Izbori u BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8210 times
- Been thanked: 19309 times
- Status: Offline
Re: Izbori u BiH 2018. godine
I bas gdje sam ja glasala nema jos nikakvih rezultata. Prosli put ponovljeni izbori, sad nema rezultata.
Ima li sanse da Govedarica dobije?
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8210 times
- Been thanked: 19309 times
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Preliminarni rezultati izbora za Skupštinu USK-a: SDA u vodstvu
Kako je objavljeno na stranici CIK-a, obrađeno je 58,95% biračkih mjesta na području Unsko-sanskog kantona.
Prema dosadašnjim rezultatima, u vodstvu je SDA - Stranka demokratske akcije sa 15.349 glasova, što je u procentima 29,20%. Odmah iza nje je A-SDA-POMAK-ZAJEDNO sa 13.394 glasova (25,48%). Slijede SDP (10,52%) i Laburistička stranka BiH Laburisti BiH (7,08%).

- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1677 times
- Been thanked: 3195 times
Samo se ne treba sikirati
Meni brat kaze glasaj za Komsica reko necu, sto ja da izabirem tuđeg predstavnika kad tim pravom lisavam sebe da glasam za svog.
Nena je glasala od 82 godine za koga je mati glasala i jos je nepismena
i kolko je bilo takvih glasova.
I jos komsija kaze doci cu ja u 11:00 po nju nek glasa
Meni brat kaze glasaj za Komsica reko necu, sto ja da izabirem tuđeg predstavnika kad tim pravom lisavam sebe da glasam za svog.
Nena je glasala od 82 godine za koga je mati glasala i jos je nepismena
I jos komsija kaze doci cu ja u 11:00 po nju nek glasa
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Salko
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
ja sam glaso za nakog lijeva stranka, doslovno se tako zove,
hudnik na onom papiru on sam, e reko ti si taj

hudnik na onom papiru on sam, e reko ti si taj
"ignorance is bliss"
Neznam sta je covic ocekivao kad je dovodio dodika u mostar, peljeski most,radio za kladionice, na svakom cosku radio protiv bih..
1n73LL1g3nc3 15 7h3 4b1L17Y 70 4D4P7 70 CH4NG3
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
ma vidi jednu stvar, upravo je to taj bunt našeg naroda, definitivno nije glasano Za Željka, glasano je PROTIV Čovića....
"ignorance is bliss"
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1677 times
- Been thanked: 3195 times
Jucerasnje sto iskopah
Prema podacima iz Općinske izborne komisije Srebrenik, na području ove općine do 14 sati glasalo je 11694 građana, što u procentima iznosi 30,4 posto. Izborni proces na području općine Srebrenik protiče bez većih problema.
Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić za Klix.ba je kazao da su policajci intervenisali na biračkim mjestima u Srebreniku, Lukavcu, Čeliću i Živinicama.
"U tri slučaja smo zabilježili vrijeđanje članova biračkih odbora, a u Srebreniku je došlo do fizičkog sukoba na biračkom mjestu", precizirao je Šarić te dodao da će protiv počinilaca krivičnog djela narušavanja javnog reda i mira biti podnesene krivične prijave.
Šarić nam je kazao i da su na području Tuzle i Sapne zabilježene prijave lobiranja političkih subjekata kod glasača, kao i slučajevi da članovi političkih partija privatnim automobilima dovoze glasače na izborna mjesta.
Inače, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nalaze se u neposrednoj blizini svih biračkih mjesta u ovom kantonu te se građani pozivaju da prijave sve nepravilnosti koje uoče.
Predsjednica Gradske izborne komisije Meliha Pašić za Klix.ba je potvrdila da je do 15 sati na području Tuzle glasalo 33.960 osoba, odnosno 30,39 posto.
Prema podacima iz Općinske izborne komisije Srebrenik, na području ove općine do 14 sati glasalo je 11694 građana, što u procentima iznosi 30,4 posto. Izborni proces na području općine Srebrenik protiče bez većih problema.
Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić za Klix.ba je kazao da su policajci intervenisali na biračkim mjestima u Srebreniku, Lukavcu, Čeliću i Živinicama.
"U tri slučaja smo zabilježili vrijeđanje članova biračkih odbora, a u Srebreniku je došlo do fizičkog sukoba na biračkom mjestu", precizirao je Šarić te dodao da će protiv počinilaca krivičnog djela narušavanja javnog reda i mira biti podnesene krivične prijave.
Šarić nam je kazao i da su na području Tuzle i Sapne zabilježene prijave lobiranja političkih subjekata kod glasača, kao i slučajevi da članovi političkih partija privatnim automobilima dovoze glasače na izborna mjesta.
Inače, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nalaze se u neposrednoj blizini svih biračkih mjesta u ovom kantonu te se građani pozivaju da prijave sve nepravilnosti koje uoče.
Predsjednica Gradske izborne komisije Meliha Pašić za Klix.ba je potvrdila da je do 15 sati na području Tuzle glasalo 33.960 osoba, odnosno 30,39 posto.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
To se zove idiot...alcapone wrote: 08 Oct 2018, 12:24 Neznam sta je covic ocekivao kad je dovodio dodika u mostar, peljeski most,radio za kladionice, na svakom cosku radio protiv bih..
Politicki glup
Znas, da zavisis od glasovanja u federaciji a surujes sa srpskom na razgranji drzave...
Mislim ....idiot je blaga rijec
Slicne pozdrave biracima mu
Svima ste nam pljunuli u oko od čapljine do broda...
Habibti, ya nour el - ain... 
Autogolstorm wrote: 08 Oct 2018, 12:43To se zove idiot...alcapone wrote: 08 Oct 2018, 12:24 Neznam sta je covic ocekivao kad je dovodio dodika u mostar, peljeski most,radio za kladionice, na svakom cosku radio protiv bih..
Politicki glup
Znas, da zavisis od glasovanja u federaciji a surujes sa srpskom na razgranji drzave...
Mislim ....idiot je blaga rijec![]()
Svima ste nam pljunuli u oko od čapljine do broda...
I to rukom iz offsidealcapone wrote: 08 Oct 2018, 12:44Autogolstorm wrote: 08 Oct 2018, 12:43To se zove idiot...alcapone wrote: 08 Oct 2018, 12:24 Neznam sta je covic ocekivao kad je dovodio dodika u mostar, peljeski most,radio za kladionice, na svakom cosku radio protiv bih..
Politicki glup
Mislim ....idiot je blaga rijec![]()
Svima ste nam pljunuli u oko od čapljine do broda...![]()
Habibti, ya nour el - ain... 
Ma dodje sve na svoje kad tad..
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Objavljene liste kandidata za Parlament BiH: Koji kandidati su dobili najviše glasova

