Svaka ti je zlatnagospođa Brams wrote: 08 Jun 2018, 08:35 Sta ako sutradan taj ambiciozni i situirani ostane bez posla, razboli se, dozivi nesrecu, ili iz bilo kojeg drugog razloga ne bude vise u mogucnosti odrzavati standard zivota kao dosad? Sta ako se dogodi da se mora brinuti o njemu? Ne znam, sve mi je to jasno, ako si ambiciozan i visokoobrazovan da trazis nekog sebi slicnog, ali imam osjecaj da se zaboravljaju neke druge stvari koje su bitne da dvoje bude sretno, a to nisu samo financije, diploma, radno mjesto...dzaba ti sve to ako tu nema ljudske povezanosti, ako si s nekime samo zbog toga sto je taj netko nesto postigao. Nikad ne znas sta ti se moze dogoditi u zivotu, i zato je na kraju dana ipak najbitnije imati nekog tko ce ti biti podrska u svakoj situaciji, i ti njemu, sta god vam zivot donese. Moji su ostali bez svega i skoro bez vlastitih zivota, morali zaboravit na dotadasnji relativno ugodan nacin zivota i krenut ispocetka prakticko bez icega, i svejedno su ostali zajedno i nikad njihova ljubav nije bila upitna, ni u najtezim trenutcima...zato sam i ja naucena da svog zivotnog partnera biram prvenstveno srcem, naravno, ne slijepo. Od ljubavi se ne zivi i to je istina, ne bih bila s muskarcem koji sjedi kod kuce i nema zelje ni volje da se bori za svoju obitelj, ali ako covjek radi ili se trudi pronaci nesto, nebitno jel ima neku diplomu ili ne (to kod nas nije garancija za ista), zasto to meni ne bi bilo dovoljno dobro, ako se volimo, ako ima volje i zelje da stvorimo sebi lijep zivot, covjek se moze doskolovati, potruditi vise raditi ili traziti bolji posao, pogotovo kad dođu djeca pa imas dodatni poticaj...ja mislim da partneri za to i sluze, da jedno drugo potaknu, da se razvijaju, napreduju, u svakom smislu...mozda je moje razmisljanje glupo i naivno, mozda stvarno jest bitno sta je tko zavrsio i sta tko ima, ja nisam nikada imala puno pa me velika materijalna bogatstva nisu ni privlacila, ali ja ne bih po tom kljucu mogla traziti sebi srodnu dusu, jer jednostavno ne mislim da je to put za sretan suzivot i brak. Meni je bitno da na kraju dana ja imam kraj sebe nekog tko me u potpunosti shvaca i razumije, tko mi je podrska u svemu, a lagano cemo zajedno sebi graditi zivot obostranim trudom i zalaganjem.
Shvacam da netko ne razmislja tako i nek stvatko sebi trazi ono sto hoce. Nismo svi isti i pojam srece i sretnog braka nije svima isti. Al ovo da najduze traju brakovi u kojima zena trpi nasilje je ogromna glupost. Najduze traju brakovi ljudi koji se istinski vole i postuju, koji su uzeli vremena da se prije braka dobro upoznaju i u kojima je ljudima stalo da u taj brak ulazu i u njemu ostanu.

Nadji vise vremena za nas