Je li za uspješan brak dovoljna samo ljubav?
Moderator: spacebound
- Heidi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 6 times
- Status: Offline
Re: Je li za uspješan brak dovoljna samo ljubav?
Objasnih, kad je nesto simpl onda je simpl. Ne pisem o zajednickom zivotu i kakve faze ljudi prolaze, o tome necu pametovati. To je nesto individualno.
I za strast mislim da je jako bitna.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Za strast, potpis...gubitkom toga sve i krene ka dolje...Heidi wrote: 26 Sep 2018, 14:40 Objasnih, kad je nesto simpl onda je simpl. Ne pisem o zajednickom zivotu i kakve faze ljudi prolaze, o tome necu pametovati. To je nesto individualno.
Habibti, ya nour el - ain... 
Da strasti, vecinu starijih zena da pitas kad su se poljubile ono bas sa jezikom mrnjauu nebi se mogle sjetiti..Heidi wrote: 26 Sep 2018, 14:39 Sex mora da bude dobar, inace sve curta. Ljudi se moraju zeljeti, cesto i svugdje.
Last edited by alcapone on 26 Sep 2018, 14:43, edited 1 time in total.
1n73LL1g3nc3 15 7h3 4b1L17Y 70 4D4P7 70 CH4NG3
Mozda i mogu bolje da sagledaju, samo pitanje je kako bi, i da li bi mogli bolje da se i ponasaju u datoj situaciji.Socrates wrote: 26 Sep 2018, 14:29
Pa gledaj, hiljadu puta je provjereno I dokazano da ljudi sa strane mnogo bolje mogu da sagledaju neku situaciju od ucesnika u toj situaciji.
Na tome je bazirana citava psihologija, recimo. Ili, recimo, mirovne konferencije da zavrse ratove.
Mogu navesti jos 15 primjera.
Mozda ti, ili bilo ko drugi, imate super ideje kakav bi to trebao biti savrsen brak, ali da li bi te ideje mogao sprovesti u praksi?
Tesko, jel da?
I ako je tebi tesko, sto bi i drugima bilo lahko?
Stoga ne kritiziram niciji brak, kakav god da je, ako jos uvijk traje to jednostavno znaci da par jos nije odustao od njega A dokle god ne odustajes, imas sanse i da pobijedis/opstanes/sta god..
A i to je frustrirajuce..storm wrote: 26 Sep 2018, 14:41Za strast, potpis...gubitkom toga sve i krene ka dolje...Heidi wrote: 26 Sep 2018, 14:40 Objasnih, kad je nesto simpl onda je simpl. Ne pisem o zajednickom zivotu i kakve faze ljudi prolaze, o tome necu pametovati. To je nesto individualno.
Sad bi vam socrates, da je budan, rekao...jebes to, ako se treba boriti 
Habibti, ya nour el - ain... 
- Heidi
- Forum [Bot]
Ne kritiziram ni ja niciji brak, navika. Ja kritiziram misao da je ljubav dovoljna. NIsta ja ne govorim o necijem braku.
Cijenim ljude u braku koji sve obaveze majstorisu, ja Imam osjecaj da bih davno pala na tom ispitu. Veliko postovanje imam, ozbiljno.
Cijenim ljude u braku koji sve obaveze majstorisu, ja Imam osjecaj da bih davno pala na tom ispitu. Veliko postovanje imam, ozbiljno.
- mentalist
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 2 times
Nije dovoljna samo ljubav, ali bez nje je brak samo poslovno biološko tradicijski (ili bilo što drugo) interesna odluka
Jer kako drukčije preživjeti razne životne promjenljive situacije( financijska, zdravstvena, seksualna
itd.) ?
Jer kako drukčije preživjeti razne životne promjenljive situacije( financijska, zdravstvena, seksualna
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Niko, ama bas niko nije spomenuo savrseni brak nikad I nigdje. Pitanje na ovoj temi je jasno. Koncentrisi se na to. Mislim da je I pticama na grani jasan odgovor.navika wrote: 26 Sep 2018, 14:43Mozda i mogu bolje da sagledaju, samo pitanje je kako bi, i da li bi mogli bolje da se i ponasaju u datoj situaciji.Socrates wrote: 26 Sep 2018, 14:29
Pa gledaj, hiljadu puta je provjereno I dokazano da ljudi sa strane mnogo bolje mogu da sagledaju neku situaciju od ucesnika u toj situaciji.
