Tržište rada u BiH
Moderator: Krokodil Behko
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
- Status: Offline
Re: Maja je završila dva fakulteta, ali pleše pod šatorom: Šta da radim, nemam izbora
Haj zdravo.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Re: Maja je završila dva fakulteta, ali pleše pod šatorom: Šta da radim, nemam izbora
Svadjas se samnom cijeli dan i napadas me. Ne znam kako te nije sram vise

Pravo je cudo da se jos nisi ni s kim posvađao ili bar sam sa sobom.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ne znam, brt, ne citajte onda ako hocete uniformisana misljenja, i da jedni drugima povladjujete misljenjima.
Nisam ja ovdje da bi se vi dobro osjecali jer Sam rekao otprilike isto sto I 20 prethodnih forumasa.
Ja Sam zene slicne ovoj, dobro u mozda malo goroj situaciji, izvlacio iz ovakvih scenarija.
A vi udrite po svom.
Nisam ja ovdje da bi se vi dobro osjecali jer Sam rekao otprilike isto sto I 20 prethodnih forumasa.
Ja Sam zene slicne ovoj, dobro u mozda malo goroj situaciji, izvlacio iz ovakvih scenarija.
A vi udrite po svom.
. . . . . . . . .
- Socrates
- Forum [Bot]
Uopste se ja sa tobom posvadjao nisam. To si ti sanjala.
. . . . . . . . .
Pa ti si neki spasitelj znaciSocrates wrote: 03 Oct 2018, 00:04 Ne znam, brt, ne citajte onda ako hocete uniformisana misljenja, i da jedni drugima povladjujete misljenjima.
A vi udrite po svom.

- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Socrates
- Forum [Bot]
Nisam spasitelj, kamo srece da jesam. Al' eto, pomogao sam nekim zenama koje su radile daleko gore stvari od plesanja I pjevanja.
. . . . . . . . .
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
ko spasi jedan zivot ko da je spasio cijeli dunjalukSocrates wrote: 03 Oct 2018, 00:11 Nisam spasitelj, kamo srece da jesam. Al' eto, pomogao sam nekim zenama koje su radile daleko gore stvari od plesanja I pjevanja.
kad muta nije tu ja moram da citiram hadise
🐽
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9501 times
- Been thanked: 11243 times
ZVANIČNO: BiH ostala bez radne snage, uvoze se radnici

Građevinski poduzetnici oko Sarajeva razmišljaju o uvozu radnika iz Rumunije, Makedonije i Albanije kako bi završili planirane radove.
Investitori teško završavaju zgrade i nije samo problem što nedostaje onih koji će ih izgraditi, nego je čitav niz unutrašnjih radova za koje su potrebni drugi stručnjaci, ali ih nema, piše Večernji list. Prema riječima Saše Torlakovića iz Sindikata radnika građevinarstva i industrije građevinskog materijala mlađi radnici s ovih prostora otišli su u inostranstvo. Problem nije samo Njemačka kojoj nedostaje, po službenim podacima, 380.000 radnika u građevinskom sektoru, a neslužbeno i do milion, nego i Slovačka koja traži 2.000 građevinara, ali i Slovenija.
I susjedna Hrvatska iscrpila je radnu snagu iz BiH, što je potvrdio poduzetnik Dragutin Kamenski. - Tačno je da nema radnika ni u Hrvatskoj ni u BiH. Mi smo uspjeli pronaći nešto radnika u Albaniji. No, javlja se problem kod uvoza jer radnici najčešće ne raspolažu dovoljnim znanjima i kompetencijama potrebnim za realizaciju projekata. Posebice je otežavajuća komunikacija, kazao je Kamenski.
Građevinski radnici mogu zaraditi od 1500 KM i više u BiH, međutim, zov Zapada je privlačniji...
(SB)
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13870 times
- Been thanked: 22810 times
Re: ZVANIČNO: BiH ostala bez radne snage, uvoze se radnici
Genijalno.
Posto smo rastjerali svoje, sad cemo nafaCati Albanaca i Rumuna da malterisu za mizeriju.
Pa kako se ovog ranije nisu sjetili?
Posto smo rastjerali svoje, sad cemo nafaCati Albanaca i Rumuna da malterisu za mizeriju.
Pa kako se ovog ranije nisu sjetili?

Dozvolite da se obratimo
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3879 times
- Been thanked: 2918 times
i za 50. god. ... opet rat .....Fuddo wrote: 01 Jan 2019, 18:23 Genijalno.
Pa kako se ovog ranije nisu sjetili?![]()
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Jasta ce, taman onih pet sest penzionera sto ostanu da se dokrajce konzervama ikara.
Dozvolite da se obratimo
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8829 times
- Been thanked: 5595 times
Za Rumune si sigurno pogrijesio, oni ovdje nece doci da "gitaljaju" jer mogu u EU otici gdje hoce. Za Albance nije karakteristicno da su vezani za gradjevinu pa nece ni njih lako nafatat. Ovdje mogu doci za poslom samo oni iz egzoticnih zemalja tipa Gvineje i sl. kad im dosadi kopat boksit.Fuddo wrote: 01 Jan 2019, 18:23 Genijalno.
The Dark Side Of The Forum...
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1630 times
- Been thanked: 3038 times
Neka neka
Kad treba radit moze se I nedjeljom a bolovanje vikendom necemo priznat
Moze zaraditi 1500 da radi 14 sati I nedjelje
Treba vise fakultetlija jos duplo pa da zanatlije imaju manju konkurenciju
Kad treba radit moze se I nedjeljom a bolovanje vikendom necemo priznat
Moze zaraditi 1500 da radi 14 sati I nedjelje
Treba vise fakultetlija jos duplo pa da zanatlije imaju manju konkurenciju

Last edited by Mutevelija on 01 Jan 2019, 18:55, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3879 times
- Been thanked: 2918 times
Mo,Zenica,Foca ....pretrpani ...Mister No wrote: 01 Jan 2019, 18:50Za Rumune si sigurno pogrijesio, oni ovdje nece doci da "gitaljaju" jer mogu u EU otici gdje hoce. Za Albance nije karakteristicno da su vezani za gradjevinu pa nece ni njih lako nafatat. Ovdje mogu doci za poslom samo oni iz egzoticnih zemalja tipa Gvineje i sl. kad im dosadi kopat boksit.Fuddo wrote: 01 Jan 2019, 18:23 Genijalno.
...ko placa hranu ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Malo ironije nije bilo na odmet...Mister No wrote: 01 Jan 2019, 18:50Za Rumune si sigurno pogrijesio, oni ovdje nece doci da "gitaljaju" jer mogu u EU otici gdje hoce. Za Albance nije karakteristicno da su vezani za gradjevinu pa nece ni njih lako nafatat. Ovdje mogu doci za poslom samo oni iz egzoticnih zemalja tipa Gvineje i sl. kad im dosadi kopat boksit.Fuddo wrote: 01 Jan 2019, 18:23 Genijalno.
Dozvolite da se obratimo
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Evo migranata, neki traže posao a neki su već našli ovdje.
Neki bi isli dalje, neki kazu da bi rado ostali.
Pa et, "drzava duradi nesto" jelte....
Neki bi isli dalje, neki kazu da bi rado ostali.
Pa et, "drzava duradi nesto" jelte....

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- ina
- Mjesečarka
- Has thanked: 4917 times
- Been thanked: 6726 times
Bas me nesto zanimaju detaljnije cifre onih koji su otisli....
Svijest ima sidrište.