Volkswagen
Moderator: Krokodil Behko
- Cvrle
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 12 times
- Status: Offline
Re: Volkswagen
Reci mu Rauber, vidi kako ima mocnu liniju i kako namrgodjeno stoji

Poput nekog starog kopača zlata, moraš se pomiriti s time da trebaš iskopati mnogo pijeska iz kojeg ćeš poslije strpljivo isprati nekoliko sićušnih komadića zlata
- Cvrle
- Forum [Bot]
- Mood:
Ovo cu da kupim sebi kad porastem 
Poput nekog starog kopača zlata, moraš se pomiriti s time da trebaš iskopati mnogo pijeska iz kojeg ćeš poslije strpljivo isprati nekoliko sićušnih komadića zlata
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4348 times
- Been thanked: 3280 times
Ja sam razmatrao da kupim jednog Pola pored ovog auta sto imam, ili jos bolje Skodu Fabiju (to je u principu isto VW auto) zbog voznje do posla i nazad, ali me prepade statistika.. Tvrde da u VW dizel auta puca onaj lanac (umjesto klinastog remena) tako da ce na kraju biti Renault Clio ili Audi a3 dizel.. Uglavnom mi treba zvjercica sto trosi oko 3l na 100km, a za lova i to imam onaj SUV. To tvrde osiguravajuci zavodi, statistika im je jako gadna po tom pitanju. A kad to pukne, sve ode.. Premda mozda Polo jos uvijek ima remen? 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
A neka toyotica?Melek wrote: 12 Jan 2018, 09:55 Ja sam razmatrao da kupim jednog Pola pored ovog auta sto imam, ili jos bolje Skodu Fabiju (to je u principu isto VW auto) zbog voznje do posla i nazad, ali me prepade statistika.. Tvrde da u VW dizel auta puca onaj lanac (umjesto klinastog remena) tako da ce na kraju biti Renault Clio ili Audi a3 dizel.. Uglavnom mi treba zvjercica sto trosi oko 3l na 100km, a za lova i to imam onaj SUV. To tvrde osiguravajuci zavodi, statistika im je jako gadna po tom pitanju. A kad to pukne, sve ode.. Premda mozda Polo jos uvijek ima remen?![]()
Habibti, ya nour el - ain... 
- Melek
- Deer Hunter

