Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Ne mogu da se sjetim tacnog citata, ali ima jedan dio iz poezija i memoari, otprilike:
Bach je imao dvadeset djece. Tokom dana kladio se na konje, nocu je *ebo i opijao popodne. Komponovao je izmedju..... Rekao sam kad je htjela znati kada pisem svoje pjesme.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
alcapone wrote: 26 Oct 2018, 22:17Storm ne kolutaj okicama , to kazem jer inace raja ono kad negdje uzivaju pa napisu "patnja" u opisu slike kad objave..
A ovaj prijatelj sto smo sjeli malo pored bazena,lezajke , pice.. uslikali se i objavio na fb i napisao "sto bi komplexasi rekli patnja"
Sta ono rece za skolstvo, da je zamka Jooj, odakle mi sad ovo nadolazi
I ono malo sto sam naucio, napravilo me je vise sumnjicavim. A sta su advokati, naucnici , doktori. Nista do ljudi koji su se slagali da djeluju i misle neovisno.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
alcapone wrote: 26 Oct 2018, 22:17Storm ne kolutaj okicama , to kazem jer inace raja ono kad negdje uzivaju pa napisu "patnja" u opisu slike kad objave..
A ovaj prijatelj sto smo sjeli malo pored bazena,lezajke , pice.. uslikali se i objavio na fb i napisao "sto bi komplexasi rekli patnja"
„Sjećat ću se poljubaca
naše usne sirove sa ljubavlju
i kako si mi dala
sve što imaš
i kako sam ti ja
ponudio ono što je ostalo
od mene,
i sjećat ću se tvoje male sobe
osjećaj da si tu
svijetlo u prozoru
tvoje ploče
tvoje knjige
naša jutarnja kava
naša popodneva naše noći
naša tijela prolivena zajedno
spavaju
mali tokovi koji struje
neposredni i vječni
tvoja noga moja noga
tvoja ruka moja ruka
tvoj osmijeh i tvoja toplina
zbog kojih se ponovo smijem.“
On je pisao sve sto mu je bilo na pameti cini mi se ..onako kako pomisli i dozivi tako i napise.
Nista nije umatao u foliju kao ostali pisci koji su mozda bili mnogo depresivniji od njega ali nisu iznosili sve svoje osjecaje ili su to "njeznije" iznosili.