Na tome je bazirana citava psihologija, recimo. Ili, recimo, mirovne konferencije da zavrse ratove.
Mogu navesti jos 15 primjera.
Mozda ti, ili bilo ko drugi, imate super ideje kakav bi to trebao biti savrsen brak, ali da li bi te ideje mogao sprovesti u praksi?
Tesko, jel da?
I ako je tebi tesko, sto bi i drugima bilo lahko?
Stoga ne kritiziram niciji brak, kakav god da je, ako jos uvijk traje to jednostavno znaci da par jos nije odustao od njega A dokle god ne odustajes, imas sanse i da pobijedis/opstanes/sta god..
Istina, mnoge stvari na ovoj temi nisu ni razmotrene, ali meni se nesto ne da da ih zapocinjem.
. . . . . . . . .
Je o brak ako se tri dana poslje ne stidis komsiluka
Zato kazu da je brak institucija 
- Heidi
- Forum [Bot]
A bez nje ne treba nista poceti, ni to ne sporim.
- Socrates
- Forum [Bot]
Brak je milenijumima bio upravo interesna odluka. Brak iz ljubavi je relativno mlad koncept, kad se uzme u obzir starost ljudske vrste.mentalist wrote: 26 Sep 2018, 14:47 Nije dovoljna samo ljubav, ali bez nje je brak samo poslovno biološko tradicijski (ili bilo što drugo) interesna odluka
Jer kako drukčije preživjeti razne životne promjenljive situacije( financijska, zdravstvena, seksualnaitd.) ?
I opet neki znaju ponavljati kako su brakovi nekad bili cvrstiji. A sto li, bogati?
. . . . . . . . .
- Heidi
- Forum [Bot]
Pusti to, Soce, j.... li ti.
Drzimo se mladog koncepta, pa ti tvrdis vazda da moramo evoulirati 
Haj nadji zenu koja ne voli sex i ima nesto protiv njega..mentalist wrote: 26 Sep 2018, 14:47 Nije dovoljna samo ljubav, ali bez nje je brak samo poslovno biološko tradicijski (ili bilo što drugo) interesna odluka
Jer kako drukčije preživjeti razne životne promjenljive situacije( financijska, zdravstvena, seksualnaitd.) ?
- Socrates
- Forum [Bot]
Slazem se, drugarice Heidi, ali da se utvrde osnovne stvari. 
. . . . . . . . .
- mentalist
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 2 times
Ne da mi se tražit, ali ima ih sigurnoalcapone wrote: 26 Sep 2018, 14:53Haj nadji zenu koja ne voli sex i ima nesto protiv njega..mentalist wrote: 26 Sep 2018, 14:47 Nije dovoljna samo ljubav, ali bez nje je brak samo poslovno biološko tradicijski (ili bilo što drugo) interesna odluka
![]()
- Socrates
- Forum [Bot]
Uostalom, ja i nisam rekao da nije bilo ljubavi.
Nije bilo braka iz ljubavi, dok kapitalisti nisu odlucili da ga introduciraju ljudskoj vrsti. To su dvije razlicite stvari.
Nije bilo braka iz ljubavi, dok kapitalisti nisu odlucili da ga introduciraju ljudskoj vrsti. To su dvije razlicite stvari.
. . . . . . . . .
Ma ne bi palaHeidi wrote: 26 Sep 2018, 14:45 Ne kritiziram ni ja niciji brak, navika. Ja kritiziram misao da je ljubav dovoljna. NIsta ja ne govorim o necijem braku.
Nisu ni sve obaveze dosle odjednom, preko noci. Postepeno stizu i imas vremena da se uklopis. Dobro, nesto tu i tamo zanemaris, odgodis i tako.
Neki dan sam sjedila s rodicom, a ona ima malu bebu. Ne znam vjeruj mi ni o cemu smo ragovarale, jer smo svaku recenicu morale prekidati, trcati po loptu koju je on iz inata baco niz dvoriste
I mislim se, Boze moj, pa kako ce ona prezivjeti, i zar je uopce moguce tako zivjeti, ko na nekim iglama nonstop...Upast ce, udarit ce se, razbit ce glavu, dobit ce potres mozga...
Ma lijepo, isto onako kako sam i ja