Ma sta ja znam.. Alternativa je toyota hibrid (SUV mi je vec toyota, RAV4) ali su stráha skupistorm wrote: 12 Jan 2018, 09:56A neka toyotica?Melek wrote: 12 Jan 2018, 09:55 Ja sam razmatrao da kupim jednog Pola pored ovog auta sto imam, ili jos bolje Skodu Fabiju (to je u principu isto VW auto) zbog voznje do posla i nazad, ali me prepade statistika.. Tvrde da u VW dizel auta puca onaj lanac (umjesto klinastog remena) tako da ce na kraju biti Renault Clio ili Audi a3 dizel.. Uglavnom mi treba zvjercica sto trosi oko 3l na 100km, a za lova i to imam onaj SUV. To tvrde osiguravajuci zavodi, statistika im je jako gadna po tom pitanju. A kad to pukne, sve ode.. Premda mozda Polo jos uvijek ima remen?![]()
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Cvrle
- Forum [Bot]
- Mood:
Pola sam vozila 10 godina i nikad nista puklo nijeMelek wrote: 12 Jan 2018, 09:55 Ja sam razmatrao da kupim jednog Pola pored ovog auta sto imam, ili jos bolje Skodu Fabiju (to je u principu isto VW auto) zbog voznje do posla i nazad, ali me prepade statistika.. Tvrde da u VW dizel auta puca onaj lanac (umjesto klinastog remena) tako da ce na kraju biti Renault Clio ili Audi a3 dizel.. Uglavnom mi treba zvjercica sto trosi oko 3l na 100km, a za lova i to imam onaj SUV. To tvrde osiguravajuci zavodi, statistika im je jako gadna po tom pitanju. A kad to pukne, sve ode.. Premda mozda Polo jos uvijek ima remen?![]()
U globalu, smatram da najvise kude oni koji ne vode racuna o svom vozilu. I onda plasiraju price kako je to mahana tog vozila. Ma daaajjjj... Koristi kako treba i odrzavaj kako treba, svako auto ce biti makina
To jesu...a znam da su popularni gore...i zahvalni.Melek wrote: 12 Jan 2018, 09:57Ma sta ja znam.. Alternativa je toyota hibrid (SUV mi je vec toyota, RAV4) ali su stráha skupistorm wrote: 12 Jan 2018, 09:56A neka toyotica?Melek wrote: 12 Jan 2018, 09:55 Ja sam razmatrao da kupim jednog Pola pored ovog auta sto imam, ili jos bolje Skodu Fabiju (to je u principu isto VW auto) zbog voznje do posla i nazad, ali me prepade statistika.. Tvrde da u VW dizel auta puca onaj lanac (umjesto klinastog remena) tako da ce na kraju biti Renault Clio ili Audi a3 dizel.. Uglavnom mi treba zvjercica sto trosi oko 3l na 100km, a za lova i to imam onaj SUV. To tvrde osiguravajuci zavodi, statistika im je jako gadna po tom pitanju. A kad to pukne, sve ode.. Premda mozda Polo jos uvijek ima remen?![]()
![]()
ona mala yaris ili auris
Habibti, ya nour el - ain... 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9685 times
- Been thanked: 11429 times
Na današnji dan prije 80 godina Hitler osnovao Volkswagen