Nakon obrađenih 58,9 posto glasova u Federaciji BiH, te 76,03 posto u RS-u, CIK je sačinio liste kandidata iz svih stranaka koji su u utrci za Parlament BiH.
Od kandidata SDA najviše glasova su dobili Šemsudin Mehmedović i Denis Zvizdić. Mehmedović je treći na izbornoj listi 4 (ZDK) i dobio je 19.938 glasova, dok je Zvizdić koji predvodi sarajevsku listu za državni parlament dobio 15.761 glas.
Na trećem i četvrtom mjestu od svih kandidata SDA za Parlament BiH su Nermin Mandra (ZDK) s osvjenih 14.830 glasova i Safet Softić (TK) koji je osvojio 14.830 glasa.
Kada je riječ o listi HDZ-a BiH, Predrag Kožul je predvodi sa 14.918 glasova, a na drugom mjestu su Bariša Čolak i Nikola Lovrinović sa 9.813 odnosno 8.107 glasova.
Listu SDP-a predvodi Enver Bijedić (TK) koji je dobio 9.658 glasova, a slijede ga Zukan Helez (SBK) sa 9.374 i Mustafa Šakić s 5.185 glasova.
Na listi DF-a za državni Parlament prednjače Zlatan Begić i Vlatko Glavaš s 4.630 odnosno 3.035 glasova.
Ismir Jusko (KS), Ćamil Zaimović (ZDK) i Adisa Omerbegović-Arapović kandidati su SBB-a s najvećim brojem glasova. Jusko je dobio 3.700, dok su Zaimović I Omerbegović-Arapović dobili 3.216 odnosno 2.263 glasova.
Na listi PDA najviše je dobio Mirsad Kukić (TK) i to 19.155 glasova, a na listi Naše stranke Predrag Kojović 5.106 glasova. Fuad Kasumović iz Nezavisnog bloka dobio je 7.359 glasova, a Kemal Ademović iz Naroda I pravde 4.719 glasova.
U Republici Srpskoj najviše glasova su na SNSD-ovoj listi dobili Nebojša Radmanović (33.750), Staša Košarac (28.283), Nenad Stevandić (19.442), Vojin Mitrović (18.921) i Lazar Prodanović (17.867).
Na listi Saveza za pobjede najviše glasova su dobili Obren Petrović (26.350), Dragan Mektić (19.404), Mirko Šarović (18.556), te Nenad Lalić (11.357)

