Angeline Jolie
Moderator: Krokodil Behko
-
- Status: Offline
Re: In the Land of Blood and Honey / U zemlji krvi i meda
Ali to je tako, Imex...ne kazem da je to DIVNO, vec je normalno..
Hocemo da pogledamo film onoj juznog koreanca Kim tamo-vamo..kako se zvao,,,kako je ostavio narod da gladuje a on je zivio ko CAR..garantujem, vrlo malo ljudi ce se interesovati..jer nas ne dotice...tako je to
Hocemo da pogledamo film onoj juznog koreanca Kim tamo-vamo..kako se zvao,,,kako je ostavio narod da gladuje a on je zivio ko CAR..garantujem, vrlo malo ljudi ce se interesovati..jer nas ne dotice...tako je to
MORENA wrote:Ali to je tako, Imex...ne kazem da je to DIVNO, vec je normalno..
Ne moze biti normalno nesto sto nije istinito, bona. Nije svijetu mjerilo kvaliteta filma onih bijednih trinaest posjetilaca kinu u Beogradu, povodom premijernog prikazivanja filma U zemlji krvi i meda; no, itekako je pouzdano mjerilo za nesto daleko bitnije od samog filma, nazalost.
Cujem, ovdje, pune su kino sale ... o emocijama, po zavrsetku filma, da ne pricam ... pogadjas, odlutali, zamisljeni, tugaljiv pogled, placne oci, mokro lice ... sutnja ... razmisljanje.
Logicno da vecinu posjetilaca cine Bosanci i Hrvati, no, na ime Angelina Jolie u potpisu se ne ostaje tako gluho kako ti mislis

E sad necu ni kako ja hocu
- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
- gejsha
- Inventar foruma
- Been thanked: 2 times
Zar je u Beogradu uopšte dozvoljen film ? Nisam znala.IM_ex wrote:MORENA wrote:Ali to je tako, Imex...ne kazem da je to DIVNO, vec je normalno..
Ne moze biti normalno nesto sto nije istinito, bona. Nije svijetu mjerilo kvaliteta filma onih bijednih trinaest posjetilaca kinu u Beogradu, povodom premijernog prikazivanja filma U zemlji krvi i meda; no, itekako je pouzdano mjerilo za nesto daleko bitnije od samog filma, nazalost.
Cujem, ovdje, pune su kino sale ... o emocijama, po zavrsetku filma, da ne pricam ... pogadjas, odlutali, zamisljeni, tugaljiv pogled, placne oci, mokro lice ... sutnja ... razmisljanje.
Logicno da vecinu posjetilaca cine Bosanci i Hrvati, no, na ime Angelina Jolie u potpisu se ne ostaje tako gluho kako ti mislisal hajde ...
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
- merylin
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 9 times
Ja cu vecaras u Kinu da odgledam taj film,nisam imala jos priliku...do tada necu nista da komentarisem 

