Položaj boračkih populacija u BiH
Moderator: Krokodil Behko
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
- Status: Offline
Re: Položaj boračkih populacija u BiH
Ovo je objavio Faktor. Uzeti sa rezervom.
Udarili na "Vikićevog specijalca": Detalji, kako je povrijeđen Zoran Čegar
Objavljeno: 18.04.18 u 15:01 Autor: R. F. 72
Pripadnik Federalne uprave policije fizički je napadnut jučer tokom protesta ispred zgrade Parlamenta FBiH i tom prilikom je zadobio teške tjelesne povrede, saopćeno je danas iz MUP-a Kantona Sarajevo. Kako nam je potvrđeno, a što se moglo vidjeti i jučer na mjestu događaja, teške tjelesne povrede zadobio je načelnik Sektora uniformisane policije FUP-a Zoran Čegar.
Zbog ovog napada, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su Hajriza Dogloda (50) iz Zenice, koji je u MUP-u KS ispitan u svojstvu osumnjičenog za napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.
Očevici ovog napada za Faktor su ispričali kako je uhapšeni Doglod prvi napao Čegara, kojem je prišao s leđa.
- Dok su se oni gombali, prišla su njih još trojica-četverica i prije nego su drugi policajci pritrčali, uspjeli su ga oboriti na beton i bukvallno su ga "zgazili" - ispričao nam je ovaj očevidac.
Čegar je, kako saznajemo, u ovom napadu zadobio lom čašice jednog ramena, iščašenje drugog ramena, kao i istegnuće tetiva vrata.
Kako tvrdi, mnogi od prisutnih su bili vidno pijani i agresivni i željeli su po svaku cijenu da uđu u zgradu Parlamenta.
- Tim ljudima koji su ih spriječili treba odati priznanje jer ovi okupljeni su bili vrlo agresivni i da su ušli, ko zna šta bi tamo bilo. Evidentno je da su došli s tom namjerom, jer predsjedavajući Parlamenta Edin Mušić je izlazio i govorio da želi da se vidi s njima i razgovara, ali oni su to odbili. Željeli su samo da uđu na sjednicu, baš su bili agresivni i policija im to jednostavno nije mogla dozvoliti - kaže naš sagovornik.
Doglod je potom uhapšen i sproveden na krim-obradu u MUP Kantona Sarajevo, nakon koje je pušten na slobodu.
Čegar je, također, nakon ukazane pomoći na Klinici urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, pušten na kućno liječenje.
Zoran Čegar poznat je kao legendarni branitelj Sarajeva, koji je kao pripadnik Odreda policije "Bosna" učestvovao u sprečavanju napada snaga JNA na Predsjedništvo BiH u maju 1992. godine.
Udarili na "Vikićevog specijalca": Detalji, kako je povrijeđen Zoran Čegar
Objavljeno: 18.04.18 u 15:01 Autor: R. F. 72
Pripadnik Federalne uprave policije fizički je napadnut jučer tokom protesta ispred zgrade Parlamenta FBiH i tom prilikom je zadobio teške tjelesne povrede, saopćeno je danas iz MUP-a Kantona Sarajevo. Kako nam je potvrđeno, a što se moglo vidjeti i jučer na mjestu događaja, teške tjelesne povrede zadobio je načelnik Sektora uniformisane policije FUP-a Zoran Čegar.
Zbog ovog napada, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su Hajriza Dogloda (50) iz Zenice, koji je u MUP-u KS ispitan u svojstvu osumnjičenog za napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.
Očevici ovog napada za Faktor su ispričali kako je uhapšeni Doglod prvi napao Čegara, kojem je prišao s leđa.
- Dok su se oni gombali, prišla su njih još trojica-četverica i prije nego su drugi policajci pritrčali, uspjeli su ga oboriti na beton i bukvallno su ga "zgazili" - ispričao nam je ovaj očevidac.
Čegar je, kako saznajemo, u ovom napadu zadobio lom čašice jednog ramena, iščašenje drugog ramena, kao i istegnuće tetiva vrata.
