Takve vise ne prave
Moderator: Krokodil Behko
one plavožute
Bile su dvoje role, prahistorijske i historijske, a Bla pitao koje su broj .... pa ... ne znam ni ja kasno je ...
Pa ne znam, ljudi upadnu u zar diskusije I zivota, pa pogresno diskutuju na liniji "da li je bolje bilo nekad ili sad". Kao da je sve sad rezultat nicega, nego, onako, doslo samo od sebe.statebriga wrote: 01 Jun 2018, 14:57Pitaj sto ti nije jasno , tu smo da odgovorimoSocrates wrote: 01 Jun 2018, 07:16 Evo, pročitao sam prvih sest-sedam stranica i nikad mi neće biti jasno nekoliko stvari.![]()
![]()
oh, da, razumijem tvoje pitanje :Socrates wrote: 02 Jun 2018, 07:08Pa ne znam, ljudi upadnu u zar diskusije I zivota, pa pogresno diskutuju na liniji "da li je bolje bilo nekad ili sad". Kao da je sve sad rezultat nicega, nego, onako, doslo samo od sebe.statebriga wrote: 01 Jun 2018, 14:57Pitaj sto ti nije jasno , tu smo da odgovorimoSocrates wrote: 01 Jun 2018, 07:16 Evo, pročitao sam prvih sest-sedam stranica i nikad mi neće biti jasno nekoliko stvari.![]()
![]()
Nije izbor izmedju nekad I sad, nikad I nije bio. Izbor je bio izmedju "boljeg, pametnijeg, racionalnijeg" nekad i stvarnog nekad gdje su svi spavali na klupama i jedni drugima prosipali suplje price. Kad figurativno spavas na klupi, onda si beskucnik, to jest bezdrzavnik.
Kad dodje vrijeme razbijanja doktrine, onda je veoma vazno koju doktrinu razbijas.
heheehehe JK , domaci i stranjski
JK, to je alramantna vijest, jer pretpostavljam, da je mnogo osoba dobilo duple JMBGJulia-Klara wrote: 02 Jun 2018, 13:10 Pokusala tetka nekad poslije rata izvaditi umrlicu ili nesto za svoju rahmetli mamu (moju majku,nenu, kakogog), i ispostavi se da prilikom prepiske iz jednog arhiva (knjige( u drugi, ljudi pravili greske (naravno), i umjesto Balukovic moja majka postade BoskovicMuke zive dok se to sve ispravilo
![]()