Policije i obavještajne agencije u BiH

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Status: Offline

Re: Sarajevo: U pucnjavi prilikom krađe automobila ubijen jedan policajac, drugi ranjen

Post by Salko »

Melek wrote: 26 Oct 2018, 11:09 Zar nema policija sofersajbe koje ne propustaju metke, ili kako se vec zovu..?
Policijski auti su najobičniji automobili, ništa posebno za njih se ne radi izuzev signalizacije i naljepnica.

Samo kod glavešina a i to po zahtjevu su blindirani automobili...

Kod dode, koliko znam, je jedini blindirani

Pardon i kod ščepe je
"ignorance is bliss"
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Re: Sarajevo: U pucnjavi prilikom krađe automobila ubijen jedan policajac, drugi ranjen

Post by Chloe »

mad_max_ba wrote: 26 Oct 2018, 11:06 I drugi policijac je umro.....
Žao mi je policajaca, baš mi je žao.
Ono što se cijelo vrijeme pitam (stvar je bila) dal' će njihova smrt pokrenuti neke promjene po pitanju sigurnosti u Sa.
Hoće li to biti zadnja kap u prepunoj čaši da se narod digne i traži odgovornost odgovornih?
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9801 times
Been thanked: 16492 times

Post by spacebound »

Meni se cini da je to neka ogromna casa koja je haman od gume, pa taman kad pomislis evo posljednje kapi ona se jos rastegne :cudi
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko »

Chloe wrote: 26 Oct 2018, 11:14
Ono što se cijelo vrijeme pitam (stvar je bila) dal' će njihova smrt pokrenuti neke promjene po pitanju sigurnosti u Sa.
Hoće li to biti zadnja kap u prepunoj čaši da se narod digne i traži odgovornost odgovornih?
narod se sigurno neće dići, jer narod trpi godinama teror od ovih diletanata, moralo je to već negdje puknuti, ta sileđijska taktika navedenih diletanata.
Samo mi je žao što su ljudi umrli a nisu imali šanse da odgovore na paljbu.
BTW
Izgleda da su koristili dum dum metke....
"ignorance is bliss"
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu »

Nema na portalima jos nikavih vijesti za drugog policajca...

Čelnici Vlade KS i MUP-a: Sve ćemo prevrnuti da dođemo do počinioca
Predsjednik Vlade Kantona Sarajevo Adem Zolj, ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić i policijski komesar sarajevske policije Mevludin Halilović obratili su se javnosti nakon napada na policajce. Na konferenciji za medije otvoreno je poručeno da će policija "ako treba prevrnuti sve da dođe do počinioca".
Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj izrazio je saučešće porodici ubijenog policajca dodajući da se nada kako će biti spašen život drugog policajca. Prema informacijama koje ima, doktori se još uvijek bore za život drugog policajca.

"Poduzet ćemo sve da MUP KS može uspješno relaizovati ovu akciju u saradnji sa državnim i entitetskim agencijama. Već su pokrenute mnoge aktivnosti da bi se došlo do počinioca ovog gnusnog zločinca. Očekujem i solidarnost MUP-a RS", rekao je Zolj.

Kako kaže, Vlada KS poduzet će sve aktivnosti da bi se zaštitili životi građana u KS ističući da se u cilju istrage ne mogu iznositi detalji vezani za napad na sarajevske policajce.

"Ovo je gnusan čin jer policajci nisu ni izašli auto, a ni upotrijebili oružje. Dok je vozilo bilo u kretanju oni su počeli pucati na pripadnike policije. Ovo je usud. Naše entitetske granice omogućavaju kriminalcima da djeluju i mi ćemo morati imati zajedničke aktivnosti i s MUP-om RS. Ovo je atak na državu. Najvjerovatnije ćemo na dan sahrane ili dženaze proglasiti dan žalosti na području KS", kazao je Zolj.

Ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić rekao je da osuđuje "gnusni događaj" i da se nada kako će počinioci krivičnog djela što prije biti najoštrije kažnjeni.

"MUP KS će u skladu sa svojim mogućnostima iznaći sva potrebna sredstva kako bi na bilo koji način porodicama pokušali ublažiti bol. Napad na policijskog službenika je napad na državu. Zahvaljujem se svim policijskim i sigurnosnim agencijama u BiH koje su sve svoje resurse stavile na dispoziciju MUP-a KS", rekao je Mulabdić.