Kako tvrdi, mnogi od prisutnih su bili vidno pijani i agresivni i željeli su po svaku cijenu da uđu u zgradu Parlamenta.
- Tim ljudima koji su ih spriječili treba odati priznanje jer ovi okupljeni su bili vrlo agresivni i da su ušli, ko zna šta bi tamo bilo. Evidentno je da su došli s tom namjerom, jer predsjedavajući Parlamenta Edin Mušić je izlazio i govorio da želi da se vidi s njima i razgovara, ali oni su to odbili. Željeli su samo da uđu na sjednicu, baš su bili agresivni i policija im to jednostavno nije mogla dozvoliti - kaže naš sagovornik.
Doglod je potom uhapšen i sproveden na krim-obradu u MUP Kantona Sarajevo, nakon koje je pušten na slobodu.
Čegar je, također, nakon ukazane pomoći na Klinici urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, pušten na kućno liječenje.
Zoran Čegar poznat je kao legendarni branitelj Sarajeva, koji je kao pripadnik Odreda policije "Bosna" učestvovao u sprečavanju napada snaga JNA na Predsjedništvo BiH u maju 1992. godine.
. . . . . . . . .
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9904 times
- Been thanked: 11723 times
- Status: Online
Pripadnici specijalne jedinice za podrumaško-patokarsko djelovanje, nasrnuli na dezertera Čegara 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Poznata estradna umjetnica i pripadnica ARBiH, Esma Turulja, premlatila novinare Klixa i Al Jazeere, tokom današnjih protesta. Nježno ih dokačila metalnom šipkom 

- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1671 times
- Been thanked: 3169 times
Znaci jarbol zastave kamuflaža
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Zapravo, pravo joj je ime Emila Hamzić, a rodom je skoro pa iz Čevljanovića 
Bila je pripadnica diverzantskog odreda, u ratu.
Muzika, čisto zavičajna
Bila je pripadnica diverzantskog odreda, u ratu.
Muzika, čisto zavičajna
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Puno je raznih udruženja pogotovo.kod nas Bošnjaka treba ih spojiti u jedno izuzetak su pripadnici Autonomije
Ostalo je cutanje.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
BORAČKI ZAKON JE PROVODIV. IZBACITE I TRAŽITE DA 300.000 UPISANIH LAŽNIH KORISNIKA BORAČKIH PRAVA VRATE NOVAC I SUDSKI ODGOVARAJU, KAO I ONI KOJI SU IH UVELI I SA NJIMA FALSIFIKOVALI DOKUMENTACIJU.
ZATIM, UMANJI PRIMANJA GENERALIMA I KOMANDNOM KADRU KOJE STE UVELI U KORISNIČKA PRAVA, GDJE JEDNOG BORCA MNOŽE SA 1.500 KM-OVA I VIŠE, JER OBESPRAVLJENI BORAC NEMA NI JEDNE MARKE.
AKO NEMA OBESPRAVLJENI BORAC NE TREBAJU DA IMAJU NI KOMANDNI KADAR, A SVAŠTA SE UPISALO U KOMANDNI KADAR, I DANAS SE UPISUJU.
SAMO RJEŠENJA I NAREDBE IZ RATNOG PERIODA SU RELEVANTNE, A IZJAVE NOTARA I POSLIJERATNO UPISIVANJE KOMANDNOG KADRA U RATNE EVIDENCIJE JE ČISTI KRIMINAL I TO JE PREDMET ZA POLICIJU I TUŽILAŠTVO.
ZATIM, UMANJI PRIMANJA GENERALIMA I KOMANDNOM KADRU KOJE STE UVELI U KORISNIČKA PRAVA, GDJE JEDNOG BORCA MNOŽE SA 1.500 KM-OVA I VIŠE, JER OBESPRAVLJENI BORAC NEMA NI JEDNE MARKE.
AKO NEMA OBESPRAVLJENI BORAC NE TREBAJU DA IMAJU NI KOMANDNI KADAR, A SVAŠTA SE UPISALO U KOMANDNI KADAR, I DANAS SE UPISUJU.
