Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Lili vanili.
Ukus fantazija.Bit ce cesto na mom stolu dok ima jagoda
Ne znam zasto se sloj s jagodama nije stisnuo.Radila sam striktno po receptu.I u komentarima ispod recepta se dosta zena zalilo na isto, i nisu odgonetnule problem
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
spacebound wrote: 01 Jun 2018, 07:21
Lili vanili.
Ukus fantazija.Bit ce cesto na mom stolu dok ima jagoda
Ne znam zasto se sloj s jagodama nije stisnuo.Radila sam striktno po receptu.I u komentarima ispod recepta se dosta zena zalilo na isto, i nisu odgonetnule problem
... mene sad baš zanima kakav je to fil kad hrpa žena nije odgonetnula zašto im glavni fil ne uspije.
evo recept, a i komentari.Ja sam citajuci o problemu s jagodama, kad sam ih izgnjecila procijedila da ne bude viska vode, i preliv razmutila u 1dl vode, onda sve skupa u serpu i kad je provrilo skinula sa sporeta, sacekala par minuta i premazala koru.Kad se to hladnulo stavila u frizider na hladjenje i kremu od zumanaca stavila tek nakon par sati.Nista nije pomoglo
spacebound wrote: 01 Jun 2018, 13:04
evo recept, a i komentari.Ja sam citajuci o problemu s jagodama, kad sam ih izgnjecila procijedila da ne bude viska vode, i preliv razmutila u 1dl vode, onda sve skupa u serpu i kad je provrilo skinula sa sporeta, sacekala par minuta i premazala koru.Kad se to hladnulo stavila u frizider na hladjenje i kremu od zumanaca stavila tek nakon par sati.Nista nije pomoglo
1/2 kg očišćenih i izgnječenih jagoda
3-4 žlice šećera (ovisi koliko slatko volite i koliko su jagode slatke)
2 dcl vode ili soka od jagode
2 vrećice preljeva za torte crvenog (ako nemate može i običan)
Kad se izgnječi pola kg jagoda kolika se tu dobije "tečnost" plus na to 2 dcl soka ...
Preljev za torte ide na 2,5 dcl tečnosti ... bez razmišljanja tri vrećice preljeva.
I kad prokuha, nemoj odmah sklanjati, ugasi kolo al' malo još miješaj smjesu pa onda skloni.
spacebound wrote: 01 Jun 2018, 13:04
1/2 kg očišćenih i izgnječenih jagoda
3-4 žlice šećera (ovisi koliko slatko volite i koliko su jagode slatke)
2 dcl vode ili soka od jagode
2 vrećice preljeva za torte crvenog (ako nemate može i običan)
Kad se izgnječi pola kg jagoda kolika se tu dobije "tečnost" plus na to 2 dcl soka ...
Preljev za torte ide na 2,5 dcl tečnosti ... bez razmišljanja tri vrećice preljeva.
I kad prokuha, nemoj odmah sklanjati, ugasi kolo al' malo još miješaj smjesu pa onda skloni.
Ali eto ja sam tu tecnost iscijedila i prepolovila vodu za preljev Mozda sam pogrijesila sto nisam jos kuhala?Prvi put sam preliv koristila tako da sam to radila striktno kako pise u receptu.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.