Tebi je to tesko svariti ali eto probaj.
DApače tebi je teško svariti da ja sa 22 godine nisam imao

Moderator: spacebound
Svaka čast.
nije mini to tesko svariti , ali to nevidm kao nekakv bonus ili prednost kao tiMutevelija wrote: 23 Aug 2018, 18:23 A sta ako ni jedno nisu imali odnose?
Tebi je to tesko svariti ali eto probaj.
nije meni nista tesko svariti, zivot svasta serviraMutevelija wrote: 23 Aug 2018, 18:23
DApače tebi je teško svariti da ja sa 22 godine nisam imaoimao je moj jaran platio kurvu i imao, ne bolujem od toga. Ali sa curom nije imao
![]()
TO je velika prednost jer piše:" "Bludnik se ne treba ženiti osim bludnicom ili mnogoboškinjom, a bludnica ne treba biti poželjna osim bludniku ili mnogobošcu, to je zabranjeno vjernicima."statebriga wrote: 23 Aug 2018, 18:24nije mini to tesko svariti , ali to nevidm kao nekakv bonus ili prednost kao tiMutevelija wrote: 23 Aug 2018, 18:23 A sta ako ni jedno nisu imali odnose?
Tebi je to tesko svariti ali eto probaj.![]()
Zasto ne bi bilo pravedno?Mutevelija wrote: 23 Aug 2018, 18:17Ja nisam rekao pravilno nego pravedno.Mala_Mu wrote: 23 Aug 2018, 18:04Ko odredjuje sta je pravilno a sta nije?Mutevelija wrote: 23 Aug 2018, 14:28 Nije pravedno da zena koja se isexala ide za muskarca koji nije ili muskarac koji se isexao ide za zenu koja nije. I nikad oni nece imati ista shvacanja, to se nece podudarati nikad uvijek ce odmicati.
I kako mozes znati i govoriti u ime drugih?
Shvati da smo svi razliciti, koliko je to tebi bitno nekom drugom nije![]()
Nije pravedno da Merjema pojede 5 jabuka a Ahmed jednu. Ako tebi jest i ako kazes da ja ne mogu govoriti u ime Ahmeda onda matematika sama to govori.
I jos hoce Merjema ahmedovih da pojede jos da se utali tu.Mala_Mu wrote: 23 Aug 2018, 18:28Zasto ne bi bilo pravedno?Mutevelija wrote: 23 Aug 2018, 18:17Ja nisam rekao pravilno nego pravedno.Mala_Mu wrote: 23 Aug 2018, 18:04Ko odredjuje sta je pravilno a sta nije?Mutevelija wrote: 23 Aug 2018, 14:28 Nije pravedno da zena koja se isexala ide za muskarca koji nije ili muskarac koji se isexao ide za zenu koja nije. I nikad oni nece imati ista shvacanja, to se nece podudarati nikad uvijek ce odmicati.
Nije pravedno da Merjema pojede 5 jabuka a Ahmed jednu. Ako tebi jest i ako kazes da ja ne mogu govoriti u ime Ahmeda onda matematika sama to govori.
Pa ko je kriv Ahmedu sto ne jede ? Mozda coek ne voli jabuke
A sta da je obrnuta situacija?
bludnistvo je povezano sa prostitucijom , seksulanim ponasnjame i seksulanim avanturama i seksulanim pozama zabranjenim u religjama , a ne sa imanjem seksa u vezi prije brakaMutevelija wrote: 23 Aug 2018, 18:26TO je velika prednost jer piše:" "Bludnik se ne treba ženiti osim bludnicom ili mnogoboškinjom, a bludnica ne treba biti poželjna osim bludniku ili mnogobošcu, to je zabranjeno vjernicima."statebriga wrote: 23 Aug 2018, 18:24nije mini to tesko svariti , ali to nevidm kao nekakv bonus ili prednost kao tiMutevelija wrote: 23 Aug 2018, 18:23 A sta ako ni jedno nisu imali odnose?
Tebi je to tesko svariti ali eto probaj.![]()
opa, ne masturbiras
a sto se opterecujes sa tudjim zivotima , svako psoejduje svoja mejrila u zivotuMutevelija wrote: 23 Aug 2018, 18:36 Pise pise nego cemo skrenuti sa teme.
NEgo vi ne vidite problem taj sto se ova zeli prišlepati za nekoga i tako osigurati svoju zivot.
Znaci ona se izhodala ishandrala i sad bi da se gospoja uda za čovjeka koji nije hodao, a on budala će se i oženiti sa njom, samo je to kratka pamet 100 put dosada viđeno.
Tako isto jedan se htio ozeniti iz mog sela momak, kad jedan je morao urigirati i sa njim popričati nasamo sta je ta zena i kakva je.![]()
... kad sam se ozenio,prvi put sam spavao bez pidzame ....statebriga wrote: 23 Aug 2018, 18:39a sto se opterecujes sa tudjim zivotima , svako psoejduje svoja mejrila u zivotuMutevelija wrote: 23 Aug 2018, 18:36 Pise pise nego cemo skrenuti sa teme.