On je rekao da će MUP KS uspjeti odgovoriti svim sigurnosnim izazovima koji se nađu pred njima.

Policijski komesar MUP-a KS Mevludin Halilović rekao je novinarima da je riječ o nastavku agresivnog ponašanja kriminalnih grupa prema policajcima, podsjećajući da je policija ranije upozoravala na to.

"Također smo upozorili da su te kriminalne grupe postale agresivnije i da ne bježe od upotrebe oružja nad policijskim službenicima. U toku su uviđajne radnje koje se provode pod nadzorom Tužilaštva KS. Na terenu su četiri kantonalna tužioca. U ovaj slučaj je uključen i FUP, Granična policija BiH, SIPA, druga kantonalna ministarstva i MUP RS-a", kazao je Halilović.

Kako kaže, na raspolaganje su stavljene helikopterske jedinice i FUP-a i MUP-a RS.

"Zajedničkim snagama ćemo ako treba prevrnuti sve da dođemo do počinioca. Policajci su ogorčeni. Naši policajci nisu uključili ni rotaciju, nisu izvadili ni vatreno oružje. To je najviši nivo zločina koji se mogao izvršiti", rekao je Halilović.

Istakao je da su napadnuti iskusni policajci sa 20-ak godina radnog staža i da način na koji su napadnuti govori o agresivnosti pojedinaca koji su ih napali.

Novinari su pitali komesara da li može službeno reći imena napadnutih policajaca, on je odgovorio da su imena već objavljena u medijima. On nije želio govoriti o statističkim podacima vezanim za automafiju koja djeluje u KS.

Premijer KS Adem Zolj pozvao je građane na smirenost te naglasio da nema potreba za uvođenjem vanrednog stanja.

"Poduzete su aktivnosti koje su dovolje da se dođe do počinilaca. Angažovano je više tužitelja, sve sigurnosne i policijske agencije. Apelujem na smirenost građana i saradnju ukoliko vide sumnjive ljude", rekao je Zolj.
Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko »

Ma već ih ganjaju...
Već postoje i osumnjičeni, zna se i koja je grupa i odakle je.
Svi putevi vode ka RS-u...
"ignorance is bliss"
alcapone
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by alcapone »

Tuga da covjek izgubi zivo radi lima..
Jutros u pekari i radnica mi govori da joj je bio prvi rodjak onaj sto je odma stradao i dijete ostalo iza njega..

Nasi glupani mjesto da promjene zakon da treca smjena nosi pancire i duge cijevi.. jer ovoga iMa svuda , pogotovo navecer svakakvih budala..
1n73LL1g3nc3 15 7h3 4b1L17Y 70 4D4P7 70 CH4NG3
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9574 times
Been thanked: 11322 times

Post by Krokodil Behko »

Ovi sa Nezavisnih, ko da su se gadno napušili, ili su na sabahu čitali novi tom mitologije.

Opština Stari Grad jedna je od najmnogoljudnijih u Sarajevu i broji preko 150.000 stanovnika.

Zanimljiv je podatak da je preko 400.000 automobila otuđeno na području Kantona Sarajevo, a u cijeloj FBiH 770.000.
Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko »

Mala_Mu wrote: 26 Oct 2018, 11:22 Nema na portalima jos nikavih vijesti za drugog policajca...

A nema jer.. Sticajem okolnosti sam zvao jednu doktoricu zbog ponude neke koju sam joj slao, nema kad razgovarat i drugi policajac je upravo umro....
"ignorance is bliss"
Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko »

Krokodil Behko wrote: 26 Oct 2018, 11:29 Ovi sa Nezavisnih, ko da su se gadno napušili, ili su na sabahu čitali novi tom mitologije.

Opština Stari Grad jedna je od najmnogoljudnijih u Sarajevu i broji preko 150.000 stanovnika.

Zanimljiv je podatak da je preko 400.000 automobila otuđeno na području Kantona Sarajevo, a u cijeloj FBiH 770.000.
:D. :D.

jbte
pa u BiH je trenutno registrovanih vozila oko 1.800.000
???
"ignorance is bliss"
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

mad_max_ba wrote: 26 Oct 2018, 11:17
Chloe wrote: 26 Oct 2018, 11:14
narod se sigurno neće dići, jer narod trpi godinama teror od ovih diletanata, moralo je to već negdje puknuti, ta sileđijska taktika navedenih diletanata.
Samo mi je žao što su ljudi umrli a nisu imali šanse da odgovore na paljbu.
BTW
Izgleda da su koristili dum dum metke....
Dum dum? Pa bolesniji su nego se misli ...

