Jednosmjerna ljubav

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times
Status: Offline

Re: NE-uzvracena LJubav

Post by Venera » 03 Nov 2018, 17:19

Socrates wrote: 03 Nov 2018, 17:15 :ccc

Umjetnici ne pronalaze smisao nesreće. Nego posmatraju čovjeka koji prolazi kroz nesreću i onda govore o promjenama u covjeku koju ta nesreća donosi.

Nesreća je transformativni okidac. Sreća uglavnom nije.
podcjenjujes srecu i njenu snagu :ok

umjetnici su isto ljudi, ne mogu oni nesto vise ili bolje znati ili razumjeti ljudsku nesrecu , oni su jednsotavno vjestitiji izraziti i opisati ljudksu nesrecu :123
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 03 Nov 2018, 17:21

Socrates wrote: 03 Nov 2018, 17:18
statebriga wrote: 03 Nov 2018, 17:13
Socrates wrote: 03 Nov 2018, 17:10
statebriga wrote: 03 Nov 2018, 17:06

pa nije ocigledno, jer iznad svega vazna je balans srece i nesrece u necijem zivotu :hm
Ja uopste nisam pisao o tome. Zapravo, i jeste očigledno sta sam pisao, ali dopuštam da nekima nije.

Niko ne želi da balansira sreću i nesrecu. Zapravo, ljudi generalno ne žele da budu nesrećni, pa i ne znam zašto bi razmišljali o balansiranju. :hm
pa upravo ljudksa tezanja ka balansiranju je teznja da ne zele biti nesretni :hm

ja i ti se nikako ne razumijemo :123
Briga, :ccc da bi čovjek težio ka balansiranju, u ovom kontekstu, on bi istovremeno trebao da želi sebi i sreću i nesreću. Jer oboje je potrebno za to neko tvoje balansiranje.

Čovjek by default sebi ne želi nesreću. Dakle, ne može da teži ni balansiranju. Ovo je osnovna logika. Srednja škola.

Zapravo, čovjek sebi samo želi sreću.
pisem o svjesnom balansiranju postojece srece i nesrece covjeka, a ne o nekakvim zeljama :123

opet me ne razumijes :hm

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 03 Nov 2018, 17:28

Pa opet niko ne balansira. Nego, posto je to čovječno, ne želi da je nesretan, pa zbog toga i poduzima ove ili one korake :ccc

Niko živ ne balansira sreću i nesreću neke svoje ljubavi, nego gleda da uradi sta je u njegovoj moći da je ta ljubav potpuno sretna.
Last edited by Socrates on 03 Nov 2018, 17:32, edited 2 times in total.
. . . . . . . . .

alcapone
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by alcapone » 03 Nov 2018, 17:30

U ljubavi svi su gresni, prezivjece samo sretni.. :oo
1n73LL1g3nc3 15 7h3 4b1L17Y 70 4D4P7 70 CH4NG3

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 03 Nov 2018, 17:37

Socrates wrote: 03 Nov 2018, 17:28 Pa opet niko ne balansira. Nego, posto je to čovječno, ne želi da je nesretan, pa zbog toga i poduzima ove ili one korake :ccc

Niko živ ne balansira sreću i nesreću neke svoje ljubavi, nego gleda da uradi sta je u njegovoj moći da je ta ljubav potpuno sretna.
sve se balansira u zivotu :ok

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe » 03 Nov 2018, 18:43

Socrates wrote: 03 Nov 2018, 17:00 Pa dobro, ima ljudi kojima karakter ništa ne znači. :cudi I to prihvatam.

Da se preciznije izrazim, zbog Chloinog komentara, nesreća ima potencijal da jača karakter.

Ne mora da znaci da će biti istina kod svakog.

Ali, sreća nema ni taj potencijal.

Od Adama i Eve je tako. Bili su, ili su trebali da budu sretni u Rajskom Vrtu, ali ih ta sreća nije ničemu naučila.

Tek kada ih Bog kazni, dakle donese nesreću na njih, može se tvrditi da je njihov karakter izgrađen.
Soc... Nije mi jasna tvoja teorija.

Zašto ne bi osobe koje su imale sretan i bezbrižan život bile izgradjene i karakterne osobe?

Misliș da svi trebamo doživjeti nešto șto bi nas ili slomilo ili izdiglo iznad problema, pa bi bili karakterni? :hm

Mislim da i sreća i nesreća mogu promjeniti nečiju osobnost, mada opet zavisno od toga šta je kome sreća..... Svaki dan nosi neke nove poglede, shvatanja, mijenjanje mišljenja, stava pa i samih sebe. :ovaj

Ma daj... Ako se upustim u ovo do jutra ću kontati... :spavanje
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1620 times
Been thanked: 3025 times