Nakon obrađenih 58,9 posto glasova u Federaciji BiH, te 76,03 posto u RS-u, CIK je sačinio liste kandidata iz svih stranaka koji su u utrci za Parlament BiH.
Od kandidata SDA najviše glasova su dobili Šemsudin Mehmedović i Denis Zvizdić. Mehmedović je treći na izbornoj listi 4 (ZDK) i dobio je 19.938 glasova, dok je Zvizdić koji predvodi sarajevsku listu za državni parlament dobio 15.761 glas.
Na trećem i četvrtom mjestu od svih kandidata SDA za Parlament BiH su Nermin Mandra (ZDK) s osvjenih 14.830 glasova i Safet Softić (TK) koji je osvojio 14.830 glasa.
Kada je riječ o listi HDZ-a BiH, Predrag Kožul je predvodi sa 14.918 glasova, a na drugom mjestu su Bariša Čolak i Nikola Lovrinović sa 9.813 odnosno 8.107 glasova.
Listu SDP-a predvodi Enver Bijedić (TK) koji je dobio 9.658 glasova, a slijede ga Zukan Helez (SBK) sa 9.374 i Mustafa Šakić s 5.185 glasova.
Na listi DF-a za državni Parlament prednjače Zlatan Begić i Vlatko Glavaš s 4.630 odnosno 3.035 glasova.
Ismir Jusko (KS), Ćamil Zaimović (ZDK) i Adisa Omerbegović-Arapović kandidati su SBB-a s najvećim brojem glasova. Jusko je dobio 3.700, dok su Zaimović I Omerbegović-Arapović dobili 3.216 odnosno 2.263 glasova.
Na listi PDA najviše je dobio Mirsad Kukić (TK) i to 19.155 glasova, a na listi Naše stranke Predrag Kojović 5.106 glasova. Fuad Kasumović iz Nezavisnog bloka dobio je 7.359 glasova, a Kemal Ademović iz Naroda I pravde 4.719 glasova.
U Republici Srpskoj najviše glasova su na SNSD-ovoj listi dobili Nebojša Radmanović (33.750), Staša Košarac (28.283), Nenad Stevandić (19.442), Vojin Mitrović (18.921) i Lazar Prodanović (17.867).
Na listi Saveza za pobjede najviše glasova su dobili Obren Petrović (26.350), Dragan Mektić (19.404), Mirko Šarović (18.556), te Nenad Lalić (11.357)
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Pa što tako nisu protiv Čovića glasali 2014. za Martina Raguža, Živka Budimira ili Antu Popovićamad_max_ba wrote: 08 Oct 2018, 12:31 ma vidi jednu stvar, upravo je to taj bunt našeg naroda, definitivno nije glasano Za Željka, glasano je PROTIV Čovića....
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
Pa mislim da će sad baš biti interesatno kad malo crvcnu ova dvaBla wrote: 08 Oct 2018, 14:24Pa što tako nisu protiv Čovića glasali 2014. za Martina Raguža, Živka Budimira ili Antu Popovićamad_max_ba wrote: 08 Oct 2018, 12:31 ma vidi jednu stvar, upravo je to taj bunt našeg naroda, definitivno nije glasano Za Željka, glasano je PROTIV Čovića....![]()
Mile šampion
i Željko ljiljan
"ignorance is bliss"
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
cekam KOMESARA ...

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Maja wrote: 08 Oct 2018, 11:33 I bas gdje sam ja glasala nema jos nikakvih rezultata. Prosli put ponovljeni izbori, sad nema rezultata.
Nema.
Vodi Željko ispred Govedarice, za oko 25.000 glasova.
Ivanić će tražiti novo prebrojavanje, ali čini mi se da je stvar riješena.
HDZ-ovci će ući u vlast i to su već najavili.
Bošnjaci su, kao što sam i pretpostavljao, imali ogromnu disperziju glasova. Došlo se u situaciju da u SBK, gdje je Bošnjaka ca 75%, HDZ osvojio najviše glasova - 30%
Slično je i u HNK, gdje su dvije hrvatske koalicije uzele oko 60% glasova, što je za oko 5% veći procenat od procenta Hrvata u tom kantonu.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
I koa što to obično bude, najbolje ideje imaju stranci.
- Pored kantonalnih, imali smo opće izbore i tu se rješavaju pitanja koja su od velike važnosti za cijelu zemlju, tako da opći izbori 'bacaju u sjenu' kantonalne izbore koji su se održavali istog dana. Kada uzmemo u obzir sve nadležnosti kantona u okviru Federacije BiH i ulogu koju kantoni imaju u vrlo komplikovanom sistemu i načinu rada institucija u BiH, naš je čvrst stav i uvjerenje da bi se kantonalni izbori trebali odvijati odvojeno. Ne bi se trebali odvijati istog dana kada i opći izbori, nego da budu s lokalnim izborima - naglasio je Dickson.
Dodao je kako smatraju da bi se time dala prava uloga kantonima, da bi to bilo sasvim pravedno, a da bi se građani mogli valjano i pravovremeno informisati o svemu.
- Kada uzmemo u obzir nadležnosti koje su jasno iskazane kantona i općina, mislimo da bi ovaj način bio vrlo važan za razvoj i podsticanje lokalne demokratije. Čvrstog smo stava da bi trebalo razdvojiti kantonalne i opće izbore, tako da bi se na regionalnom nivou o ovome trebalo porazgovarati i dalje unaprijediti – kazao je Dickson.
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
ma najbolje da ih izdvoje u zasebnu godinu, i da uvedu i izbore za mjesne zajednice, pa da se možemo zauvijek vaditi da ne možemo ništa raditi jer je izborna godina
a i za kampanje se uzme koja crkavica
a i za kampanje se uzme koja crkavica
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
: