Tržni centri

Zapošljavanje, stanje ekonomije u BiH i svijetu, recesija.

Moderator: Krokodil Behko

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4343 times
Been thanked: 3275 times
Status: Offline

Re: Nisam sponzoruša, ali ne želim da mi momak radi kao skladištar u Bingu za 500 maraka kao zadnja sirotinja

Post by Melek »

Eh.. U mene je chacha bio arogantni nadmeni "inzinjer" a mater radila za masinama i u smjenama cijelo vrijeme. Nemaju na kraju ni u lijevoj ni u desnoj, ni pameti ni nicega, ali duraju zajedno i sve oko sebe flagranto odyebali, halal im hala..

Hocu reci, ima primjera, nije da nema :kafa
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 2 times

Re: Nisam sponzoruša, ali ne želim da mi momak radi kao skladištar u Bingu za 500 maraka kao zadnja sirotinja

Post by lejlamo »

zaboga, tekst nema veze sa stepenom formalnog obrazovanja, frajer je mog'o završit' i žurnalistiku ili političke nauke, ili pak biti druga godina prava :zubi ...i da i dalje nosi pakete.
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3484 times

Post by Chloe »

Draga Lejla, u Njemačkoj imaš VSS ljude koji otvaraju farme, čuvaju koze i kokoške, ostavili karijeru I ambicije.

Shvatam ja da postoje pasivni ljudi na poslovima, ali njeno obraćanje je ružno, uvredljivo, omalovažačko i njena ambicija je time okaraktterisana kao ona koja gazi sve.
Takvih oko sebe vidim svakodnevno. Za karijeru i napredak I dušu prodaju.

BiH nije država u.kojoj se lako dođe do dobrog posla. Mi imamo diplomiranih kriminalista koji na pijaci prodaju, voze kamione po EU a kod nas zaposleni inspektori ne znaju prosto proširenu rečenicu napisati. Oko njihovih zaposlenja je I SIPA imala posla.

Tačno je da svi možemo biti bez posla, nisam ni mislila biti uvredljiva ili podcjenjivačka, ali nije isto predati se i boriti se.
Uostalom, ni ja nemam garanciju za posao. Sutra mogu na birou završiti, ali neću.ni sebi dozvoliti da me manipulišu da bih napredovala.
Nije sve crno - bijelo, onih 50 nijansi sive govori puno, jer
ipak je ovo BiH. :cudi
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 2 times

Post by lejlamo »

razumijem o čemu pišeš, ja sam se referirala na poentu njezinog obraćanja...i suština mi je okej.
način na koji je to uradila, šta je sve udrobila nije mi okej. i to je to.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4343 times
Been thanked: 3275 times

Post by Melek »

A vi ste znaci citali sve to? :grana
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1639 times
Been thanked: 3063 times

Post by Mutevelija »

Melek wrote: 07 Jun 2018, 20:56 A vi ste znaci citali sve to? :grana
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Djevojka je do kraja iskrena, i nema tu šta puno da se prigovori.

Žena danas, barem u urbanim sredinama, se udaje starija i nema vremena da sa ljubavi svog života postepeno stiče, kao nekad.

To ti je kao da kupi sebi Wartburg a onda polako zamjenom djelova, kroz godine i godine, pokušava da ga pretvori u Mercedesa.

Ako može da bira, zašto odmah ne bi nabavila gotovi proizvod, Mercedes? :cudi

Ili barem proizvod u najavi koji će sigurno biti Mercedes. :)

Sto se tiče obrazovanja, a zar ne vrijedi nešto i posvećenost izučavanju nečega (i biti plaćen za to)?
. . . . . . . . .
ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5035 times
Been thanked: 6957 times

Post by ina »

Popljuvala je sve prosjecne radnike....bez imalo stida.
Svijest ima sidrište.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Zašto ih je popljuvala? Zato što ima standarde?

Očigledno je da je prije ovoga bila žrtva napada, pa i ne iznenadjuje.
. . . . . . . . .
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1639 times
Been thanked: 3063 times

Post by Mutevelija »

Bivši prosječan radnik.
(Realna je ) :hihi
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
navika
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by navika »

Ja sam se skroz zbunila. Sta li njoj tacno smeta, sto momak nosa pakete ili sto ih nosa za 500 KM. Da li bi joj bilo OK da on nosa pakete npr. za 2000 KM?

Chloe je ukazala, imate toliko ljudi koji se ne bave onim za sto su isli u skolu. Neki dan na Hayatu neka emisija, pricalo se o odlasku mladih iz zemlje i uradili neku kratki snimak iz nekog cafea u Sarajevu. Konobar fakultetski obrazovan cojek, i kaze da su i svi ostali konobari visoko obrazovani i rade za neku platu od 500 - 600 KM.

