SDA
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1272 times
- Been thanked: 4061 times
- Status: Offline
Re: SDA
Mnogi hoće, glede end unatoč.KOMESAR wrote: 09 Jun 2018, 21:37 Evo šta su Bakir, Zvizdić, Novalić i njihova SDA uradila u svom mandatu:
- povećali cijenu goriva za 20 feninga
- uveli dodatni porez na topli obrok radnicima
- nisu napravili ni mm autoputa
- EPBIH u milionskim gubitcima (+ namet RTV taksa)
- glavni grad drzave nema vode+kolaps 3cm snijega
- obustavili su izgradnju HE Vranduk i blok 7 TE Tuzla (2021 se gase blokovi u TE TUZLA)
- naseljavaju arape u BIH,
- sjeku šumu na Bjelašnici,
- hapse nas po Turskoj kao "kerove"...
Da li ćete i dalje glasati za SDA ?
A za Šćepu neće.
Klanjam džematile po parkovima.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ja bih njih sve prvo pit'o da li su spremni promjeniti vjeru, pa onda, ako jesu, mogu na izbore.
Ja jučer pitao konobaricu u the Keg da li je spremna provjeriti vjeru. Ako nije, ne može mi donijeti steak.
Ja jučer pitao konobaricu u the Keg da li je spremna provjeriti vjeru. Ako nije, ne može mi donijeti steak.
. . . . . . . . .
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Javno govorili jedno a iza kulisa sa drugim nacišovinističkim strankama iz reda druga dva naroda dogovarali i postupno planski i sistemski realizovali duboku nacišovinističku podjeljenost, koja se toliko akumulirala da je prirodno postalo prijetiti jedna drugom ratom ne pitajući narod za te njihove otvorene prijetnje, gdje bi opet gurnuli tri naroda u međusobni rat, a oni bi opet bili pokretači otpora iz sjene gdje bi i ratu profitirali i opet nakon rata nastavili dalje sa pričom kako su je sda oslobađala i oslobodila BiH, a narodu bi opet uskraćivali osnovna ljudska prava, a oni bi opet bili sve bogatiji, i opet bi diktaturom utjeravali strahove vlastitom narodu.
p.s.
Nanu im naninu!
p.s.
Nanu im naninu!
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1677 times
- Been thanked: 3195 times
KO SDA: Izjednačiti plate doktora s platama ministara u Vladi TK
Izražavamo zabrinutost u vezi s posljednjim dešavanjima u zdravstvenom sistemu na području TK. Sistem zdravstvene zaštite je temeljni segment za opstanak jedne zajednice i društva općenito.
Urušavanjem i degradacijom zdravstvenog sistema narušava se zdravstvena zaštita stanovnika što direktno implicira na izazivanje nesigurnosti i ugroženost zdravlja odnosno ljudskih života.
Cijeneći da su zdravstveni radnici na području Tuzlanskog kantona, u miru i u ratu, ostavili i ostavljaju neizbrisiv trag, izražavamo naše nezadovoljstvo i protest posljednjim radnjama koje su dovele do “ponižavajućeg” položaja naše doktore i stomatologe.
Zdravstveni radnici moraju imati privilegiran položaj u našem društvu. Raduje nas činjenica da će prosječna plata medicinara (medicinska sestra, viša medicinska sestra) biti najveća u FBiH, što ova struktura zaposlenih unutar naših zdravstvenih ustanova i zaslužuje. Posebno želimo naglasiti da je sistem zdravstvene zaštite TK je postao regionalni brend, a zasigurno najveće zasluge za ovaj status pripada našim doktorima što potvrđuju sama priznanja i nagrade.

