Izbori u BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
- Status: Offline
Re: Izbori u BiH 2018. godine
Dodik: Moja pobjeda je čista kao suza, prvo ću se zakleti Narodnoj skupštini RS-a
Milorad Dodik je proglasio pobjedu na izborima za člana Predsjedništva BiH iz srpskog naroda. Nakon objave rezultata dosad prebrojanih glasova Dodik je kazao da čak i ako za Ivanića glasaju svi muslimani u RS-u, njegova je pobjeda čista kao suza. Odgovarajući na pitanje novinara portala Klix.ba šta će prvo uraditi nakon ulaska u Predsjedništvo BiH, u svom stilu Dodik je kazao "Ko kaže da ću prvo tamo otići".
"Mislim da zakletva nije odraz ustavne pozicije i zaklet ću se Narodnoj skupštini Republike Srpske. Kad to uradim smatram da sam se zakleo onima koji su mene izabrali. U Predsjedništvu u kojem ja budem sjedio morat će biti zastava Republike Srpske", rekao je Dodik.
Zahvalio se svima koji su glasali za njega.
"Nije im moglo pomoći ni sto američkih i britanskih ambasada, kao što su im pomagali do sada. Neupitna je volja naroda, narod je pokazao svoje opredjeljenje, Ivanić je kažnjen zbog poslušničke politike prema Zapadu. Kao srpski član Predsjedništva zalagat ću se za poziciju RS-a, da bude broj jedan u BiH. Moja deviza će biti 'RS prije svega' i zaštita ustavnog poretka ovog entiteta", kazao je Dodik.
Dodao je i da je već razgovarao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
"Hvala Vučiću na čestitkama koje mi je uputio telefonom. Možda ću se s njim sresti i prije nego s kolegama u Predsjedništvu", izjavio je Milorad Dodik.
Milorad Dodik je proglasio pobjedu na izborima za člana Predsjedništva BiH iz srpskog naroda. Nakon objave rezultata dosad prebrojanih glasova Dodik je kazao da čak i ako za Ivanića glasaju svi muslimani u RS-u, njegova je pobjeda čista kao suza. Odgovarajući na pitanje novinara portala Klix.ba šta će prvo uraditi nakon ulaska u Predsjedništvo BiH, u svom stilu Dodik je kazao "Ko kaže da ću prvo tamo otići".
"Mislim da zakletva nije odraz ustavne pozicije i zaklet ću se Narodnoj skupštini Republike Srpske. Kad to uradim smatram da sam se zakleo onima koji su mene izabrali. U Predsjedništvu u kojem ja budem sjedio morat će biti zastava Republike Srpske", rekao je Dodik.
Zahvalio se svima koji su glasali za njega.
"Nije im moglo pomoći ni sto američkih i britanskih ambasada, kao što su im pomagali do sada. Neupitna je volja naroda, narod je pokazao svoje opredjeljenje, Ivanić je kažnjen zbog poslušničke politike prema Zapadu. Kao srpski član Predsjedništva zalagat ću se za poziciju RS-a, da bude broj jedan u BiH. Moja deviza će biti 'RS prije svega' i zaštita ustavnog poretka ovog entiteta", kazao je Dodik.
Dodao je i da je već razgovarao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
"Hvala Vučiću na čestitkama koje mi je uputio telefonom. Možda ću se s njim sresti i prije nego s kolegama u Predsjedništvu", izjavio je Milorad Dodik.
- damir5
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 1 time
Ima li ikakvih rezultata za parlamente? Predsjednistvo nije toliko vazno.
- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
Sa druge strane..
Željko Komšić: Kao član Predsjedništva služit ću svim građanima BiH

Željko Komšić je u obraćanju medijima iz izbornog štaba Demokratske fronte pozdravio sve građane BiH i čestitao svim kandidatima na ostvarenim rezultatima. Nije zvanično objavio pobjedu za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, rekao je da će sačekati zvanične podatke Centralne izborne komisije.
"Kao budući član Predsjedništva BiH želim da znate da sam tu da služim svim građanima BiH, bez obzira na to da li su glasali za mene, protiv mene ili nisu nikako glasali. Hrvatima u BiH želim poručiti da je naš ustavni sistem takav da sam ja opet na ovom mjestu, ja sam vaš predsjednik glasali vi za mene ili ne. Isto važi i za ljude iz RS-a. Znam kakva je ovo obaveza i kakav teret preuzimam na sebe, trudit ću se da opravdam vaše povjerenje", kazao je Komšić.
Dodao je da očekuje rezultate slične onim iz 2014. godine.
"Ne želimo ulaziti u neke matematičke koalicije, nego nas interesuju konkretni koraci koji će dovesti do boljitka svih građana BiH", rekao je Komšić.
Kazao je da je apsolutno opredijeljen za svaki vid saradnje s Beogradom i Zagrebom, ali da se ne mogu tolerisati neke stvari koje su dosad tolerisane, a to je miješanje u unutrašnja pitanja BiH.
Prema rezultatima koje objavljuje štab SDA, Željko Komšić (DF) za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda vodi sa 71,6 posto glasova (155.330), uz napomenu da nisu potpuni podaci iz određenih općina.
klix.ba
Željko Komšić: Kao član Predsjedništva služit ću svim građanima BiH

