Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Kokicar ili citiras ima okruglo zrno.
Pecenjak malo oblo a ovaj stocni ko cetvrtasta zrna jer su tako zbijena da ispadnu na kraju cetvrtasta.
Pecenjak se moze i kuhati u slanoj vodi ali meni je tako bezveze.
Pece se na zaru. Moze poslije rostiljanja da se skine resetka pa stavi na zar, moze se ubaciti na zar u pec na drva, moze se muhajem naloziti vatra. Preporucuje se da se nabije na zicu i tako pece uz povremeno okretanje klipa.
Izbjegavati plamen.
Neki vole dobro pecen, neki manje. Neki jedu zubima, neki cimaju prstima zrno po zrno.
I jedni i drugi poslije pet sati cackaju zube.
Maja wrote: 26 Jun 2018, 01:01
Kokicar ili citiras ima okruglo zrno.
Pecenjak malo oblo a ovaj stocni ko cetvrtasta zrna jer su tako zbijena da ispadnu na kraju cetvrtasta.
Pecenjak se moze i kuhati u slanoj vodi ali meni je tako bezveze.
Pece se na zaru. Moze poslije rostiljanja da se skine resetka pa stavi na zar, moze se ubaciti na zar u pec na drva, moze se muhajem naloziti vatra. Preporucuje se da se nabije na zicu i tako pece uz povremeno okretanje klipa.
Izbjegavati plamen.
Neki vole dobro pecen, neki manje. Neki jedu zubima, neki cimaju prstima zrno po zrno.
I jedni i drugi poslije pet sati cackaju zube.
.... strogo na zeravi,uz okretanje ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Marinirana piletina..ne filete, nego batake bez kosti...
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
vrhbosnica wrote: 05 Jul 2021, 14:37
Marinirana piletina..ne filete, nego batake bez kosti...
A ljuta krilca
Ne volem krilca nikako...
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...