestan besmislenosti takve rasprave i da će ti to uvijek biti zanimljivo.
Iskreno, meni je već muka.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)