SAMO RJEŠENJA I NAREDBE IZ RATNOG PERIODA SU RELEVANTNE, A IZJAVE NOTARA I POSLIJERATNO UPISIVANJE KOMANDNOG KADRA U RATNE EVIDENCIJE JE ČISTI KRIMINAL I TO JE PREDMET ZA POLICIJU I TUŽILAŠTVO.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Sve će to freelanceri financirati 
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Uhapšen borac rođen 1987. koji je prijetio novinarima Klixa

Kako saznajemo, muškarac inicijala I.M. (1987. godište), rođen u Makedoniji, dolazi s područja Općine Stari Grad u Sarajevu i on je nakon policijske istrage lociran prema telefonskom broju sa kojeg je pozvao i prijetio članovima našeg portala.
Interesantno, nakon upućenih prijetnji, muškarac koji se tereti za krivično djelo "Ugrožavanje sigurnosti" je promijenio broj telefona, ali to nije spriječilo istražitelje u namjeri da ga pronađu.
Njega su uhapsili službenici Treće policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo nakon čega je priveden u policijske prostorije gdje je priznao izvršenje krivičnog djela. Nad njim će biti izvršena kriminalistička obrada, a o slučaju je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog Tužilaštva KS.
"Gdje god vam sretnem kojeg novinara ruku ću mu slomiti. Tebi ću pogotovo mater j***t, jesi čuo. Gdje vas budemo na ulici hvatali glave ćemo vam kidat. Je li vam jasno? Jučer si uspio pobjeći, a danas nećeš uspjeti pobjeći", rečeno je, između ostalog, u telefonskom pozivu.
Misija OSCE-a u BiH i Ured visokog predstavnika međunarodne zajednice osudili su fizički napad na reportere portala Klix.ba i Al Jazeere Balkans tokom protesta bivših boraca kao i telefonske prijetnje upućene novinarima Klixa. Osudi napada pridružile su se i brojne političke stranke, kao i brojne kolege novinari.
Telefonska prijetnja redakciji portala Klix.ba je upućena dan nakon što je grupa bivših boraca tokom protesta u glavnom gradu BiH fizički napala i povrijedila reportere portala Klix.ba i Al Jazeere Balkans.
(klix)
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
Re: Uhapšen borac rođen 1987. koji je prijetio novinarima Klixa
Ma bravo , svemu jednom dođe kraj !!
.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Novinari su lesinari
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
koga li je ovaj branio sa 5 godina
🐽
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ovaj je sa 5 godina išao po linijama.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
1995. penzionisan u cinu majora
1996. upisuje prvi razred osnovne skole
1996. upisuje prvi razred osnovne skole
🐽
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Objavljen je registar boraca, samo što je nedostupan.
Link je radio jutros, samo pet minuta i pali im serveri
Svjedoci kažu da se na spisku nalazi čak 600.000 ljudi.
Nema armijskih podataka za Baketa i Genjca, Džaferović bio nešto malo, a Mirso Kuko tri godine bio s puškom na liniji.
Marina Pendeš i Marinko Čavara imaju po preko 1400 dana u HVO. Pa nije rat trajao toliko u pm
Isto toliko otprilike imaju Ismir jusko, Ibrahim Hadžibajrić i Sadik Ahmetović. Konaković ima i više od jnih. Haman pa pet godina
Link je radio jutros, samo pet minuta i pali im serveri
Svjedoci kažu da se na spisku nalazi čak 600.000 ljudi.
Nema armijskih podataka za Baketa i Genjca, Džaferović bio nešto malo, a Mirso Kuko tri godine bio s puškom na liniji.
Marina Pendeš i Marinko Čavara imaju po preko 1400 dana u HVO. Pa nije rat trajao toliko u pm
Isto toliko otprilike imaju Ismir jusko, Ibrahim Hadžibajrić i Sadik Ahmetović. Konaković ima i više od jnih. Haman pa pet godina
- Mutevelija
- Selonačelnik

Benificirani staz trostruko 
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
ovaj jusko pije kafu kod mog faksa, kad udje u kafic svi mu ustaju ko da pejgamber ulazi cc
🐽