Lezi mi, otkako sam na ff..
Ne mogu tu 100€ dobiti za njega
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Ja bih ti preporučio 70-300mm IStoxic wrote: 08 Oct 2018, 17:50 Pa pokloni kad ti ne sluzi nicemu :P
Ne znam koliko kostaju polovni, ja ne volim kupovati polovne stvari. Na amazonu nov je oko 200 kanadskih dolara.
Nasla sam malopre 75-300mm f/4-5.6 III na sale za $110

Şto ti mene znaș zbuniti...Bla wrote: 08 Oct 2018, 16:38 to možeš skontati i sa postojećim zoom-om da li hoćeš to što hoćeš ili samo misliš da to hoćeš
tako što ćeš uraditi X fotki na 35mm i X fotki na 50mm
u svakom slučaju taj tvoj 50mm objektiv je znatno veći od senzora koji se nalazi u aparatu, i kupićeš staklo kroz koje ćeš samo sredinu koristiti
naravno, to će ok funkcionisati, ali kao što rekoh, pravo pitanje je jel' to stvarno hoćeš
Kazu da ima optiku, stakla slozena poput L serije...jako dobar omjer cijena/kvalitet...toxic wrote: 08 Oct 2018, 18:39 Nikom ja ne verujem
Evo gledam bas razliku, ima prilicno dobre reviews.
Ja mislim da za moje potrebe ok je ovaj. Uostalom, probam, mogu da vratim ako mi ne bude ok.

50mm ti je iskoristivost bolja, jer je nelos i za portrete....Chloe wrote: 08 Oct 2018, 19:08Şto ti mene znaș zbuniti...Bla wrote: 08 Oct 2018, 16:38 to možeš skontati i sa postojećim zoom-om da li hoćeš to što hoćeš ili samo misliš da to hoćeš
tako što ćeš uraditi X fotki na 35mm i X fotki na 50mm
u svakom slučaju taj tvoj 50mm objektiv je znatno veći od senzora koji se nalazi u aparatu, i kupićeš staklo kroz koje ćeš samo sredinu koristiti
naravno, to će ok funkcionisati, ali kao što rekoh, pravo pitanje je jel' to stvarno hoćeš
Hvala ti... Budem se izjasnila ubrzo.
Aha..slicno onda...ne znam zasto mi u glavi 1,3x ...

pa stvar je da se ljudi i literatura kada su objektivi u pitanju referišu na full frame, pa ako kaže 50mm objektiv, onda se misli na fokalnu dužinu objektiva od 50mm koji je namontiran na 35mm senzor iliti full frame.

zašto ne bi radio portret sa 50mm?storm wrote: 08 Oct 2018, 19:28
50mm ti je iskoristivost bolja, jer je nelos i za portrete....
Ja ne bih sa 35 radio portret...
Za ostalo, malo ces se odmaknuti za kadar, to je kod fiksnih ionako potrebno uzeti u zakup...
50mm kazem ja![]()

Valjda sa 35 mm ne biBla wrote: 08 Oct 2018, 19:44zašto ne bi radio portret sa 50mm?storm wrote: 08 Oct 2018, 19:28
Za ostalo, malo ces se odmaknuti za kadar, to je kod fiksnih ionako potrebno uzeti u zakup...
50mm kazem ja![]()
![]()

50mm je dooonja granica (35mm na cropu)Bla wrote: 08 Oct 2018, 19:44zašto ne bi radio portret sa 50mm?storm wrote: 08 Oct 2018, 19:28
50mm kazem ja![]()
![]()

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests