mentalist wrote: 25 Sep 2018, 14:05
Socrates wrote: 25 Sep 2018, 02:06
Ne znam jeste li dosli do ikakvih zakljucaka, ali ne mogu da vjerujem da se o ovome diskutuje na ovakav nacin krajem druge decenije 21-vog vijeka.
Ako ima nezadovoljnih, jel' iko razmisljao o profesionalnom savjetovanju?
Možda je tema malo neozbiljna, ali itekako je za 21. vijek.
O sexu se svi ustručavaju pričati, čini mi se da ništa nismo napredovali od 20. stoljeća (govorim za naše područje istočne Europe).
Kakvi profesionalci?
Tek kad pričam sa ljudima iz svoje neposredne blizine o tome, shvatim da nisam sam.
Za sve, ama baš sve se ima vremena danas, osim za intimni život.
Rasprava svakako i o svemu u životu. Naravno sa odabranim ljudima.
Ja sam izricito napisao "na ovaj nacin". Dakle, nisam napisao da ne treba raspravljati nikako.
To sto neko nije sam u nekom problemu, ne znaci da mu to nije problem. Ozbiljan. To sto su svi siromasni u Somaliji nikako ne olaksava nijednom Somalijcu zivot.
Dobro, mozda profesionalno savjetovanje nije za region. Ovdje mnogi ljudi idu na profesionalna bracna savjetovanja bas zbog ovakvih problema.
Svejedno, treba da se naglasi, ako je oboje supruznika zadovoljno sa 0 puta sedmicno, onda je to OK. Stvar je, dakle, u usaglasavanju obostranih potreba. To moze biti I 0 puta sedmicno. I 957 puta sedmicno.
Ako je vrijeme glavni problem, da vas ne citiram sad, ali, recimo, ako je izgovor ciscenje kuce, pa ja bih platio nekom da mi cisti kucu da bi se naslo vrijeme I zadovoljile obostrane potrebe.

. . . . . . . . .