Željko Komšić je u obraćanju medijima iz izbornog štaba Demokratske fronte pozdravio sve građane BiH i čestitao svim kandidatima na ostvarenim rezultatima. Nije zvanično objavio pobjedu za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, rekao je da će sačekati zvanične podatke Centralne izborne komisije.
"Kao budući član Predsjedništva BiH želim da znate da sam tu da služim svim građanima BiH, bez obzira na to da li su glasali za mene, protiv mene ili nisu nikako glasali. Hrvatima u BiH želim poručiti da je naš ustavni sistem takav da sam ja opet na ovom mjestu, ja sam vaš predsjednik glasali vi za mene ili ne. Isto važi i za ljude iz RS-a. Znam kakva je ovo obaveza i kakav teret preuzimam na sebe, trudit ću se da opravdam vaše povjerenje", kazao je Komšić.
Dodao je da očekuje rezultate slične onim iz 2014. godine.
"Ne želimo ulaziti u neke matematičke koalicije, nego nas interesuju konkretni koraci koji će dovesti do boljitka svih građana BiH", rekao je Komšić.
Kazao je da je apsolutno opredijeljen za svaki vid saradnje s Beogradom i Zagrebom, ali da se ne mogu tolerisati neke stvari koje su dosad tolerisane, a to je miješanje u unutrašnja pitanja BiH.
Prema rezultatima koje objavljuje štab SDA, Željko Komšić (DF) za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda vodi sa 71,6 posto glasova (155.330), uz napomenu da nisu potpuni podaci iz određenih općina.
klix.ba
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9594 times
- Been thanked: 11343 times
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3483 times
Meni ovo sve kao san, još pobjeda Džaferovića u Kladuši ... Nevjerovatno. 

- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1214 times
- Been thanked: 3845 times
- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Fahro reče da će se posvetiti građenju novog tornja 

ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Budimo iskreni do kraja, Komšić je ljiga koja je razjedinila ljevicu.
Pogrešno to hrvatske stranke interpretiraju. Niko normalan kod Bošnjaka nije glasao za Komšića, baš kao što ni Laser nije glasao za Šefika, nego su glasali protiv Čovića.
Ja se nadam da će neko tom Čoviću postaviti pitanje, pa kud ti to odvede ovo malo što je ostalo od Hrvata?
Nakon ovih izbora, situacija će biti ponovo nategnuta, a to znači novi talas iseljavanja svih, a ovima je najlakše, jer imaju EU putovnice.
Pogrešno to hrvatske stranke interpretiraju. Niko normalan kod Bošnjaka nije glasao za Komšića, baš kao što ni Laser nije glasao za Šefika, nego su glasali protiv Čovića.
Ja se nadam da će neko tom Čoviću postaviti pitanje, pa kud ti to odvede ovo malo što je ostalo od Hrvata?
Nakon ovih izbora, situacija će biti ponovo nategnuta, a to znači novi talas iseljavanja svih, a ovima je najlakše, jer imaju EU putovnice.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Sad može, imat će puno slobodnog vremena, ako ne završi u zatvoru.,
Btw, ovi rezultati sugerišu, da će SDA i HDZ ponovo napraviti koaliciju, ali neće im trebati manje stranke.
SDA ima oko 34%, HDZ će imati oko 13-14 i to je tu negdje.
Konstatujem da sam pogodio izborne rezultate, jer sam najavio da će SBB potonuti i da će SDA uzeti te glasove

Pogodio sam i da će DF potonuti i da će SDP uzeti glasove, ali i jedni i drugi su ostali bez dijela glasova, pošto je SDA dominantna.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7802 times
- Been thanked: 18392 times
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1634 times
- Been thanked: 3045 times
E da predvidim kako ce biti, na Dzaferovica srpski mediji bacaju drvlje i kamenje sto je doveo mudzahhedine, ta prica o ratu ce se reciklirarti, sa druge strane hrvati ce izglasanog komsica govoriti kmecati i et 4 godine
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1214 times
- Been thanked: 3845 times
Dobar sažetak naše jadne političke realnosti i suludosti ovih izbora.Krokodil Behko wrote: 08 Oct 2018, 00:37 Budimo iskreni do kraja, Komšić je ljiga koja je razjedinila ljevicu.
Umjesto da glasam ZA, prisiljen sam glasati PROTIV.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7802 times
- Been thanked: 18392 times
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3891 times
- Been thanked: 2925 times
Kao sto rekoh...
imamo 2:1 ..i plan B ....
imamo 2:1 ..i plan B ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 1 time
- lisko
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 11 times
Nekako nevolim uopce o politici ali reko bih da ovi hercegovci i ovi u rs uzivaju u zivotu dok su izabrali dodika a i ovi zale za covicem vidim poportalima
Sreca da Komsic uspije sta pored ovih idiota!
Sreca da Komsic uspije sta pored ovih idiota!