Treba li zabraniti skupe marke u školama?

Pozorište, slikarstvo, škola, fakultet, istraživanja, izumi.

Moderator: Krokodil Behko

Treba li zabraniti skupe marke u školama?

Da
8
57%
Ne
6
43%

Total votes: 14

Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 3 times
Status: Offline

Re: Škola zabranila nošenje skupih jakni kako se siromašnijoj djeci ne bi rugali

Post by Merlin246 »

I da se ne bi moralo razmisljati o tome sta obuci sutra u skolu :cool
alcapone
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Re: Škola zabranila nošenje skupih jakni kako se siromašnijoj djeci ne bi rugali

Post by alcapone »

Najpostenije
1n73LL1g3nc3 15 7h3 4b1L17Y 70 4D4P7 70 CH4NG3
ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5252 times
Been thanked: 7434 times

Post by ina »

I ja sam za uniforme. U razredu mog malog svi ih nose.
U nekim skolama nisu obavezne.

I odjeca je sastavni dio edukacije. A treba i to najprije krenuti iz kuce.
Skola nije modna pista, cirkus ili neka festa slobodnog vremena.
Svijest ima sidrište.
Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 »

ina wrote: 20 Nov 2018, 22:44 I ja sam za uniforme. U razredu mog malog svi ih nose.

Nije ni posao ako cemo tako.
Onda bi trebalo i na radna mjesta uniforme uvoditi. :cudi
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Sa uvođenjem uniformi, neće se eliminirati obijest i strast za pokazivanjem markirane odjeće...
uostalom, danas je smartphone dosta bitniji od svih komada odjeće, ako pričamo o tome...
Habibti, ya nour el - ain... :srce
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Danas možeš kupiti tenisice za 1000€ ....naoko obični t shirt za 500€ ....da pokažeš i prkosis ..
i sve to uz uniformu fino ide ;)
nije to put....problem je dublji
ina
Mjesečarka
Mjesečarka

Post by ina »

Merlin246 wrote: 20 Nov 2018, 22:49
ina wrote: 20 Nov 2018, 22:44 I ja sam za uniforme. U razredu mog malog svi ih nose.

Nije ni posao ako cemo tako.
Onda bi trebalo i na radna mjesta uniforme uvoditi. :cudi
I nije.
Ni na posao ne mozes bas kako ti se cejfne.
Ustanes i kontas: mogla bih k'o na plazu... :hm
A do tad si dovoljno sakupila... da se sama prilagodno i pristojno obuces.
Svijest ima sidrište.
Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 »

Ne kuzim ovo "skola nije modna pista"..Prve nastavnice i uciteljice se odjevaju nedolicno pa bi trebalo te uniforme i njima propisati ako se uvode uniforme.
Jedna moja profesorica je 4 godine nosila minicu na posao..Da ne pricam o dekolteu koji je imala kad se "sagne" da napise nesto u dnevnik.
Mislim ne bi to bilo tako ni strasno da zena nije imala 50 godina :lupa
Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 »

Nemam nista protiv sredjivanja ni u skolu ni na posao niti bilo gdje. Lijepo je uvijek vidjeti da netko drzi do svog izgleda. Al ovo da se zabranju nositi u skolu skupe jakne mi je totalno debilno :cudi
ina
Mjesečarka
Mjesečarka

Post by ina »

Merlin246 wrote: 20 Nov 2018, 22:57 Ne kuzim ovo "skola nije modna pista"..Prve nastavnice i uciteljice se odjevaju nedolicno pa bi trebalo te uniforme i njima propisati ako se uvode uniforme.
Jedna moja profesorica je 4 godine nosila minicu na posao..Da ne pricam o dekolteu koji je imala kad se "sagne" da napise nesto u dnevnik.
Mislim ne bi to bilo tako ni strasno da zena nije imala 50 godina :lupa
Nije modna pista ni za djake a pogotovo za nastavnike.
Koji trebaju biti primjer. :ok
Roditelji su ipak najbitnija uloga.
Svijest ima sidrište.
Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 »

Bila je jedna isto sto je redovno nosila zivotinjske uzorke ...isto pred penziju zena..u sred sata izvadi iz torbice kremu i maze ruke, pa vrat. Da ne pricam o njenoj sminki i crvenom karminu. Prostitutke su za nju pojam kulture. Predavala glazbeno, ovim putem je pozdravljam. :valja Tricu mi je zakljucila necu joj to nikad zaboraviti :jok
ina
Mjesečarka
Mjesečarka

Post by ina »

storm wrote: 20 Nov 2018, 22:50 Sa uvođenjem uniformi, neće se eliminirati obijest i strast za pokazivanjem markirane odjeće...
uostalom, danas je smartphone dosta bitniji od svih komada odjeće, ako pričamo o tome...
Uniforma, i pravila koje skole iznesu, su samo neka vrsta mrvice....
A zna se ko najprije treba zamijesiti i oblikovati.
Svijest ima sidrište.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4444 times
Been thanked: 3396 times

