Jednosmjerna ljubav

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Re: NE-uzvracena LJubav

Post by Socrates » 03 Nov 2018, 19:58

Chloe wrote: 03 Nov 2018, 19:48
Socrates wrote: 03 Nov 2018, 19:38
Pa kao i sve druge ljude, limiti, kojima smo na ovaj ili onaj način izlozeni. :cudi

Čovjekove zelje su beskrajne, i potpuna sreća, sama po sebi, je moguća tek ako sve te želje ispunjavamo kad ih imamo.

Znam da zvuči grubo, ali čovjek nije rođen nesebičan. Dijete, tek rođeno, nedužno kakvo jeste, je zapravo veoma sebično biće i iskljucivo gleda samo svoju srecu.

Kasnije ga nauče da se navikne na granice mogućnosti koje mora poštovati, jer da svi ganjamo samo svoju sreću, brzo nas ne bi bilo. :cudi
Vidiš, ja sam imala dobar period života kad sam toliko bila sretna da me bilo strah te sreće.
Sretni i zadovoljni smo onoliko koliko sebi dozvolimo. Znati uživati u onom što imamo, tražiti sreću u svemu oko sebe, ne stremiti u nebesa ako ne možemo sebi priuštiti - nornalno da ćemo biti nesretni. :hm
Ovo "sretni i zadovoljni smo koliko sebi dozvolimo" jednostavno nema značaj u dosta velikom broju životnih situacija. :cudi

Nadam se da ne moram da objašnjavam.
. . . . . . . . .

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe » 03 Nov 2018, 20:06

Socrates wrote: 03 Nov 2018, 19:58

Ovo "sretni i zadovoljni smo koliko sebi dozvolimo" jednostavno nema značaj u dosta velikom broju životnih situacija. :cudi

Nadam se da ne moram da objašnjavam.
Koliko nema toliko ima. :cudi
Nije ni meni sve u životu potaman. Ako počnem željeti ne moguće, može i materijalno, mogu biti puno nezadovoljnija i nesretnija.
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 03 Nov 2018, 20:14

Chloe, ljudi rade poslove koje ne vole, žive u državama u kojim ne žele da žive, u brakovima su u kojim ne žele da budu, razvedeni su a ne žele da budu, rade sa Holandjanima sa kojima ne žele da rade, žive u stanovima u kojima ne žele da žive, komšijin pas ih zaganja svako malo, namjeravana su meta etnickih čišćenja, ubijanja i genocida, djeca im imaju bolesti koje ne bi trebalo da imaju, komšije im svaku noć prave derneke sa Cecom i Bon Jovijem na repertoaru, itd.

Treba li još da nabrajam?
. . . . . . . . .

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija » 03 Nov 2018, 20:24

:ok Podsjeti me gornje na ovu stvar od Pušenja :

Ostalo je cutanje.

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by lejlamo » 03 Nov 2018, 20:28

kaže onaj...

nije smrt ono što je užasno, već životi koje ljudi žive ili ne žive do svoje smrti. oni ne poštuju svoje živote, oni pišaju po njima...
ružno izgledaju, ružno govore, ružno hodaju. većina ljudskih smrti je obična prevara. ništa tu nije ostalo da umre.

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe » 03 Nov 2018, 20:31

Socrates wrote: 03 Nov 2018, 20:14 Chloe, ljudi rade poslove koje ne vole, žive u državama u kojim ne žele da žive, u brakovima su u kojim ne žele da budu, razvedeni su a ne žele da budu, rade sa Holandjanima sa kojima ne žele da rade, žive u stanovima u kojima ne žele da žive, komšijin pas ih zaganja svako malo, namjeravana su meta etnickih čišćenja, ubijanja i genocida, djeca im imaju bolesti koje ne bi trebalo da imaju, komšije im svaku noć prave derneke sa Cecom i Bon Jovijem na repertoaru, itd.

