Treba li zabraniti skupe marke u školama?
Moderator: Krokodil Behko
Re: Škola zabranila nošenje skupih jakni kako se siromašnijoj djeci ne bi rugali
I da se ne bi moralo razmisljati o tome sta obuci sutra u skolu 
Re: Škola zabranila nošenje skupih jakni kako se siromašnijoj djeci ne bi rugali
Najpostenije
1n73LL1g3nc3 15 7h3 4b1L17Y 70 4D4P7 70 CH4NG3
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5252 times
- Been thanked: 7434 times
- Status: Offline
I ja sam za uniforme. U razredu mog malog svi ih nose.
U nekim skolama nisu obavezne.
I odjeca je sastavni dio edukacije. A treba i to najprije krenuti iz kuce.
Skola nije modna pista, cirkus ili neka festa slobodnog vremena.
Svijest ima sidrište.
Nije ni posao ako cemo tako.ina wrote: 20 Nov 2018, 22:44 I ja sam za uniforme. U razredu mog malog svi ih nose.
Onda bi trebalo i na radna mjesta uniforme uvoditi.
Sa uvođenjem uniformi, neće se eliminirati obijest i strast za pokazivanjem markirane odjeće...
uostalom, danas je smartphone dosta bitniji od svih komada odjeće, ako pričamo o tome...
uostalom, danas je smartphone dosta bitniji od svih komada odjeće, ako pričamo o tome...
Habibti, ya nour el - ain... 
Danas možeš kupiti tenisice za 1000€ ....naoko obični t shirt za 500€ ....da pokažeš i prkosis ..
i sve to uz uniformu fino ide
nije to put....problem je dublji
i sve to uz uniformu fino ide
nije to put....problem je dublji
- ina
- Mjesečarka

I nije.Merlin246 wrote: 20 Nov 2018, 22:49Nije ni posao ako cemo tako.ina wrote: 20 Nov 2018, 22:44 I ja sam za uniforme. U razredu mog malog svi ih nose.
Onda bi trebalo i na radna mjesta uniforme uvoditi.![]()
Ni na posao ne mozes bas kako ti se cejfne.
Ustanes i kontas: mogla bih k'o na plazu...
A do tad si dovoljno sakupila... da se sama prilagodno i pristojno obuces.
Svijest ima sidrište.
Ne kuzim ovo "skola nije modna pista"..Prve nastavnice i uciteljice se odjevaju nedolicno pa bi trebalo te uniforme i njima propisati ako se uvode uniforme.
Jedna moja profesorica je 4 godine nosila minicu na posao..Da ne pricam o dekolteu koji je imala kad se "sagne" da napise nesto u dnevnik.
Mislim ne bi to bilo tako ni strasno da zena nije imala 50 godina
Jedna moja profesorica je 4 godine nosila minicu na posao..Da ne pricam o dekolteu koji je imala kad se "sagne" da napise nesto u dnevnik.
Mislim ne bi to bilo tako ni strasno da zena nije imala 50 godina
Nemam nista protiv sredjivanja ni u skolu ni na posao niti bilo gdje. Lijepo je uvijek vidjeti da netko drzi do svog izgleda. Al ovo da se zabranju nositi u skolu skupe jakne mi je totalno debilno 
- ina
- Mjesečarka

Nije modna pista ni za djake a pogotovo za nastavnike.Merlin246 wrote: 20 Nov 2018, 22:57 Ne kuzim ovo "skola nije modna pista"..Prve nastavnice i uciteljice se odjevaju nedolicno pa bi trebalo te uniforme i njima propisati ako se uvode uniforme.
Mislim ne bi to bilo tako ni strasno da zena nije imala 50 godina![]()
Koji trebaju biti primjer.
Roditelji su ipak najbitnija uloga.
Svijest ima sidrište.
Bila je jedna isto sto je redovno nosila zivotinjske uzorke ...isto pred penziju zena..u sred sata izvadi iz torbice kremu i maze ruke, pa vrat. Da ne pricam o njenoj sminki i crvenom karminu. Prostitutke su za nju pojam kulture. Predavala glazbeno, ovim putem je pozdravljam.
Tricu mi je zakljucila necu joj to nikad zaboraviti 
- ina
- Mjesečarka

Uniforma, i pravila koje skole iznesu, su samo neka vrsta mrvice....storm wrote: 20 Nov 2018, 22:50 Sa uvođenjem uniformi, neće se eliminirati obijest i strast za pokazivanjem markirane odjeće...
A zna se ko najprije treba zamijesiti i oblikovati.
Svijest ima sidrište.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4444 times
- Been thanked: 3396 times
Predlazem kompromisno rjesenje:
Da se uvedu uniforme ali sa cinovima (zvjezdicama):
Totalna fukara - jedna zvjezdica
Srednji stalez: - dvije zvjezdice
Bogati - tri zvjezdice

Da se uvedu uniforme ali sa cinovima (zvjezdicama):
Totalna fukara - jedna zvjezdica
Srednji stalez: - dvije zvjezdice
Bogati - tri zvjezdice