Cijeneći sve kazano Klub zastupnika SDA u Skupštini TK traži od Predsjednika Skupštine TK (PDA), Premijera Vlade TK (PDA) i Ministra zdravstva (SBB) da poduzmu konkretne radnje i da javnosti daju odgovore na neka od pitanja:
1. Tražimo zakazivanje sjednice hitnog karaktera Skupštine TK (u narednih 48 h) na kojoj bi se razmatrala problematika doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona. Saznanje da je u toku potpisivanje više stotina kolektivnih otkaza od strane doktora medicine i stomatologa s područja TK daje ozbiljnost situaciji i opasnost da građani TK ostanu bez adekvatne zdravstvene zaštite, što je alarmantno i nedopustivo. Skupština pod hitno mora da zasjeda, razmotri pomenutu problematiku te zauzme određene zaključke i stavove koji će doprinijeti prevazilaženju trenutne situacije s ciljem da građani TK ne ostanu bez adekvatne zdravstvene zaštite.
2. Tražimo da se omogući osnovno pravo doktora medicine i stomatologa TK tj. da imaju mogućnost na nezavisno odlučivanju u borbi za ostvarivanje osnovnih profesionalnih i ljudskih prava.
3. Na osnovu čega je u Tuzlanskom kantonu do sada u nekoliko navrata dodjeljena i poništena reprezentativnost Sindikatu doktora medicine i stomatologije TK?
4. Ko je svojim djelovanjem odnosno nedjelovanjem doveo doktore u ponižavajući položaj da moraju svoja prava tražiti na ulici i potpisivanjem kolektivnih otkaza?
5. Da li je istina, da je rješenje o utvrđivanju reprezentativnosti Sindikata doktora medicine i stomatologije TK urađeno i da je u “ladici” već tri mjeseca u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku i da ga Ministrica ne potpisuje pod političkim pritiskom?
6. Na osnovu čega je u drugim kantonima data reprezentativnost Sindikatima doktora medicine i stomatologije, a na području Tuzlanskog kantona pod istim okolnostima to nije moguće?
7. Zbog čega smo jedini kanton kome se osporava reprezentativnost Sindikatu doktora medicine i stomatologije?
8. Tražimo da plata doktora bude izjednačena s platama ministara u Vladi TK. (Osnovna plaća, po novim koeficijentima, za ljekara specijalistu iznosi 1.908 KM, subspecijalistu 1.988 KM i za doktore medicine koji tek počinju s radom 1.630 KM” dok osnovna plata ministra u Vladi TK je oko 2700 KM).
malo li je
Daj 3 hiljade doktorima
ionako se neki bave i politikom
9. Tražimo od Vlade TK da iznađe mogućnosti i uvaži Sindikat doktora medicine i stomatologije TK za socijalnog partnera, te da izda rješenje o reprezentativnosti kao što su to uradile Vlade drugih kantona, u suprotnom moraju biti svjesni odgovornosti i posljedica koje mogu nastati kao posljedica najavljenih radnji od strane doktora i stomatologa TK.
Urušavanjem i degradacijom zdravstvenog sistema narušava se zdravstvena zaštita stanovnika što direktno implicira na izazivanje nesigurnosti i ugroženost zdravlja odnosno ljudskih života.
Cijeneći da su zdravstveni radnici na području Tuzlanskog kantona, u miru i u ratu, ostavili i ostavljaju neizbrisiv trag, izražavamo naše nezadovoljstvo i protest posljednjim radnjama koje su dovele do “ponižavajućeg” položaja naše doktore i stomatologe.
Zdravstveni radnici moraju imati privilegiran položaj u našem društvu. Raduje nas činjenica da će prosječna plata medicinara (medicinska sestra, viša medicinska sestra) biti najveća u FBiH, što ova struktura zaposlenih unutar naših zdravstvenih ustanova i zaslužuje. Posebno želimo naglasiti da je sistem zdravstvene zaštite TK je postao regionalni brend, a zasigurno najveće zasluge za ovaj status pripada našim doktorima što potvrđuju sama priznanja i nagrade.