Post by Melek »

Predlazem kompromisno rjesenje:

Da se uvedu uniforme ali sa cinovima (zvjezdicama):

Totalna fukara - jedna zvjezdica
Srednji stalez: - dvije zvjezdice
Bogati - tri zvjezdice

Image
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10057 times
Been thanked: 17050 times
Status: Online

Post by spacebound »

Jesi to u sumi :oo ?
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Merlin246 wrote: 20 Nov 2018, 23:06 Bila je jedna isto sto je redovno nosila zivotinjske uzorke ...isto pred penziju zena..u sred sata izvadi iz torbice kremu i maze ruke, pa vrat. Da ne pricam o njenoj sminki i crvenom karminu. Prostitutke su za nju pojam kulture. Predavala glazbeno, ovim putem je pozdravljam. :valja Tricu mi je zakljucila necu joj to nikad zaboraviti :jok
Kako si iz glazbenog završila na bubi i jali, ja ti ni dvicu ne bih dao :valja
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe »

Ina, slažem se ...

Uvijek bih zagovarala nekakvu jednakost u odjevanju djece, da budu isti, svi sretni i zadovoljni.
...međutim ..... nisu problem djeca nego cijelo društvo.
Nikakve veze nema bogati ili siromašni, generalno se vrednuje sve više od pameti i karakternih osobina.
I ako bi ukinuli te jakne, našli bi nešto drugo za omalovažavanje i ismijavanje,
mobiteli, ruksaci ili torbe, patike, tetovaže, frizure, dupad, grudi ... bilo šta.
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 23 times

Post by Nice try »

Sasvim tačno, ako bi i zabranili skupu odjeću, ostalo bi nešto drugo za izdvajanje, odskakanje, izazivanje frustracija i sl.
Ovdje, inače ovakvi nazovi problemi, jer za mene ovo nije nikakav problem,trebaju da budu riješeni u kući. Dijete od malena treba učiti pravim vrijednostima i da odjeća znači tek toliko ,a ne da se njome vrjednuje ljudstvo.
Kaže otac, iz teksta, morao bi djetetu kupiti skupu jaknu, ovom zabranom je spašen i uštedjeće novac... :lupa
Pa, od oca takvog razmišljanja, šta dalje očekivati?
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
ina
Mjesečarka
Mjesečarka

Post by ina »

Stvar je u tome da se da sto manje povoda, a naravno da ce ih uvijek biti u necemu.
Ako se istekne jedan problem, na taj se treba i pogotovo fokalizirati i nekako pokusa i rijesiti.

Ti umisljeni "velikani" koji djecu izdvajaju sa firmiranom odjecom, bila to jakna, obuca itd zahtjevaju poseban prostor i kocnice. Tako i njihova djeca.
Ima ljudi sa nadprosjecnim novcanikom. Neki od tih salju svoje u privatne skole. I cak da su obuceni od glave do pete u Roberto Cavalli nisu nosno nadignuti (da se ne koristim vulgarnim terminima) kao gore prvi spomenuti.
Svijest ima sidrište.
lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 2 times

Post by lejlamo »

Ne podržavam ni zabranu ni uniforme.
Ranije su mi se uniforme činile ok, međutim, uniformisanost u bilo čemu mi nije ok.
Tu treba poraditi na informisanosti učenika i roditelja, stavovima, odgoju. Zabrana nikada nije rješenje problema...makar se činila kao dobra privremena mjera. Dugoročno je mnogo štetna.
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe »

ina wrote: 21 Nov 2018, 09:21 Stvar je u tome da se da sto manje povoda, a naravno da ce ih uvijek biti u necemu.
Ako se istekne jedan problem, na taj se treba i pogotovo fokalizirati i nekako pokusa i rijesiti.

Ti umisljeni "velikani" koji djecu izdvajaju sa firmiranom odjecom, bila to jakna, obuca itd zahtjevaju poseban prostor i kocnice. Tako i njihova djeca.
Ima ljudi sa nadprosjecnim novcanikom. Neki od tih salju svoje u privatne skole. I cak da su obuceni od glave do pete u Roberto Cavalli nisu nosno nadignuti (da se ne koristim vulgarnim terminima) kao gore prvi spomenuti.

hmmmm, pa nije to problem samo kod bogatih, ponašanje i odnos prema drugima.
Zapravo ne znam kako to u drugim državama funkcioniše al' kod nas je puno markirane
djece od običnih ljudi čak i puno skromnog stanja.
Jednostavno ljudi vole odjeću markiranu, kupuju i sebi i djeci i takva djeca isto znaju biti ufurana, umišljena, okrutna.
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Post Reply

Return to “Kultura, umjetnost, edukacija, nauka”