Prije 80 godina Adolf Hitler položio je u Wolfsburgu temeljni kamen za tvornicu Volkswagen koja je i danas srce tog multinacionalnog koncerna.
Volkswagen je idejno začet koju godinu prije tog 26. svibnja 1938., kada je ondašnji savez njemačkih proizvođača automobila austrijskom inženjeru Ferdinandu Porscheu dao nalog za konstrukciju "narodnog automobila".
Bilo je to zapravo u režiji nacističke organizacije Snaga kroz radost (Kraft durch Freude-KdF) zadužene da upražnjava slobodno vrijeme njemačkog građanina.
U organizaciji KdF-a "njemački radnik" odlazio je na odmor, u prirodu, bavio se sportom. Kako bi sve to stigao, rodila se i ideja i o "automobilu za svačiji džep".
Ideja o Volkswagenu.
Buba je Tatra
Porsche će kasnije priznati da je temeljnu zamisao o konstrukciji 'volkswagena', odnosno kasnije proslavljene 'bube', preuzeo od svoga zemljaka Hansa Ledwinke, konstruktora koji je radio za češku Tatru.
Prva je buba u mnogim detaljima bila slična Tatri V570. To je desetljećima kasnije potvrdio i sam Volkwagen i u šezdesetima platio odštetu češkoj kompaniji.
Iako je idejno Volkswagen postojao i prije, Hitlerovo polaganje kamena temeljca za tvornicu urezao se u kolektivnu svijest, između ostalo i zato jer su nacisti od toga napravili spektakl kojem je nazočilo preko 50.000 ljudi.
Smještaj glavne Volkswagenove tvornice usred donjosaske ravnice daleko od bio kakvog naselja jedna je od megalomanskih ideja Hitlerovog režima.
Uz Volskwagenovu tvornicu s nadaleko vidljivim markantnim dimnjacima, niknut će i "grad KdF vozila", koji će 1945. preimenovati u Wolfsburg.
Mračna prošlost
Odabiru lokacije pogodovala je i činjenica da je ondje prolazio važan kanal koji povezuje istok i zapad Njemačke, a tvornica se nalazila i na glavnoj prometnoj trasi od Ruhrske oblasti prema Berlinu. U blizini je i bilo nekoliko čeličana.
Činjenica da se tvornica Volkswagena nalazila "usred ničega" rezultirala je pojačanim posezanjem za ratnim zarobljenicima kao radnom snagom.
Dok je u ostalim dijelovima Njemačke udio zarobljenika u ukupnom broju radnika iznosio u prosjeku 30 posto, u Volkswagenu je bio 80 posto.
Mnogi od njih su u pogonu i u trošnim barakama koje su okruživale tvornicu izgubili život od iznemoglosti, gladi ili batinanja.
Volkswagen, koji kao rijetko koji njemački koncern simbolizira nacističku prošlost, otvoreno se suočava sa svojom mračnom stranom i jedan je od glavnih donatora fonda za isplatu štete nekadašnjim ratnim zarobljenicima.
Potišteni rođendan
Realizacija ideje o automobilu za 990 maraka morala je ipak pričekati kraj Drugog svjetskog rata, iako veličina tvornice pokazuje da su nacisti planirali proizvoditi milijun i pol buba godišnje.
Međutim, do 1945. s tvorničkih traka u Wolfsburgu silazila su samo motorna vozila za potrebe njemačke vojske, Volkswagen Typ 82, koji nije nimalo sličio svom kasnijem slavnom nasljedniku.
Uspon VW-a počeo je u poslijeratnom razdoblju, ali sporo. U prosincu 1945., sedam mjeseci nakon rata, iz tvornice izlazi prvih 55 buba.
Dvije godine poslije počinje i izvoz - pet automobila dostavljeno je u Nizozemsku.
Ostalo je povijest. Buba je postala simbol njemačkog gospodarskog rasta i jedan od najpopularnijih automobila u povijesti, a Volkswagen s preko 600.000 zaposlenih najveći svjetski proizvođač automobila.
Tvornica danas ima 12 automobilskih brendova, poput audija, porschea i škode. Godišnje isporučuje 10 milijuna vozila.
Ipak, VW svoj 80. rođendan slavi u potištenom raspoloženju. Krivac za to je "dizelgate", afera oko manipulacije ispušnim plinovima i prijeteće astronomske kazne u SAD-u.
(jutarnji)
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40841 times
- Been thanked: 27311 times
Re: Na današnji dan prije 80 godina Hitler osnovao Volkswagen
Iskušenja pokažu koliko stvarno vrijedimo, pokažu ljude vrijednije od zlata i pokažu ljude jeftinije od blata.
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Melek
- Deer Hunter

Ja kad stavim listu na papir, sta je sve Hić uradio, meni to sve brt sama pozitiva 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9685 times
- Been thanked: 11429 times
Hitler je izmislio autoputeve i folciku.
Takođe, izmislio je i sabirne centre. U ono doba, bio je mnogo humaniji od uzepeovaca.
Takođe, izmislio je i sabirne centre. U ono doba, bio je mnogo humaniji od uzepeovaca.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1640 times
- Been thanked: 3076 times
Zavisi prema kome i koga pitaš
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Vidim da treba preporučiti svim nacijama fašizam, pa da vidimo dokle ćete. Svi na stormfront 

. . . . . . . . .
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14456 times
- Been thanked: 10000 times
Ova vijest samo nama bitna - niko je ne spominje na njemackoj TV ili portalima 
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Socrates
- Forum [Bot]
Meni se čini da bi u Njemačkoj neki krivično odgovarali za
na ovu vijest. 
. . . . . . . . .
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14456 times
- Been thanked: 10000 times
Ne bi me iznenadilo Soc
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Socrates
- Forum [Bot]
To je zato što su Nijemci naučili lekciju, a mi bogme izgleda nikad nećemo. 
. . . . . . . . .
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40841 times
- Been thanked: 27311 times
njemci sute a u dusi ga nose
Iskušenja pokažu koliko stvarno vrijedimo, pokažu ljude vrijednije od zlata i pokažu ljude jeftinije od blata.