Day 21 - Pauza
Preostalih Osam, bez predvidjanja za cetvrtfinale;
Urugvaj - tim koji je pokazao najvise u dosadasnjem dijelu prvenstva. "It's not a beauty contest." - kako njihov trener rece. Metodicni, profesionalni, tim koji nema nikakvih nedoumica. Ako ne moze 1:0, onda ce biti 2:1, kao sto smo vidjeli protiv Portugala. Najbolje treniran tim. A to u ovoj fazi takmicenja pocinje da igra veliku ulogu. Izvjestaji o spremnosti Cavanija su razliciti. Vidjen je da sepa

, ali to moze znaciti i zavaravanje protivnika. Imaju i dosad najboljeg golmana Prvenstva.
Francuska - oni su sada u sedmom nebu i osjecaju da mogu dobiti svakoga sa lakocom. Ipak, ne treba zaboraviti da su dobili tri gola od Argentine. Urugvaj ce postaviti odbranu blize golu od Argentine da neutralise brzinu Francuza. Nisam bas ni siguran da su pronasli idealnih 11.
Brazil - Neymar treba prestati da teatralise. Brazil sa padavicarem I simulatorom niko nece cijeniti osim Brazilaca. A njima je to vazno. Nesumnjivo, Neymar je u sve boljoj formi I odlucuje utakmice, ali prestani, brt, sa ovom sramotom. Kao tim, moraju da se osjecaju dobro. Licno mislim da je vrijeme da shvate da je Firminjo bolja opcija od Gabriel Jesusa. Bili bi jos opasniji sa njim u sastavu.
Belgija - Moraju mjenjati formaciju za utakmicu sa Brazilom. Ako istrce u istoj formaciji kao protiv Japana, Brazil ce ih izmasakrirati. Ovo nisu vise kvalifikacije, niti Tunis I Panama. Witsel bi trebao da izgubi mjesto u prvom sastavu, I da Dembele pocne utakmicu umjesto njega. Mislim da moraju igrati malo opreznije, 4-2-3-1. De Bruyne obavezno da pocne utakmicu malo blize protivnickom golu.
Rusija - oni su vec nadmasili ocekivanja, I to moze biti i pozitivno i negativno. Faktor publike im moze biti veoma vazan. Ako je pakao na stadionu, mogu igrati iznad svog potencijala. I odbrambeno i ofanzivno. Ne mislim da imaju vise razloga da se grcevito brane, kao protiv Spanaca. Mislim da I oni slicno razmisljaju. Ako im se dozvoli sa protivnicke strane da igraju ravnopravan mec, onda ce i biti ravnopravan mec.
Hrvatska - uspostavi kontrolu na sredini terena, gdje si najjaci I dobio si utakmicu. Disciplina i metodicnost. Hladna glava i igraj na nivou na kojem si sposoban da igras. Cuvaj se gubljenja zivaca. Rebic je jedan od otkrica ovog prvenstva, recimo, ali primjetio sam da je sklon izgubiti zivce. Mislim da je ovo jedini par gdje iskljucivo od pristupa utakmici jednog tima ovisi i konacan ishod.
Svedska - poslije Urugvaja, najbolje treniran tim. Protiv bilo koga, oni ce odigrati neizvjesnu utakmicu. Znaju i napadati kada hoce. O odbrani ne moram puno govoriti. Blokiraju sve suteve.
Engleska - Southgate je uspio sto mnogi engleski treneri nisu uspjeli prije njega. Smanji ocekivanja javnosti i pritisak stampe na tim i uzivaj u Svjetskom Prvenstvu. Utakmicu po utakmicu. Nisam mislio da cu ikad ovo reci, ali Ashley Young, poznat po padavici I simuliranju u Premier Ligi, je donio neophodno iskustvo i smirenost. Nisu nista spektakularno, ali, ocigledna je pozitivna atmosfera. Sa prolaskom protiv Kolumbije su sa ledja skinuli teret gubitnika u prljavim utakmicama i penalima. Mislim da Southgate treba konacno da prihvati da Sterling nece dati gol nikada.

Nije od 2015-te, za reprezentaciju. Igrao je dobro jucer, ali ne vidim neku dobit od te dobre igre. Pocni sa Rashfordom.
. . . . . . . . .