Give a girl the right shoes,and she can conqer the world!
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
evo ovog filma i na nasem jeziku sa engleskim titlovima
http://www.fileserve.com/file/Mwehr6K/U
http://www.fileserve.com/file/Mwehr6K/U
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
gejsha wrote:
Zar je u Beogradu uopšte dozvoljen film ? Nisam znala.
[media]i3LLwQrPGis[/media]
Nestrpljivost kosta; i sad mi zao sto ne sacekah priliku da odgledam nesjeckan film, a u verziji na maternjem jeziku :/
Iskreno, ocekivala sam vise, mada ... i nije za ocekivati da stranac napravi jedan ovakve tematske tezine uradak, a da bi se moglo reci da je savrseno odradjen.
Gledavsi na film sa umjetnickog aspekta … moglo je to mnooogo bolje. Opet, imajuci u vidu Angelininu rijesenost i hrabrost upustanja u jedan ovako tezak projekat, cijom radnjom je u svijet poslala ORIGINALNU, nimalo napucanu poruku da su srpski vojnici, jednostavno, najprimitivnija horda hadalja, bruka civilizacije vremena ciji smo sudionici, nikakvi vojnici, nikakvi ljudi – e, tu je vec dosegla savrsenstvo i kapa joj do poda.
Nije mi jasno zasto je spocetka (i ne samo spocetka) za javnost odasiljan opis filma kao ljubavna prica??? Ovdje ja ne zapazih ljubav ni u predradnom ni u ratnom vremenu.
Zana - fenomenalna
pa pogledah film i mogu reći da mi se ne svidja,očekivao sam bar zanatski dobro uradjen film, ali ništa od toga.možda je stvarno htjela pokazati previše , pa se izgubila.
Majo ...ajla se vratila kao u dogovoru sa svojima (scena je jako slabo napravljena ,a sam plan je kao napola tajna i za film,tako da se lako promaši i ostaje nepovezano zašto se vratila, a ako si vidjela izdao ju je isti dečko koji se tamo dogovarao o cijeloj pripremi za klopku) da pripremi ubojstvo ...koje se dogodi u crkvi....ali je priča jako nategnuta i skoro nevjerojatna....zato se i pojavljuje njena sestra poslije eksplozije....
Ma sve u svemu prosječan film sa nategnutom pričom i lošom montažom, tako da sam zabrinut za našeg reisa kome je ovaj film najbolje što se dogodilo u zadnje vrijeme (izjavu sam pročitao negdje na netu)
Majo ...ajla se vratila kao u dogovoru sa svojima (scena je jako slabo napravljena ,a sam plan je kao napola tajna i za film,tako da se lako promaši i ostaje nepovezano zašto se vratila, a ako si vidjela izdao ju je isti dečko koji se tamo dogovarao o cijeloj pripremi za klopku) da pripremi ubojstvo ...koje se dogodi u crkvi....ali je priča jako nategnuta i skoro nevjerojatna....zato se i pojavljuje njena sestra poslije eksplozije....
Ma sve u svemu prosječan film sa nategnutom pričom i lošom montažom, tako da sam zabrinut za našeg reisa kome je ovaj film najbolje što se dogodilo u zadnje vrijeme (izjavu sam pročitao negdje na netu)
Our solution mind revolution
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9486 times
- Been thanked: 11230 times
- Status: Online
Prekjucer, pogledah online taj film na onom "Carobnjakovom" linku.IM_ex wrote:gejsha wrote:
Zar je u Beogradu uopšte dozvoljen film ? Nisam znala.
[media]i3LLwQrPGis[/media]
Nestrpljivost kosta; i sad mi zao sto ne sacekah priliku da odgledam nesjeckan film, a u verziji na maternjem jeziku :/
Iskreno, ocekivala sam vise, mada ... i nije za ocekivati da stranac napravi jedan ovakve tematske tezine uradak, a da bi se moglo reci da je savrseno odradjen.
Gledavsi na film sa umjetnickog aspekta … moglo je to mnooogo bolje. Opet, imajuci u vidu Angelininu rijesenost i hrabrost upustanja u jedan ovako tezak projekat, cijom radnjom je u svijet poslala ORIGINALNU, nimalo napucanu poruku da su srpski vojnici, jednostavno, najprimitivnija horda hadalja, bruka civilizacije vremena ciji smo sudionici, nikakvi vojnici, nikakvi ljudi – e, tu je vec dosegla savrsenstvo i kapa joj do poda.
Nije mi jasno zasto je spocetka (i ne samo spocetka) za javnost odasiljan opis filma kao ljubavna prica??? Ovdje ja ne zapazih ljubav ni u predradnom ni u ratnom vremenu.
Zana - fenomenalna
dakle rijec je o sajtu iz Srbije. Za 24 sata, film je imao oko 700 gledanja.
racunaj isto toliko i downloada pa pomnozi sa brojem takvih sajtova u Srbiji.
Mislim da je cifra puno veca nego sto srpski mediji prikazuju. Naravno, nece
na taj sajt doci samo zitelji Srbije ali treba racunati da isto tako, jedan dio njih,
gledace film ili ga skinuti na sajtovima,koji nisu srpski. Kako god, dosta se gleda.
- Anonimus 9
- Poneki mu pročitamo
Film je fantastican ... samo kad postavljate link za skidanje stavite i link titla
)