Soc, sve to može biti još gore....
Zamisli tek dernek sa Cecom i Halidom Muslimovićem ... :cudi

:ooo

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40360 times
Been thanked: 26469 times
Status: Online

Post by Rum » 03 Nov 2018, 20:31

lejlamo wrote: 03 Nov 2018, 20:28 kaže onaj...

nije smrt ono što je užasno, već životi koje ljudi žive ili ne žive do svoje smrti. oni ne poštuju svoje živote, oni pišaju po njima...
ružno izgledaju, ružno govore, ružno hodaju. većina ljudskih smrti je obična prevara. ništa tu nije ostalo da umre.
ti si sva za ceskanja i usukavanja :p
Što reče mudri Hadžibeg:"

Došlo doba; pomalo sa svakim, previše ni s kim."

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by lejlamo » 03 Nov 2018, 20:32

hahahah, ušušna.

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe » 03 Nov 2018, 22:50

Socrates wrote: 03 Nov 2018, 20:14 Chloe, ljudi rade poslove koje ne vole, žive u državama u kojim ne žele da žive, u brakovima su u kojim ne žele da budu, razvedeni su a ne žele da budu, rade sa Holandjanima sa kojima ne žele da rade, žive u stanovima u kojima ne žele da žive, komšijin pas ih zaganja svako malo, namjeravana su meta etnickih čišćenja, ubijanja i genocida, djeca im imaju bolesti koje ne bi trebalo da imaju, komšije im svaku noć prave derneke sa Cecom i Bon Jovijem na repertoaru, itd.

E sad u miru i tišini da ti na ovo odgovorim.
Reakcija je greşkom onakva kakve jesste.. Pa sam se i zakačila za sami kraj posta.

Najlakșe mi je sebe uzeti za primjer.

U svemu što radim trudim se uživati.
I kući i na poslu.
Na poslu su mi znale kolege "oteti" neki dio posla gledajući kako ja to "lako" i sa osmijehom radim, smatrajući je to ništa, da bi oni zbog tog istog ludili.
Ne jednom - x puta se desilo.
Meni i sad znaju reći: "Lako je tebi.", žene sa jednim djetetom i stanom od 50-60 kvadrata. Dok ja "sadim kupus" one su po salonima ljepote. :cudi
Nezadovoljne, čangrizave, negativno svakog komentarišu.. :lupa

Pristup. Prihvatanje situacije. Može biti gore. Zato trażim ljepotu u svakom trenutku. Može me usrećiti par riječi a nekoj ženi treba par cipela za takav osmijeh.

Lome i mene brige, tuge koje jedino na forumu ne krijem i utopim... :123

:hm Možda ja nisam normalna? :grana. :spavanje

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14303 times
Been thanked: 9887 times

Post by Julia-Klara » 03 Nov 2018, 22:58

Chloe wrote: 03 Nov 2018, 22:50

Reakcija je greşkom onakva kakve jesste.. Pa sam se i zakačila za sami kraj posta.

I kući i na poslu.
Na poslu su mi znale kolege "oteti" neki dio posla gledajući kako ja to "lako" i sa osmijehom radim, smatrajući je to ništa, da bi oni zbog tog istog ludili.
Meni i sad znaju reći: "Lako je tebi.", žene sa jednim djetetom i stanom od 50-60 kvadrata. Dok ja "sadim kupus" one su po salonima ljepote. :cudi

Pristup. Prihvatanje situacije. Može biti gore. Zato trażim ljepotu u svakom trenutku. Može me usrećiti par riječi a nekoj ženi treba par cipela za takav osmijeh.

S podvucenim se slazem.

A radi posljednjeg te opet korim :daca
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe » 03 Nov 2018, 23:05

Julia-Klara wrote: 03 Nov 2018, 22:58

S podvucenim se slazem.

A radi posljednjeg te opet korim :daca
:pusa

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40360 times
Been thanked: 26469 times

Post by Rum » 03 Nov 2018, 23:08

Chloe wrote: 03 Nov 2018, 22:50

I kući i na poslu.

svakoj zeni treba muskarac koji ce joj reci , znam da si jaka al dodji da te zagrlim :grle
Što reče mudri Hadžibeg:"

Došlo doba; pomalo sa svakim, previše ni s kim."

ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 4844 times
Been thanked: 6559 times

Post by ina » 03 Nov 2018, 23:36

Mutevelija wrote: 03 Nov 2018, 19:55
Ako imas neku curu a ne uzvraca ti ljubav najbolje je prekinuti sve sa njom, jer uvijek ce biti ta neka nada kojoj ces se nadati da ces nesto imati sa njom ,a boljeti će te.
Ili drugo riješenje da nađeš djevojku koja ce akobude mogla zamijeniti nju.
Opet tebe prvog da procitam.... :DD

E dobro si. Kazes sve sto osjecas i poslije addio. Ali odlucno. Ono bas da i nijemi zidovi zapamte. Bez suza i patetike (u zenskom slucaju, vi muski i tako slabo kad suzite). Ako te slucajno uhvate u nesigurnosti, gotov/a si!

Privlacnost se desi a uz istu se ljubav (s vremenom) moze zajedno (poslije faze zaljubljenosti) da gradi.
To drugo spomenuto rijesenje je nezrelo (ili bolje receno anusackog mirisa) jer upustati se u novu vezu, ako nisi totalno oslobodjen (a za to je potrebno vremena i drugih interesa) od predhodne, moze dovesti nanovo do boli. Taj put mozda tudje.
A ja sam nesto uvjerena da koliko boli dijelis, toliko ti se vraca.
Pusti na kraju zamjene. Nikad niko nikoga ne moze (niti treba) zamijeniti. :D
Ni jedna pahulja nije ista, a kamo li ljudi koje uvijek volimo na razlicite nacine (i u drugo vrijeme) koliko slicni bili.
Svijest ima sidrište.

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera » 04 Nov 2018, 03:56

a da li im je ojacao karakter :kafa
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera » 04 Nov 2018, 04:00

Socrates wrote: 03 Nov 2018, 19:38
Chloe wrote: 03 Nov 2018, 19:29
Socrates wrote: 03 Nov 2018, 19:24

Ja sam napisao "sreća, sama po sebi", kada sam rekao da sreća ne može da izgradi karakter. Znači, potpuno izdvojena od svega drugog.

Hajde, sada zamislite svoj život od početka, sretan da sretniji ne može biti. I budite veoma dosljedni u tom zamisljanju. Sreća djeteta je, naprimjer, da ima sve što zaželi. :cudi

O kakvom mi čovjeku ovdje pričamo?

Nemoguće je zamisliti sreću, samu po sebi, koja ima potencijal graditi karakter.

Takva nesreća postoji.
Šta je tebe gradilo u životu?
Pa kao i sve druge ljude, limiti, kojima smo na ovaj ili onaj način izlozeni. :cudi

Čovjekove zelje su beskrajne, i potpuna sreća, sama po sebi, je moguća tek ako sve te želje ispunjavamo kad ih imamo.

Znam da zvuči grubo, ali čovjek nije rođen nesebičan. Dijete, tek rođeno, nedužno kakvo jeste, je zapravo veoma sebično biće i iskljucivo gleda samo svoju srecu.

Kasnije ga nauče da se navikne na granice mogućnosti koje mora poštovati, jer da svi ganjamo samo svoju sreću, brzo nas ne bi bilo. :cudi
sad si ozbiljno poceo da silazis sa kolisijeka teme :ha
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Cvrle
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 12 times

Post by Cvrle » 04 Nov 2018, 06:58

Rume, eh upravo zbog tog jednog zagrljaja, kada muskarac vidi i zna koliko je zeni tesko iz nekih c drugih razloga, pa ne pruzi taj zagrljaj, onda zena cesto misli da je ljubav ne uzvracena.
Znas kako kaze pjesma: "Srecu cine male stvari..."
Poput nekog starog kopača zlata, moraš se pomiriti s time da trebaš iskopati mnogo pijeska iz kojeg ćeš poslije strpljivo isprati nekoliko sićušnih komadića zlata

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by lejlamo » 04 Nov 2018, 08:34

Rum wrote: 03 Nov 2018, 23:08
svakoj zeni treba muskarac koji ce joj reci , znam da si jaka al dodji da te zagrlim :grle
Obavezno! A vrijedi i obrnuto.
Čovjek od dva metra i sto kila se pretvori u pile i traži ženin zagrljaj u kojem vidi zaštitu i mir.