Uredu, neka zna koga zeli pored sebe, ali nije uredu da s prijezirom govori (bilo da je sama pisala il je platila :oo ) o ljudima koji posteno zaradjuju svoj hljeb, ma gdje god i kako god.
Uopce ne znaci da su ljudi bez fakultetske diplome manje vrijedni, i glupi. Neki ljudi jednostavno nisu bili u stanju da se skoluju.

I niti je novac garancija srece i uspjeha u braku. Brakovi su bash najduze trajali u vrijeme kad je novca bilo skroz malo. I niti ce, sve da se uda za doktora, jesti rijetkih ptica meso i jaja.

Mudrost dana: Ne biti ni siromasan ni u obilju, ni iznad ni ispod drugih, eto moje granice.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Kako god da pričaš moraš o nekome pričati sa prezirom.

I ovi što su nju napali su je prezirali, sasvim je sigurno.

Što se tiče dužine trajanja braka, najduže traju brakovi kada muž mlati ženu a ona sve to stoicki podnosi i ne buni se. Dokazano.
. . . . . . . . .
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

To su one "vjecite" ljubavi :p
Al ne kontamo to mi danas...
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3484 times

Post by Chloe »

Socrates wrote: 08 Jun 2018, 07:08 Kako god da pričaš moraš o nekome pričati sa prezirom.

Što se tiče dužine trajanja braka, najduže traju brakovi kada muž mlati ženu a ona sve to stoicki podnosi i ne buni se. Dokazano.
Izvini Soc, jesu li tvoji roditelji u braku? Slažem se da je pitanje neumjesno, al' zbog tvojih nekih izjava oko braka jednostavno se nameće. :cudi
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
navika
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by navika »

Socrates wrote: 08 Jun 2018, 07:08 Kako god da pričaš moraš o nekome pričati sa prezirom.

Pa nisu je ljudi sigurno napali iz cista mira, morala je ceckat mecku.

A za brak, nisi u pravu, al otom-potom... znam sigurno da danas ne traju jer nismo vise u stanju podnositi uopce nista. NISTA.
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times

Post by Nice try »

Šališ se.
Ima pravo na izbor, svakako, ali ne mora biti prezira. Neka cura gradi svoj život kako želi.
Što se tiče trajanja braka, zavisi od mnogo faktora ali ne treba smatrati da samo traju oni u kojima neko nema snage, mogućnost ili bolje da prekine takvu vezu.
Po tome, ne postoji nijedan dobar, kvalitetan i sretan brak?
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 842 times

Post by gospođa Brams »

Sta ako sutradan taj ambiciozni i situirani ostane bez posla, razboli se, dozivi nesrecu, ili iz bilo kojeg drugog razloga ne bude vise u mogucnosti odrzavati standard zivota kao dosad? Sta ako se dogodi da se mora brinuti o njemu? Ne znam, sve mi je to jasno, ako si ambiciozan i visokoobrazovan da trazis nekog sebi slicnog, ali imam osjecaj da se zaboravljaju neke druge stvari koje su bitne da dvoje bude sretno, a to nisu samo financije, diploma, radno mjesto...dzaba ti sve to ako tu nema ljudske povezanosti, ako si s nekime samo zbog toga sto je taj netko nesto postigao. Nikad ne znas sta ti se moze dogoditi u zivotu, i zato je na kraju dana ipak najbitnije imati nekog tko ce ti biti podrska u svakoj situaciji, i ti njemu, sta god vam zivot donese. Moji su ostali bez svega i skoro bez vlastitih zivota, morali zaboravit na dotadasnji relativno ugodan nacin zivota i krenut ispocetka prakticko bez icega, i svejedno su ostali zajedno i nikad njihova ljubav nije bila upitna, ni u najtezim trenutcima...zato sam i ja naucena da svog zivotnog partnera biram prvenstveno srcem, naravno, ne slijepo. Od ljubavi se ne zivi i to je istina, ne bih bila s muskarcem koji sjedi kod kuce i nema zelje ni volje da se bori za svoju obitelj, ali ako covjek radi ili se trudi pronaci nesto, nebitno jel ima neku diplomu ili ne (to kod nas nije garancija za ista), zasto to meni ne bi bilo dovoljno dobro, ako se volimo, ako ima volje i zelje da stvorimo sebi lijep zivot, covjek se moze doskolovati, potruditi vise raditi ili traziti bolji posao, pogotovo kad dođu djeca pa imas dodatni poticaj...ja mislim da partneri za to i sluze, da jedno drugo potaknu, da se razvijaju, napreduju, u svakom smislu...mozda je moje razmisljanje glupo i naivno, mozda stvarno jest bitno sta je tko zavrsio i sta tko ima, ja nisam nikada imala puno pa me velika materijalna bogatstva nisu ni privlacila, ali ja ne bih po tom kljucu mogla traziti sebi srodnu dusu, jer jednostavno ne mislim da je to put za sretan suzivot i brak. Meni je bitno da na kraju dana ja imam kraj sebe nekog tko me u potpunosti shvaca i razumije, tko mi je podrska u svemu, a lagano cemo zajedno sebi graditi zivot obostranim trudom i zalaganjem.
Shvacam da netko ne razmislja tako i nek stvatko sebi trazi ono sto hoce. Nismo svi isti i pojam srece i sretnog braka nije svima isti. Al ovo da najduze traju brakovi u kojima zena trpi nasilje je ogromna glupost. Najduze traju brakovi ljudi koji se istinski vole i postuju, koji su uzeli vremena da se prije braka dobro upoznaju i u kojima je ljudima stalo da u taj brak ulazu i u njemu ostanu.
somehow I manage
ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5035 times
Been thanked: 6957 times