Em sam izbjeglica ,em rođen na carski rez ,nit kuce nit picke materine
pa stavio sam
ovdje gore imas link gdjr jr film na nasem jeziku sa enleskim titlovima
ovdje gore imas link gdjr jr film na nasem jeziku sa enleskim titlovima
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- gejsha
- Inventar foruma
- Been thanked: 2 times
U pravu si hojla..i meni sada naumpade,Tarik je nju izdao!hojla wrote:pa pogledah film i mogu reći da mi se ne svidja,očekivao sam bar zanatski dobro uradjen film, ali ništa od toga.možda je stvarno htjela pokazati previše , pa se izgubila.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Bravo.. Vidis, slabu montazu, zaboravih pomenuti. Inace, bar u SAD, montazom sehojla wrote:pa pogledah film i mogu reći da mi se ne svidja,očekivao sam bar zanatski dobro uradjen film, ali ništa od toga.možda je stvarno htjela pokazati previše , pa se izgubila.
mnogo postigne. Angelina je to uradila u nekom periodu, za koji se po americkim standardima, moze reci da je bio kratak. Posto se bila izborila za nominaciju za Zlatni globus, mislim da je upravo zbog toga i zurila, sto joj se obilo o glavu.
-
Zlatni Globus?
Pa malo se forsirala...meni je ona nula kao glumica i kao osoba...pratim je vec 20 godina, i iskreno, za ovu tematiku nikad nije imala potencijala.
Pa malo se forsirala...meni je ona nula kao glumica i kao osoba...pratim je vec 20 godina, i iskreno, za ovu tematiku nikad nije imala potencijala.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Pa jeste, ali ona je tumacila meni najdrazi video lik. To jeste - Laru Croft.
Automatski je trebala dobiti bar cetiri oskara. Jeste da su i ti filmovi
bili bezveze ali nema veze
Automatski je trebala dobiti bar cetiri oskara. Jeste da su i ti filmovi
bili bezveze ali nema veze

-
da,pogotovo onaj film gde skace sa jednog kamiona na drugi

Ti ovo nesto licno meni, ili ...???Krokodil Behko wrote:
Prekjucer, pogledah online taj film na onom "Carobnjakovom" linku.
dakle rijec je o sajtu iz Srbije. Za 24 sata, film je imao oko 700 gledanja.
racunaj isto toliko i downloada pa pomnozi sa brojem takvih sajtova u Srbiji.
Mislim da je cifra puno veca nego sto srpski mediji prikazuju. Naravno, nece
na taj sajt doci samo zitelji Srbije ali treba racunati da isto tako, jedan dio njih,
gledace film ili ga skinuti na sajtovima,koji nisu srpski. Kako god, dosta se gleda.
Podsjecam - mizno mali broj koji pomenuh odnosio se na posjetioce kinu.
Ne pomenuh u proslom postu, na par scena sam se rasplakala.
Kad mi suze krenuse po drugi put, prvo sto pomislih, nakon te scene bjese "Nek odma' umre kome na ovo ne krenu suze!"
Re: Film "U zemlji krvi i meda" Angeline Jolie
Na jednu takvu uzvraticu sa dvije:MORENA wrote: I evo jedan komentar jednog kriticara, da ne prevodim, razumes
mislim da je to - to
Denn so sehr er uns an Dinge erinnert, die wir nicht vergessen sollten, so wenig hilft er uns, diese Dinge zu verstehen.
1. "Lakse vam ugurati metar u guzicu, nego milimetar u glavu"
2. " Slijepom se ne da namigati"
Draga MORENA, stvar je htijenja, karaktera ... nikakva filozofija.
ps - sorry za off (ako je)
Nećkala sam se da li da stvarno pogledam film i ipak na kraju pogledala. Nije da me posebno oduševio, vjerovatno zato što sam previše pojedinosti unaprijed znala. U svakom slučaju, s obzirom da je to Anđelinin prvi film i da se pozabavila tako osjetljivom temom, u redu je.
Negdje na netu sam gledala reportažu o premijeri u Sarajevu i vidjela dosta ljudi koji su doveli djecu sa sobom
Pa nije to školska lektira, ljudi su stvarno nerazumni... sadržaj filma nije za djecu.
Negdje na netu sam gledala reportažu o premijeri u Sarajevu i vidjela dosta ljudi koji su doveli djecu sa sobom

Pa nije to školska lektira, ljudi su stvarno nerazumni... sadržaj filma nije za djecu.
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
Dobro je da će svijet vidjeti ko je žrtva, a ko krivac i koliko su krivci bili agresivno specijalizovani u činjenju zločina nad bošnjačkim civilima. Ono što mi se ne sviđa je da se kroz cijeli fim provlači lažna teza da je protekli rat ništa drugo nego osveta za kojekakve zločine Bošnjaka iz Drugog svjetskog rata.