takoe, merlinko...ja sam sebi još dvadesetogodišnjakinjaMerlin246 wrote: 26 Sep 2018, 20:12
Mislim da necemo![]()
Covjek treba da se ponasa onako kako se osjeca.

Moderator: spacebound
takoe, merlinko...ja sam sebi još dvadesetogodišnjakinjaMerlin246 wrote: 26 Sep 2018, 20:12
Mislim da necemo![]()
...eee... jbga ...Merlin246 wrote: 26 Sep 2018, 20:12Mislim da necemo![]()
Ja ni toliko nemam duhom...ali se na iskustvo kontroliram
Ako se osvrnete na moj prvi post, vidjet cete da sam imala namjeru sutiti, i prepusti rijec vama...koji imate teoriju al ne i iskustvo, znanje al ne i nacin, ideju al ne i volju...storm wrote: 26 Sep 2018, 20:00Točno....lejlamo wrote: 26 Sep 2018, 19:52 pročitala sam nekoliko prethodnih stranica i čim vidim riječi borba, bitka i slične, izazove mi nekakvu odbojnost...meni je brak i život općenito više prihvatanje i nošenje s nečim nego borba ....previše agresivna riječ.
Unositi se, davati se...nekim ritualima stalno podsticati onaj žar....
A kad kažu...borim se
A uglavnom se "bore" ili zbog djece i(li) zbog okoline...
Ponavljam....fuck this...
Samo ću te jedno pitati,jer ne mislim razvlačiti debatu s tobom....navika wrote: 26 Sep 2018, 20:50Ako se osvrnete na moj prvi post, vidjet cete da sam imala namjeru sutiti, i prepusti rijec vama...koji imate teoriju al ne i iskustvo, znanje al ne i nacin, ideju al ne i volju...storm wrote: 26 Sep 2018, 20:00Točno....lejlamo wrote: 26 Sep 2018, 19:52 pročitala sam nekoliko prethodnih stranica i čim vidim riječi borba, bitka i slične, izazove mi nekakvu odbojnost...meni je brak i život općenito više prihvatanje i nošenje s nečim nego borba ....previše agresivna riječ.
A kad kažu...borim se
A bilo i da se bore samo radi djece, na kraju i to je jedan vid ljubavi. I to ogroman. Ne mislis samo na vlastitu guzicu.
Da, ja se borim izmedju ostalog i zbog djece. Ne bih mogla zaspati da znam npr. da su kod muza i kod njegove nove zene morali za veceru jesti i ono sto ne vole, jer im niko nece nagoditi sto vole... da su morali presjediti u svojoj sobi jer su nepozeljni u kuci. Da ih niko nije zagrlio pred spavanje i niko im se nije obeselio ujutro... ni iz skole... ni s posla...
Da moj novi muz vozi novo autu dok moja kcerka ocekuje da njeno stane bilo gdje. Da ne moram skrivati od njega novac koji cu da dam svojoj djeci za kafe, za rucka, za sminke i za luksuza na kraju...
Da li da nabrajam jos...
Borim se jos da ostnem i iz ljubavi prema svojim roditeljima. Da se ne postide...Da im ne kaze niko - ta vasa kcerka... ta vasa sramota...
Od krvi sam i mesa, bolje je da mi neko dise za vratom cijelu noc od "igracke" koju cu odlagati u ladicu...
I bolje je da je to neko ko ce se ujutro jednako ko i ja obradovati onim sto smo navecer s istim zarom poljubili za laku noc
![]()
@navika,navika wrote: 26 Sep 2018, 20:50Ako se osvrnete na moj prvi post, vidjet cete da sam imala namjeru sutiti, i prepusti rijec vama...koji imate teoriju al ne i iskustvo, znanje al ne i nacin, ideju al ne i volju...storm wrote: 26 Sep 2018, 20:00Točno....lejlamo wrote: 26 Sep 2018, 19:52 pročitala sam nekoliko prethodnih stranica i čim vidim riječi borba, bitka i slične, izazove mi nekakvu odbojnost...meni je brak i život općenito više prihvatanje i nošenje s nečim nego borba ....previše agresivna riječ.
A kad kažu...borim se
A bilo i da se bore samo radi djece, na kraju i to je jedan vid ljubavi. I to ogroman. Ne mislis samo na vlastitu guzicu.
Da, ja se borim izmedju ostalog i zbog djece. Ne bih mogla zaspati da znam npr. da su kod muza i kod njegove nove zene morali za veceru jesti i ono sto ne vole, jer im niko nece nagoditi sto vole... da su morali presjediti u svojoj sobi jer su nepozeljni u kuci. Da ih niko nije zagrlio pred spavanje i niko im se nije obeselio ujutro... ni iz skole... ni s posla...
Da moj novi muz vozi novo autu dok moja kcerka ocekuje da njeno stane bilo gdje. Da ne moram skrivati od njega novac koji cu da dam svojoj djeci za kafe, za rucka, za sminke i za luksuza na kraju...
Da li da nabrajam jos...
Borim se jos da ostnem i iz ljubavi prema svojim roditeljima. Da se ne postide...Da im ne kaze niko - ta vasa kcerka... ta vasa sramota...
Od krvi sam i mesa, bolje je da mi neko dise za vratom cijelu noc od "igracke" koju cu odlagati u ladicu...
I bolje je da je to neko ko ce se ujutro jednako ko i ja obradovati onim sto smo navecer s istim zarom poljubili za laku noc
![]()
Kuca je sve ono sto se (zeljno) zajedno sagradi (ne mislim samo na materijale stvari)u ime te vec postojece ljubavi.Socrates wrote: 26 Sep 2018, 18:10Pa eto, rekapituliraj neku svoju ljubavnu vezu.
Prvo se sretnete. Pa sta ide po redu? Ne volis osobu odmah.
Znam da postoji tendencija da se nekoliko stvari grupira u jednu, pa se sve to zove ljubavlju, ali je cinjenica da prije nego sto mozes reci da osobu volis ta osoba mora da ispuni uslove.
Ovdje govorim o "regularnoj" ljubavi, da ne razvodnjavamo sad, jer, recimo, Grci su razlikovali sedam vrsta ljubavi.
Dakle, ako koristimo gradjevinski rijecnik, Ljubav je kuca, ali je temelj te kuce nesto drugo.
Kad majka rodi dijete rodi ga iz lljubavi (ostavimo na stranu izuzetke).Ljubav je temelj roditeljstva, jer je ta ljubav bezuslovna.
Users browsing this forum: No registered users and 26 guests