NEgo vi ne vidite problem taj sto se ova zeli prišlepati za nekoga i tako osigurati svoju zivot.
Znaci ona se izhodala ishandrala i sad bi da se gospoja uda za čovjeka koji nije hodao, a on budala će se i oženiti sa njom, samo je to kratka pamet 100 put dosada viđeno.
Tako isto jedan se htio ozeniti iz mog sela momak, kad jedan je morao urigirati i sa njim popričati nasamo sta je ta zena i kakva je.![]()
![]()
ne pise nigje u Islamu da muskarci i zene moraju uci nevini u brak![]()
naravno da mi je prihvatljivo, dvije osobe su dovoljno odrasle i ulaze u brak sa razlicitm zivotnim iskustvima , a to njima nije problem, no n erazumijem, zasto ti njihovu odluku dozivljavas kao problemMutevelija wrote: 23 Aug 2018, 18:38 Dakle tebi je normalno da cura koja se ishandrala koja je prosla kroz sito i reseto se uda za momka koji nije?
Moram se jos jednom osvrnuti na ove jabukeMutevelija wrote: 23 Aug 2018, 18:17Ja nisam rekao pravilno nego pravedno.Mala_Mu wrote: 23 Aug 2018, 18:04Ko odredjuje sta je pravilno a sta nije?Mutevelija wrote: 23 Aug 2018, 14:28 Nije pravedno da zena koja se isexala ide za muskarca koji nije ili muskarac koji se isexao ide za zenu koja nije. I nikad oni nece imati ista shvacanja, to se nece podudarati nikad uvijek ce odmicati.
Ne razumijem zasto ti dozivljavas odluku kao problem kad neko nece takvu zenu /muskarcastatebriga wrote: 23 Aug 2018, 18:41naravno da mi je prihvatljivo, dvije osobe su dovoljno odrasle i ulaze u brak sa razlicitm zivotnim iskustvima , a to njima nije problem, no n erazumijem, zasto ti njihovu odluku dozivljavas kao problemMutevelija wrote: 23 Aug 2018, 18:38 Dakle tebi je normalno da cura koja se ishandrala koja je prosla kroz sito i reseto se uda za momka koji nije?![]()
Smeta mi zato sto se namece kao norma i ako ne podrzavas to nisi normalan /a nemoralno je bez rasprave ikakve/ nisi in zaostao si odmah si etiketiran samo zato kao zaostao.Mala_Mu wrote: 23 Aug 2018, 18:42Moram se jos jednom osvrnuti na ove jabukeMutevelija wrote: 23 Aug 2018, 18:17Ja nisam rekao pravilno nego pravedno.Mala_Mu wrote: 23 Aug 2018, 18:04Ko odredjuje sta je pravilno a sta nije?Mutevelija wrote: 23 Aug 2018, 14:28 Nije pravedno da zena koja se isexala ide za muskarca koji nije ili muskarac koji se isexao ide za zenu koja nije. I nikad oni nece imati ista shvacanja, to se nece podudarati nikad uvijek ce odmicati.
Nije pravedno da Merjema pojede 5 jabuka a Ahmed jednu. Ako tebi jest i ako kazes da ja ne mogu govoriti u ime Ahmeda onda matematika sama to govori.![]()
Ne kontam samo sto je tebe to briga, ako to Ahmedu ne smeta, sto bi tebi smetalo, i sto bi tumacio da li je nesto pravedno ili ne..
Ti sebi nadji Merjemu koja nije jela jabuke i to postujem, a ostalog se trebas okaniti
I meni bi licno bilo draze da nije kupio svaku sa stabla, ali to je samo moj stav.. svakako da mi nije presudno, plus nikada se ne bi mjesala i komentarisala tudje izbore..
na pocetku braka pidzama je visakPasaga wrote: 23 Aug 2018, 18:41... kad sam se ozenio,prvi put sam spavao bez pidzame ....statebriga wrote: 23 Aug 2018, 18:39a sto se opterecujes sa tudjim zivotima , svako psoejduje svoja mejrila u zivotuMutevelija wrote: 23 Aug 2018, 18:36 Pise pise nego cemo skrenuti sa teme.
![]()
ne pise nigje u Islamu da muskarci i zene moraju uci nevini u brak![]()
ne pises o sebi i svojoj odluci, to nisma ni komentarisala, radi sto hoces, tvoj zivot, tvoje odlukeMutevelija wrote: 23 Aug 2018, 18:42Ne razumijem zasto ti dozivljavas odluku kao problem kad neko nece takvu zenu /muskarcastatebriga wrote: 23 Aug 2018, 18:41naravno da mi je prihvatljivo, dvije osobe su dovoljno odrasle i ulaze u brak sa razlicitm zivotnim iskustvima , a to njima nije problem, no n erazumijem, zasto ti njihovu odluku dozivljavas kao problemMutevelija wrote: 23 Aug 2018, 18:38 Dakle tebi je normalno da cura koja se ishandrala koja je prosla kroz sito i reseto se uda za momka koji nije?![]()
![]()