Marihuana liječi depresiju i šizofreniju
Moderator: Krokodil Behko
- DocSportello
- Osvježenje foruma
- Location: Na balkonu, chuchim na drvima, hvatam konin wifi :D
- Has thanked: 326 times
- Been thanked: 183 times
- Status: Offline
Re: Za djetinjstvo s osmjehom, dajte djeci marihuanu
A zasto su nenormalni?
Prije bi rekao da nenormalnu reakciju imas ti, jer ti je predinstalirana ta ideja da je marihuana i njen sastav nesto lose, nesto neprirodno, nesto stetno i lose.
Zamisli da imas djete sa spazmicnim napadima, koje doktori navuku na benzose prije 5te godine, jer ne kontaju za drugi nacin da djete smire, da kontrolisu te napade.
A samo kanabisov ekstrakt mu odnese spazticne epizode kao da ih nikad nije bilo.
Zamisli da djete gledas od rodjenja takvo i kanabis mu pomaze, bil i sebe smatrao nenormalnim roditeljem?
Evo jedan klip iz dokumentarca the culture high koji opisuje jedan takav slucaj, a takvih slucajeva je danas sirom planete mali milion.
[ytube][/ytube]
Prije bi rekao da nenormalnu reakciju imas ti, jer ti je predinstalirana ta ideja da je marihuana i njen sastav nesto lose, nesto neprirodno, nesto stetno i lose.
Zamisli da imas djete sa spazmicnim napadima, koje doktori navuku na benzose prije 5te godine, jer ne kontaju za drugi nacin da djete smire, da kontrolisu te napade.
A samo kanabisov ekstrakt mu odnese spazticne epizode kao da ih nikad nije bilo.
Zamisli da djete gledas od rodjenja takvo i kanabis mu pomaze, bil i sebe smatrao nenormalnim roditeljem?
Evo jedan klip iz dokumentarca the culture high koji opisuje jedan takav slucaj, a takvih slucajeva je danas sirom planete mali milion.
[ytube][/ytube]
“The reason I talk to myself is because I’m the only one whose answers I accept.”
― George Carlin
― George Carlin
Tu bi se morao ja osobno žestoko s predrasudom sukobiti...znam šta je thcDocSportello wrote:A zasto su nenormalni?
[ytube][/ytube]

ali da me uvjeri doktor ili kompetentna osoba, da to šljaka i pomaže

Habibti, ya nour el - ain... 

- DocSportello
- Osvježenje foruma
- Location: Na balkonu, chuchim na drvima, hvatam konin wifi :D
- Has thanked: 326 times
- Been thanked: 183 times
Druze, ni ovoga lika nisu uvjeravali doktori, zna insan svoje djete, on sa njim devera cim se djete rodilo, cim su krenuli napadi, ne znam zasto ne moze tube klip da se prikaze, kucaj sam i vidi svojim ocima, kucaj Marijuana Saves Father's Son na tube i vidi.
Doktori digli ruke, jel shvatas sta je benzos, to kralju daju gromadama od insana i njih sjebe do neprepoznatljivosti, a djete su ti isti doktori sa tim krenuli kljukat nije imao ni pet godina.
Ti kao otac ako ne vidis razliku na djetetu, i ako ne primjetis to poboljsanje jbga onda, a samo na ovome slucaju je i vise nego ocigledno, na samoj granici cuda jbte.
Nek ti ne bude mrsko i pogledaj o cemu pricam svojim ocima, pogledaj ocevu pricu, reakcije, snimke klinca prije tretmana i poslije i onda daj odgovor.
Doktori digli ruke, jel shvatas sta je benzos, to kralju daju gromadama od insana i njih sjebe do neprepoznatljivosti, a djete su ti isti doktori sa tim krenuli kljukat nije imao ni pet godina.
Ti kao otac ako ne vidis razliku na djetetu, i ako ne primjetis to poboljsanje jbga onda, a samo na ovome slucaju je i vise nego ocigledno, na samoj granici cuda jbte.
Nek ti ne bude mrsko i pogledaj o cemu pricam svojim ocima, pogledaj ocevu pricu, reakcije, snimke klinca prije tretmana i poslije i onda daj odgovor.
“The reason I talk to myself is because I’m the only one whose answers I accept.”
― George Carlin
― George Carlin
- drugrankovic
- Inventar foruma
DocSportello wrote:A zasto su nenormalni?
[ytube][/ytube]
nemoj

haj da covjek razume kad je hitnost u pitanje i zdravlje ako to ikako pomaze pa da i pristane (lijekovi su droga) ali da mi mjesas jebenu drogetinu u puter i eurokrem , more...
sjutra i u mlijeko je li?
trt milojka!
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
U Las Vegasu otvoren Cannabition, prvi muzej marihuane