To nam je svima potrebno, fragilni smo i treba nam podrška i ljubav.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1608 times
Been thanked: 3019 times

Post by Mutevelija » 04 Nov 2018, 09:28

ina wrote: 03 Nov 2018, 23:36
Ako imas neku curu a ne uzvraca ti ljubav najbolje je prekinuti sve sa njom, jer uvijek ce biti ta neka nada kojoj ces se nadati da ces nesto imati sa njom ,a boljeti će te.

E dobro si. Kazes sve sto osjecas i poslije addio. Ali odlucno. Ono bas da i nijemi zidovi zapamte. Bez suza i patetike (u zenskom slucaju, vi muski i tako slabo kad suzite). Ako te slucajno uhvate u nesigurnosti, gotov/a si!

Privlacnost se desi a uz istu se ljubav (s vremenom) moze zajedno (poslije faze zaljubljenosti) da gradi.
To drugo spomenuto rijesenje je nezrelo (ili bolje receno anusackog mirisa) jer upustati se u novu vezu, ako nisi totalno oslobodjen (a za to je potrebno vremena i drugih interesa) od predhodne, moze dovesti nanovo do boli. Taj put mozda tudje.
Ni jedna pahulja nije ista, a kamo li ljudi koje uvijek volimo na razlicite nacine (i u drugo vrijeme) koliko slicni bili.
Ja nisam navikao da sa nekim komuniciram ozbiljno na temama.
Obicno napisem neki post, potpalim, pa onda nesto pisem, a ovako na prvu rijetko, niti ko ozbiljno replicira :D.
Pa za muskarca je pogubno uzaludno trosenje vremena, da ostane u prisnim kontaktu sa drugaricom.
Cak kad ne bi razmišljao o njoj na način da mu bude partnerica, nekad ce izaci na površinu da je mozda zasluzio kod nje nesto vise od toga.

I onda on se kasnije nada, mozda bude nesto, kad ona mu javi da se pomirila sa svojim momkom, opet slijedi razočarenje nevjerica i tuga.
Tako sve u krug ako curi krene lose opet nadje rame za plakanje. I umiranje i zivljenje ponovo.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag » 04 Nov 2018, 10:26

Trosenje vremena je samo ako si se ti postavio tako da ga trosis.

ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 4844 times
Been thanked: 6559 times

Post by ina » 04 Nov 2018, 10:36

Mutevelija wrote: 04 Nov 2018, 09:28
ina wrote: 03 Nov 2018, 23:36

Ja nisam navikao da sa nekim komuniciram ozbiljno na temama.
Obicno napisem neki post, potpalim, pa onda nesto pisem, a ovako na prvu rijetko, niti ko ozbiljno replicira :D.
Pa za muskarca je pogubno uzaludno trosenje vremena, da ostane u prisnim kontaktu sa drugaricom.
Cak kad ne bi razmišljao o njoj na način da mu bude partnerica, nekad ce izaci na površinu da je mozda zasluzio kod nje nesto vise od toga.

I onda on se kasnije nada, mozda bude nesto, kad ona mu javi da se pomirila sa svojim momkom, opet slijedi razočarenje nevjerica i tuga.
Tako sve u krug ako curi krene lose opet nadje rame za plakanje. I umiranje i zivljenje ponovo.

Bas je bila rijec samo o forumskoj komunikaciji...:ovaj
Zensko musko prijateljstvo jako je tesko ali nije nemoguce. Infantilno vjerujem i u to. :sram
Vi muski ste inace previse optereceni seksom.
Ali :ok svako o svemu ima svoje gledanje.
Svijest ima sidrište.

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”