Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Zagorka wrote: 28 May 2018, 23:10
Eto ti iznad objasnjenja
Neka ga, nek mu je sa srecom, trebaju ici. Ako zele. A ako ne zele malo ih potaknuti da pozele
Zagorka, ali Veca je dobro rekla, a mnogo djece se vrate rodtieljima jer ne mogu finansijski prezivjeti ili ne znaju baratati sa novcem
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Eto ti iznad objasnjenja
Neka ga, nek mu je sa srecom, trebaju ici. Ako zele. A ako ne zele malo ih potaknuti da pozele
Zagorka, ali Veca je dobro rekla, a mnogo djece se vrate rodtieljima jer ne mogu finansijski prezivjeti ili ne znaju baratati sa novcem
Pa priliku ce imati da nauce, sto nisu znali..Lako se trosi novac kad se kod roditelja, trosi se bez razmisljanja, a kad se osamostale i racuni mjesecno kad pocnu stizati...to je vec druga prica..
...ne daj boze sta da se desi, naravno da bih ih primila na neko vrijeme, ne bih dozvolila da spavaju negdje pod mostom, ali kakvi su obojica, ne bi oni meni rekli da nisu uspjeli, nea tih para
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Eto ti iznad objasnjenja
Pa priliku ce imati da nauce, sto nisu znali..Lako se trosi novac kad se kod roditelja, trosi se bez razmisljanja, a kad se osamostale i racuni mjesecno kad pocnu stizati...to je vec druga prica..
Zivot nas svasta nauci..
Da, zivotno iskustvo, ali cesto puta ne mogu opstati finasijski, a traze novac od roditelja , jer ne mogu ucijek usjepno ukinuti ugovor
Mutevelija wrote: 28 May 2018, 23:22
Šta se podrazumijeva zivjeti kod roditelja, neko zivi u istoj avliji u dvije kuće čak i tri ako imaju dva brata, žive li takvi kod roditelja??
to nije problem u debati , debata je o finansijskoj nezavisnosti
Eto ti iznad objasnjenja
Zivot nas svasta nauci..
Da, zivotno iskustvo, ali cesto puta ne mogu opstati finasijski, a traze novac od roditelja , jer ne mogu ucijek usjepno ukinuti ugovor
Pa duznost roditelja je da pomaze djeci kada finansijski zaskripi a i obrnuto ...
Eto ti iznad objasnjenja
Valjda im je jasno da roditelji vremenom postaju stariji i bolesniji i da ce umrijeti pa bi valjalo da se odviknu od navike vracanja.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Eto ti iznad objasnjenja
Valjda im je jasno da roditelji vremenom postaju stariji i bolesniji i da ce umrijeti pa bi valjalo da se odviknu od navike vracanja.
pa ako naprave prvi put gresku,to mogu razumjeti ; moze jednom, no ne smije se ponavljati ista grska
Mutevelija wrote: 28 May 2018, 23:22
Šta se podrazumijeva zivjeti kod roditelja, neko zivi u istoj avliji u dvije kuće čak i tri ako imaju dva brata, žive li takvi kod roditelja??
Ima nekih sto naprave kucu do staraca i citav zivot se naslanjaju na starce. I tu kucu sto prave napravili su u njihovoj avliji i uz pomoc njihovih para. Pa se vazda slepaju de cuvajte mi djecu de vozite djecu u vrtice/skole, pozajmite za ekskurziju.
Takvi nisu uspjeli. Nije to osamostaljenje osim mozda u njihovoj masti. Prosto su nesposobni sami ali im tesko priznati.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.