Kako piše Independent, najveća atrakcija ovog muzeja je najveći bong na svijetu, koji je dug skoro 7,5 metara i koji je potpuno upotrebljiv.
Također, još jedan zanimljiv eksponat u ovom muzeju jesu i lažni svežnji sirove marihuane, kroz koje je osnivač navedene institucije J. J. Walker nastojao destigmatizirati njenu upotrebu.
Svaka prostorija priča svoju priču o biljci kanabisa, a posebno je interesantna ona u kojoj se posjetioci mogu upoznati s načinima uzgoja i žetve ove ilegalne biljke u većem dijelu svijeta.
Muzej je otvoren 15 mjeseci nakon što se u Nevadi legalizirala marihuana za rekreativnu upotrebu, što je dovelo do obaranja rekorda kada je u pitanju stepen njene prodaje u vrlo kratkom vremenskom periodu.
Međutim, konzumacija marihuane i dalje je zabranjena u javnosti tako da će muzejski posjetioci morati sačekati povratak kući kako bi uživali marihuanu.
Zanimljivo je i to da je devet država u SAD-u, među kojima se ističu Oregon, Aljaska, Maine i Colorado, legalizirala kanabis i proizvode od ove biljke.
klix.ba
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1638 times
- Been thanked: 3059 times
Re: U Las Vegasu otvoren Cannabition, prvi muzej marihuane
I baš mala da otvori temu 
Mala jesi kad džoju pušila?

Mala jesi kad džoju pušila?

Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Jok ja.
Niti imam namjeru.
A ovo je vijest specijalno za Heidi, zelenog i ostale

- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1638 times
- Been thanked: 3059 times
Ма ја ти само вино дереш :п
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
Daaaa...zapaliti splif je zlocin #prekrst 
Pure nature....

Pure nature....

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14421 times
- Been thanked: 9984 times
Vala nikad nisam probala, niti me vuce
Kao ni cigarete

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

Mozda bi bilo pametno osnivacu da izmedju ostalog navede sve stetne nuspojave konzumiranjem kanabisa.Tim cinom muzej bi bio pun pogodak.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3900 times
- Been thanked: 2933 times
.. iz kojeg razloga je zastupljen u farmaciji... u velikom procentu...?orbit wrote: 22 Sep 2018, 22:45 Mozda bi bilo pametno osnivacu da izmedju ostalog navede sve stetne nuspojave konzumiranjem kanabisa.Tim cinom muzej bi bio pun pogodak.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Ako medicinska struka kaze da je ok,postujem.Ali dugogodisnji pusaci canabisa kazu da ostavlja neke psihicke probleme.
- Pasaga
- Hadžija
orbit wrote: 23 Sep 2018, 07:08
Ako medicinska struka kaze da je ok,postujem.Ali dugogodisnji pusaci canabisa kazu da ostavlja neke psihicke probleme.

.. ako je tu rjec o konoplji,slabo se kuzim u te biljke...
... navodno ona lijeci najopasnije moderne bolesti
ovi koji imaju monopol nad tom industrijom,to nedaju,ni za zivu glavu...
.. bila bi mala zarada... kolko mogu da vidim iz stampe ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
Kako i kod svega...ključ je u mjeri...orbit wrote: 23 Sep 2018, 07:08
Konzumacija svega, pocevsi od hrane, ima loše posljedice po tijelo...
Sa druge strane, tesko ces ispusiti toliko marihuane, da bi to imalo teze posljedice po bolesti pljuca, razne oblike rakova...kao drustveno prihvatljive cigarete...
I neces biti agresivan, praviti probleme u drustvu, na cesti i doma, kao kod opet drustveno prihvatljivog alkohola...

...i svima je prerasuda u glavi...cupavi, prljavi, besposleni konzument marihuane...
A ja znam toliko uspješnih ljudi, pravnika, doktora, privatnika...koji na kraju dana opusteno smotaju mikija...naprave otklop i nikoga ne diraju...
Pa ulja kanabisa koja tesko bolestnima, pogotovo u paliativnoj fazi olaksavaju ono što im je ostalo još od života...
A ja znam toliko uspješnih ljudi, pravnika, doktora, privatnika...koji na kraju dana opusteno smotaju mikija...naprave otklop i nikoga ne diraju...
Pa ulja kanabisa koja tesko bolestnima, pogotovo u paliativnoj fazi olaksavaju ono što im je ostalo još od života...

- Pasaga
- Hadžija
... poznajem par ljudi,vrlo uglednih..na funkcijama..
.. to rade,vrlo uljudno ,u finom maniru....
.. sto kazes,znaju vrjeme i mjeru ....
.. to rade,vrlo uljudno ,u finom maniru....
.. sto kazes,znaju vrjeme i mjeru ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
storm wrote: 23 Sep 2018, 07:15
Kako i kod svega...ključ je u mjeri...
Konzumacija svega, pocevsi od hrane, ima loše posljedice po tijelo...
Sa druge strane, tesko ces ispusiti toliko marihuane, da bi to imalo teze posljedice po bolesti pljuca, razne oblike rakova...kao drustveno prihvatljive cigarete...
I neces biti agresivan, praviti probleme u drustvu, na cesti i doma, kao kod opet drustveno prihvatljivog alkohola...
Koliko mi je poznato bolesni ljudi uzimaju kanabis zbog ublazavanja bolova.Pusaci kanabisa kazu da imaju problema sa koncetracijom prilikom ucenja.Znam iz iskustva mladih ljudi iz mahale da su krenuli sa kanabisom,a zavrsili na heroinu.Poznat mi je slucaj da je kanabis bio okidac za trajnu psihicku bolest,itd.