a isti zrak dišemo
niko neće van Zemlje
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
joj laseruu mnogo mi se svidja tvoj avatar. tom je prekuco ulogu, znaci kad god se pojavi ukrade sou

Mislim, da ce se potrebe njemackog trzista.rada, jos samo povecavati...kiki12 wrote: 04 Oct 2018, 18:13 Obicaji al,,,bez kafenisanja.Samo se pitam sta ce sa njima kad tih 5 godina isteknu......Jer rekose do 5 godina mogu ostati....
Otkinuo je Solomona 100 %.
Stoji ta priča o luzerima.storm wrote: 04 Oct 2018, 17:30 ...i jos nesto...
Moze se i doma...
Tko je looser, biti ce i vani looser...
Samo ce malo vise prilika imati![]()

...Pogotovu mlad covjek....u svakom drustvu ...ma kakvo bilo..Laser wrote: 04 Oct 2018, 19:11Stoji ta priča o luzerima.storm wrote: 04 Oct 2018, 17:30 ...i jos nesto...
Moze se i doma...
Ali znam nekoliko sasvim obrnutih slučajeva. Nekoliko ljudi znam kao obične luzere, ne samo ja nego čitava čaršija. Otišli su u Njemačku i sistem ih je okrenuo u nekom pozitivnom pravcu. Neki od njih sada imaju i svoje male firme, odvode ljude odavdje da rade kod njih. A ovdje su bili skoro pa propalice.
Sistem je u velikoj mjeri odgovoran za odgoj i formiranje ljudi. U najmanju ruku podjednako kao i roditelji.

Fakat.. Kad se sjetim djetinjstva i nase mahale koju je presijecala rijeka.. One s onu stranu rijeke smo zvali "Nastranci"Bla wrote: 04 Oct 2018, 13:35 čuj kako će se odnositi
pa na našim prostorima čim se može neka grupa definisati u odnosu na neku drugu
po bilo kojem i najbezazlenijem osnovu
odmah su varnice između
oni šupci preko puta
odozgo, odozdo
iz drugog haustora, ulice
naselja
odjeljenja, škole...

Ima ih naravno i takvih, ali su napravili ogroman zaokret u razmisljanju, zgrabili neku od prilika...Laser wrote: 04 Oct 2018, 19:11Stoji ta priča o luzerima.storm wrote: 04 Oct 2018, 17:30 ...i jos nesto...
Moze se i doma...
Ali znam nekoliko sasvim obrnutih slučajeva. Nekoliko ljudi znam kao obične luzere, ne samo ja nego čitava čaršija. Otišli su u Njemačku i sistem ih je okrenuo u nekom pozitivnom pravcu. Neki od njih sada imaju i svoje male firme, odvode ljude odavdje da rade kod njih. A ovdje su bili skoro pa propalice.
Sistem je u velikoj mjeri odgovoran za odgoj i formiranje ljudi. U najmanju ruku podjednako kao i roditelji.