Post by Mutevelija » 03 Nov 2018, 18:54

JA sam deverao sa ovim neuzvracenim pozivom na kafu, kao volila je ona mene, i zavolila, ali dama je bila potresena kao prije, i stalno mi pricala o bivsem momku, pa onda je ja zvao na kafu nije htjela, kasnije sam joj rekao nek sebi nađe fudbalera tog sto me smara, nisam joj ja drugarica.
Ej jesmo zaguzvali bili, onaj jesam ja emotivan i to sve mogu saslusati osobu, ali osjetim nekad kad me stavi u friendzone, a kao daje nadu da bi mogao joj biti partner, a opet korisit za svoje ispovijedi.
To je bilo tamo u Decembru 2014 godine.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4299 times
Been thanked: 3210 times

Post by Melek » 03 Nov 2018, 18:56

Mutevelija, idi u Kladusu dok jos nije kasno i odaberi sebi pristojnu migrantkinju. Pozuri dok ih Babo nije udomio, on nece da im da krov nad glavom ali, evo, pritisce ga javnost.

Nije manga merhametli nimalo :ccc
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna » 03 Nov 2018, 19:00

Julia-Klara wrote: 03 Nov 2018, 17:07 U par navrata podjoh napisati da, ako ne znamo nesrecu, kako mislimo cijeniti srecu?
I bas je tako...
Da nisam prosla sto jesam, kako bih znala sta mi je bitno, sta me cini sretnom?
Sve je to jedna velika i bitna skola, samo, kada bim mogla, izabrala bih da se neke stvari nisu dogovdile :ovaj

No, kad se osvrnem unazad, strah me i pomisliti sta me jos ceka u zivotu :sok Kazu da dobijas samo ono sto mozes premostiti i prezivjeti :ovaj mene moje snage strah :vik

:D.
To i nije bas tacno. Neki ljudi jednostavno puknu, sto je ocit pokazatelj da im je dato vise od toga s cim se mogu nositi. :D
Question everything.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 03 Nov 2018, 19:24

Chloe wrote: 03 Nov 2018, 18:43
Socrates wrote: 03 Nov 2018, 17:00 Pa dobro, ima ljudi kojima karakter ništa ne znači. :cudi I to prihvatam.

Da se preciznije izrazim, zbog Chloinog komentara, nesreća ima potencijal da jača karakter.

Ne mora da znaci da će biti istina kod svakog.

Ali, sreća nema ni taj potencijal.

Od Adama i Eve je tako. Bili su, ili su trebali da budu sretni u Rajskom Vrtu, ali ih ta sreća nije ničemu naučila.

Tek kada ih Bog kazni, dakle donese nesreću na njih, može se tvrditi da je njihov karakter izgrađen.
Soc... Nije mi jasna tvoja teorija.

Zašto ne bi osobe koje su imale sretan i bezbrižan život bile izgradjene i karakterne osobe?

Misliș da svi trebamo doživjeti nešto șto bi nas ili slomilo ili izdiglo iznad problema, pa bi bili karakterni? :hm

Mislim da i sreća i nesreća mogu promjeniti nečiju osobnost, mada opet zavisno od toga šta je kome sreća..... Svaki dan nosi neke nove poglede, shvatanja, mijenjanje mišljenja, stava pa i samih sebe. :ovaj

Ma daj... Ako se upustim u ovo do jutra ću kontati... :spavanje
Ja sam napisao "sreća, sama po sebi", kada sam rekao da sreća ne može da izgradi karakter. Znači, potpuno izdvojena od svega drugog.

Hajde, sada zamislite svoj život od početka, sretan da sretniji ne može biti. I budite veoma dosljedni u tom zamisljanju. Sreća djeteta je, naprimjer, da ima sve što zaželi. :cudi

O kakvom mi čovjeku ovdje pričamo?

Nemoguće je zamisliti sreću, samu po sebi, koja ima potencijal graditi karakter.

Takva nesreća postoji.
. . . . . . . . .

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 03 Nov 2018, 19:26

Melek wrote: 03 Nov 2018, 18:56 Mutevelija, idi u Kladusu dok jos nije kasno i odaberi sebi pristojnu migrantkinju. Pozuri dok ih Babo nije udomio, on nece da im da krov nad glavom ali, evo, pritisce ga javnost.

Nije manga merhametli nimalo :ccc
MA de ba damije da se ne ozenim da malo zivim. :ooo
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23069 times
Been thanked: 6083 times

Post by Veca » 03 Nov 2018, 19:28

:grana ...haj ti veco sebi! :sunja
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe » 03 Nov 2018, 19:29

Socrates wrote: 03 Nov 2018, 19:24

Ja sam napisao "sreća, sama po sebi", kada sam rekao da sreća ne može da izgradi karakter. Znači, potpuno izdvojena od svega drugog.

Hajde, sada zamislite svoj život od početka, sretan da sretniji ne može biti. I budite veoma dosljedni u tom zamisljanju. Sreća djeteta je, naprimjer, da ima sve što zaželi. :cudi

Nemoguće je zamisliti sreću, samu po sebi, koja ima potencijal graditi karakter.

Takva nesreća postoji.
Šta je tebe gradilo u životu?