Post by ina »

Socrates nije frka u standardu nego u "prefinjenom prdeckanju" serviranog.

Ne znam sta je, i kako je prije pisala i da li je ko obrtao njene rijeci (u sto ipak ne vjerujem) pa se baziram na osnovu procitanog ovdje....
Kao što to je i za svaku normalnu curu, bilo u Sarajevu ili negdje drugo, prosječan i običan. I nije privlačan
Zaudara na dozu uzvisenosti i "povezanosti" sa nebesima. Licno sebi daje za pravo da zna da nikakvoj curi na svijetu... obican i prosjecan momak nije privlacan niti moze biti.
Takvi tipovi jedva da
su sposobni da se brinu o subì...
Eto covjek radi. Ne na nekoj visoko placenoj poziciji (nemamo svi iste mogucnosti ni za skolovanje, niti nam svima moze curiti mozak i kroz usi) ali radi. Ne ide ni krasti ni otimati. Sto je jako bitno, ako ne i najbitnije...Ne ceka dinar od babe i mame....
a kamoli o nekome drugom,
O kome tacno?
Evo cake. Realno neovisna i ambiciozna (koliko toliko) djevojka ili zena ne razmislja slicno ni kad su drugi u pitanju.Prva ce se pobrinuti/ oslonuti na samu sebe pa bío to posao i u kiosku pored kuce. Branje grozda ili okopavanju sadnica itd
ili eventualno budućoj porodici..
.
Tad se je vec u dvoje (jaca snaga) ili troje, cetvoro ili petoro.
Ja studiram medicinu, dajem sve u roku, ambiciozna sam i imam visoke zahtjeve i standarde. Znam da vrijedim i shodno tome, tražim takvog muškarca
Bravo. Pogotovo ako studije placas sama. :naklon
A lonac inace i nadje poklopac.

Ovo je vrh:
Nisam vidjela u `Bingu` da
za kasom radi neka moćna Instagram manekenka, mahom su to sve cure i žene, koje su obični prosjek. I niko se i ne lakata za te cure, jer nisu nimalo privlačne.
:leb

Takve romantične duše što propagiraju da se može živjeti od lažnih emocija, patetične romantike i uvenulih ruža

Svako sa bar malom trunkicom mozga zna da se ne zivi od ljubavi...i da pocetne emocije ne traju vjecno. Variraju tokom zivota uz tok dogadjaja...
Mocna instagram manekenka...
:lupa
Zene i cure na kasi nisu vrijedne paznje....
Last edited by ina on 08 Jun 2018, 10:06, edited 1 time in total.
Svijest ima sidrište.
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 842 times

Post by gospođa Brams »

Ajme ove neke komentare nisam ni registrirala. Znaci cure na kasi nisu dostojne ni privlacne nikome...a boze dragi. Meni se cini da curu peru neki kompleksi i da si je umislila da to sto studira medicinu znaci da je bolja i pozeljnija od neke druge cure. A ovo da se ljudi koji rade za male place ne mogu brinuti o sebi niti o ikome drugom je isto glupost, koliko samo ljudi na takvim slabijim pozicijama ima i zenu i djecu i cupaju se nekako kroz zivot. Zar samo uspjesni i bogati imaju normalan zivot i obitelj? Ona misli da su pare i dobro radno mjesto garancija srece i funkcionalne obitelji. Lako za to sto ona ima svoje kriterije za izbor partnera, na to ima pravo i nema joj sta tko prigovoriti, al cini mi se da ima opake predrasude i razmislja prilicno povrsno i usko, a nacin na koji prica o drugima, po njenom misljenju onima koji su nepozeljni, je odvratan
Spominjanje pojmova poput "mocna instagram manekenka" samo govori u prilog koliko je povrsna. Razumjela bih da je neka klinka, al ako je vec na fakultetu, trebala bi biti zrelija od toga. Blago nama s takvim buducim doktoricama
somehow I manage
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9848 times
Been thanked: 16597 times

Post by spacebound »

Ukratko - pokondirena tikva.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Post Reply

Return to “Posao & Ekonomija”