kreacionizamMutevelija wrote: 11 Dec 2017, 20:30 Po islamu svi su muslimani, tj u Ezelu dok su bili priznali su Allaha
Ezel dok su ljudi u Adamu bili.

kreacionizamMutevelija wrote: 11 Dec 2017, 20:30 Po islamu svi su muslimani, tj u Ezelu dok su bili priznali su Allaha
Ezel dok su ljudi u Adamu bili.
ali to nije obrazlozenje da je Islam najstarija religija
nisi skuzio, ti trenutno ne znas ili jednsotavno opravdano nemas obrazlozenje, a najcesce ga imasMutevelija wrote: 11 Dec 2017, 21:19 Pa ni ne treba ako hoćeš vjeruj ako nećeš ne moraš.
Platiš cijenu kasnije kad umreš.
a tebi se direktno obratio i znas sto je rekaoMutevelija wrote: 11 Dec 2017, 21:38 Obrazloženje je što Bog tako kaže a mi se muslimani pokoravamo i to je to.
Kolika je cijena plaćanja? Je li bar jeftin?Mutevelija wrote: 11 Dec 2017, 21:19 Pa ni ne treba ako hoćeš vjeruj ako nećeš ne moraš.
Platiš cijenu kasnije kad umreš.
Generalno pričamo o izmišljotinama....zar ne?!statebriga wrote: 11 Dec 2017, 15:10storm, pa nije Ivan Kupac nekoga krstio ili prekrstio, vec je isklucivo prakticirao obredno kupanje. Danas se bebi polije vodom po glvi ,ali se takodjer uradi ritulani dio krestenja, to su dva razlicita akta ritualnog obreda.storm wrote: 11 Dec 2017, 07:19Krštenje se i izvodi, tako da se dijete/ beba polije vodom po glavi, tjemenu, sto bi simboliziralo kupanje...mislim da se radi o dva termina sa otprilike istim znacenjem danas...statebriga wrote: 11 Dec 2017, 01:29 Meni jos nije jasno zasto Ivana Kupaca danas zovu Ivan Krstitelj, jer on baptizirao Isusa kupanjem u vodi ( obredno kupanje) kao simbol prelaska na kriscantvo , a kriz/krst jeu krscanstvu "prepoznat i usvojen" tek dva ili tri soljeca nakon Isusovog raspeca. Baptizam nije krstenje.![]()
Djeda Mraz nema nikakve veze sa Svetim Nikolom a jos manje sa krscanstvom![]()
Malo je neprakticno danas djecu okupati u nekoj rijeci za primanje vjere
Djed mraz je ateisticki pandan djedu bozicnjaku...i darove nosi 31.12.
Djed bozicnjak se pak usulja u dom obitelji, dok je ista na ponocnoj svetoj misi...popije unaprijed pripremljenu solju toplog mlijeka, pojede koji bozicni keks i ostavi darove ispod bora...
Sta sam keksa pojeo i mlijeka popio
Kofol ostanem zadnji da zakljucam stan...progutam tri keksa i eksam mlijeko..da mali vidi, da je netko bio![]()
Djeda Bozicnjak/Mraz je izmisljotina, nema veze ni sa Bozicem, ni sa religijom, on je ubaceni element.
da, ali se ne mogu ponovo ozenitiSocrates wrote: 25 Sep 2018, 20:46 Petar je bio ozenjen i prije nego sto je bio krscan.
I danas Vatikan dozvoljava onim svestenicima ili drugim religioznim zvanicnicima koji su presli iz druge religije u katolicizam da ostanu ozenjeni.
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests