Tržni centri

Zapošljavanje, stanje ekonomije u BiH i svijetu, recesija.

Moderator: Krokodil Behko

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9814 times
Been thanked: 16545 times
Status: Offline

Re: Nisam sponzoruša, ali ne želim da mi momak radi kao skladištar u Bingu za 500 maraka kao zadnja sirotinja

Post by spacebound »

gospođa Brams wrote: 08 Jun 2018, 08:35 Sta ako sutradan taj ambiciozni i situirani ostane bez posla, razboli se, dozivi nesrecu, ili iz bilo kojeg drugog razloga ne bude vise u mogucnosti odrzavati standard zivota kao dosad? Sta ako se dogodi da se mora brinuti o njemu? Ne znam, sve mi je to jasno, ako si ambiciozan i visokoobrazovan da trazis nekog sebi slicnog, ali imam osjecaj da se zaboravljaju neke druge stvari koje su bitne da dvoje bude sretno, a to nisu samo financije, diploma, radno mjesto...dzaba ti sve to ako tu nema ljudske povezanosti, ako si s nekime samo zbog toga sto je taj netko nesto postigao. Nikad ne znas sta ti se moze dogoditi u zivotu, i zato je na kraju dana ipak najbitnije imati nekog tko ce ti biti podrska u svakoj situaciji, i ti njemu, sta god vam zivot donese. Moji su ostali bez svega i skoro bez vlastitih zivota, morali zaboravit na dotadasnji relativno ugodan nacin zivota i krenut ispocetka prakticko bez icega, i svejedno su ostali zajedno i nikad njihova ljubav nije bila upitna, ni u najtezim trenutcima...zato sam i ja naucena da svog zivotnog partnera biram prvenstveno srcem, naravno, ne slijepo. Od ljubavi se ne zivi i to je istina, ne bih bila s muskarcem koji sjedi kod kuce i nema zelje ni volje da se bori za svoju obitelj, ali ako covjek radi ili se trudi pronaci nesto, nebitno jel ima neku diplomu ili ne (to kod nas nije garancija za ista), zasto to meni ne bi bilo dovoljno dobro, ako se volimo, ako ima volje i zelje da stvorimo sebi lijep zivot, covjek se moze doskolovati, potruditi vise raditi ili traziti bolji posao, pogotovo kad dođu djeca pa imas dodatni poticaj...ja mislim da partneri za to i sluze, da jedno drugo potaknu, da se razvijaju, napreduju, u svakom smislu...mozda je moje razmisljanje glupo i naivno, mozda stvarno jest bitno sta je tko zavrsio i sta tko ima, ja nisam nikada imala puno pa me velika materijalna bogatstva nisu ni privlacila, ali ja ne bih po tom kljucu mogla traziti sebi srodnu dusu, jer jednostavno ne mislim da je to put za sretan suzivot i brak. Meni je bitno da na kraju dana ja imam kraj sebe nekog tko me u potpunosti shvaca i razumije, tko mi je podrska u svemu, a lagano cemo zajedno sebi graditi zivot obostranim trudom i zalaganjem.
Shvacam da netko ne razmislja tako i nek stvatko sebi trazi ono sto hoce. Nismo svi isti i pojam srece i sretnog braka nije svima isti. Al ovo da najduze traju brakovi u kojima zena trpi nasilje je ogromna glupost. Najduze traju brakovi ljudi koji se istinski vole i postuju, koji su uzeli vremena da se prije braka dobro upoznaju i u kojima je ljudima stalo da u taj brak ulazu i u njemu ostanu.
Svaka ti je zlatna :ok
Nadji vise vremena za nas :pusa
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Re: Nisam sponzoruša, ali ne želim da mi momak radi kao skladištar u Bingu za 500 maraka kao zadnja sirotinja

Post by Socrates »

Mogao bih samo ovo :rol ali neću, dok pijuckam espresso. :zubi

Ali neću ni da vas citiram. :rol

@Chloe, moji roditelji su, po svemu sudeći, u sretnom braku. I? Kakve to veze ima sa mnom? Oni, isto tako, su komunisti, ja nisam, oni navijaju za Arsenal, ja za Tottenham, oni jedu avokado, ja ga ne mogu smisliti. :rol

@navika, obrati pažnju na dosljednost svojih argumenata. Prvo kažeš da su ljudi NEKAD imali duže (i navodno zbog toga sretnije) brakove, a u nastavku kažeš da DANAS niko ne trpi nikakvo nasilje. Ne možeš skakati sa NEKAD na DANAS i ostati dosljedna u diskusiji. :cudi

Ja sam samo želio da kažem da dužina braka ništa ne znači u tome da se odredi da li su ljudi sretni u njemu. Ljudi znaju biti nesretni u braku od mjesec dana. Nakon Medenog Mjeseca. :cudi

Zatim, mi ovdje možemo raspravljati samo formu obraćanja ove djevojke, a suštinu bogami teško. Zar nije neko nedavno rekao da nikad ne bi spavao sa crncem, i par diskutanata je kategorički odbilo da je tu u pitanju rasizam. Uključujući mene i Bramsovu. E pa, moliću lijepo, zašto bi gora izreka bila da ne bi nikad ušla u brak sa skladistarem u Bingu?

Zar je toliko teško shvatiti da neko ne uzima skladištare koji zaradjuju 500 kmova u obzir kao bračne i emotivne partnere?

Dalje, "kako bi se brinula o partneru da ostane invalid"? Zao mi je da vas informiram, ali upravo pare olakšavaju brigu o invalidima. Ili vi mislite drugačije?

Drugo, a ko kaže da bi taj invalid uopste želio da ostane dozivotno u vezi sa ženom koju je upoznao prije invalidnosti. Ili invalidi možda nemaju pravo da se odljubljuju, odvoljavaju, mjenjaju osjećaje, misljenja, itd? Možda bi se bolje osjećali pored žene invalida. :cudi Ko ste vi da invalida doživotno opterećivate svojom brigom? Možda hoće da bude sam.

Prvi ja bih otjerao ženu u punoj snazi od sebe da ostanem invalid. Koji ćeš mi moj? :cudi Idi, živi život. Trazi neinvalide.

A sve to bi mi bilo lakše sa parama, naravno.

Druga je priča što bih ja iz osjećaja dužnosti ostao sa ženom koja postane invalid. Al' mozda bi ona mene otjerala. :cudi

Na kraju, ko je odredio da prvo mora ljubav pa pare? Zašto se ne bi prvo gledalo imovinsko stanje, pa onda ljubav? Kada se u brakove ulazilo po aranžmanu, bilo je milione slučajeva gdje se ljudi uzmu iz neromanticnih razloga pa se vremenom zavole. :ćitire

Vas je problem što, priznali ili ne, mislite da bogati ljudi nisu sposobni da vole. I da osobe koje biraju imucnije ljude nisu sposobne da vole. Što je potpuno besmisleno.

Ako to ne mislite, u čemu je onda problem? Ova djevojka prvo gleda da nađe sebi ravnog po pitanju ambicije i obrazovanja i imovinskog stanja, pa će ga onda zavoljeti.

Kao i svi mi, ima neke standarde. Neko neće crnce, neko neće skladištare.WTF!!! :ćitire
. . . . . . . . .
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe »

Socrates wrote: 08 Jun 2018, 12:39 @Chloe, moji roditelji su, po svemu sudeći, u sretnom braku. I? Kakve to veze ima sa mnom? Oni, isto tako, su komunisti, ja nisam, oni navijaju za Arsenal, ja za Tottenham, oni jedu avokado, ja ga ne mogu smisliti. :rol
Ama nije mi jasno odakle izvlačiš te teorije o braku pune negativnosti. Imaš predrasude.
A prvi brak koji nam je svima na uvid je naših roditelja, porodično gnjezdo, ljubav, toplina, razumjevanja.

:hm Hej, bil' ti meni dao broj tvoje mame da joj ja nešto šapnem?
Koliko se sjećam, autoritet je ... :srce

Šalim se Soc ... :zubi
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Chloe wrote: 08 Jun 2018, 12:55
Socrates wrote: 08 Jun 2018, 12:39 @Chloe, moji roditelji su, po svemu sudeći, u sretnom braku. I? Kakve to veze ima sa mnom? Oni, isto tako, su komunisti, ja nisam, oni navijaju za Arsenal, ja za Tottenham, oni jedu avokado, ja ga ne mogu smisliti. :rol
Ama nije mi jasno odakle izvlačiš te teorije o braku pune negativnosti. Imaš predrasude.
A prvi brak koji nam je svima na uvid je naših roditelja, porodično gnjezdo, ljubav, toplina, razumjevanja.

:hej Hej, bil' ti meni dao broj tvoje mame da joj ja nešto šapnem?