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10057 times
- Been thanked: 17050 times
- Status: Online
Jesi to u sumi
?
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Kako si iz glazbenog završila na bubi i jali, ja ti ni dvicu ne bih daoMerlin246 wrote: 20 Nov 2018, 23:06 Bila je jedna isto sto je redovno nosila zivotinjske uzorke ...isto pred penziju zena..u sred sata izvadi iz torbice kremu i maze ruke, pa vrat. Da ne pricam o njenoj sminki i crvenom karminu. Prostitutke su za nju pojam kulture. Predavala glazbeno, ovim putem je pozdravljam.Tricu mi je zakljucila necu joj to nikad zaboraviti
![]()
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Ina, slažem se ...
Uvijek bih zagovarala nekakvu jednakost u odjevanju djece, da budu isti, svi sretni i zadovoljni.
...međutim ..... nisu problem djeca nego cijelo društvo.
Nikakve veze nema bogati ili siromašni, generalno se vrednuje sve više od pameti i karakternih osobina.
I ako bi ukinuli te jakne, našli bi nešto drugo za omalovažavanje i ismijavanje,
mobiteli, ruksaci ili torbe, patike, tetovaže, frizure, dupad, grudi ... bilo šta.
Uvijek bih zagovarala nekakvu jednakost u odjevanju djece, da budu isti, svi sretni i zadovoljni.
...međutim ..... nisu problem djeca nego cijelo društvo.
Nikakve veze nema bogati ili siromašni, generalno se vrednuje sve više od pameti i karakternih osobina.
I ako bi ukinuli te jakne, našli bi nešto drugo za omalovažavanje i ismijavanje,
mobiteli, ruksaci ili torbe, patike, tetovaže, frizure, dupad, grudi ... bilo šta.
Sasvim tačno, ako bi i zabranili skupu odjeću, ostalo bi nešto drugo za izdvajanje, odskakanje, izazivanje frustracija i sl.
Ovdje, inače ovakvi nazovi problemi, jer za mene ovo nije nikakav problem,trebaju da budu riješeni u kući. Dijete od malena treba učiti pravim vrijednostima i da odjeća znači tek toliko ,a ne da se njome vrjednuje ljudstvo.
Kaže otac, iz teksta, morao bi djetetu kupiti skupu jaknu, ovom zabranom je spašen i uštedjeće novac...
Pa, od oca takvog razmišljanja, šta dalje očekivati?
Ovdje, inače ovakvi nazovi problemi, jer za mene ovo nije nikakav problem,trebaju da budu riješeni u kući. Dijete od malena treba učiti pravim vrijednostima i da odjeća znači tek toliko ,a ne da se njome vrjednuje ljudstvo.
Kaže otac, iz teksta, morao bi djetetu kupiti skupu jaknu, ovom zabranom je spašen i uštedjeće novac...
Pa, od oca takvog razmišljanja, šta dalje očekivati?
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- ina
- Mjesečarka

Stvar je u tome da se da sto manje povoda, a naravno da ce ih uvijek biti u necemu.
Ako se istekne jedan problem, na taj se treba i pogotovo fokalizirati i nekako pokusa i rijesiti.
Ti umisljeni "velikani" koji djecu izdvajaju sa firmiranom odjecom, bila to jakna, obuca itd zahtjevaju poseban prostor i kocnice. Tako i njihova djeca.
Ima ljudi sa nadprosjecnim novcanikom. Neki od tih salju svoje u privatne skole. I cak da su obuceni od glave do pete u Roberto Cavalli nisu nosno nadignuti (da se ne koristim vulgarnim terminima) kao gore prvi spomenuti.
Ako se istekne jedan problem, na taj se treba i pogotovo fokalizirati i nekako pokusa i rijesiti.
Ti umisljeni "velikani" koji djecu izdvajaju sa firmiranom odjecom, bila to jakna, obuca itd zahtjevaju poseban prostor i kocnice. Tako i njihova djeca.
Ima ljudi sa nadprosjecnim novcanikom. Neki od tih salju svoje u privatne skole. I cak da su obuceni od glave do pete u Roberto Cavalli nisu nosno nadignuti (da se ne koristim vulgarnim terminima) kao gore prvi spomenuti.
Svijest ima sidrište.
- lejlamo
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Been thanked: 2 times
Ne podržavam ni zabranu ni uniforme.
Ranije su mi se uniforme činile ok, međutim, uniformisanost u bilo čemu mi nije ok.
Tu treba poraditi na informisanosti učenika i roditelja, stavovima, odgoju. Zabrana nikada nije rješenje problema...makar se činila kao dobra privremena mjera. Dugoročno je mnogo štetna.
Ranije su mi se uniforme činile ok, međutim, uniformisanost u bilo čemu mi nije ok.
Tu treba poraditi na informisanosti učenika i roditelja, stavovima, odgoju. Zabrana nikada nije rješenje problema...makar se činila kao dobra privremena mjera. Dugoročno je mnogo štetna.
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
ina wrote: 21 Nov 2018, 09:21 Stvar je u tome da se da sto manje povoda, a naravno da ce ih uvijek biti u necemu.
hmmmm, pa nije to problem samo kod bogatih, ponašanje i odnos prema drugima.
Zapravo ne znam kako to u drugim državama funkcioniše al' kod nas je puno markirane
djece od običnih ljudi čak i puno skromnog stanja.
Jednostavno ljudi vole odjeću markiranu, kupuju i sebi i djeci i takva djeca isto znaju biti ufurana, umišljena, okrutna.