Moderator: spacebound
Nema veze sa religijom....
Ovdje je nezaposljenost 3%, nerad je u pitanju.Čupava wrote: 28 May 2018, 15:42 Ljudi koji umaju posao u drugom gradu / drzavi.... mislis da im se isplati svakodnevno putovati vise od 100km dnevno?
Nezaposlenost, ekonomska situacija ako losa normalno da ce mladi ostajati duze kod roditelja....
Skoro sam citala, negdje na prostorima Ex-Yu, unuci odvode nane i dede iz starackih domova, iz razloga sto pemzija je jedini izvor primanja ...tako da unucadi vode brigu o njima...
Kod nas se kaže "majkovići"
ti uvijek moras pokvariti igruChloe wrote: 28 May 2018, 16:09 Nije sve crno - bijelo, ako je neko kod roditelja treba ga/je smatrati nezrelom, neodgovornom osobom, lijenom osobom. X razloga drugih može biti tome.
Kod mene sve ide od onog osjećaja sreće i zadovoljstva onih kojih se to tiče, oni sretni - meni drago. Bolje da su svi zajedno sretni nego svi neșto dokazuju aman, a čangrizavi i negativni![]()
Moje kolegice su pokupovale stanove, osamostalile se i opet zavrșile u djevojačkim sobama ... a sve su zaradile stanove nije niko poklonio.
Uzajmna podrška s roditeljima, financijski mogu kvalitetnije živjeti, putovati ... a puno ljepše, toplije u punoj kući a opet kad treba svi imaju svoj mir.![]()
Mutevelija wrote: 28 May 2018, 15:07 Hajmo statistiku ko prije lansira roditelje u starački i usvoji kera