Moje teorije nisu negativne. Jeste, nekad se šalim, možda i pretjerano, ali brak će uskoro biti, evolucijski govoreci, prevazidjena institucija.

To ništa ne govori o ljubavi.

A kad već pričaš o braku mojih roditelja, ja sam kao mali vidio oca da ide u rat i bukvallno ga nema ni u mom životu ni u braku nekoliko godina. :cudi Nisam ja imao priliku kao vi da gledam jugoslovenske brakove koje su vaši roditelji imali. :hm
. . . . . . . . .
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Pa nisam ni ja.I moji su imali los brak, i razveli se kad sam bila dijete.Opet nemam negativan stav o braku.

Sto se tice ove studentice medicine mislim da si pogresno akcentirao.Vecina ovdje ne osudjuje njenu zelju da nadje jednako obrazovanog i ambicioznog covjeka, vec njeno ponizavanje onih koji to nisu.Hajde da osudimo neambicioznost, ali to sto neko radi za 500 KM ne znaci da ne tezi boljem, ne znaci da je nesposoban, i pogotovo ne znaci da je podloga za omalovazavanje.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

spacebound wrote: 08 Jun 2018, 13:12 Pa nisam ni ja.I moji su imali los brak, i razveli se kad sam bila dijete.Opet nemam negativan stav o braku.

Sto se tice ove studentice medicine mislim da si pogresno akcentirao.Vecina ovdje ne osudjuje njenu zelju da nadje jednako obrazovanog i ambicioznog covjeka, vec njeno ponizavanje onih koji to nisu.Hajde da osudimo neambicioznost, ali to sto neko radi za 500 KM ne znaci da ne tezi boljem, ne znaci da je nesposoban, i pogotovo ne znaci da je podloga za omalovazavanje.
Pa opet kažem, nema nikakve veze nijedan brak sa mojim mišljenjem.

A zašto ne bi imao stav koji imam? Šta je sad problem? Što imam drugačije mišljenje?

A to što ona omalovažava, pa i vi omalovažavate mnoge ljude. Ili da počnem da citiram sta ste pisali o komšijama, kolegama, itd.?

Upala djevojka u zagrijani argument i možda malo pretjerala. Nije to ništa sta se pročita ovdje, pa opet ne reagujete. :cudi
. . . . . . . . .
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe »

Socrates wrote: 08 Jun 2018, 13:06
Chloe wrote: 08 Jun 2018, 12:55

:hej Hej, bil' ti meni dao broj tvoje mame da joj ja nešto šapnem?

Moje teorije nisu negativne. Jeste, nekad se šalim, možda i pretjerano, ali brak će uskoro biti, evolucijski govoreci, prevazidjena institucija.

To ništa ne govori o ljubavi.

A kad već pričaš o braku mojih roditelja, ja sam kao mali vidio oca da ide u rat i bukvallno ga nema ni u mom životu ni u braku nekoliko godina. :cudi Nisam ja imao priliku kao vi da gledam jugoslovenske brakove koje su vaši roditelji imali. :hm
Nije ni brak mojih roditelja bio med i mlijeko, ali su prevazišli sve probleme i stare zajedno.

O odsustvu oca i moja djeca bi mogla pričati, a nije rat u pitanju, nego je posao i karijera. :hm

Hajde malo popusti :hihi ... nismo savršeni. Ja bar nisam i ne postavljam se tako ... :pusa
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Ti volis ici u kontre, i to na vecini tema radis.Da je vecina podrzalo ovu djevojku ti bi stao na drugu stranu.Tako da sto se tice mene :mah a ti to sad shvati kao da ja nikad ne izguram stav do kraja.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Taj post mogu shvatiti kao jedno veliko Ništa. :cudi

I meni ne idu u glavu gugluse od jutra do sutra pa se ne trudim da vas psihološki karakteriziram zbog njih.
. . . . . . . . .
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 842 times

Post by gospođa Brams »