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40377 times
Been thanked: 26504 times

Post by Rum » 03 Nov 2018, 19:34

Veca wrote: 03 Nov 2018, 19:28 :grana ...haj ti veco sebi! :sunja
veco hajd ti po mezu :ideja
✨️ Neka ti veća briga bude šta ti misliš i pričaš o drugima, nego šta drugi misle i pričaju o tebi.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 03 Nov 2018, 19:38

Chloe wrote: 03 Nov 2018, 19:29
Socrates wrote: 03 Nov 2018, 19:24

Takva nesreća postoji.
Šta je tebe gradilo u životu?
Pa kao i sve druge ljude, limiti, kojima smo na ovaj ili onaj način izlozeni. :cudi

Čovjekove zelje su beskrajne, i potpuna sreća, sama po sebi, je moguća tek ako sve te želje ispunjavamo kad ih imamo.

Znam da zvuči grubo, ali čovjek nije rođen nesebičan. Dijete, tek rođeno, nedužno kakvo jeste, je zapravo veoma sebično biće i iskljucivo gleda samo svoju srecu.

Kasnije ga nauče da se navikne na granice mogućnosti koje mora poštovati, jer da svi ganjamo samo svoju sreću, brzo nas ne bi bilo. :cudi
. . . . . . . . .

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe » 03 Nov 2018, 19:39

Rum wrote: 03 Nov 2018, 19:34
Veca wrote: 03 Nov 2018, 19:28 :grana ...haj ti veco sebi! :sunja
veco hajd ti po mezu :ideja
A ti po piće... Nadjemo se u Birtiji svi :D. :D.

Cvrle
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 12 times

Post by Cvrle » 03 Nov 2018, 19:46

Letimicno sam citala, jer stvarno ste vrijedni u pisanju na ovoj temi.
Sto se tice mog stava o ovoj temi:
1. Kako znati da je ljubav neuzvracena ako se ne pokusa?! Dakle da bi se znalo "na cemu" su osjecaji suprotne strane, mora se napraviti taj "korak" koji ce dati odgovor na pitanje da li ljubavi uopste postoji.
2. Neuzvracenih ljubavi uvijek postoji i uvijek ce postojati, jer da ih nema, covjek ne bi ni znao sta je ljubav. Ne postoji "jedna" ljubav i to je to. Ne, postoji pokusaj ljubavi, koji se ponavlja iznova i iznova, sa intervalima tugovanja izmedju njih. Sto je sasvim normalno i prirodno.
3. Ne samoubija se svako zbog "prve ljubavi" vec zbog ne prihvatanja poraza. Jer niti jedna osoba, koja ima imalo mozga u glavi, nece dici ruku na sebe zbog ljubavi, vec ce dati svojoj dusi vremena da ozdravi i pokusa ponovo.
4. Svi smo mi, htjeli priznati ili ne, makar jednom u zivotu dozivjeli neuzvracenu ljubav. I stvarno to je istina, treba vremena i godina i iskustva, da covjek "instalira" taj famozni "prekidac" kojim upravlja svojim emocijama.
Kao sto JK rece, trebalo mi je 40 godina da "instaliram" prekidac i da sada postoji, sto mi je bilo nazamislivo prije 5 godina.
Poput nekog starog kopača zlata, moraš se pomiriti s time da trebaš iskopati mnogo pijeska iz kojeg ćeš poslije strpljivo isprati nekoliko sićušnih komadića zlata

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe » 03 Nov 2018, 19:48

Socrates wrote: 03 Nov 2018, 19:38
Pa kao i sve druge ljude, limiti, kojima smo na ovaj ili onaj način izlozeni. :cudi

Čovjekove zelje su beskrajne, i potpuna sreća, sama po sebi, je moguća tek ako sve te želje ispunjavamo kad ih imamo.

Znam da zvuči grubo, ali čovjek nije rođen nesebičan. Dijete, tek rođeno, nedužno kakvo jeste, je zapravo veoma sebično biće i iskljucivo gleda samo svoju srecu.

Kasnije ga nauče da se navikne na granice mogućnosti koje mora poštovati, jer da svi ganjamo samo svoju sreću, brzo nas ne bi bilo. :cudi
Vidiš, ja sam imala dobar period života kad sam toliko bila sretna da me bilo strah te sreće.
Sretni i zadovoljni smo onoliko koliko sebi dozvolimo. Znati uživati u onom što imamo, tražiti sreću u svemu oko sebe, ne stremiti u nebesa ako ne možemo sebi priuštiti - nornalno da ćemo biti nesretni. :hm

alcapone
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by alcapone » 03 Nov 2018, 19:49

Ko koga ovde vise zeza :plavi
1n73LL1g3nc3 15 7h3 4b1L17Y 70 4D4P7 70 CH4NG3

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 03 Nov 2018, 19:55

Ako imas neku curu a ne uzvraca ti ljubav najbolje je prekinuti sve sa njom, jer uvijek ce biti ta neka nada kojoj ces se nadati da ces nesto imati sa njom ,a boljeti će te.
Ili drugo riješenje da nađeš djevojku koja ce akobude mogla zamijeniti nju.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”