Cijeneći sve kazano Klub zastupnika SDA u Skupštini TK traži od Predsjednika Skupštine TK (PDA), Premijera Vlade TK (PDA) i Ministra zdravstva (SBB) da poduzmu konkretne radnje i da javnosti daju odgovore na neka od pitanja:
1. Tražimo zakazivanje sjednice hitnog karaktera Skupštine TK (u narednih 48 h) na kojoj bi se razmatrala problematika doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona. Saznanje da je u toku potpisivanje više stotina kolektivnih otkaza od strane doktora medicine i stomatologa s područja TK daje ozbiljnost situaciji i opasnost da građani TK ostanu bez adekvatne zdravstvene zaštite, što je alarmantno i nedopustivo. Skupština pod hitno mora da zasjeda, razmotri pomenutu problematiku te zauzme određene zaključke i stavove koji će doprinijeti prevazilaženju trenutne situacije s ciljem da građani TK ne ostanu bez adekvatne zdravstvene zaštite.
2. Tražimo da se omogući osnovno pravo doktora medicine i stomatologa TK tj. da imaju mogućnost na nezavisno odlučivanju u borbi za ostvarivanje osnovnih profesionalnih i ljudskih prava.
3. Na osnovu čega je u Tuzlanskom kantonu do sada u nekoliko navrata dodjeljena i poništena reprezentativnost Sindikatu doktora medicine i stomatologije TK?
4. Ko je svojim djelovanjem odnosno nedjelovanjem doveo doktore u ponižavajući položaj da moraju svoja prava tražiti na ulici i potpisivanjem kolektivnih otkaza?
5. Da li je istina, da je rješenje o utvrđivanju reprezentativnosti Sindikata doktora medicine i stomatologije TK urađeno i da je u “ladici” već tri mjeseca u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku i da ga Ministrica ne potpisuje pod političkim pritiskom?
6. Na osnovu čega je u drugim kantonima data reprezentativnost Sindikatima doktora medicine i stomatologije, a na području Tuzlanskog kantona pod istim okolnostima to nije moguće?
7. Zbog čega smo jedini kanton kome se osporava reprezentativnost Sindikatu doktora medicine i stomatologije?
8. Tražimo da plata doktora bude izjednačena s platama ministara u Vladi TK. (Osnovna plaća, po novim koeficijentima, za ljekara specijalistu iznosi 1.908 KM, subspecijalistu 1.988 KM i za doktore medicine koji tek počinju s radom 1.630 KM” dok osnovna plata ministra u Vladi TK je oko 2700 KM).
Daj 3 hiljade doktorima
9. Tražimo od Vlade TK da iznađe mogućnosti i uvaži Sindikat doktora medicine i stomatologije TK za socijalnog partnera, te da izda rješenje o reprezentativnosti kao što su to uradile Vlade drugih kantona, u suprotnom moraju biti svjesni odgovornosti i posljedica koje mogu nastati kao posljedica najavljenih radnji od strane doktora i stomatologa TK.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 2 times
Re: KO SDA: Izjednačiti plate doktora s platama ministara u Vladi TK
može li i za nastavnike. eto makar dvije milje. ne mora ministarska. fala.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Može jer kao i doktori mogu ucjenivati društvo
,da
kao i policajci. Ne protestuje onaj ko mora, nego onaj koga trebaju i ko može. 
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
šta je PDA 
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Mutevelija
- Selonačelnik

Pokret demokratske akcije 
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9977 times
- Been thanked: 11847 times
Ala im SDA brzo uvali u TZ.
Nemam ništa protiv takvih plata, za doktore, ali i da se nivo usluge podigne
Nemam ništa protiv takvih plata, za doktore, ali i da se nivo usluge podigne
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Tačno bih voljela da mogu "prespavati" do iza Izbora .... `vamo tačno izludișe svi .... 
- Mutevelija
- Selonačelnik

Ovo je tipa 100 000 radnih mjesta i Bakirove hiljadu ipo plateKrokodil Behko wrote: 20 Jun 2018, 18:50 Ala im SDA brzo uvali u TZ.
Nemam ništa protiv takvih plata, za doktore, ali i da se nivo usluge podigne![]()
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
u zivinicama osto samo jedan stomatolog i to tri godine mu do penzije. sve otislo u njemacku. morace nesto s platama uradit
🐽
- Mutevelija
- Selonačelnik

MA ne treba ništa, na mladima svijet ostaje 
Nek se djeca uče sad sa birao, biro ima i viška
Nek se djeca uče sad sa birao, biro ima i viška
Posmatraču mog posta.