Soc ja uopce ne shvacam cemu ti tocno kontriras i zasto. Nitko curi nije branio pravo na kriterije, samo komentiramo sto mi mislimo o tome. Meni se cura cini balava i iskompleksirana i to ne zbog njenih kriterija nego zbog nekih drugih stvari. A zasto komentiramo, pa, otvorena je tema na forumu o tome i dozvolit ces da smijemo napisat svoje misljenje. Potpisujem zadnji post od Space, i meni se cini da je u tome stvar, ti jednostavno volis kontrirati kontriranja radi. Ja ju nisam osudila zapravo pozeljela sam joj srecu da nađe ono sto trazi.
somehow I manage
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

gospođa Brams wrote: 08 Jun 2018, 14:25 Soc ja uopce ne shvacam cemu ti tocno kontriras i zasto. Nitko curi nije branio pravo na kriterije, samo komentiramo sto mi mislimo o tome. Meni se cura cini balava i iskompleksirana i to ne zbog njenih kriterija nego zbog nekih drugih stvari. A zasto komentiramo, pa, otvorena je tema na forumu o tome i dozvolit ces da smijemo napisat svoje misljenje. Potpisujem zadnji post od Space, i meni se cini da je u tome stvar, ti jednostavno volis kontrirati kontriranja radi. Ja ju nisam osudila zapravo pozeljela sam joj srecu da nađe ono sto trazi.
A ko vama brani da komentirate? Jesam li ja to rekao? Ja diskutiram, a ako je vama to kontriranje, drago mi je. Naime, poenta diskusije je da se kontrira u stavovima. :ćitire

Ja samo primjećujem da i vi, kao i svi drugi ljudi na svijetu, imate neke standarde kada birate partnere, i to nekad daleko diskriminativnije nego ova djevojka, ali ste eto odlučili da stanete u odbranu jadnih skladištara i kasirki u Bingu. :tuga

I nije da je ovdje falilo iznošenja tih diskriminativnijih standarda. :cudi

Neko hoće da uzima u obzir samo svoju vjeru, neko samo svoju nacionalnost, neko samo svoju rasu, itd.

E sad, zamislite šta time poručujete.

Ali ne, hajde da osnujemo Društvo za Zaštitu Skladištara u Bingu jer ih djevojka napade :cudi
. . . . . . . . .
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1637 times
Been thanked: 3055 times

Post by Mutevelija »

Misli sto je studentica da je teolog.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Mute moj, ovo ti je tipična balkanska priča.

Sve možeš da ističeš do iznemoglosti, ali ako slucajno spomenes da ti je obrazovanje važno, najeb'o si. :ćitire
Last edited by Socrates on 08 Jun 2018, 14:41, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times

Post by Nice try »

A, šta s onima koji pronađu partnera bez ikakvih prethodnih razmišljanja, uslova i želja?
Mislim, dešava se i to.
Bez standarda.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Pa i nije važno , bazne su repa :cudi

Ako je obrazovanje vaznije od para, zasto se obrazovanje naplacuje,.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Nice try wrote: 08 Jun 2018, 14:41 A, šta s onima koji pronađu partnera bez ikakvih prethodnih razmišljanja, uslova i želja?
Mislim, dešava se i to.
Bez standarda.
To nikako nije moguće. Ako ništa, barem si ga izabrala na osnovu toga što te voli.

A i to je i standard i interes, kao i svaki drugi. :ćitire
. . . . . . . . .
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams »

Socrates wrote: 08 Jun 2018, 14:33
A ko vama brani da komentirate? Jesam li ja to rekao? Ja diskutiram, a ako je vama to kontriranje, drago mi je. Naime, poenta diskusije je da se kontrira u stavovima. :ćitire

Ja samo primjećujem da i vi, kao i svi drugi ljudi na svijetu, imate neke standarde kada birate partnere, i to nekad daleko diskriminativnije nego ova djevojka, ali ste eto odlučili da stanete u odbranu jadnih skladištara i kasirki u Bingu. :tuga

I nije da je ovdje falilo iznošenja tih diskriminativnijih standarda. :cudi

Neko hoće da uzima u obzir samo svoju vjeru, neko samo svoju nacionalnost, neko samo svoju rasu, itd.

E sad, zamislite šta time poručujete.

Ali ne, hajde da osnujemo Društvo za Zaštitu Skladištara u Bingu jer ih djevojka napade :cudi
Ne branis, ali se cudis zasto uopce komentiramo
Ja mislim da si ti dosta toga iskonstruirao sto nitko uipce nije rekao, samo da bi mogao toboze poentirati.
Da, meni se ne sviđa nacin na koji cura govori o određenim grupama ljudi i smatram da je u krivu i da ima krivu sliku. Zasto je problem na to ukazati, to samo ti znas.
somehow I manage
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Je suis skladistar vulgaris...
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Cura je realna :oo
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams »

Ma, mi smo svi neobrazovani i jalni :ok
somehow I manage
Post Reply

Return to “Posao & Ekonomija”