Letimicno sam citala, jer stvarno ste vrijedni u pisanju na ovoj temi.
Sto se tice mog stava o ovoj temi:
1. Kako znati da je ljubav neuzvracena ako se ne pokusa?! Dakle da bi se znalo "na cemu" su osjecaji suprotne strane, mora se napraviti taj "korak" koji ce dati odgovor na pitanje da li ljubavi uopste postoji.
2. Neuzvracenih ljubavi uvijek postoji i uvijek ce postojati, jer da ih nema, covjek ne bi ni znao sta je ljubav. Ne postoji "jedna" ljubav i to je to. Ne, postoji pokusaj ljubavi, koji se ponavlja iznova i iznova, sa intervalima tugovanja izmedju njih. Sto je sasvim normalno i prirodno.
3. Ne samoubija se svako zbog "prve ljubavi" vec zbog ne prihvatanja poraza. Jer niti jedna osoba, koja ima imalo mozga u glavi, nece dici ruku na sebe zbog ljubavi, vec ce dati svojoj dusi vremena da ozdravi i pokusa ponovo.
4. Svi smo mi, htjeli priznati ili ne, makar jednom u zivotu dozivjeli neuzvracenu ljubav. I stvarno to je istina, treba vremena i godina i iskustva, da covjek "instalira" taj famozni "prekidac" kojim upravlja svojim emocijama.
Kao sto JK rece, trebalo mi je 40 godina da "instaliram" prekidac i da sada postoji, sto mi je bilo nazamislivo prije 5 godina.
Poput nekog starog kopača zlata, moraš se pomiriti s time da trebaš iskopati mnogo pijeska iz kojeg ćeš poslije strpljivo isprati nekoliko sićušnih komadića zlata