Cvrle wrote: 19 Dec 2017, 14:58
Znam da sam napisala da ne zelim dalje komentarisati, ali stvarno ovo prelazi granicu.
Nije mi samo jasno kako ne razumiju oni koji komentarisu Religiju u smislu ponizavanja onog drugog, bez obzira na kojoj temi se to desava, da na neki nacin vrijedjaju druge forumase bez obzira da li oni ucestvovali u raspravi ili ne.
Evo konkretno, mene licno vrijedja ponizavanje Islama. Bez obzira od koga to ponizenje doslo i na kojoj temi.
Zato sve cesce zaobilazim pdf "Religija" iako sam osoba otvorena za normalnu konverzaciju i postujem tudje. Nikad ne bih rekla ni za koju vjeru da je iz nekog razloga pogresna ili nije ispravna.
Sve Religije su postojale i postoje od postanka Dunjaluka/Svijeta pa do dana danasnjeg, samo sto se razlicito tumace i razlicito propagiraju. I to je ono sto nas sve dovodi u konflikte.
Onda, ako vec ne zelite ukinuti taj pdf, onda sankcionisite rasprave na drugim temama na kojima se vode "prepirke" oko Religije.
Tema npr. "Samo da kazem..." svako ko spomene bilo sta o Relgiji - osim cestitanja nekog praznika, odmah ga "zzzk".
Znam da sam ja samo jedinka na ovom forumu, ali iskreno lijepo mi je i cesto se odmorim i oraspolozim dok citam neke zeze i sale, prihvatam svaku salu, pa eto i Krokodilka sam na neki nacin prihvatila

i iskreno, zao bi mi bilo da napustim forum zbog bezveznih raspredanja.
Nemojte sad reci "pa zaobidji te teme" - pa ne mogu zaobici skoro svaku temu na kojoj se neko prepucava jel Islam dobar ili nije, jer ateizam dobro ili lose... Ma dajte ljudi...
"Svak za se travu pase"