Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Zagorka wrote: 03 Jun 2018, 00:24
Odem u onu bastu veliku sto imam kod sestre. I mislila malo kopati, vidim ide kopaj kopaj pregrijala se, pokisla, susila se, komarci me pojeli, al necu dok ne zavrsim. Dosla i sestra pred kraj do mraka ostale. Sve odjednom. Onda dodjem kuci i nastavim s poslom dok nisam posla leci, al prvo po dvoristu nesto zavrsavala, prala kantu za smece itdisl sve u vlaznom duksu.
Ujutro, treba na put a ja ustati ne mogu od kicme. Nije me tako nikad uhvatilo. Pride dobijem. Zapamtila sam dan. Neofeni, voltareni, od njih onda zeludac sastavi. Prisjela mi je basta.
Meni su ove godine izraženiji problemi sa kičmom od lani ali opet ni pola koliko ranijih godina. Kao pazim kako radim, dižem teret itd. ali proljetos kad sam iznosila cvijeće u frci sam se smela i od tad problemi. Rekao mi dr da se javim zbog fizikalnih ali nikako stići.
Bla wrote: 03 Jun 2018, 14:46
jedne godine napravite podignutu lijehu i u njoj nemate problema s korovom i pucanjem leđa, a usput unesete malo promjene u tu monotoniju.
druge godine napravite drugu lijehu
treće treću
i na kraju kompletnu baštu imate riješenu tih nedaća
Gdje neće trava i korov neće ni povrtnice ...
Nisu loše uzdignute lijehe, ja imam u planu abd jednu podugačku odraditi za začinsko bolje koje se obnavlja.
A lijehe podignute treba štijati, sitniti naravno gnjojiti ... tek odoše leđa, pa lakše mi je platiti onom čiki s traktorom da mi zemlju pripremi za sjetvu ...
Bla wrote: 03 Jun 2018, 14:46
jedne godine napravite podignutu lijehu i u njoj nemate problema s korovom i pucanjem leđa, a usput unesete malo promjene u tu monotoniju.
druge godine napravite drugu lijehu
treće treću
i na kraju kompletnu baštu imate riješenu tih nedaća
Da izdignemo vrt na jedan viši nivo
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Pasaga wrote: 03 Jun 2018, 17:15
... kod mene su lijehe .....
Ti si ograničen prostorom. Ja baštu nakon par godina premjestim na "odmornu" zemlju. Ove godine sam to napravila. Imam prostor, nekad povećam kvadraturu, nekad smanjim ... k`o na selu ....
Poput nekog starog kopača zlata, moraš se pomiriti s time da trebaš iskopati mnogo pijeska iz kojeg ćeš poslije strpljivo isprati nekoliko sićušnih komadića zlata
Zagorka wrote: 03 Jun 2018, 00:24
Odem u onu bastu veliku sto imam kod sestre. I mislila malo kopati, vidim ide kopaj kopaj pregrijala se, pokisla, susila se, komarci me pojeli, al necu dok ne zavrsim. Dosla i sestra pred kraj do mraka ostale. Sve odjednom. Onda dodjem kuci i nastavim s poslom dok nisam posla leci, al prvo po dvoristu nesto zavrsavala, prala kantu za smece itdisl sve u vlaznom duksu.
Ujutro, treba na put a ja ustati ne mogu od kicme. Nije me tako nikad uhvatilo. Pride dobijem. Zapamtila sam dan. Neofeni, voltareni, od njih onda zeludac sastavi. Prisjela mi je basta.
...jesam li ja tebi rekla da basta za te, nije?! ...idi opet, pa kopaj!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.