Ne znam kako možete biti mirni. :cudi
Mi smo prvi put u situaciji da se pazimo i da se ne osjećamo bezbjedno i napetost se osjeća kod naroda.
Takva je stuacija zbog migranata pa se nadamo ipak nekom rješenju a kod vas to traje gooodinaaama.
Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko »

A šta Chloe
Šta da se uradi?
Protesti, kome
Eto bili su protesti masovni, paaa
Da li se šta promjenilo?

Pojo vuk magarca i goni dalje...
"ignorance is bliss"
alcapone
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by alcapone »

Ma na semaforu u sred dana prislone kalasnjikov i kaze izlazi iz auta,
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

mad_max_ba wrote: 26 Oct 2018, 11:32 A šta Chloe
Šta da se uradi?
Protesti, kome
Eto bili su protesti masovni, paaa
Da li se šta promjenilo?

Pojo vuk magarca i goni dalje...
Ima i toga ... nažalost.

I da počiste vrh ne bi se nešto značajno promjenilo jer je to već pustilo korjenje.
Sklone se jedni drugi dođu, još gori ...
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9801 times
Been thanked: 16492 times

Post by spacebound »

Mi smo nadrealiste davno presisali
Dio posta sa klixovog foruma

A kako murija u RS radi, zorno pokazuje primjer jarana kojem su klepili skodu nekad prije 2-3 godine. Ustao ujutro, krenuo na posao, nema auta. ZOvne muriju, a onda upali mob i potrazi auto jer je imao GPS lokator u njemu. Lokacija auta - Sokolac.
Dosla nasa murija, njega ispitali kao da je on sam sebi klepio auto iako im je odmah pokazao gdje se auto nalazi, i onda mu - pazi sad - dali broj policije na Sokocu da ih on zove i s njima dogovori sta ce dalje.

I nazvao on tamo, javio se neki drot, rekao mu da dodje i da odu na lokaciju. Otisli na lokaciju, auto parkiran ispred nekakve kuce, i drot mu samo rekao - eto, imas kljuc, pali i vozi.
Ni pretresa kuce, ni hapsenja, ni zapisnika, nista. Dakle - vrlo dobro se zna ko to sve radi, ko su likovi, i ko ih pokriva, a policija bas i nije iskljucena iz toga.
Upalio auto i otisao kuci. Nakon 5 dana opet nema auta na parkingu, zadnja lokacija na GPS-u na trebevicu. Otisao tamo, i sve sto je nasao je komad odvaljene platike iz gepeka, gdje je bio smjesten GPS. I to je to.

Zivim za dan kad ce mi drmnut vizu u pasos i zalim svakoga ko ovdje ostaje i djecu podize.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
alcapone
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by alcapone »

Pa ne kradu se auta samo kod nas :oo
alcapone
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by alcapone »

Auta kradu, da bi uzeli novac za otkup,za autodijelove(zavrse na otpadima) i za pljacke
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag »

Ma samo na imaginarnoj liniji marice sa dugim cijevima poredati i kontrolisati svakog. Nema tu puno ulaza i izlaza. Dobrinja, Vraca, Pale, Hrasnica na Bjelasnici su ionako uvijek u prirpemi. Sve sumnjivo rokaj
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu »

mad_max_ba wrote: 26 Oct 2018, 11:29
Mala_Mu wrote: 26 Oct 2018, 11:22 Nema na portalima jos nikavih vijesti za drugog policajca...

A nema jer.. Sticajem okolnosti sam zvao jednu doktoricu zbog ponude neke koju sam joj slao, nema kad razgovarat i drugi policajac je upravo umro....

Nadala sam se da nije tacna informacija..

Nakon višesatne borbe za život i reanimacije podlegao drugi policajac
Uslijed teških povreda glave i nakon operacije, na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, preminuo je i drugi policajac nakon jutrošnje pucnjave u sarajevskom naselju Alipašino Polje.
Ova informacija je potvrđena za Klix.ba na KCUS-u.
alcapone
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by alcapone »

Najgore sad sto se policija trenirati strogocu po svima, kao sto je bilo i poslje onoga sejfovica kad je ubio one dvije neduzne djevojke
Post Reply

Return to “BiH”